Originally Posted by
Εξουθενωμένος
Επειδη εχω ασχοληθει ΠΟΛΥ με αστροφυσικη (χωρις να ειμαι του χωρου) θεωρω οτι ειναι
πολυ απιθανο να υπαρχει μια (απολυτη) τυχαιοτητα απο οπου ξεπηδησαν ολα (μα ΟΛΑ).
Οι διαφορες (συμπαντικες) θεωριες (που αλλαζουν με την δεκαετια) προσπαθουν να βρουν
το ΠΩΣ και ΟΧΙ το ΓΙΑΤΙ. Λενε "ειναι πολυ ασυμφορο ενεργειακα, ενα μολυβι να ισορροπει
στην μυτη του (με το οποιο υποδεικνυουν μια κατασταση ΥπερΣυμμετριας) απο οτι να χασει
την ισορροπια του" (με το οποιο υποδεικνυουν ενα σπασιμο αυτης της ΥπερΣυμμετριας και
την επακολουθη εμφανιση Ενεργειας, Υλης, Χωρου και Χρονου). Ναι αλλα "ΠΩΣ το μολυβι
ισορροπουσε εξαρχης" και ακομα περισσοτερο "ΓΙΑΤΙ ισορροπουσε" .....
τα αφηνουν (ως απαντηση) για το μελλον.
Αρα, αν υπαρχει ΥπερΣυμμετρια (ΑΝ υπαρχει ...) παει εντελως κοντρα σε αυτο που γνωριζουμε
εμεις σημερα (μετα το Big Bang), δηλαδη την Εντροπια και αρα ... την Τυχαιοτητα και Αταξια.
Σε μια κατασταση (πριν το BB) απλα ... ΔΕΝ υπηρχε Τυχαιοτητα. Γιατι δεν υπηρχε Ετεροτητα.
Ολα (οτι και αν ηταν) ηταν ισοπεδωτικα ΙΔΙΑ ! Ταυτοσημα ! Τιποτα δεν διεφερε απο το αλλο.
Μου ακουγετε πολυ πιο λογικο ... να συνεχιζε ετσι (ισοπεδωμενο και ταυτοτικο) παρα να εσπαγε
σε ετεροτητες (η οποια ετεροτητα οδηγει τελικα ... και στην δυστυχια, κοντα σε ολα τα αλλα) !
Μια αλλη θεωρια ειναι οτι τα συμπαντα ακουμπουν μεταξυ τους (αλληλοκαταστρεφομενα)
και την θεση τους παιρνει ενα καινουργιο συμπαν. Και γιατι να αλληλοκαταστραφουν ?
Πως καταλαβαινει το ενα απο τι ειναι φτιαγμενο το αλλο (ωστε να καταστραφουν) ?
Αφου εχουν διαφορετικες νομοτελειες (φυσικους νομους). Πως αποκωδικοποιει το ενα το αλλο ?
Και εδω ... η Τυχαιοτητα θα υποδεικνυε οτι ΔΕΝ πρεπει να αλληλεπιδρασουν ... Η ... τουλαχιστον
το ενα μπορει να περασει μεσα απο το αλλο (οπως ενα αερακι μεσα απο ενα αλλο αερακι).
Γιατι οι πιθανοτητες να σχετιζονται ειναι τοσο τοσο τοσο τοσοοοοοοοοο μικρες. Και παλι
η Τυχαιοτητα αποτυγχανει να ειναι απολυτως ... τυχαια. Δειχνει σκανδαλωδη προτιμηση
... προς την "αλληλεπιδραση" την "επικοινωνια", την "σχεση" (με την πολυ ευρεια εννοια).
Μια αλλη θεωρια ειναι οτι το συμπαν μπορει να ειναι ενα ... αλλα φουσκωνει και συστελλεται
ξανα και ξανα και ξανα και ξανα .... και τελειωμος δεν υπαρχει. Ωραια .... ποια ηταν η πρωτη
πρωτη πρωτη πρωτη πρωτη πρωτη πρωτη πρωτη πρωτη πρωτη πρωτη πρωτη πρωτη φορα
που ξεκινησε αυτος ο κυκλος (ανοιγοκλεισιματος) ? Γιατι απο καπου ξεκινησε, ετσι δεν ειναι ?
Οι αστροφυσικοι λενε "δεν εχει σημασια, γιατι ειτε ηταν διαφορετικοι οι χρονοι που ετρεχαν
σε καθε συμπαν, ειτε το νουμερο (διαρκεια) ειναι τοσο μεγαλο ωστε ισοδυναμει με αιωνιοτητα".
Και παλι .... η ερωτηση παραμενει .... αναπαντητη !
Τα ειπα ολα αυτα ΟΧΙ για να πουλησω πνευμα αλλα γιατι μαλλον .... κατι υπαρχει .... ομως
αυτο το κατι βρισκεται ΧΑΩΔΩΣ μακρια (ως εννοια) απο εναν θεο που πνιγει τον κοσμο σε
40 μερες (και νυχτες) η ζητα απο εναν πατερα να ανεβει στο βουνο και να σφαξει τον γιο του.
ΝΑΙ Οκ, υπαρχει και το μυνημα του Χριστου "αγαπατε αλληλους ως εαυτον" το οποιο ομως ....
δεν χρειαζομαστε καποιο υπερφυσικο ον να μας το πει, ετσι δεν ειναι ? Το νιωθουμε οι ιδιοι,
οταν αγαπαμε καποιον (η κατι) χωρις να πιστευουμε σε καμια απολυτως θρησκεια.
Ειναι ενα πανανθρωπινο και ΓΗΙΝΟ μυνημα .... ανεξαρτητο απο κοσμοθεωρησεις και "οντα".
Αρα ...
δεν πρεπει να ξεσκαρταρουμε μεσα μας, τι μας ικανοποιει ως εννοια και θεωρηση ... και τι οχι ?
Θα συνεχισουμε ως 12χρονα .... μεχρι τα βαθεια μας γεραματα ? Οκ, ειναι και αυτο μια επιλογη.
Πολυ ανακουφιστικη επιλογη. Συμφωνω απολυτως (για το τελευταιο). Γιαυτο και ειπα οτι καπου
ζηλευω οσους εμειναν στον κοσμο ... οπως τον διδαχθηκαν στο Δημοτικο. Αλλα ΕΓΩ, τι πρεπει
να κανω τωρα που δεν μου ταιριαζει αυτος ο κοσμος (του Δημοτικου) ?