Eξ αρχής ήταν φανερό καλέ μου Γιώργo ότι δεν μιλάς εσύ, πάμπολλοι είστε ..
Αχ αυτή σου η επίκριση... από ποιον την κληρονόμησες;;;
πάντως φάρμακο υπάρχει μην αγωνιάς ... κρύψου μόνο....
Printable View
Eξ αρχής ήταν φανερό καλέ μου Γιώργo ότι δεν μιλάς εσύ, πάμπολλοι είστε ..
Αχ αυτή σου η επίκριση... από ποιον την κληρονόμησες;;;
πάντως φάρμακο υπάρχει μην αγωνιάς ... κρύψου μόνο....
Εμ μαρίκα;;; Λογικό είναι. Δεν είναι;;; Τι λες εσύ. Μπορώ να μιλώ μόνος;;; Να βασιστώ και να στηριχτώ με πεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μου σε θέματα και ζητήματα αναρμόδια για εμένα, και άνευ της απαιτούμενης αλλά έστω και στοιχειώδους εξειδίκευσης, και εκτός κάθε δυνάμενης για πρόσληψη από εμένα στο περιβάλλων των ειδικών συνθηκών και αναγκών που αφορούν στα θέματα και ζητήματα αυτά, των προαπαιτούμενων αναγκαίων αρμόδιων και κατάλληλων ευθυνών και με την από εκμάθηση και πείρα εξειδικευμένων χειρισμών, και εν γένει ένα πλήθος ακόμη αιτιών που με καταστούν ακατάλληλο των θεμάτων και ζητημάτων αυτών, όπου μου δείχνουν, τουλάχιστον ως έναν βαθμό πως είναι φρόνιμο να μην εμπιστεύομαι και στηρίζομαι στον εαυτό μου όσων αφορά στα θέματα και ζητήματα αυτά. Πως μπορεί δηλαδή να γίνει αλλοιώς;;; Μα πως;;;
Και καλά, ας δεχτώ πως τυφλωμένος από την πύρωση της εγωτοεμπαθομορφοαλογοεπαρ σής μου παραβλέπω την πραγματικότητα, και ασχολούμε με τα θέματα και ζητήματα αυτά. Έστω. Έστω κι έτσι. Αλλά και έτσι ακόμη, να μην ζητήσω βοήθεια και να ακούσω και εμπιστευτώ κάποιον που ξέρω πως κατέχει;;; Εσύ τι λες;;; Να ας πούμε, ας υποθέσουμε, υποθετικά, βοήθεια από εκείνους ή κάποιον τέλος πάντων, από εκείνες τις αυτοτελείς σε ύπαρξη με υποστατικά ιδιώματα και πρόσωπο νοερές ουσίες που ο Δημιουργός Θεός Πατέρας έκτισε και κάλεσε στην Θεία Του υπηρεσία και το Έργο Του μεταξύ της αγάπης Του και των ανθρώπων. Τι λες;;; Να ενεργώ έτσι ή όχι;;; Να βασίζομαι σε εκείνη τη βοήθεια ή όχι;;; Είναι κακό που δεν έχω γνώμη δική μου;;; Είναι κακό που υιοθετώ άλλων γνώμη;;;
Μα πως;;; Πως μπορεί να γίνει;;;
Αφού το φρόνημα μου και η κοσμική παιδεία μου, στο ακρογυάλι, στην ακτή που βρίσκομαι τώρα μου επιτρέπουν να μπαίνω στο νερό μόνο έως τους αστράγαλους και τόσο να βρέχομαι μέχρι εκείνο το σημείο, δεν ξέρω και ποτέ δεν έμαθα την ειδική τέχνη του συγκεκριμένου κολυμπίματος, και πιό πέρα από το βάθος που βρίσκονται οι αστράγαλοι μου, εκτείνετε ένας αδιαόρατος και δίχως όρια σε έκταση πλάτος μήκος και βάθος ωκεανός, άπειρων αντιλήψεων, οράσεων, νοημάτων και εννοιών (ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ, ΠΩΣ ΕΣΥ ΜΑΡΙΚΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΟΡΑΣΗ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΟΛΑ, ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ), ένας ωκεανός λέγω, με τα νερά της <<θύραθεν Παιδείας>>, του <<σπερματικού Λόγου>>, των <<Λόγων των Όντων>>, της <<έμφυτης ηθικής Συνείδησης>>, της <<έμφυτης Θεογνωσίας>>, της <<φυσικής Αποκάλυψης>>, της <<υπερφυσικής Αποκάλυψης>>, της <<κατ' Οικονομία Αποκάλυψης>> και άλλων πολλών.
Για πες μου, πως να βουτήξω και να κολυμπήσω δίχως να κινδυνεύσω αλλά με ασφάλεια και να απολαύσω των δροσερών αυτών νερών ωραιότητα και λαμπρότητα αντιλήψεων, οράσεων, νοημάτων και εννοιών, αφού δεν έμαθα κολύμπι.
Εσύ έμαθες μαρίκα να κολυμπάς;;; Μπορείς να μου μάθεις κι εμένα να κολυμπώ;;; Εκτός αν δεν έχεις χρόνο, οπότε εντάξει, ίσως βρεθεί άλλη ευκαιρία για εμένα.
Μα ναι μαρικα, έχω επίγνωση και ειρήνη μέσα μου, ξέρω πως υπάρχει, το πραγματικό με αντι-κείμενο και άμεσο τρόπο, το αρμόδιο κατάλληλο φάρμακο για την κατάσταση μου και σε πληροφορώ είναι καθόλα γλυκήτατο στην γεύση του.
Δόξα τη Αγαθοεργεί Υπερτέλεια Αγάπη και τα Ελέη του Θεού Πατρός και Δημιουργού κάθε και πάντων Καλών.
Για την δική σου κατάσταση όμως που δεν υπάρχει φάρμακο πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς και να αγωνιάς.
ΥΓ. Μην σου περάσει ούτε στιγμιαία ούτε ως δείγμα η αίσθηση και η σκέψη, πως σε ακυρώνω ως πρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σε ταπεινώνω. Βρίσκομαι στο ίδιο σκαλί που είσαι και εσύ, στο ίδιο δικό σου ύψος είμαι κι εγώ, και δεν λέω ένα σκαλί χαμηλότερα από εσένα και πιό κάτω από το δικός σου ύψος, γιατί κάτι τέτοιο είναι των ένθεων, ενάρετων και αξίων, και τα δικά μου δεδομένα, κατά το <<εκ του καρπού αναγνωρίζεται το δέντρο>>, περισσότερο κλείνουν και φανερώνουν αθεϊα και κάθε ασέβεια που την συνοδεύουν, παρόλες τις εντυπώσεις που προκαλούν τα λόγια μου στους άλλους.
Συμφωνώ..
Και ποιά είσ' εσύ που θα κρίνεις πότε οι καρδιές είν' έτοιμες να δεχτούν? Αυτά που σε δασκάλεψαν.. ισχύουν για σένα κι όχι για όλους, γι' αυτό μην κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια
και πες ό,τι έχεις να πεις χωρίς πολλά-πολλά ακατάλυπτα και κουραστικές λεπτομέρειες για εντυπωσιασμό! Ο άλλος μετά, άμα θέλει θα ψάξει για τα περισσότερα.. που θα του είναι και κατανοητά.
Σου έχουμε δείξει άλλωστε, πως όσα λες είναι βαρετά, αλλά εσύ το βιολί.. με τους δογματισμούς σου. Περνά άμεσα σε πρακτικές λύσεις και προτάσεις αν έχεις κάτι δλδ να πεις..
Και για να σου μιλήσω στη γλώσσα που καταλαβαίνεις, το να βλέπεις οράματα, που ερμηνεύεις ως θεόσταλτα και να την έχεις δει φωτισμένη από τη Χάρη..
και κάτι τέτοιο μάλιστα να το καταθέτεις και δημόσια, είν' επικίνδυνο κι επιρροή του Πονηρού. Κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι το παίζεις και Θεός!
Όλο αυτό το θρησκόληπτο ντελίριο δεν βοηθάει σε τίποτα ειλικρινά σου μιλάω κι ο στόχος δεν είναι ο άλλος να διαβάζει αρλούμπες όλη την ώρα.. αλλά να βγάλει άκρη..
Και κάτι άλλο: Με ποιόν είσαι τελικά εσύ με τον Πονηρό ή με τον Χριστό? Γιατί αν είσαι με τον Χριστό όπως ισχυρίζεσαι κι έτσι θέλω να πιστεύω, τότε σταμάτα να διαστρεβλώνεις όσα σου
γράφουν οι άλλοι, γιατί τα γραπτά μένουν.., σταμάτα να επιβάλλεις, προσβάλλεις, να ειρωνεύεσαι και να υποτιμάς τους άλλους.. Ο Χριστός ήταν ταπεινός και χωρίς καθόλου ίχνος εγωισμού..
Και κοίτα Εκείνος δεν αυξάνεται μέσα σου, αλλά αυτό που αυξάνεται μέσα σου είναι μια υπεροψία, που σε τυφλώνει, σε σημείο να την βαφτίζεις και θεϊκή αποστολή.
Μην χάνεσαι σε προσπάθειες να μας πείσεις.. δεν μας ενδιαφέρει στη τελική η λογική, του πως εσύ έφτασες στη Νιρβάνα σου, γιατί ο τρόπος που κατηχείς είναι απωθητικός,
γιατί είναι καιροσκοπικός και βέβαια αναχρονιστικός, ξεπερασμένος, γι' αυτό και προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις απ' όλους όσοι συμμετέχουν στο θέμα σου.
Και κανένας δεν σε πολεμάει, γιατί όσο το βλέπεις έτσι εσύ θα πορεύεσαι με συγκρούσεις. Παλεύεις με τις αντιφάσεις σου, που από τη μια είναι να μακρυγορείς αερολογώντας,
ενώ απ' την άλλη απαιτείς απ' τον άλλον νάναι σύντομος σ' ό,τι έχει να σου πει κι επί της ουσίας. Εφάρμοσε πρώτα εσύ επιτέλους αυτά που ζητάς! Μην εξαντλίεις σκόπιμα την υπομονή των άλλων.
Δεν θέλουμε να περιμένουμε άλλο τις βαρύγδουπες δηλώσεις σου, ρίξτες, να δούμε αν έχεις να καταθέσεις και κάτι αποτελεσματικό και μη φοβάσαι ότι θα σου τελειώσουν.. γιατί αν τις ακούσουμε κι αξίζουν θάχεις να λες στον αιώνα τον άπαντα.. και ναι άντε βγάλτα.. Να τελειώνουμε όπως το λες και μόνη σου.. για να μη καταντά και γραφικό..
Μην το κάνεις σήριαλ εδώ μέσα και μας αφήνεις και καλά σε αγωνία για το τι σημαντικό έχεις να μας πεις στη συνέχεια, γιατί δεν μεταδίδεται με τέτοιες γελοιότητες
ο λόγος του Θεού.. Εκτός κι αν φοβάσαι να πεις όσα σου υπολείπονται.. και προσπαθείς πρώτα να εδραιώσεις μια εικόνα αποδεκτή.
.....
Μιλώ μαζί σου φίλε, Γιώργο,
δεν πονά η επίκριση, ένας λόγος ισχυρός με στηρίζει:
<< Συγχώρησε τους δεν ξέρουν τι κάνουν...>>
Έριξες όμως σ’ ένα στόχο το βέλος σου που δεν μπορώ να μην απαντήσω...
Είπες: <<Μπορείς να μου μάθεις κι εμένα να κολυμπώ;>>
Εδώ που είμαι μπορούν να φτάσουν όλοι, θα πατούν καλά, δεν θα είναι μετέωρος κανένας.
Μια λέξη όμως έχει την τιμητική της απόψε: Α Δ Ε Λ Φ Ο Σ Υ Ν Η !
Η κοινότητα αυτή έχει αγάπη.
Για το κολύμπι χρειάζεται νερό, συναίσθημα..το νερό βρίσκεται στη γη μας μέσα μας κι έξω,
Κάθε σταγόνα ενώνεται με τις άλλες, αδελφώνεται, φτιάχνει ωκεανούς αγάπης,
κι έρχονται και σμίγουν και με άλλα νερά, κι έτσι έρχονται κοντά μας και τα ποτάμια,
όλα τα νερά ενώνονται και κατανοούνται οι νόμοι που διέπουν αυτή την κοινοπολιτεία.
Το θέμα είναι στην πορεία να ενωθούν οι υποτελείς με τους κυβερνήτες.
Για να έρθει όμως η ένωση και η αδελφοσύνη τα πλήθη οφείλουν να νιώσουν
πως έχουν κοινά συμφέροντα.
Πως με το σμίξιμο θα επιτευχθεί καλύτερα και ταχύτερα αυτό που επιθυμούν και προσπαθούν.
Εδώ που βρισκόμαστε δεν χρειαζόμαστε ορατό ηγέτη διότι με Οδηγό μας την Πίστη
φτάνουμε όλοι να κολυμπούμε με ψυχικές, κ πνευματικές ικανότητες,
γινόμαστε άτομα που μπορούν να σηκώσουν, να στηρίξουν, ν' ανορθώσουν
και να τραβήξουν κοντά όσους διστάζουν.
Η λύση στο πρόβλημα που όλοι έχουμε περιέλθει βρίσκεται στην αδελφοσύνη
στην ενότητα, αν κάποιος νιώσει ότι γίνεται πόλος έλξης και συνένωσης των άλλων κάντε το,
συναδελφωθείτε με τους άλλους, δημιουργήστε μαζί τους, ώστε ο ένας να συμπληρώσει
τις αρετές του άλλου, να γίνετε ένα σώμα δυνατό και ενιαίο.
Μόνος χωρίς τα αδέλφια του δεν θα πάει κανείς πουθενά.
Μη δοκιμάσει κανένας να δράσει μόνος.
Φανείτε δεκτικοί και ενωθείτε..
Να συμπληρώσω επίσης κάτι που μου διέφυγε για τον ωκεανό και την ακτή του, στο ακρογυάλι που βρίσκομαι και στο πρηγούμενο ποστ ανέφερα, και για τον φωτεινό και λαμπερό και καθόλου δύσβατο δρόμο τον οποίο βαδίζεις, και για μεγαλεία άπειρα τα οποία αιώνες χρειάζεσαι να μιλάς για να τα καλύψεις σε αχόρταστες ακοές ακροατών σου, και για ορθόδοξη χριστιανική κοσμοθεώρηση και πίστη, ορθόδοξη χριστιανική βιωματικά αίσθηση, αντίληψη, έκφραση και κάθε άλλη έκφανση έμπρακτης λειτουργικά υγιούς ισορροπημένης εναρμόνισης των στοιχείων που αποτελούν την ορθόδοξη χριστιανική παιδεία, και για συνείδηση και ανώτερη συνείδηση ή αρχηγική συνείδηση, κάπως έτσι την είχες ονομάσει, και αποκατάσταση της ευταξίας μαζί της από εσένα και άλλων σχεσιακών τινών που μετέφεραν τα λόγια σου προβάλωντας, το κατώρθωμα που πέτυχες περισσότερο και μακράν κάθε άλλης σκοπιμότητας για κάλυψη οφειλώμενων ή με άλλο τρόπο αγαθοπρεπώς υφειστάμενων αναγκών, και γενικά για κάθε άλλη προοπτικαγαθολογοδιαμορφο ειδοποιωδιασύνδεση.
Στο ακρογυάλι αυτό λοιπόν που βρίσκομαι, εκτός των κινδύνων που υπάρχουν για εμένα επειδή δεν γνωρίζω να κολυμπώ εάν τολμήσω να βουτήξω στα νερά, η ορμή της χαράς που νοιώθω και της ανεμελειάς μου (έλλειψη ευθύνης και βαρύτητας της σημασίας και σημαντικότητας του περιβάλλοντος), με παρασέρνει και με καταστά ανίκανο να αντιληφθώ και ανάλογα να πράξω, τους υφειστάμενους κινδύνους της ζημίες και βλάβες, από την αδιάκριτη και ακατάσχετη και υπέρμετρη μου έκθεση στις διάχυτες ακτίνες του υπέρλαμπρου πέρα από το στερέωμα Ήλιου και που ο παντελώς ασύννεφος ουρανός επιτρέπει.
Και έλα εσύ τώρα στη θέση μου και πες μου τι να κάνω. Πως να προστατέψω τον εαυτό μου. Μιάς και θεωρείς καθόλου δύσβατη αυτήν την πορεία και τον δρόμο. Θα μου πεις εσύ;;;; Ή θέλεις να σου πω εγώ;;;
Αν θέλεις πάντως να σου πω εγώ, σου υπόσχομαι πως θα προσευχηθώ στον Πατέρα των Φώτων και θα Του ζητήσω άμεση συμπαράσταση με παρουσία δίπλα μου, όποια κι αν η Θεία Του Κρίση αποφασίσει να στείλει, ο Μιχαήλ θα είναι, ο Ίδιος θα είναι, η Κυρία Θεοτόκος και κυρία των αγγέλων και Πλατυτέρα των Ουρανών θα είναι, κάποιος Άλλος θα είναι, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως χωρίς την Δική Του Συμβολή και Παρέμβαση σε αυτά τα ζητήματα και θέματα, και σε πολλά άλλα βέβαια, είμαι χαμένος από χέρι και με εξασφαλισμένη βεβαιότητα 99.9%.
Ίσως πεις τώρα, καλά τι κάνεις, τι λες, τι είναι αυτά που λες, λέγονται τέτοια πράγματα; Γιατί αυτοπροβάλεσαι εωσφορικά;;; Δηλαδή τι, τόσο ανεβασμένος είσαι πια πνευματικά;;; Τόση μεγάλη και ξεχωριστή ευμένεια έχεις από Τον Θεό;;; Τι δηλαδή, αγίασες;;; Σε τέτοια υψιλά μέτρα έφτασες;;; Και πολλά ακόμη που να με αναιρούν και να με ακυρώνουν. Βεβαίως βεβαίως ευπρόσδεκτα, γιατί εξάντλησα όλα τα δικά μου επιχειρήματα αλλά κι όσων μου εδώθησαν από αλλού, και ίσως είναι ώρα να δεχτώ νέα για να με ενισχύσω.
Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει, δεν είναι τίποτε περισσότερο από εκείνο που χαρακτηρίζει τις ειδικές και αυξημένες φροντίδες του Γονέα που έχει να φροντίζει παιδί με ειδικές ανάγκες. Αυτό γίνετε. Εγώ, όπως ανέφερα παλαιότερα και εδώ μέσα, είμαι από τη φύση εκ γεννητής ανάπηρος ψυχικά και καθυστερημένος διανοητικά και πνευματικά. Δεν το θέλω, δεν μου αρέσει, με δυσκολεύει πολλές φορές και με θλίβει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ε, και πάνω σε αυτό δέχομαι, κατά κάποιο τρόπο, μιά ιδιαίτερη ας την πούμε φροντίδα και τόνωση του ηθικού μου για να αντέχω να γνωρίζω πως είμαι ψυχικά και νοητικά ανάπηρος, από τον Πατέρα της Ζωής. Και πως να το δω διαφορετικά ή επαρμένα ή δεν ξέρω εγώ πως αλλοιώς;;; Θα αλλάξει μήπως την κατάσταση της ψυχονοητοπνευματικής μου αναπηρίας ο τρόπος, όποιος κι αν είναι αυτός, με τον οποίο θα νοιώσω και εκτιμήσω την όποια φροντίδα δέχομαι από Εκείνον;;;
Δόξα τη Αγία Του Αγάπη και Έλεος!!!
μαρίκα εγώ και ξέρω τι κάνω, ξέρω και γιατί το κάνω, ξέρω και τι καλύπτω, ξέρω και τι με κινεί. Ταυτόχρονα ξέρω και έχω επίγνωση των αποτελεσμάτων. Σαφέστατα και με απόλυτο τρόπο, δίχως την δική Του παρέμβαση και μόνο με τη δική Του παρέμβαση, δεν πρόκειτε να καταλάβεις και κατανοήσεις και συναισθανθείς και σου γίνουν κατάληπτά τα περιεχόμενα των λόγων μου, αλλά επίσης και των υπολοίπων.
Τα ξεπερνάς με χαρακτηριστική ευκολία, σαν να μην έχουν βαρύτητα, σχέση, σημασία και σπουδαιότητα, ρόλο και κάθε άλλη ουσιαστική σχεσιακά συνδετικότητα οργανική με το είναι σου και την ζωή σου. Σφάλλεις, όμως κι αυτό είναι έξω και πέρα από τις εξουσίες μου και δυνατότητές μου να σου το υποδείξω με τρόπο κατανοητό. Όπως είπα πριν, δίχως Εκείνου την παρέμβαση ουδέν δύνατε να επιτελεσθεί.
Ούτε επίσης, είμαι σε θέση και ικανός να σου υποδείξω με τρόπο κατανοητό σε εσένα, έστω ως ένα μικρό οφειλόμενο βαθμό, στην εσωτερική σου ψυχοδυναμοσυναισθηματοκιν ητολειτουργικότητα, την διάσπαση, δυσαναρμονία, ανισορροπία, αντιφατικότητα, δυσαναλογία, η οποία επικρατεί μέσα σου, και την διάδοχη εκδήλωση της στην εκφραστική σου ανακολουθεία, ασυμβατότητα, αμετροέπεια και ασυνδετότητα, στο σύνολο σου ως Όλον που πραγματοποιημένα παρουσιάζεις, μεταξύ των υποσυνόλων σου και την μεταξύ τους ειδοποιώ σχεσιακή αληλλεπιδραστική λειτουργικότητα, και που σε απαρτούν ως αυτοτελές σύνολο και Όλον.
Ακόμη και φέροντας σου ως παράδειγμα απτό, αλλά όχι ορατό από εσένα και πριν μα και τώρα που θα το αναφέρω αλλά και μετά, εκείνου που πριν λίγες ώρες είπες, δηλαδή αυτού:
Χωρίς να αναφερθώ, δεν βλέπω κάποιο λόγο να γίνει τώρα και καμία σκοπιμότητα να εξυπηρετήσει, στις αληθινές συνθήκες και στις πραγματικές καλυπτόμενες ανάγκες που σε κίνησαν στην πραγματοποίηση και έκφραση της πιο πάνω φράσης, (πιθανότατα δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ έστω και στο περίπου, γνωρίζω όμως πως σου είναι αδιαόρατο και αδύνατο να το συλλάβεις στις υπάρχουσες συνθήκες και τα δεδομένα), θα σταθώ όμως σε κάτι πιο άμεσο και πιο ορατό φαινομενικά και ευκόλως καταληπτό, θυμίζοντας σου βεβαίως πως δεν σε επικρίνω ούτε σε ακυρώνω μα κινούμε με καθαρά και διάφανα αγαθά ελατήρια και κίνητρα.Quote:
Μια λέξη όμως έχει την τιμητική της απόψε: Α Δ Ε Λ Φ Ο Σ Υ Ν Η !
Και θα σου εφειστήσω την προσοχή σου, στην ποιότητα της υψιλής αυθύπαρκτης αξιακής ιδανικότητας που εκπροσωπεί ο όρος της <<αδελφοσύνης>>, από τον τρόπο και με τον τρόπο που τον εκφράζεις εδώ μέσα (χωρίς να εμβαθύνουμε σε εσώτερα σου) και τον πραγματοποιείς, λαμβάνοντας υπ' όψιν το εξής περιστατικό. Μέλος του φόρουμ σε παρακαλεί να αλλάξεις τακτική, σου δηλώνει πως ο τρόπος σου είναι κάτι σαν πιεστικός και υπερβολικός και πως τον στεναχωρείς, δηλώνοντας σου ακόμη με κάποιες αιτιολογήσεις βάσιμους άλλους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αλλάξεις τακτική και έκφραση.
Και η δική σου απάντηση στο ευγενικό κάλεσμα αυτό ήταν αμιγώς και μόνο απορριπτική και ακυρωτική με παντελή έλλειψη συναισθησίας αλλά και νοηματοδοτημένης σημασίας και αξίας, της ανάγκης του και των λόγων του. Με ένα στεγνό και αλογάστοχα εγωτοπυροπαθοκεντρικό τυφλό και αλλαζονικό από εσένα: <<Εγώ δεν έμαθα στα πρέπει. Εγώ τα πέταξα τα πρέπει>>, ως απάντησή σου για τους λόγους που σου είχε υποδείξει πως θα <<πρέπει>> να αλλάξεις τακτική, και μάλιστα φέρθηκες με εμπαθή προδιάθεση (είναι αφανής μέσα σου και αόρατη, προϊόν, ενεργούμενο και κινούμενο δια του φιλαυτικού πεδίου, όλοι μας το κουβαλάμε ) που ενισχύθηκε σε είδος και μορφή πνευματικής απορριπτικότητας ή με άλλο τρόπο ενεργούς ασημαντότητας έναντι του εγωτικού εαυτού με ή και ή για ή σε ή των ή τα ή τον άλλο, πυροδοτημένης από μία αίσθηση σου που εμφανίστηκε εκδηλούμενη και λειτούργησε είτε ασυνείδητα και ασυναίσθητα αλλά και ίσως ορατά, είτε με άλλο αντιληπτικό τρόπο ως απορριπτικό και ακυρωτικό, μειωδοτικό ή απαξιακό για εσένα και όσων πρεσβεύεις, αίσθηση μέσα σου με αντιδιασταλόμενο αιτιατό στα εκφραζόμενα που σου ζήτησε ο άλλος και τους προβαλόμενους του αιτιακούς λόγους του <<πρέπει του>>, ερμηνεύοντας έτσι την ενισχυμένη συμπεριφορά σου με την εκδηλούμενη σου αντιπροβολή της απρόσκοπτης διάθεσης και προοπτικής σου να συνεχίσεις με τον ίδιο τρόπο που εσύ γνωρίζεις και που κρίνεις ως ορθόν.
Μα όταν ευθέως δυσανασχετείς, παραβλέπεις και ηθελημένα αγνοείς, και δεν δίνεις μία αξία, πέρα από τις δικές σου αποδιδόμενες αυεαυτές αξίες των δικών σου αισθημάτων και πεποιθήσεων και αναγκών, όταν λοιπόν δεν δίνεις μία αξία στην ανάγκη που νοιώθει ένας άλλος και σου εκφράζει προσωπικά ως να είσαι ο μόνος που μπορείς να συμβάλεις στην κάλυψη της, όταν λοιπόν δεν δίνεις μία αξία στο συναίσθημα του άλλου και την ανάγκη που εγείρετε, και που εκφράζεται με τρόπο που να μοιάζει πως ικανοποιεί αγαθοειδώς ένα γενικότερο ευρύτερο πεδίο, και έξω από το στενά εγκλωβισμένα προσωπικό πεδίο και αντιλήψεις και αισθήματα, ακόμη και όταν θα πρέπει για την ικανοποίηση και κάλυψη της ξένης ανάγκης να υποχωρήσουμε ή με άλλο τρόπο να περιορίσουμε μέσα μας εκείνα που είναι αποτρεπτικά για την υλοποίηση και ικανοποίηση και πραγμάτωση και κάλυψη, της ξένης, του άλλου, του άλλου προσώπου, του πλησίον, του αδελφού, ανάγκη και θέληση και πεποίθηση και με κάθε άλλο τρόπο και είδος προς την του άλλου, του πλησίον, του αδελφού συναισθηματική ή ηθική ή κάθε άλλου υπαρξιακού είδους πλήρωση, αν λέγω, λοιπόν, είμαστε αρνητικά διακείμενη στην σημασία και σημαντικότητα και αξία και σπουδαιότητα και κάθε άλλου πράγματος της ύπαρξης του άλλου, πόση και σε ποιό βαθμό αυθεντική αδελφοσυνότητα θα έχουμε διαθέσιμη να προσφέρουμε και εκδηλώσουμε μέσα στην ζωή μας;;;
Λες:
Κι εγώ σου λέω από τη θέση που βρίσκομαι, στο χαμηλότερο δηλαδή και ελαχιστότερο και λιγότερο και μικρότερο σκαλοπάτι και σημείο στην κατάταξη της ανθρώπινης οντολογικής υπαρξιακής φυσικής αξιολογομορφικής πυραμίδας, λόγω που είμαι από την φύση ψυχονοητοπνευματικά ανάπηρος, με άλλα λόγια πως βρίσκομαι στον πάτο λόγω έλλειψης των ανθρώπινων εσωτερικών φυσικών χαρακτηριστικών αλλά και την όχι υγιεί αλλά ασθενέστατη και χωρίς ισορροπημένη λειτουργικότητα αυτόν που είναι μέσα μου, σε βλέπω λοιπόν από τον πάτο που είμαι όχι πολύ πιο ψηλά από εμένα και στα σημεία που εννοείς πως είσαι και βρίσκεσαι. Αλλά κι αυτό δεν έχει σημασία, ξεπέρασέ το όπως όλα όσα σου είπα πριν.Quote:
Εδώ που είμαι μπορούν να φτάσουν όλοι, θα πατούν καλά, δεν θα είναι μετέωρος κανένας.
Αν και, βέβαια, πρέπον θα ήταν να μας γλυκάνεις την ψυχούλα και να μας ελκύσεις εκεί στο υψιλό και με σταθερότητα σε στάση σημείο που είσαι, αντλώντας από μέσα σου και προσφέροντας μας έστω από ένα ξεχωριστό ποτήρι νερών, από τα νερά της <<θύραθεν Παιδείας>>, του <<σπερματικού Λόγου>>, των <<Λόγων των Όντων>>, της <<έμφυτης ηθικής Συνείδησης>>, της <<έμφυτης Θεογνωσίας>>, της <<φυσικής Αποκάλυψης>>, της <<υπερφυσικής Αποκάλυψης>>, της <<κατ' Οικονομία Αποκάλυψης>>, και της σύγκρασης που ισορροπημένα επέτυχες, και σου επιτρέπει να είσαι εκεί που είσαι, πατώντας καλά και σταθερά και δίχως μετεωρισμούς.
Και στο σημείο αυτό, κλείνω την παρέμβαση και παρουσία μου.
ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩ ΘΕΩ ΔΟΞΑ!!!
............
Καλημέρα σε όλους και σε σένα Γιώργο. Τα λόγια θα είναι όσο πιο απλά μπορώ, για να μη κουράσω κανέναν.
Για να καταλάβει ο άνθρωπος αυτά που θα πω, στις χαλεπές και ζοφερές μέρες που διανύουμε, που όλοι ζουν στον δικό τους κόσμο, οφείλω , δλδ. χρέος μου είναι για το πραγματικό καλό όταν πλησιάζω άνθρωπο να του κάνω πρώτα ένα σκωτσέζικο ντους, … να τον ξυπνήσω δηλαδή, με κρύο κ ζεστό νεράκι...γιατί...;
Γιατί το χρέος μας, δηλαδή η οφειλή, βρίσκεται πάνω από το <<πρέπει>>!
Γιατί; ...Μπορεί να μη συνέλαβα τίποτε, ναι, να είμαι στον πάτο. Συνέλαβα όμως μόνο <<ένα>> ..κι αυτό μ’ ελευθέρωσε..(...θα καταλάβεις...) συνέλαβα το ΝΟΜΟ + τη ΧΑΡΗ..δηλαδή;
Μόνο ο νόμος έχει το << πρέπει >> ..Τι μας λέει η μαμά κι ο μπαμπάκας από μώρα;;; <<Καλό μου, σήκω πλένε το προσωπάκι, και τα ματάκια, τα δοντάκια, τα χεράκια κι έλα να φας πρωινό...>>.
<<Όχι ζε, σέλω νυστάζω...>> ..το παιδί παιδεύει το γονιό, ...βάζει κι ο γονιός <<το νόμο>> του <<πρέπει>> πιέζει, και κάποτε το παιδάκι καταλαβαίνει, ..αλλιώς π.χ . έχει πόνο, έχει οδοντίατρο, σφραγίσματα δηλ. γεύεται τον πόνο..
Όσο για τα πνευματικά τώρα.. όλοι θέλουμε ν’ απολαμβάνουμε τη ΧΑΡΑ! Για να φτάσουμε όμως να ζούμε συνεχόμενα στη χώρα της ΧΑΡΑΣ, έχουμε πρώτα να πληρώσουμε ένα χρέος ..οφειλή είναι, ... Πληρώνοντας αυτό το τίμημα που μας έχει επιβληθεί από ένα ανώτερο κόσμο που βρίσκεται πάνω από τον δικό μας, εισερχόμαστε όλοι σ’ αυτή τη ΧΑΡΗ! δλδ. τη ΧΑΡΑ!...Τι σημαίνει αυτό;
Μα βγαίνουμε όλοι από ένα <<νόμο>> που μας είχε επιβληθεί δια ροπάλου από παλιά... βγαίνουμε από το Μωσαϊκό Νόμο των εντολών και των διαταγμάτων... Έχει διαφορά... κάνεις κάτι, ...πρώτα γιατί το κατάλαβες και μετά, γιατί το ...θέλησες!..Δεν σου το επιβάλει κανείς..
Κανένας δεν σου λέει: <<γίνε ταπεινός...>> ..γίνεσαι ταπεινός από μόνος σου... Όμως δια της ΧΑΡΗΣ! που ΕΚΕΙΝΟΣ σου ΚΑΝΕΙ...!!! ..και όχι με το: << ..θα κάνεις εκείνο για να σου δώσω ..αυτό!!!>>.
Και το παιδάκι λέει: <<όχι, ...θα το κάνω με το δικό μου τρόπο>>...και παιδεύεται, αγωνίζεται και δεν γίνεται τίποτα... Μόνο τότε λέει:<< ταλαίπωρο που είμαι ...ποιος θα με λευτερώσει από το κράτος του πόνου και του θανάτου τούτου;;;>>.
Μόνο <<ΤΟΤΕ>> παίρνει την απόφαση να σταματήσει να τρώει χαρούπια... << ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ...ΚΑΤΑΛΑΒΕ ...ΜΟΝΟ ΤΟΥ...>>... ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ <<ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ>>...να του πει... αυτό κάνε,... εκείνο κανε...
..Γιατί αυτά τα λόγια, βάζουν το παιδί κάτω από τη μπότα του << ΝΟΜΟΥ>>.. Κι αυτό το <<καημένο>> μέσα του ξέρει...θέλει να φτάσει μόνο του στη ΧΑΡΗ !!! ΣΤΗ ΧΑΡΑ!!! εκεί που κανένας δεν θα του λέει, <<< Σφάλεις, είσαι Λάθος...>>>, ...<<<Έτσι καν το, ...αλλιώς καν το..>>>.
Πραγματικά, μπροστά μας απλώνονται δυο δρόμοι, της αρετής και της κακίας.. σαν νέοι ήρωες ας διαλέξουμε: ...ΧΑΡΗ Η ΝΟΜΟ;;; ΤΟ ΠΡΕΠΕΙ, Ή ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ;;; για μένα ήταν χρέος- οφειλή... το ...ξεπλήρωσα και είχα τη ...ΧΑΡΑ να σας το πω...!
marika δήλωσα στο προηγούμενο ποστ πως διακόπτω την παρέμβαση και παρουσία και είμαι δεσμευμένος σε αυτό.
Θέλω όμως ένα πράγμα να πω ακόμη και να σφραγίσω με αυτό την όποια συμβολή μου εδώ μέσα.
θέλω να σου ζητήσω συγνώμη και συγχώρεση για όσα άσχημα προκάλεσα να νοιώσεις και σκεφθείς, από κάθε αδιακρισία στα λόγια μου, από κάθε κακοπροαίρετη ή υπερβολική ή ελιπτική και μειωδοτική και κάθε άλλου χαρακτήρα και ύφους κακοχρηστικής άλογης και άστοχης αντίληψης και έκφρασης σε λόγια και θέσεις, σε αναφορές και περιγραφές που έκανα, και στις άμετρες μου και άκαιρες και άδικες κριτικές που άσκησα και έκφρασα για το πρόσωπό σου, και γενικά σου ζητώ ταπεινά συγνώμη για κάθε μου άλλη αδεξιότητα και με αδικαιολόγητα αφύσικη αγενή και ασυνεπή ασεβή παρρησία έγινα αιτία να πικραθείς, να στεναχωρεθείς και γενικά να αισθανθείς οποιοδήποτε άσχημο. Ειλικρινά λυπάμαι όσο το σκέπτομαι, ελπίζω όμως να με συγχωρέσεις και κάπως, με κάποιο τρόπο, να με δικαιολογήσεις και να μην μου χρεώσεις στα ήδη άσχημα της φύσης μου, και αυτά που φανερώθηκαν εδώ μέσα από τον τρόπο και την συμπεριφορά μου.
Ταπεινά ευχόμενος η Χάρη και τα Ελέη, οι Οικτιρμοί και οι Αγαθοενεργές Αγαθοποιές Δωρεές της Αγάπης του Κυρίου και Θεού και Σωτήρα μας να σου προσφέρονται διαρκώς πλούσια και δίχως καμία διακοπή.
ΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.
Ολο λογια λογια δεν κουραστηκατε....μπορει η Μαρικα να ειχε την (ας μου επιτραπει η εκφραση) την κωλοφαρδια και πηρε την θεια χαρη,ευλογια οπως θελετε πειτε το,εγω θα το πω πνευματικη αφυπνιση,περασε μεσα απο τα σκοταδια της, την προσωπικη της κολαση.εδωσε ολο το ειναι της και τα καταφερε,και τωρα γυρναει η φουκαριαρα στο σπηλαιο να το πει και στους αλλους...ο αναμαρτητος πρωτος τω λιθο βαλετα.....εμεις Μαρικα μπορει να μην εχουμε αυτη την κωλοφαρδια σε αυτη την ζωη ας πουμε....μπορει σε χιλιες ζωες να εχουμε καταφερει να παρουμε και εμεις το αγιο λαγοποδαρο...που ξερεις...και τοτε να κανουμε παρταρα στου παραδεισου την πορτα..ως τοτε εχετε γεια βρυσουλες...
Υ.γ.Σαφως ο τονος ειναι χιουμουριστηκος..αυτο που θελω να πω ειναι μην τρελαινεστε,κουλαρετε και μην προβειτε σε ασκοπες επιθεσεις..δεν οδηγει πουθενα..απλως μην απαντατε...μεγαλα παιδια ειμαστε μπορουμε να το καταφερουμε...
.
Ποιος από μας δεν έκανε λάθη Γιώργο;
Είμαστε τόσο λάθος, όσο ο ληστής στο σταυρό; Κι όμως θυμάσαι αυτά τα λόγια: "Σήμερα θα είσαι μαζί μου" του είπε, ναι, γιατί "η παράδεισος μας περιμένει". Μας είσαι λοιπόν απαραίτητος, Γιώργο, Σάκη κι όποιος άλλος ετοιμάζεται... "ο θερισμός πολύς οι εργάτες λίγοι". Σήμερα αρχίζει να ευαγγελίζεται ο πλανήτης Γη.. Από εδώ, από αυτή τη μικρή χώρα, από εδώ, από αυτά τα παιδιά που γνώρισαν τη σκληρότητα και τον πόνο αυτού του κόσμου...Γιατί έτσι το θέλησε η μεγάλη του Χάρη, το άπειρο του Έλεος και η απροσμέτρητη Φιλευσπλαχνία Του. Έχουν αποκαλυφθεί κι άλλες αντινομίες εκτός από το Νόμο και τη Χάρη, όλα θα ανοιχθούν για να ελευθερωθούν όλοι.
Ίσως θα έχουμε τον χρόνο να μας μιλήσεις και εσύ Γιώργο για πράγματα τα οποία απέκτησες από το πέρασμα σου, το ανώμαλο αυτό πέρασμα από αυτή την ζωή σου. Έχω την αίσθηση πως όλοι θα βρουν αρκετό ενδιαφέρον στο υλικό σου. Ίσως, για την αναίρεση του Κάρμα και ότι η ολοκλήρωση των μετεμψυχώσεων βρίσκουν το τέλος τους στον κύκλο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ψυχής. Ούτε ο Βουδισμός ούτε ο Ινδουισμός ούτε άλλη ανατολίτικη δοξασία, παρ όλο το τι ισχυρίζονται, κατάφερε να βάλει ένα τέλος στους διαδοχικούς κύκλους των μετεμψυχώσεων παρά μόνον η Γέννηση του Θεανθρώπου, το Θείο Έργο Του, το Θείο Πάθος, η Τίμια Θανή Του, και η εκ τριημέρου Παν ιερότατη Ανάσταση Του. Θα έχεις όμως όλο το χρόνο να μας μιλήσεις για αυτά.
Η Χάρις του Κυρίου με τα πάντων ημών.
Λοιπον εβλεπα και ξανα εβλεπα το θεμα και θα ηθελα να δηλωσω και εγω την γνωμη μου ... Το μπορω με το θελω εχει μια μικρη διαφορα .... Ο καθε ανθρωπος μπορει να κανει το οτιδηποτε αρκει να το θελει λενε... Απλα υπαρχει μια μικρη διαφορα ... Το να θελεις να κανεις κατι αλλα να μη μπορεις εχει να κανει με το τι δυνατοτητες εχεις .... Και τα περισσοτερα σχετιζοντε με αυτο ... Σιγουρα ολοι μπορουμε να κανουμε πολλα και θελουμε ακομα περισσοτερα αλλα οι δυνατοτητες να τα κανουμε?
bete, έρχονται, φθάνουν και οι δυνατότητες και οι ικανότητες ...
.....
Πολλοί τώρα θα ρωτάνε τι είναι Χάρη;
Επειδή ο δογματικός χριστιανός τη Χάρη τη βλέπει σαν έλεος,
σαν ευσπλαχνία, σαν οικτιρμούς γι αυτό πιστεύει ότι συγχωρούνται οι αμαρτίες του.
Η Χάρη του Θεού όμως δεν συγχωρεί αλλά δικαιώνει.
Χάρη όμως είναι ότι, ο Σταυρός του Χρίστου, μας έφερε ένα καρπό,
μέσα στον οποίο εργάστηκαν και συνήργησαν όλες οι ιδιότητες του Θεού.
Η ΣΟΦΙΑ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ.
Πρώτη η Σοφία συνέλαβε το μυστήριο του Σταυρού του Υιού του.
Η Αγάπη έστειλε τον Υιό και παρέδωσε Αυτόν για να σταυρωθεί.
Η Δικαιοσύνη έσφαξε τον Υιό του Θεού.
Και η Δύναμη τον ανάστησε εκ νεκρών.
Γνωρίζουμε καλά ότι η αμαρτία και η Χάρη πολέμησαν με μίσος πάνω στο σταυρό.
Κι εφόσον υπάρχει αμαρτία, η Χάρη δεν μπορεί να ησυχάσει μέχρι να εξοντώσει την αμαρτία.
Την πάλη αυτή την βλέπουμε εκεί που η Χάρη θριάμβευσε, διότι κατέκρινε την αμαρτία,
που για να την νικήσει την αμαρτία πήρε σάρκα, τη σάρκα του Υιού
σάρκα όμοια με τη δική μας την αμαρτωλή, χωρίς όμως να είναι αμαρτωλή.
Μ’ αυτό τον τρόπο καταδίκασε την αμαρτία εκεί που εκδηλώνεται.
Για να καταλάβουμε καλύτερα την πάλη της αμαρτίας και της Χάριτος
ας κοιτάξουμε το έργο της αμαρτίας στον κόσμο,
μίσος, φθόνος, ατιμία, μοιχεία, πορνεία, κλοπή, συκοφαντία, φόνος.
Όλοι έχουν παραδεχθεί ότι ο φόνος είναι η μεγαλύτερη δύναμη της αμαρτίας.
Τώρα πάνω στο σταυρό η αμαρτία έδειξε τη μέγιστη δύναμή της όταν φόνευσε όχι άνθρωπο
αλλά αυτόν τον ίδιο τον Υιό, όμως αφού φόνευσε τον Υιό φόνευσε και τον ίδιο τον εαυτό της,
επειδή η Σοφία του Θεού η οποία «απέστειλε τον Υιό, όμοιο με σαρκός αμαρτία»
συγκέντρωσε την αμαρτία ολόκληρου του γένους πάνω στον Υιό και τον έκανε αμαρτία,
ώστε την ώρα που ο Υιός φονευόταν από την αμαρτία,
ο Θεός κατέκρινε την αμαρτία, την καταδίκασε και την σκότωσε
«εν τη σαρκί του Χριστού», έτσι η αμαρτία νικημένη, κατακριμένη,
καταδικασμένη, μέλλει στα τέλη των αιώνων,-σύμφωνα με τη Βουλή του Θεού-
να αθετηθεί, δηλαδή να φύγει από τη μέση.
Εκείνος που την έθεσε για να εκτελέσει τον σκοπό και την πρόθεση Του, τώρα την αθετεί.
Όχι μόνο η αμαρτία καταδικάστηκε αλλά και ο θάνατος νικήθηκε στην Ανάσταση του Χριστού
και μέλει να καταργηθεί «ως έσχατος εχθρός».
Μέσα λοιπόν από το έργο του Σταυρού βγήκε νικήτρια η Χάρη, γι αυτό το Ευαγγέλιο του Παύλου
ονομάζεται «το Ευαγγέλιο της Χάριτος του Θεού».
"Μόνο μια αξία η ζωή θαρρώ οφείλει να χει, το να πεθαίνεις και να λες θάνατος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ".
Κοινως η λογικη του παραλογου :)
θα πολεμησω την αμαρτια με μια πραξη αγαπης οπως η σταυρωση......
αν υπαρχει καποιο ον τελικα που τα δημιουργησε ολα.....μαζι με ολα τα αλλα δημιουργησε και την κοινη λογικη....αναρωτιεμαι γιατι δεν την χρησιμοποιουμε ποτε ....
Χα χα εχεις δικιο . Καλυτερα ας απολαυσουμε κανενα βιντεο .
Αυτά τουλαχιστον είναι αξιαγαπητα …
http://www.youtube.com/watch?v=Wg551in_97w
Αυτο μαλιστα !! τωρα σε παραδεχομαι μπραβο σου και ευγε !! Αν μου βαζεις Καζαντζακη εγω μαζι σου !! αλλα χωρις τα υπολοιπα εεε!!
(βαλε παλι τωρα την κασετα να παιζει ξανα μα να μια ακομη Αφου σου δωσαμε τροφη ) Αλλα ειπα απο την αρχη οτι σε κανω χαζι ,και γελαω ,Ααα.. ολα κι ολα ημουν ξεκαθαρη
Θα τραβηξεις κανα 50 νταρια ποστ.. που θα λες παλι τα δικα σου ,και οποιος καταλαβε καταλαβε ,και παει λεγοντας ..
Δε με λες βρε Μαριγουλα ?? εκτος απο Καζαντζακη μηπως ,λεω μηπως σου βρισκεται κατι αλλο απο ποιηση γιατι της εχω και μια αδυναμια ??
Το παραθέτεις χ.ο. και όχι Χριστιανή Ορθόδοξη. Υπήρξες (ουτε γι αυτο πείθεις). Μου κανει εντυπωση το ότι λες υπήρξα, δεν λες ειμαι. .... Τώρα είσαι? Ναι ή όχι?
Πάντως η μέθοδος του να αλλάζουν θεμα και να πεταγονται σε παραθεσεις από την Αγία Γραφή και αμέσως να μιλάνε για ραπίσματα μόλις καποιος τους μιλήσει εντονα διαφωνοντας μαζι τους ειναι προσφιλής στους μάρτυρες του ιεχωβα και τους πεντηκοστιανους.
Φαινεται το διακόνημα που ανεθεσαν σε σενα ειναι η διδασκαλία σε σαητ στο ίντερνετ και όχι από πόρτα σε πόρτα.
Δεν μου λες γιατι δεν έχουν εικόνες οι χωροι λατρειας σας? Γιατι ειναι απλα αιθουσες με βημα όπου καποιος υποτιθεται ιερεας χωρις ρασα βγαινει και κανει ομοιλια? Εξακολουθείται ακόμα να αλαλάζετε στις συναντησεις σας πιστευοντας ότι ετσι δεχεστε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος? Ή να σου θυμίσω ότι στις αρχές του 20ου αιωνα οι μάρτυρες του ιεχωβα ελεγαν ότι την ταδε ημερομηνια θα γινει η Δευτερα Παρουσια. Οταν την ημερομηνια εκεινη δεν εγινε καμιά Δευτερα Παρουσία και εγιναν ρεζιλη ειπαν πως η Δευτερα Παρουσια εγινε στους ουρανους και την ειδαν οι οπαδοι τους ως οι εκλεκτοί. Ειστε ακομα κατά της μεταγγισης αιματος ακομα κι αν καποιος προκειται να πεθανει?
Μου κανει εντυπωση πως όσες φορες σε ρωτησα αν εισαι Πεντηκοστιανη ή Μάρτυρας του Ιεχωβα η απάντηση σου ήταν πάντα "διέυρυνε τους ορίζοντες σου". Αρα μου υποβάλλεις να ψάξω γι αυτες τις αιρέσεις! Καποιος που δεν ανηκε σ αυτες προφανως δεν θα ελεγε στον αλλο διευρυνε τους οριζοντες σου.
Ηλιάνα, σου απάντησε ότι υπήρξε Χριστιανη Ορθόδοξη, δεν σου ειπε Είμαι Χριστιανη Ορθόδοξη, και μάλιστα δεν το εγραψε ολογράφως γι να ναι ομολογια πίστης.
Δεν σου δημιουργηθηκε βρε Ηλιανα και καθε αλλος συμφορουμητης η περιεργιεα τι θελει απο τα καλα παιδια που ειναι εδω μεσα? Κανει κανεις κηρυγματα με τοσο ζηλο απλά για να αφησει ενα καλό λόγο και εκει τελειωσε? Κάνε υπομονη Ηλιανα να δεις στο τελος τις προθεσεις της, κι αυτο θα το δεις όταν λόγω της οικειοτητας που θα καταφερει να σου δημιουργησει, όπως και σε αρκετους αλλους εδω, θα κανονισετε ραντεβου και θα βρεθειτε απο κοντα. Εκει θα με θυμηθεις. Γι αυτο βαλε επιφυλαξη στην ενασχοληση σου μαζι της.
kαλημέρα
Ιωαννη μου το "υπήρξα πάντα" σε μια πρόταση σημαίνει ότι είμαι και τώρα. Δεν υπερασπίζομαι την Μαρίκα αλλά την γραμματική.
Δεν διαφωνώ κατά βάση μαζί σου αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σου χρειάζεται η ομολογία πίστης. Αν σε διαβεβαιώσει με χίλιους τρόπους ότι είναι χριστιανή ορθόδοξη θα σε πείσει? Θα αλλάξεις τρόπο αντιμετώπισης?
Φρύνη μου δε θελω καμία αντιπαραθεση μαζι σου επειδη σε εκτιμω, εκτιμώ τα δειγματα γραφης που μου εχεις δωσει εδω σε καθε θεμα.
Αν ειναι Χριστιανη Ορθόδοξη (που δεν ειναι) θα μου ειναι πληρως διαφορετικος ο τροπος που την αντιμετωπίζω, γι αυτο επιμενω στην ομολογία πίστης. Για να μην πείθομαι και να ειμαι τοσο εντονος σημαίνει ειδα και ξερω κατι περισσότερο από αρκετους εδω.
Ωστοσο κάνε πολλή υπομονή. Δες τι λέω και στην Ηλιάνα (το οποιο το απευθυνω και στους υπόλοιπους). Όταν θα βρεθειτε απο κοντα (ελπίζω πως όχι) εκει θα δειτε τις προθεσεις της. Θα πάτε τελικά σε εκεινες τις συνάξεις στις οποιες κανω αναφορα στο μηνυμα μου με αρ. 177. Μακαρι να κανω λάθος...
Ακριβώς...τα φορουμς για αυτο το λογο δημιουργήθηκαν..
Δηλαδή επειδή υπάρχουν διαφωνούντες στο θέμα αυτό, το αφήνουμε και πάμε στο άλλο και όσοι πιστοί προσέλθετε ένα πράμα?
Μήπως θα έχουμε και έλεγχο εισόδου?
Βλέπεις τι έπαιξε πιο πάνω στα λόγια σου;;; Μπορείς να δεις;;; Χωρίς εμβάθυνση και ανάλυση που θα μας πάρει χρόνο και σελίδες να γράφουμε, θέλεις να το αγγίξουμε λίγο και μόνο στο απτό εξωτερικό του φαινόμενο;;; Τι μας δείχνει;;;
Δείχνει πως: <<δεν θα ασχοληθώ άλλο με επιθέσεις, επιπλήξεις, επικρίσεις..>> ως αντίδραση από εσένα μαρικα και απάντηση γιατί <<"κανένας δεν κλωτσάει ένα ψόφιο σκυλί>>, δείχνοντας πως θεωρείς τους άλλους πνευματικά νεκρούς (ψόφιο), και μάλιστα από πικρία που νοιώθεις από την θέση τους απέναντι σου και την αντιμετώπιση τους για το πρόσωπο σου, τους υποβιβάζεις στην άλογη φύση (σκυλί), κι αυτά, δίχως να εξετάσουμε τις προεκτάσεις που τα αφορούν. Φυσικά όλα γίνονται άθελα σου, ασυναίσθητα, δεν θέλεις να γίνονται, παρόλο όμως αυτό, είναι πράγματα ενδεικτικά του εσωτερικού σου χώρου που όμως υπάρχουν και ενεργούν με όχι ορατό τρόπο για εσένα. Και μην νομίζεις τώρα κάτι επικριτικό για εσένα, όλοι τα έχουμε, όλοι, πίστεψε με.
Και για να περιορίσω, δεν ξέρω αν το πετύχω και σε ποιό βαθμό, την ενέργεια του αόρατου σου εαυτού (σου υπενθυμίζω πως όλοι έχουμε), και για να μην προλάβει ή έστω με όχι όλη του την ισχύ, να σε οδηγήσει σε πλάνη ή ψευδή επιχειρήματα, σου φέρνω έναν άλλο λόγο σου ως αντίσταση, στο βαθμό φυσικά που είναι δυνατό να γίνει.
<<δεν ήρθα να καταλύσω ούτε να καταργήσω κανένα νόμο, μόνο ήρθα να τον φέρω στην Πνευματική του διάσταση, πάντα δι Αποκαλύψεως του Κυρίου μου Ιησού Χριστού...>> λες σε άλλο θρεντ, για τον ρόλο σου.
τώρα μου γεννήθηκε η απορία τι πραγματικά συμβαίνει???? ελα μαρίκα να σε χαρώ....είσαι τώρα Χριστιανή Ορθόδοξη.....οφείλεις να απαντήσεις αφού απευθύνεσαι σε εμας τόσο καιρό......αν δεν απαντήσεις οκ...ο Γιάννης βγαίνει αληθινός κ εσύ πάρε το δρόμο της επιστροφής.....αντε μαρίκα να συχωρεθούμε ..ετσι κ αλλιως σε κόβω απο το βαθυ σου ζήλο οτι για ενα σκοπό ζεις πια την ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ....Α!!! κ μη γραψεις ειμαι χ.ο..μπορει να σημαινει χρυσός ουρανός..ολογραφος κ μπροστα ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ......
...το πιο πιθανο..ειναι πως η καλη μας μαρικα δεν ειναι χριστιανη ορθοδοξη...αλλα για μενα δεν εχει σημασια...σημασια εχει ο τυφλος φανατισμος...και η αισθηση του αλαθητου...
δυστυχως..οτι και να προσπαθησεις να πεις σε εναν φανατικο...η καταληξη ειναι η ιδια...απλα δεν σε ακουει...
του λες να κοιταξει λιγο μηπως σφαλλει σε κατι...κι αμεσως το μυαλο του σφραγιζει...οτι σε εχει βαλει ο σατανας...
του αντιτιθεσε..και σκεφτεται οτι τον πολεμας γιατι ειναι απεσταλμενος του κυριου...κι εσυ του εξωαποδω...
δεν μιλα μαζι σου για να κανεται διαλογο αλλα για να σε διαφωτησει...γιατι πολυ απλα αυτος ξερει ολη την αληθεια..κι εσυ εισαι στην αγνοια και εκει θα παραμεινεις...μεχρι να αποδεχτεις τυφλα οσα σου λεει...
δεν βρισκεις ακρη....τετοιοι ανθρωποι σε σκοτεινες περιοδους.....εκαψαν και βασανισαν χιλιαδες αλλους κι ολα στο ονομα της αγαπης του Χριστου...που την αντιλαμβανονται σαν ξυλινο δοκαρι που τους εχει κατσει καθετα στο λαιμο.....
marika, αφού το thread το άνοιξες εσύ,
είναι δικαίωμά σου να γράφεις ό,τι σου γουστάρει σ' αυτό.
Μόνο η διαχείριση μπορεί να στο κλειδώσει
αν κρίνει ότι ασκείς προσηλυτισμό.
Είναι δικαίωμά σου να μονολογείς
και να μην κάνεις διάλογο γιατί έτσι θέλεις
και δεν είσαι υποχρεωμένη να δώσεις αναφορά σε κανέναν!
Από κει και πέρα όταν σου τη λέει
όποιος δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει,
σού παριστάνει τη διαχείριση
επειδή απλά δε γουστάρει το θέμα σου.
Εμένα προσωπικά δε μ' ενδιαφέρει καθόλου το thread σου
και δε συμμετέχω
ούτε το διαβάζω καθόλου,
ούτε θέλω η marika να συμμετέχει καθόλου στα δικά μου thread
γιατί δε συνάδουν οι απόψεις μας.
Αλλά σιγά μην περάσουμε τη marika κι από λαϊκό δικαστήριο. :-Ρ
χαχαχα σε λάθος thread της, πόσταρες Joann! Σ' αυτό πιά σταμάτησε να συνδιαλέγεται.. Κατέβασε ρολά εδώ από μόνη της! Περιττό και το κλείδωμα..
μαρκελα, πόσταρα ακριβώς στο thread που ήθελα και δεν έκανα κανένα λάθος!
Και τώρα επειδή πρέπει να πάω για μεροκάματο
και την ώρα της δουλειάς δεν έχω την πολυτέλεια να γράφω σε forums,
καλό σας απόγευμα και καλή συνέχεια! :-Ρ
soft, κατά πρώτον το post που έχεις κάνει παράθεση
δεν απευθύνεται σε σένα, οπότε ό,τι γράφεις είναι άκυρο.
Το τι τονίζω εγώ εδώ μέσα και τι όχι,
π.χ. αν είμαι πολυάσχολη, ημιαπασχολούμενη και ούτω καθεξής
αφορά μόνο εμένα.
Δεν αφορά ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλον.
Το σίγουρο είναι ότι δεν είμαι αργόσχολη.
Και αν έχεις απορίες γιατί εκφέρω άποψη,
δε γράφει στους κανόνες του forun πουθενά
ότι χρειάζομαι έγκριση γι αυτό
ούτε από εσένα ούτε από κανέναν άλλον.
Κι επειδή δεν έχω όρεξη να συνεχίσω τέτοιου είδους διαλόγους,
που δεν άρχισα,
κι έχω και σοβαρότερα πράγματα να κάνω,
εγώ από δω και πέρα δεν απαντάω σε τίποτα
και το κόβω εδώ.
Καλή συνέχεια! :-Ρ