Υπάρχει θεός? - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 120
    Banned
    ακριβως το αντιθετο μαρα μου.. η αθεια δεν είναι θρησκεια για να προσηλυτισεις καποιον.. η αθεια είναι ελευθερια από οποιαδήποτε μορφη πνευματικου δογματος... η πραγμτικη πνευματικοτητα ερχετε μεσα από την αναζητηση της φυσικης και μεταφυσικης αληθειας οσο απιαστη και αν φανταζει ακομα αυτή... ειτε μεσω της επιστημης ειτε μεσω της φιλοσοφιας..

και αυτά που λες σαν συμβολικα δεν είναι καθλου συμβολικα για τους πιστους.. ολο το δογμα πχ. των χριστιανων βασιζετε στο ότι μια παρθενα γεννησε και ότι ενας νεκρος αναστηθηκε... όπως και το δογμα των ισλαμιστων ότι στον παραδεισο εχει παρθενες.. δεν είναι συμβολικα πραγματικα τα πιστευουν

Banned
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    ακριβως το αντιθετο μαρα μου.. η αθεια δεν είναι θρησκεια για να προσηλυτισεις καποιον.. η αθεια είναι ελευθερια από οποιαδήποτε μορφη πνευματικου δογματος... η πραγμτικη πνευματικοτητα ερχετε μεσα από την αναζητηση της φυσικης και μεταφυσικης αληθειας οσο απιαστη και αν φανταζει ακομα αυτή... ειτε μεσω της επιστημης ειτε μεσω της φιλοσοφιας..

και αυτά που λες σαν συμβολικα δεν είναι καθλου συμβολικα για τους πιστους.. ολο το δογμα πχ. των χριστιανων βασιζετε στο ότι μια παρθενα γεννησε και ότι ενας νεκρος αναστηθηκε... όπως και το δογμα των ισλαμιστων ότι στον παραδεισο εχει παρθενες.. δεν είναι συμβολικα πραγματικα τα πιστευουν
    Έχουμε αντιληφθεί ότι η άποψή σου δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Παρ' ολ' αυτά, Εσύ μπορείς να συνεχίζεις να σχολιάζεις "ελεύθερα".

Banned
    Quote Originally Posted by black_adder View Post
    Οπως επισης δεν ειναι θεμα IQ αν πιστευει καποιος.Τοσοι επιστημονες υπαρχουν που ειναι θρησκοι...
    το ότι εισαι επιστήμονας δεν σημαινει ότι εισαι και ευφυης... ανεφερα μονο μια μελετη που λεει στατιστικα ότι κατά συντριπτικη πλειοψηφια οι εχοντας ανω από ένα ποσοστο IQ είναι απιστοι-αθεοι

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    oσα αναφερεις ειναι συμβολικα! η ουσια ειναι στο τι βιωνεις εσυ και στην πνευματικοτητα, κατα ποσο εσυ δινεις νοημα στη ζωη σου με βαση καποιες αρχες.

Οκ δεν πιστευεις, καλα κανεις!
    επειδη ομως εσυ δεν πιστευεις, δεν θα κανεις καποιον να σταματησει να πιστευει γιατι εσυ ετσι θελεις. Πεφτεις στην παγιδα να φερεσαι ομοια με οποιον προσηλυτιζει, αλλα το πιανεις το θεμα απο την αντιθετη πλευρα.

Αφετερου αυτοπροσδιοριζεσαι σαν α-θεος αλλα ολο για θεο και θρησκειες μιλας. Τοτε τι σοι αθεος εισαι?? Δηλαδη εισαι αθεος για να λες οτι δεν υπαρχει θεος? σαν τον M87 ενα πραγμα που δεν πιστευει στην ψυχιατρικη-ψυχολογια και ποσταρει συνεχως κατεβατα για το ποσο αχρηστοι ειναι οι ψυχιατροι?... Spam ειναι αυτο. Εκτος κι αν θελεις να τραβηξεις την προσοχη με το να δειξεις οτι δεν αποτελεις μερος της μαζας των θεοσεβων, εισαι διαφορετικος, εχεις το κατι ξεχωριστο, και θελεις να αποκτησεις οπαδους για να νιωσεις οτι κατι κανεις με το να παιζεις τον αντιθετο ρολο. Ομως αυτη σου η τακτικη στο βαθος της ειναι μανιχαϊστικη. Καλο-κακο, θεος- α-θεος, φως-σκοταδι. Η σκεψη σου συγκροτειται πανω στο δυαδισμο ύπαρξη-ανυπαρξια. Δεν προτεινεις κατι νεο, δεν αναφερεις καποια νεα αποψη. Επαναλαμβανεις οσα ηδη εχουν ειπωθει κατι αιωνες τωρα...
    Εγω πιστευω οτι αρνεισαι οποιαδηποτε θρησκεια σαν φιλοσοφια γιατι πιστευεις μονο στη σκεψη σου. Δε νομιζω οτι αντιλαμβανεσαι τι σημαινει πνευματικοτητα ουτε ειχες ποτε τετοια βιωματα. Και χαλιεσαι με αποτελεσμα σε αυτους που λενε <<η πιστη μου ειναι σωστη>>, εσυ να ανταπαντας <<οχι η δικη μου απιστια ειναι η σωστη>>. Το δικο σου εγω κοντρα στα εγω των υπολοιπων....
    ε το ιδιο μπορει να πει καποιος από την αντιθετη...ουτε και εσυ προτεινεις κατι νεο αλλα στηριζεσαι στο δεδομενο της υπαρξης εδω και χιλιαδες χρονια των θρησκειων...
    για να τελειωνουμε με τις ονομασιες υλιστης-ιδεαλιστης μας κανει; διαφορετικα ας συνεχισουμε οπως εχει...

Banned
    Quote Originally Posted by SB_ View Post
    Έχουμε αντιληφθεί ότι η άποψή σου δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Παρ' ολ' αυτά, Εσύ μπορείς να συνεχίζεις να σχολιάζεις "ελεύθερα".
    φυσικα και αμφισβητητουντε τα παντα δεν κατεχω καμια αληθεια ή το αλαθητο... διαλογο κανουμε

Senior Member
    να πεισω όχι.. να τους βαλω να σκεφτουν ναι.. να σπειρω τον σπορο της αμφιβολιας
    Χαρηκα μπαμπη. Συνεχιζω την απαντηση μου εδω, τα περι σωτηριας σου το απαντησε ηδη καποιος. Τον σπορο της αμφιβολιας τον εχουμε, αλλιως δεν θα καναμε συζητηση...εσυ δειχνεις ομως πολυ σιγουρος για οσα λες. Εσυ εχεις τον σπορο της αμφιβολιας μεσα σου για το αν τελικα υπαρχει καμια ανωτερη δυναμη; Αφηνεις το παραμικρο περιθωριο; Η τα εχεις δει ολα, τα εχεις ζησει ολα, εχεις καταστει μαρτυρας του συμπαντος σε διαγαλαξιακο και υποατομικο επιπεδο και ξερεις τι κινει τα παντα; Το τιποτα; Εστω οι παρθενες που γεννανε ειναι φουλ παραμυθι ου το απορριψαμε βαλαμε χι. Η θεωρια σου ποια ειναι δηλαδη; Ειμαστε ενα τιποτα που ερχεται απο το τιποτα, διαιωνιζει το τιποτα και πορευεται προς το τιποτα; Οι ιδιοι οι νομοι της φυσικης λενε πως η ενεργεια δεν εμφανιζεται απο το πουθενα ουτε εξαφανιζεται, απλα αλλαζει μορφες. Αμα εγω γουσταρω να θεωρησω αυτους τους νομους της φυσης απροσωπο Θεο/θεια δυναμη το βρισκεις μεμπτο η λαθος; Η λεξη ειναι που σε πειραζει;
    Η θεωρεις οτι αμα αφησεις τη κατσαρολα σου αδεια μετα απο χρονια θα γινει το μπιγκ μπανγκ εκει μεσα χωρις κανενα υλικο και χωρις καμια ενεργεια απο εσενα και θα εμφανιστει σουπα;
    Θα με ενδιεφερε πολυ να μην μου πεις σε τι δεν πιστευεις, αυτο το εχουμε εδραιωσει, αλλα πες μου σε τι πιστευεις...

Senior Member
    Quote Originally Posted by SB_ View Post
    Για το EQ ούτε λόγος έως τώρα...
    αυτο ξαναπεστο...

Banned
    δεν εχω καμια αμφιβολια στο αν υπαρχουν ανωτερες δυναμεις... οντα που ουτε καν μπορούμε να φανταστούμε... οντα που ισως ευθυνοντε και για την ανθρωπινη υπαρξη.. όπως εχω ξαναπει είμαι φαν της θεωριας περι ευφυούς παρέμβασης...

και ρωτω ποια η διαφορα του ανθρωπου με αυτά τα οντα σε συγκριση της.... ντολυς με τον ανθρωπο? είναι ο ανθρωπος θεος για αυτό το προβατακι? βεβαια όχι...

στο πρωτο πρωτο μου ποστ ειπα στο ότι πρεπει να ορισουμε τι εστι θεος... στο ποστ 3 αν θυμαμαι καλα...

αν παμε στην απλοικη σκεψη ότι καποιος θεος δημιουργησε τα παντα μετα πρεπει να παμε και στην απλοικη σκεψη ποιος δημιουργησε αυτόν τον θεο...

αν δεχτούμε ότι ο κοσμος είναι αυτοδημιούργητος και ισως γιατι όχι ολοι ειμαστε ένα κομματι αυτου του κοσμου και αυτό το ΟΛΟΝ θες να το αποκαλεσεις θεο το δεχομαι αρα κατά μια εννοια ο ιδιος ο ανθρωπος είναι ο θεος καθως και όλα τα οντα που ζουν σε αυτό το ΟΛΟΝ

και παμε στο ρεζουμε στο τι πιστευω... από οσα εχω διαβασει και βιωσει στα χρονια της τρελλας... κοινως ότι ειδα και ακουσα μεσα από την κλειδαροτρυπα...

ξεφευγω από την δημιουργια που θα ναι αναπαντητο ερωτημα για γενιες και γενιες ακομα και παω στην απλη δημιουργια του ανθρωπου....

και εχω ένα ερωτημα... ολες οι μυθολογιες των αρχαιων από ινδια μεχρι τους ινδιάνους στην αμερικη... σχεδόν ολες οι θρησκείες αναφερουν ένα συγκεκριμενο γεγονός αναφερουν έναν πολεμο στον ουρανο.... μαζικη φαντασιωση? ολων των αρχαιων? δεν νομιζω κατι συνεβη... και ρωτω αν εγινε αυτος ο πολεμος μεταξυ αθανατων ''θεων'' οι ηττημενοι τι γινανε?

Senior Member
    δεν εχω καμια αμφιβολια στο αν υπαρχουν ανωτερες δυναμεις... οντα που ουτε καν μπορούμε να φανταστούμε... οντα που ισως ευθυνοντε και για την ανθρωπινη υπαρξη.. όπως εχω ξαναπει είμαι φαν της θεωριας περι ευφυούς παρέμβασης...

και ρωτω ποια η διαφορα του ανθρωπου με αυτά τα οντα σε συγκριση της.... ντολυς με τον ανθρωπο? είναι ο ανθρωπος θεος για αυτό το προβατακι? βεβαια όχι...

στο πρωτο πρωτο μου ποστ ειπα στο ότι πρεπει να ορισουμε τι εστι θεος... στο ποστ 3 αν θυμαμαι καλα...

αν παμε στην απλοικη σκεψη ότι καποιος θεος δημιουργησε τα παντα μετα πρεπει να παμε και στην απλοικη σκεψη ποιος δημιουργησε αυτόν τον θεο...

αν δεχτούμε ότι ο κοσμος είναι αυτοδημιούργητος και ισως γιατι όχι ολοι ειμαστε ένα κομματι αυτου του κοσμου και αυτό το ΟΛΟΝ θες να το αποκαλεσεις θεο το δεχομαι αρα κατά μια εννοια ο ιδιος ο ανθρωπος είναι ο θεος καθως και όλα τα οντα που ζουν σε αυτό το ΟΛΟΝ

και παμε στο ρεζουμε στο τι πιστευω... από οσα εχω διαβασει και βιωσει στα χρονια της τρελλας... κοινως ότι ειδα και ακουσα μεσα από την κλειδαροτρυπα...

ξεφευγω από την δημιουργια που θα ναι αναπαντητο ερωτημα για γενιες και γενιες ακομα και παω στην απλη δημιουργια του ανθρωπου....

και εχω ένα ερωτημα... ολες οι μυθολογιες των αρχαιων από ινδια μεχρι τους ινδιάνους στην αμερικη... σχεδόν ολες οι θρησκείες αναφερουν ένα συγκεκριμενο γεγονός αναφερουν έναν πολεμο στον ουρανο.... μαζικη φαντασιωση? ολων των αρχαιων? δεν νομιζω κατι συνεβη... και ρωτω αν εγινε αυτος ο πολεμος μεταξυ αθανατων ''θεων'' οι ηττημενοι τι γινανε?
    Κοιτα...δεν ξερω αν πρεπει να χαρω με αυτο το ποστ σου γιατι απο αυτο φαινεται εν μερει να ερχεσαι στα λογια μου και φαινεται οτι δεν εισαι τοσο απολυτος και οτι εισαι ανοιχτος σε ερμηνειες (θα ηταν πολυ αλαζονικο το αντιθετο), η αν πρεπει να τρομαξω επειδη οσα λες παραπεμπουν σε σαιεντολογια :P
    Οπως και να εχει, θετεις ολα τα ερωτηματα που προσωπικα με αποτρεπουν απο το να υποστηριξω την αθεια...η σχετικοτητα των ορισμων του "θεος" κλπ που ανεφερες ειναι θεμελιωδες κομματι της δικης μου θεωριας...οποτε ολα καλα μπαμπη μου... :P ειμαστε οκ...θεωρω καπου καταληξαμε λιγο πολυ
    Απλα ρε παιδι μου χαλαρωσε λιγο με τους χριστιανους...καποιοι ειναι νορμαλ, και ζουν μια χαρα ζωες και δε πειραζουν κανεναν, νισαφι να τους σωσεις χαχα

Banned
    τι λενε οι σειεντολογοι? περαν του ότι ένα φεγγαρι συναντουσα παντου διαφημησεις τους δεν ξερω τιποτα για αυτους.. α περα του ότι ο τομι κρουζ είναι πιστος σε αυτους..

Senior Member
    αθεια=ανυπαρξια θεου. τελεια και παυλα.

Αυτο που εσυ οριζεις ως αθεια ειναι ο αγνωστικισμος.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by black_adder View Post
    ε το ιδιο μπορει να πει καποιος από την αντιθετη...ουτε και εσυ προτεινεις κατι νεο αλλα στηριζεσαι στο δεδομενο της υπαρξης εδω και χιλιαδες χρονια των θρησκειων...
    για να τελειωνουμε με τις ονομασιες υλιστης-ιδεαλιστης μας κανει; διαφορετικα ας συνεχισουμε οπως εχει...
    εγω εγραψα μια κριτικη των αποψεων του νουμακ, δεν προτεινα κατι νεο! Ουτε σταθηκα στις ονομασιες, για το διπολο σχολιασα.
    και ναι, το λεω οτι εχει πιασει το θεμα απο την αντιθετη πλευρα.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    τι λενε οι σειεντολογοι? περαν του ότι ένα φεγγαρι συναντουσα παντου διαφημησεις τους δεν ξερω τιποτα για αυτους.. α περα του ότι ο τομι κρουζ είναι πιστος σε αυτους..
    χμμμμμ περιεργως ομως οι αποψεις σου φερνουν προς σαιεντολογια... όπως και οι ψυχωσικες σου εμπειριες.

Βρε μπας και εισαι σαιεντολογος και εισαι εδω για να μας προσηλυτισεις???

Banned
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    χμμμμμ περιεργως ομως οι αποψεις σου φερνουν προς σαιεντολογια... όπως και οι ψυχωσικες σου εμπειριες.

Βρε μπας και εισαι σαιεντολογος και εισαι εδω για να μας προσηλυτισεις???
    θα με κανετε να μελετησω και για αυτή την... θρησκεια να την πουμε?

Senior Member
    θα με κανετε να μελετησω και για αυτή την... θρησκεια να την πουμε?

καιρος ειναι να ανοιξεις τους οριζοντες σου αγαπητε

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast