Πως νιώθουν όσοι δεν έχουν σχέση με τον Θεό? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 23 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 345
    Banned
    Μπορει να ακουστηκε πολυ κυνικο το παραπανω αλλα δεν φταιω εγω γιαυτο.

Ενας ανθρωπος με διαρκως αδειο στομαχι, με διψασμενο στεγνο λαρυγγι, με τον τρομο
    οτι θα σκασει οβιδα διπλα του η θα τον ξεκοιλιασουν, με ανηλεεις και ανισους αγωνες
    με μεταδοτικες ασθενειες στα διαρκως υγρα κλιματα της υποσαχαριας αφρικης, με
    πολεμαρχους πισω απο καθε θαμνο ετοιμοι να αποκεφαλισουν 15χρονους αν δεν βιασουν
    ομαδικα τις μαναδες τους στο χωριο (που καιγεται εκεινη ακριβως την στιγμη), πιτσιρικια
    οχι μεγαλυτερα των 8 ετων, στον (και καλα) ανεπτυγμενο δυτικο κοσμο να απαγαγονται
    προς τερψη υπερ-πλουσιων σε ανατριχιαστικα σεξουαλικα οργια (οπου συνηθως καταληγουν
    να χαροπαλευουν και ξεψυχουν μεσα σε ενα χαωδες ΓΙΑΤΙ), παιδακια που απαγαγονται για
    να τεμαχιστουν σαν αρνακια και ολα τα οργανα τους να δωσουν (ισως δωσουν) ζωη σε καποιον
    που κανονικα εχει περασει τα 95 του και ΩΦΕΙΛΕΙ να ψοφησει, κοριτσακια που δεν εχουν
    κλεισει τα 14 τους και εχουν ηδη πουληθει για να μπορεσει να ζησει η υπολοιπη οικογενεια
    για ενα ακομα ετος (και μονο !!!), 16χρονες που μολις γεννησαν και πουλανε το κορμι
    τους (η κανουν τα βαπορακια) μπας και εξασφαλισουν τα στοιχειωδη στο νεογνο τους,
    κακομοιρηδες που στον πρωτο μουσωνα, καπου στο Μπαγκλαντες, σκυλοπνιγονται μεσα
    στην παραγκα τους, στον υπνο τους ....

.... οοοοοοοοολοιοιοιοιοι αυτοι (και ακομα περισσοτεροι) ...

εκτιμουν καλυτερα τα περι Θειας Προνοιας ... μεσα σε ολα αυτα τα τραγικα περιβαλλοντα
    και απαλευτες καταστασεις ? Η μηπως ΕΜΕΙΣ ... που απολαμβανουμε τα καλυτερα της
    ευμαρειας και ασφαλειας μιας ευνομουμενης και ευλογημενης (γεωγραφικα) χωρας
    (εστω και χρεοκωπημενης) ?

Ειναι τοσα πολλα τα συμπερασματα που απλα .... ΔΕΝ επιδεχονται διπλης ερμηνειας.
    Τοσα πολλα ! Αμετρητα και σπαραχτικα και κραυγαζοντα ... περα απο καθε αιτιολογηση !!!

Senior Member
    Όλοι αυτοί που λες κάποιοι από τους οποίους μπορεί να πεθάνουν και σα μάρτυρες , θα τους δώσει (όπως λέμε) μισθό ο Θεός στην άλλη ζωη, αυτή είναι αγώνας και πάλη , όχι καλοπέραση όλη μέρα, εδώ είναι το τεστ.

Αλλά αυτοί θα έχουν δικαιολογία κατά την κρίση , εμείς οι βουτυρατοι ;) τι θα πούμε, έβγαλα μόνο 1000 το μήνα και τα 150 ήθελε η εφορία? Πωπω συμφορά ? ( Σε σύγκριση με τους άλλους)
    Μόνο 400/μήνα και δεν εμένα για διακοπές ?

Τι να Ω, κι εγω ούτε διορισμένος είμαι ούτε λεφτασ ούτε βολεμενος, αλλά νταξ παράπονο δεν έχω, θλίβομαι για αυτούς που ανέφερες , όχι για μένα :/

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Banned
    ο Θεος δε θα δειξει αλλη ανοχη στους κακους του πλανητη και δεν ενοω αυτους που ειναι αναγκασμενοι σχεδον να κανουν οτι τους λενε

Senior Member
    Αλεκο επι πασοκ πουλησαν ολοι την ψυχη τουσ στο διαολο οσοι μιλανε για θεουσ κλπ ειναι με το διαολο καρατσεκαρισμενο αυτο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    ο θεος δεν ειναι δικαστης οπως τον παρουσιαζουν ουτε διαολος ουτε εξουσιομανης απλα περιμενει να διξουν πιστη σ αυτον χωρις να περιμενουν να δουν καπιο θαυμα για να πιστεψουν

απλα ειναι δυσκολο καπιος με πολα υλικα αγαθα συγκεντρωμενα να πιστεψει στο θεο.

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    απλα ειναι δυσκολο καποιος με πολα υλικα αγαθα συγκεντρωμενα να πιστεψει στο θεο.
    Οπως εμεις, ας πουμε (560 ευρω τον μηνα). Και οχι οτι υπηρξε εποχη (τα τελευταια 30 χρονια) που να πηραμε τουλαχιστον 700.
    Μια ζωη, οι γυναικες γοητευονταν μαζι μας ... μεχρι να μας πεσει κανα εισιτηριο λεωφορειου απ'την τσεπη. Στην "χλιδα" (μια ζωη).
    Τις διωχναμε (και τους διωχναμε ολους) απο την πλυμμηρα υλικων αγαθων. Δεν αντεχαν τοση χλιδη και καλοπεραση ... εφευγαν.

Οχι κυριοι ... ο πλουτος ΒΟΗΘΑ τα μεγιστα ωστε η συνειδηση να αναζητησει ΕΛΕΥΘΕΡΑ την υπαρξη θεου (και νοηματος).
    Oχι ο ασυλληπτος πλουτος. Η οικονομικη ευμαρεια και ανεση. Να σου ρχεται λογαριασμος και να μην λες ... "ααααχχχχχ".
    Μεσα στην φτωχεια και το αγχος (εκτος απο πικρα και μαλακια) ΔΕΝ υπαρχει τιποτε αλλο. Κανενα νοημα και κανενας θεος.
    Μια απεραντη ερημος και ανηφορα ....

Μα πως ειναι δυνατον ? "Ειναι πολυ πιο ευκολο να περασει μια καμηλα απο την τρυπα μιας βελονας, παρα ενας πλουσιος
    την πυλη του παραδεισου". Σωστα ? ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ ! Ο κακομοιρης ο φτωχος βραζει μεσα στην ανασφαλεια και την στερηση
    και τον θυμο. Και οταν του δοθει η ευκαιρια (ΑΝ του δοθει η ευκαιρια) γινεται πιο απληστος και μοχθηρος και απο τους Ροθτσιλντ.
    Γιατι ξερει τι υπαρχει στην φτωχεια .... Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α ! Ο πλουσιος εχει τουλαχιστον την ηρεμια πνευματος να κατσει να σκεφθει
    γιατι θελει (ΑΝ θελει) να υπαρχει θεος. Εχει την ηρεμια οτι αυριο δεν θα του παρουν το κρεβατι, ουτε το τραπεζι ... οποτε φτανει
    αβιαστα στο ερωτημα "για ποιον λογο χρειαζομαι να υπαρχει θεος ?". Μπορει να απαντησει οτι ΔΕΝ τον χρειαζεται αλλα μπορει
    και να απαντησει οτι ... τον χρειαζεται. Οτι και αν απαντησει ... επελεξε αβιαστα και ελευθερα.

Αντιστοιχα ... ο Θεος για τον φτωχο ... ειναι τα μαλλια απο τα οποια πιανεται για να μην πνιγει.
    Ουτε ηρεμια υπαρχει, ουτε καθαροτητα πνευματος, ουτε γαληνη ψυχης. Επιλεγει οτι βρεθει μπροστα του.
    Last edited by Del-meme290719b; 17-06-2019 at 23:07.

Senior Member
    "Μια απεραντη ερημος και ανηφορα ...."
    Αυτή είναι η ζωή, να πάσχεις τον σταυρό σου.
    Ο πλούσιος καταγίνεται με τα αγαθά του, μεθυσμένος στο τι θα αγοράσει, και αδικεί γιατί δε δίνει ενώ έχει.

Διάβασε αν θέλεις τους βίους των Αγίων και των Αποστόλων, εκτός αν μιλάς για άλλη θρησκεία ;)

Banned
    Ναι οντως ... ανηκω στους σαηεντολογους !
    Με τι φοντα ? 500 δολαρια την εξομολογηση ?
    Aυτοι εκει περα ... χρεωνουν τα παντα !
    Να πανε να τα βρουν ... ο δρομος ανοιχτος
    και τα σκυλια δεμενα !

Εγω ημουν (η ενιωθα οτι ημουν) Χριστιανος Ορθοδοξος μεχρι τα 40
    (η εκει κοντα). Καποια στιγμη ειδα μια σκηνη στο CNN που απλα με
    σημαδεψε (και αλλαξοπιστησε) για παντα. Μια μπαγκλαντεσιανη με
    ενα μωρο στην αγκαλια περιμενε σε μια στεγη να την διασωσει ενα
    ελικοπτερο απο σαρωτικες πλυμμηρες (χειμαροι που διελλυαν τα παντα).
    Την μια στιγμη η καμερα δειχνει αυτην (σε πληρη απελπισια) με το μωρο,
    την αλλη στιγμη δειχνει το ελικοπτερο σε μια διπλανη στεγη και μετα απο
    ουτε 5 δευτερολεπτα (λιγοτερο) δειχνει την προηγουμενη στεγη ... στα νερα.
    Καποια στιγμη η καμερα προλαβαινει να δειξει ενα χερι μεσα στα λασπωμενα
    νερα να παλευει να κρατησει κατι σαν μπογο (το μωρο) πανω απο τα νερα.
    Και αυτο ηταν ....

Αυτη ειναι η μοναδικοτητα της ζωης ... το ανεπαναληπτο της ζωης.
    Το ανεπαναληπτο θαυμα που λεγεται Ζωη. Η κορωνιδα της δημιουργιας.

Δεν θα ρωτησω τιποτα για την μανα ("πληρωσε τις αμαρτιες της", και καλα).
    Εκεινο το μωρακι που ηταν κατι το τοσο υπερπολυτιμο, γιατι γεννηθηκε ?
    Για να πνιγει μεσα στα νερα ? ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ? Πειτε μου ....
    Last edited by Del-meme290719b; 17-06-2019 at 23:23.

Banned
    καταρχην με χαλαει καπως το ραδιο αρβυλα με τον θεο δικαστη αφου αν ψαξετε τα λογια που ειπε ο Χριστος θα βρειτε μια φραση που ελεγε οπιος πιστεψει θα παει κατευθειαν στο παραδεισο παραλειποντας και τη μερα της κρισης

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εξουθενωμένος View Post
    Ναι οντως ... ανηκω στους σαηεντολογους !
    Με τι φοντα ? 500 δολαρια την εξομολογηση ?
    Aυτοι εκει περα ... χρεωνουν τα παντα !
    Να πανε να τα βρουν ... ο δρομος ανοιχτος
    και τα σκυλια δεμενα !

Εγω ημουν (η ενιωθα οτι ημουν) Χριστιανος Ορθοδοξος μεχρι τα 40
    (η εκει κοντα). Καποια στιγμη ειδα μια σκηνη στο CNN που απλα με
    σημαδεψε (και αλλαξοπιστησε) για παντα. Μια μπαγκλαντεσιανη με
    ενα μωρο στην αγκαλια περιμενε σε μια στεγη να την διασωσει ενα
    ελικοπτερο απο σαρωτικες πλυμμηρες (χειμαροι που διελλυαν τα παντα).
    Την μια στιγμη η καμερα δειχνει αυτην (σε πληρη απελπισια) με το μωρο,
    την αλλη στιγμη δειχνει το ελικοπτερο σε μια διπλανη στεγη και μετα απο
    ουτε 5 δευτερολεπτα (λιγοτερο) δειχνει την προηγουμενη στεγη ... στα νερα.
    Καποια στιγμη η καμερα προλαβαινει να δειξει ενα χερι μεσα στα λασπωμενα
    νερα να παλευει να κρατησει κατι σαν μπογο (το μωρο) πανω απο τα νερα.
    Και αυτο ηταν ....

Αυτη ειναι η μοναδικοτητα της ζωης ... το ανεπαναληπτο της ζωης.
    Το ανεπαναληπτο θαυμα που λεγεται Ζωη. Η κορωνιδα της δημιουργιας.

Δεν θα ρωτησω τιποτα για την μανα ("πληρωσε τις αμαρτιες της", και καλα).
    Εκεινο το μωρακι που ηταν κατι το τοσο υπερπολυτιμο, γιατι γεννηθηκε ?
    Για να πνιγει μεσα στα νερα ? ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ? Πειτε μου ....
    Όχι δε πάει έτσι , δεν είπε κανείς ότι πλήρωσε για αμαρτήματα, ούτε ότι οι καλοί χριστιανοί έχουν εύκολη ζωή εδώ στη γη, εύλογη η απορία σου κι εμείς έχουμε πολλές, αλλά ψάχνεις να βρεις απαντήσεις τότε, όχι πετάς ένα απαισιόδοξο δε πιστεύω και τέλος. Σκέφτηκες ότι ο διάβολος σε έπεισε εκείνη τη στιγμή για την απόφαση αυτή?

Υπάρχουν απαντήσεις και για τα μωρά αυτά τι γίνεται, δηλαδή η λύση θα ήταν με υπερφυσικό κάθε φορά τρόπο να επέμβει ο Θεός και να αλλάζει το κακό που πάει να γίνει? Μα η πτώση στη γη και ο θάνατος είναι συνέπειες των αμαρτιών από το προπατορικό αμάρτημα , δυστυχίες σαυτόν τον κόσμο πολλές, ξεχνάς ότι τους Αποστόλους τους σταύρωσαν ανάποδα νομίζω, σταυρό κουβαλάς εδώ, για μισθό στην άλλη.

Γι'αυτό λέμε μάρτυρες όπως και το μωρό αυτό που λες, αδικημένο στη ζωή αυτή, δικαιωμένος στην άλλη ελπίζω.

Banned
    Ειχα την εντυπωση
    οτι Αυτος που ΟΛΑ εν σοφια εποιησε, τουλαχιστον δεν αφηνει μωρα να πνιγονται.
    Εκτος αν ειμαστε και εμεις σαν τα ποντικια που πνιγονται ... οποτε, παω πασο !

Τελωσπαντων,
    αντιλαμβανομαι οτι ειναι (και ηταν και για μενα) ωραια αισθηση οτι ΔΕΝ ειναι ολα
    ματαια, βουτηγμενα στην τυχαιοτητα και την απελπισια. Απο ενα σημειο και μετα
    ειπα "δεν μπορω να αυτοπαραμυθιαζομαι αλλο, ειμαι 40 ετων" και εχασα αυτην
    την ωραια (πλην ομως απατηλη) αισθηση.

Καπου σας ζηλευω (που περιμενετε ζωες μετα θανατον και μισθους και δικαιωσεις)
    αλλα δεν μπορω να ακολουθησω. Δεν ειναι οτι δεν θελω, δεν μπορω, ως πνευμα
    αυτονομο που κρινει για λογαριασμο του και δεν μπορει να συνεχιζει να καταπινει
    αναποδεικτα πραγματα.

Senior Member
    Ειχα την εντυπωση
    οτι Αυτος που ΟΛΑ εν σοφια εποιησε, τουλαχιστον δεν αφηνει μωρα να πνιγονται.
    Εκτος αν ειμαστε και εμεις σαν τα ποντικια που πνιγονται ... οποτε, παω πασο !

Τελωσπαντων,
    αντιλαμβανομαι οτι ειναι (και ηταν και για μενα) ωραια αισθηση οτι ΔΕΝ ειναι ολα
    ματαια, βουτηγμενα στην τυχαιοτητα και την απελπισια. Απο ενα σημειο και μετα
    ειπα "δεν μπορω να αυτοπαραμυθιαζομαι αλλο, ειμαι 40 ετων" και εχασα αυτην
    την ωραια (πλην ομως απατηλη) αισθηση.

Καπου σας ζηλευω (που περιμενετε ζωες μετα θανατον και μισθους και δικαιωσεις)
    αλλα δεν μπορω να ακολουθησω. Δεν ειναι οτι δεν θελω, δεν μπορω, ως πνευμα
    αυτονομο που κρινει για λογαριασμο του και δεν μπορει να συνεχιζει να καταπινει
    αναποδεικτα πραγματα.
    Υπάρχουν πολλές αποδείξεις φίλε μου και συνήθως βιοματα , αν αναζητήσεις νομίζω θα βρεις τρόπο να βιώσεις την παρουσία Του :) τα παιδιά πνίγονται εξαιτίας μας και των αμαρτιών μας, αλλά έχουμε ελεύθερη βούληση , δεν θα επέμβει ειδικά αν δε το ζητήσεις.

Ψάξε και θα βρεις λέω οποίος με ρωτάει, δε λέω ότι εγώ ξέρω ή ότι άκου εμένα, απλα ψάξε πραγματικά με ανοιχτή καρδιά και ζήλο και νομίζω θα βρεις.

Άλλωστε έχεις απόδειξη ότι δεν υπάρχει ? :) Δε θεωρείς παραμύθι το να μην υπάρχει τίποτα και απλά υπάρχουμε .. έτσι ... Εγώ αυτό βλέπω ως απατηλό παραμύθι, είναι λιγότερο λογικό από το να υπάρχει Θεός :)

Το σύμπαν και η γη υπάρχει επειδή ... Τίποτα 0 [emoji50] δε με πείθει η θεωρία :)

Banned
    Ισως να υπαρχει κατι (σαν αναρχη αρχη) ... δεν το αποκλειω.
    Αλλωστε για να αποκλεισεις οτι υπαρχει θεος πρεπει πρωτα να πλασεις ενα συμπαν,
    μια νομοτελεια, να γινεις θεος ... και μετα ... μπορεις να αποφανθεις (λιγο η πολυ).
    Ομως δεν μπορει να ειναι αυτο το ανθρωποκεντρικο πραγμα που διδαχτηκαμε.
    Ο θεος των αβραμικων θρησκειων ειναι εντελως ανθρωπινος.
    Απαραδεκτα ανθρωπινος. Νοσηρα ανθρωπινος.

Ο θεος (που ΙΣΩΣ να υπαρχει) ειναι μια ουσια, μια σκεψη ... μια κατασταση.
    Δεν τρελλαινεται αν μερικα κυτταρα χαθουν. Το συνολο της δημιουργιας
    τον ενδιαφερει. Οπως και εμεις δεν τρελλαινομαστε που χανουμε μερικα
    κυτταρα καθε μερα. Ουτε καν το αισθανομαστε. Το συνολο μετραει !!!

Senior Member
    Ισως να υπαρχει κατι (σαν αναρχη αρχη) ... δεν το αποκλειω.
    Αλλωστε για να αποκλεισεις οτι υπαρχει θεος πρεπει πρωτα να πλασεις ενα συμπαν,
    μια νομοτελεια, να γινεις θεος ... και μετα ... μπορεις να αποφανθεις (λιγο η πολυ).
    Ομως δεν μπορει να ειναι αυτο το ανθρωποκεντρικο πραγμα που διδαχτηκαμε.
    Ο θεος των αβραμικων θρησκειων ειναι εντελως ανθρωπινος.
    Απαραδεκτα ανθρωπινος. Νοσηρα ανθρωπινος.

Ο θεος (που ΙΣΩΣ να υπαρχει) ειναι μια ουσια, μια σκεψη ... μια κατασταση.
    Δεν τρελλαινεται αν μερικα κυτταρα χαθουν. Το συνολο της δημιουργιας
    τον ενδιαφερει. Οπως και εμεις δεν τρελλαινομαστε που χανουμε μερικα
    κυτταρα καθε μερα. Ουτε καν το αισθανομαστε. Το συνολο μετραει !!!
    Γιατί είναι περίεργο ; Μόνο ο άνθρωπος διαφέρει τοοοοοοσσοοοοοοο πολύ , όλα τα άλλα όντα είναι μεταξύ 1-5 πχ και ο άνθρωπος είναι στο 3664684457 :) ε αυτό και αν είναι απόδειξη ύπαρξης Θεού και μάλιστα με επίκεντρο τον άνθρωπο, τιμή μας.

Ο Θεός ναι δεν έχει υπόσταση κατανοητή σε εμάς, συμφωνώ, ο Χριστός όμως ενανθρωπηστηκε για μας, ένας Θεός όλα τα μπορεί, ΑΝ σκέψου είναι όντως έτσι όπως τα λέει η εκκλησία οι Άγιοι κτλ φαντάσου τι ΤΙΜΗ τι Ευλογία πόσο μας αγαπά και πέρασε τα πάθη για τις αμαρτίες μας κι εμείς λέμε τι? Άμα έρθει ο Έλβις Πρίσλεϊ σήμερα όλοι θα τρελαθούν θα ψάξουν να βρουν λεφτά εισιτήρια κτλ κι εσύ θέλεις ο Θεός ο Ίδιος να σου αποδείξει κάτι; Ψάξε βρες τον παρακάλεσε Τον , πες Κύριε θέλω να πιστέψω και δε μπορώ , βοήθεια , θέλω λίγο από το φως, κάτι να λάμψει στη μαυρίλα μου να πάρω δύναμη να ψάξω το θέλημα σου, κτλ ψάξε φίλε μου και πιστεύω θα βρεις.

Και κάτι τελευταίο, ο Θεός δεν είναι ανθρώπινος , ο άνθρωπος είναι Θεϊκός(όχι με την αλλαζονικη έννοια) γιατι έχει την Πνοή του Θεού μέσα του, δένει πολύ σωστά.

Senior Member
    Δε πιστευω σε καμια θεϊκή ύπαρξη. Νιώθω καλά, δε νιώθω κανένα κενό. Ισα ισα νιώθω πιο δυνατή απο οταν πίστευα γιατί ξέρω οτι δε θα με βοηθήσει κανεις μαγικά και ολα ειναι στα δικα μου χέρια και στη δική μου θέληση. Το να μη πιστεύεις σε κανει ελευθερο και ανεξάρτητο.
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Page 4 of 23 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast