Originally Posted by
csath
με τον ύπνο εγώ δεν είχα ποτέ σχεδόν πρόβλημα, αν εξαιρέσεις μια 15ετια πριν όπου πάλι είχα φάει ένα σκάλωμα με άσχετα όμως πράγματα (πνεύματα, φαντάσματα κλπ.) και είχα 3 νύχτες σερί αϋπνος. Εκεί πραγματικά έφτασα στα όρια μου, ήμουν όμως και 25 χρονών, είχα αντοχές. Τώρα τον τελευταίο χρόνο ακούγοντας μια σειρά γεγονότων με αιφνίδια περιστατικά αλλά και στο κοντινό μου περιβάλλον (φιλος φίλου μου) έχω σοκαριστεί που δεν μπορώ να κοιμηθώ, έστω και 1/4 ζαναξ το παίρνω. Παροδικά πριν κάνα 3μηνο είχα μια βελτίωση και τα κοψα, όμως τελευταία πάλι υποτροπίασα, ποτέ όμως δεν ξεπέρασα το 1 ζαναξ. Παλέυω με νύχια και με δόντια να μην το ξεπεράσω, τώρα τελευταία άρχισα να δοκιμάζω και αταράξ, είμαι σε επικοινωνία με τον ψυχίατρό μου για να δούμε πως θα παει αυτο το πραγμα κι αν χρειαστεί να βαλει κατι αλλο στην αγωγη. Με το στομαχι ναι εχω θεματα, γαστροοισοφαγικες παλινδρομησεις κλπ. και ειδα σε παλιοτερο ποστ σου που ανεφερες πως μπορει να κανει αρρυθμιες και μαλιστα χθες ειχα ακριβως μια αρρυθμια την ωρα της παλινδρομησης με βοηθησε ομως αυτο που ανεφερες οτι εχει σχεση το στομαχι με την καρδια. Κατα τ αλλα, εχω κανει ελεγχο πριν κανα 6μηνο σε καθηγητη πανεπιστημιακης κλινικης, προσπαθουσε να με πεισει πως δεν χρειαζεται ν ανησυχω για τιποτα, όταν όμως πηγε η κουβεντα στο συνδρομο αιφνιδιου εκει σηκωσε τα χερια ψηλα, και παλι ομως προσπαθησε να με καθησυχασει λεγοντας πως με τοσες κρισεις πανικου απ τα 20 μου η καρδια εχει περασει τα τεστ με επιτυχια. Απο κει και περα το 100% ειναι κατι που ακομα και η ιδια η επιστημη (η ιατρικη δεν ειναι κιολας θετικη επιστημη) δεν το χει πετυχει, οποτε οτι και να κανουμε και συ και γω θα μεινουμε παντα με την απορια. Θελει αλλαγη του τροπου σκεψης μας και δεν ξερω κατα ποσο μπορουμε να το κανουμε αυτο, όντας έτσι όπως ειμαστε φτιαγμενοι κι ακουγοντας τόσα αρνητικα γεγονοτα καθημερινα που μας επηρεαζουν...
*να σου δωσω να καταλαβεις ειχα και εχω επηρεαστει τοσο πολυ, που χθες ας πουμε πηγαινε να με παρει ο υπνος και εκει που γλαρωνα και λαγοκοιμομουνα πεταγομουνα σαν ελατηριο, λες και ειχα βαλει στον οργανισμο μου σύστημα αφύπνισης, κι ολο αυτο κρατησε 3-4 ωρες....τραγικα πραγματα.......τελικα κουμπωσα μισο ζαναξ και μπορεσα να κοιμηθω ενα 6ωρο...ειναι αποτελεσματικα τα ρημαδια αλλα εθιστικα. Όσο για τις άπνοες που λες ναι είναι πιθανές λόγω ζάναξ αλλά σπάνιες, αυτό μου χει πει κι ο γιατρός μου, εδω ρε συ καρδιοπαθεις παιρνουν λεξοτανιλ που ναι πιο βαρια.....