αν αντεχεις τη γευση της και τη μυρωδια της σε ροφημα ειναι πιο αποτελεσματικη
Printable View
αν αντεχεις τη γευση της και τη μυρωδια της σε ροφημα ειναι πιο αποτελεσματικη
Εγώ προσωπικά που το παίρνω εδώ και 2 εβδομάδες καθημερινά -συνήθως το βράδυ λίγο πριν θελήσω να κοιμηθώ- με έχει βοηθήσει πολύ καθώς ανεβάζει την διάθεση η αλήθεια είναι και δεν έχω τις αυπνίες που είχα πριν. Το αρνήτικο είναι οτι το πρωί ξυπνάς με ένα πολύ βαρύ κεφάλι και αν το πάρεις μεσημέρι είναι πολύ πιθανό να σε πιάσει υπνηλία το απόγευμα και να θές να πέσεις στο κρεβάτι. Επίσης είναι το μοναδικό ηρεμηστικό που δίνουν στα φαρμακεία χωρίς συνταγή γιατρού, καθώς εγώ ζήτησα κάποιο αντικαταθλιπτικό χωρίς συνταγή και μου έδωσαν αυτό :)
τι χάπια βρε παιδιά, δεν μπορείτε να αγοράσετε το βοτάνι στην Ευριπίδου και να το βράσετε σαν τσάι. Και πιο οικονομικό και με έλαια που δεν έχουν τα χάπια.Προσοχή στην δοσολογία.
το φαρμακειο στη Μαρτιου (κοντα στη δελφων)υπαρχει ακομα και ειναι ολο το προσωπικο πολυ ενημερωμενο!εχει και βαμμα βαλεριανας αν κι εμενα 16 σταγονες εβαλα δεν επαθα τιποτα ουτε και το τσαι με βοηθησε ΚΑΘΟΛΟΥ!τωρα θα παω και για τα χαπια
Ο ύπνος είναι από τα σημαντικότερα πραγματα στη ζωή και υποδυκνείει τον τρόπο ζωής και τα επίπεδα υγείας μας.
Θέλει προσοχή και φροντίδα.
Δείτε και εδώ http://tokleidi.wordpress.com/2013/0...θε-μέρα/
Εγώ ξέρω ότι όποιος κοιμάται πολλές ώρες έχει κατάθλιψη.
αν κοιμάσαι απο 14 ώρες και πάνω ναι είναι ένδειξη κατάθλιψης (και με μία ένδειξη δε σημαίνει πως έχεις κατάθλιψη). Ακόμη και οι 12 ώρες ύπνου θεωρούνται φυσιολογικές στην εφηβεία ή σε πολύ μεγάλη κόπωση.
Παιδιά, ξέρει κανείς να μου πεί τη διαφορά του Valeriana Valmane απο του Quiet Life?
Δηλαδή ποιό είναι πιο δυνατό;
Εξαρτάται για τι πράγμα το θέλεις.
Εγώ βράζω πολύ σπάνια - μια φορά το τρίμηνο βαλεριάνα σε βότανο -
για το άλλο δεν ξέρω,
αλλά έτυχε να δω στο φαρμακείο να προτείνουν σε μια κυρία
που παραπονιόταν ότι δεν κοιμάται καιρό,
όχι βαλεριάνα, αλλά το ULTRA - STRESS της Nature's Plus
για γενικότερη μείωση του στρες
που κατά συνέπεια θα βελτίωνε την αϋπνία.
Για ύπνο το θέλω πιο πολύ..
Οχι παντα, μπορει να συντρεχουν κ αλλοι λογοι, ακομα κ παθολογικοι.. πρεπει να κανεις πρωτα εξετασεις να αποκλεισεις οτιδηποτε παθολογικο κ μετα ψαχνεσαι με ψυχολογους κτλ κτλ..
Μπορει καποιος π εχει καταθλιψη απ την αλλη να μην μπορει να κοιμηθει.. ειναι συχνο φαινομενο αυτο π ξυπνας νωρις το πρωι κ εισαι νταουν..
Βαλεριανα εχω δοκιμασει δν με πιανει, ζαναξ κ στεντον κ λεξο για την περιπτωση μ, αν κ ειναι εθιστικα, εχω πολυ καιρο να παρω βασικα
λοιπον παιδες επειδη και εγω αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα με τον υπνο μου ... Επερνα βαλεριανα σε σταγονες .. Εκανε δουλεια αλλα το κακο ειναι η μυρωδιά
To Solgar Valerian Root μήπως είναι πιό αποτελεσματικό σε σύγκριση με τα άλλα δύο που προανέφερα;
Ξέρει κανένας να μου πεί;
Το συγκεκριμένο δεν το έχω δοκιμάσει
- δεν έχω και πρόβλημα ύπνου, αντίθετα,
έχω πρόβλημα να ξυπνάω -
αλλά όλα τα συμπληρώματα της Solgar είναι από τα καλύτερα,
ειδικά τα τιτλοδοτημένα
δηλ αυτά που είναι στο πράσινο μπουκάλι
και όχι στο καφέ,
οπότε και το Solgar Valerian Root καλό θα είναι.
H βαλεριάνα υπάρχει και σε βάμμα στα φαρμακεία
(σε φυσική μορφή, σταγόνες), αλλά βρομάει.
Κατακράτηση υγρών και συναφή, όχι, αλλά φυσικά μπορεί να έχουν άλλες παρενέργειες (πχ ζαλάδα, υπνηλία, πράγμα που σημαίνει όχι οδήγηση, όχι συνδυασμός με αλκοόλ κλπ). Ναι βεβαίως και ανήκουν στην κατηγορία των ηρεμιστικών, ΑΛΛΑ δεν έχουν καμία σχέση με τις άπειρες παρενέργειες και αντενδείξεις των καθαρά χημικών προϊόντων. Χρειάζονται όμως καθοδήγηση από ειδικό και όχι συνεχή χρήση. Πάρα πολύ καλή πάντως ως ηρεμιστικό και για βοήθεια στον ύπνο, είναι και η πασσιφλόρα - προσωπικά τη συστήνω περισσότερο από τη βαλεριάνα σε ανθρώπους που έχουν αγχώδες υπόβαθρο και διακεκομμένο ύπνο. Κι ακόμα, δοκιμάστε τα αιθέρια έλαια πορτοκαλιού ή λεβάντας (για εισπνοή ή για άρωμα χώρου πριν τον ύπνο).