ναι αλλα για να ξεπερασεις κατι ομως πρεπει κ να συνεργαζεσε γενικοτερα οταν λες οτι θα γυνει πυρινικος πολεμος ενοεις αυτο (.......................) θα στο στειλω πμ
Printable View
σου απαντησα πμ.. δε ειναι θεμα συνεργασιας..ανωτερα βια θα ελεγα.. αυτο που μου πε ο ψυχολογος.οτι εφοσων δε μπορω να μιλησω η μονη λυση ειναι να μην με διαπερνανε καποια πραγματα.. να βαλω τα ορια μου σε ανθρωπουσ και καταστασει για να μην με επηρεαζουν αρνητικα... αυτο προσπαθω να το κανω..αλλεσ φορεσ επιτυχωσ αλλεσ φορεσ οχι... δε ξεκολαει αυτη η βλακεια απο πανω μου με τιποτα... δε ξερω.. απλα θελω τη ζωη μου πισω.. νιωθω οτι εχω φτασει πατο και τωρα ηρθε η ωρα να σηκωθω σιγα σιγα..
μπορει να φαινετε καπως επιθετικο αυτο που θα πω αλλα νομιζω οτι εχει νοημα θα σου αντιπαραβαλω ως παραδειγμα τον εαυτο μου εγω δηλαδη που αποφασισα μια μερα να βγαλω στη φορα οτι ειχα μεσα μου τι εχασα απο αυτο? το οτι εριξα το εγω μου χαμηλα? ενταξει μπορει να με εκραξαν πολοι για οσα ειπα αλλα χ@@@@@ ενιωσα τοσο καλυτερα που δεν ειχα καμια σχεση με πριν σε αυτο το χαλι που ειμουν αληθεια πιστευεις οτι αξιζει το κοπο να εισα σε αυτη τη κατασταση για να κρατησεις μεσα σου ολα αυτα?Quote:
δε μπορω να μιλησω
επισης πρεπει να χεις υποψη σου οτι ο ψυχολογος ενεργει συμφωνα με οσα του λες αν πχ του λες δε μπορω να μιλησω τι να κανει? να σε αναγκασει υπο την απειλη ροπαλου να μηλισεις? αρα οτι του λες κ αυτος ακολουθει...
ποια μεθοδο ψυχοθεραπειας ακολουθεις?η καταλληλη για κρισεις πανικου κ ασχημες σκεψεις ειναι η συμπεριφοριστικη.
τελεια που κανεις συμπεριφοριστικη! εισαι σε καλο δρομο!κανε υπομονη..κ εν αναγκη αν δεις οτι κραταει πολυ συνδυασε το με αντικαταθλιπτικο , θα σου πει κ ο γιατρος που σου δωσα το τηλ του.
εξαρταται.θα σου πει ο ψυχιατρος που σου πα.συνηθως για ολο αυτο ο πιο γργορος κ ολοκληρωμενος συνδυασμος ειναι αντικαταθλιπτικο + ψυχοθεραπεια.
δεν θελω να σε παροτρυνω να παρεις φαρμακα.μη το δεις ετσι.απλα μιλαω αντικειμενικα κ απο δικη μου εμπειρια.οταν δεν πηρα φαρμακο μου πηρε 1μιση χρονο να νιωσω εντελως καλα.αυτη την φορα επελεξα φαρμακο κ ψυχοθερ. κ συνηλθα σε 1 μηνα κ το δουλευω ψυχραιμη ολο αυτο.
ειναι δικη σου επιλογη.κανεις δεν θα σου πει τι ειναι καλο για σενα...παρα μονο ο γιατρος.
τι λες καλε?εννοειται πως ξεπερνιεται κ εχει κ καλη προγνωση!! το χεις ξαναπερασει ουτως η αλλως.το περασα κ γω κ τωρα ειμαι καλα.σαν γριππη ειναι.χαλαρωσε.
δνε μενει για παντα.απλα οσο μενει ταλαιπωρει.αλλα εισαι πολυ ανυπομονη.οσο το κοντραρεις τοσο θα σε πιανει.αστο να βγει στην τελικη.στρες ειναι μη το φοβασαι τοσο.
δεν ειναι καποια ψυχωση η κατι.στρες παραλυτικο ειναι.
θελει εκτονωση.
Μπουμ σου εστειλα π.μ
Ολα θα τα κανεις με την απαραιτητη επιμονη κ προσπαθεια οπως εμενα αλλωστε,Μπορεις να κανεις δραστηριοτητες που δεν απαιτουν πολυ κοσμο να πηγαινεις σε μερη που δεν ειναι πολυκοσμια για να νιωθεις αβολα η ιδιαιτερα μαθηματα σπιτι,Εγω που εχω κοινωνιοφοβια κ θελω το αγορι μου τις φιλες κ τους δικους μου κ εσυ αγοραφοβια εχουμε μια ιδιαιτεροτητα εναντι αλλων ανθρωπων ομως μπορουμε κ παλι να ζησουμε φυσιολογικα με λιγους κ καλους ανθρωπους τους οποιους κ επιλεγουμε,
καλησπερα... δε μπορω να καταλαβω ενα πραγμα... αυτα τα συναισθητα ανεβοκατεβαινουν σασ ασανσερ.. μια ειμαι καλα..μια ειμαι χαλια.. μια αρντητικοτητα μια θετικοτητα.. μεσα σε λιγεσ ωρεσ ολα αυτα πανε πανω κατω... ειναι πολυ επωδυνο... δεν αντεχεται... εχω καταντησει ενα κυκλοθημικο ατομο...
δηλαδδη ταλαντευεσαι σε δυο διαφορετικες κατευθυνσης?
το ασ πουμε ειμαι καλυτερα σημαινει οτι εγραψες περιπου τι σκεφτοσουν
ναι..αυτο εκανα...
αυτο αριβως παθαινει οποιος ειναι ετσι.μια ειναι οκ ..αλλα οχι εντελως κ μετα πεφτει στο πατωμα.τα συναιθηματα αλλαζουν καθε δευτερολεπτο,με βοηθεια αυτα σταθεροποιουνται σιγα σιγα.
τα εχω παθει ακριβως ετσι κ ξερω.
μεσα στην μερα πολλες διακυμανσεις.ειχα φοβηθει.τωρα εχω σταθεροποιηθει.περνανε 100% ολα αυτα!! να σαι σιγουρη κ να μη φοβασαι.
κ η αγοραφοβια ξεπερνιεται.κ γω ειχα κ το ξεπερασα εδω κ πολλαααα χρονια.ειμαι μια χαρα.
χαλαρωσε.ολα καλα θα πανε.συο χω στειλει κ πμ.
στελιο σου στειλα πμ.
Ελα μπουμ τα ειδα! Ανταποκριθηκα και στα δυο.Θα τα πουμε κατα το βραδακι.
καλησπερα και απο μενα... το ξερω βρε μπουμ μου... σου απαντησα και σε πμ.. αλλα ολο αυτο το πανω κατω κουραζει.. και σημερα πανω κατω ειμαι...ουτε ασανσερ να ημουν...
καλημερα ζουμπουρλουδικα μου!! τι μου κανετε?
κανετε υπομονη?ή τιποτα?
χα! λοιπον..η υπομονη ειναι αρετη.
θα σας πω κατι το οποιο παρατηρησα μετα τον ματωμενο απριλη.
μετα το τελευταιο επεισοδιο που συμπεριλαμβανει στρες ,πανικο, φοβο, τρομο, καταθλιψη κ διακυμανσεις της διαθεσης κ γενικως ολο αυτο το υπεροχο μειγμα, συνηλθα στον 1 μηνα περιπου.στους 2 νιωθω κανονικα οπως ημουν πριν απο αυτο. ομως παρατηρησα οτι εχω αποκτησει μια παραπανω ψυχραιμια, σαν να εχω γινει πιο δυνατη κ πιο ωριμη.
κ λεω..μηπως καθε τι που γινεται τελικα εχει τον λογο του?μετα απο ολο αυτο, αναθεωρησα πραγματα τα οποιοα με αγχωναν υπερβολικα κ με εφτασαν στα ορια μου, αρχισα να νιωθω οτι θελω να ζω τις στιγμες χωρις αγχος για το μελλον.σαν ο εαυτος μου να μου εδωσε ενα μαθημα..μαθημα ζωης.
γι αυτο εκτιμηστε αυτο που σας συμβαινει..εχει τον λογο του.
κατι θελει να μας πει κ μεις δεν το ακουγαμε.
δεν θελω να γινομαι κουραστικη.αλλα αντι να κοιταμε το δασος κοιταμε το δεντρο εμεις οι ανθρωποι.
αν σκεφτεις οτι στο τελος υπαρχει ενα πανεμορφο δασος εκει μεσα κ γαληνιο τοτε ισως νιωσεις οτι ολο αυτο που σου συμβαινει θα σε οδηγησει σε εναν θριαμβο.
αραξε.νιωσε ο.τι νιωθεις, δωσε χρονο κ αξια σε αυτο που σου συμβαινει.χαλαρωσε κ απολαυσε το με λιγα λογια.πως γινεται αυτο?απλα λεγε απο μεσα σου "παροδικο ειναι θα περασει κ μετα οταν συνελθω θα ειμαι καλυτερη".
εγω παντως μεσα στον τρομο μου παντα πιστευα μεσα μου οτι θα περασει.τιποτα δεν κραταει για παντα.τιποτα δνε μενει εδω για παντα.ακομα κ αυτο.
εφοσον εχει μπει σε διαδικασια ψυχοθεραπειας θα περασει ολο αυτο.
σε αλλους κραταει πολυ, σε αλλους περισσοτερο, σε αλλους πολυ λιγο.σημασια εχει ο καθενας να το διαχειριστει με ψυχραιμια κ με θεραπεια που ταιριαζει στον καθενα προσωπικα.παντως μη μασας..σου το λεω εγω που το περασα 4 φορες.μη μασας.
καλημερα κοριτσακιιιιι... καλα ειμαστε..εσυ?? συμφωνω σε ολα τα παραπανω..αλλα την ωρα του χορου χορευεις δυστυχως.. καταλαβαινεισ τι εννοω.. πιστευω σ αυτο που λενε καθε εμποδιο για καλο... το θεμα ειναι να μν ειμαστε μια ζωη σε εμποδια γιατι τοτε δε θα προλαβαινουμε το καλο..πραγματικα ευχομαι να το ξεπερασουμε ολοι και να γελαμε με ολο αυτο.. μακαρι..μακαρι..μακαρι... γιαατι η αληθεισ ειναι οτι ειναι πολυ βαναυσο...
κανεις πιστευεις αρκετα πραγματα γι αυτο?
παντα ημουν κλειστη,μονο μια περιοδος αλλαξα τελειως στο δημοτικο και ειχα πολλους φιλους..ημουν εξωστρεφης,γλωσσου κτλ,αλλα απο τα 19 μου αρχισαν να χειροτερευουν τα πραγματα,τα τελευταια 4 χρονια παθαινω συνεχεια κρισεις πανικου οταν βγαινω εξω,μου ειναι σχεδον αδυνατον να παρακολουθησω τις σπουδες μου γιαυτο και εχω αργισει τρομερα να τελειωσω,εχω μονο μια κολλητη και με τους γνωστους μου παρολο που τους γνωριζω αρκετα χρονια,παραμενουν γνωστοι γιατι τους ντρεπομαι τρομερα και τους τρεμω,τον τελευταιο καιρο η καταθλιψη μου επιδεινωθηκε,εκανα μια αποπειρα αυτοκτονιας,καταλαβα πως δεν εχω ζησει καθολου,ειμαι 26 και δεν εχω ταξιδεψει,δεν εχω φιλους,δεν ειχα ποτε αγορι,βλεπω τους αλλους που προχωρουν στην ζωη τους και τρελαινομαι,νομιζω πως δεν θα γινω ποτε καλα..ποτε δεν θα ζησω και εγω κατι καλο.
λοιπον χμμ..
μηπως τελικα αυτες οι σπουδες δε σ αρεσουν η το αντικειμενο δε σε εκφραζειη?Quote:
4 χρονια παθαινω συνεχεια κρισεις πανικου οταν βγαινω εξω,μου ειναι σχεδον αδυνατον να παρακολουθησω τις σπουδες μου γιαυτο και εχω αργισει τρομερα να τελειωσω
τους τρεμεις? :confused: τοτε πως ειναι κολητοι ?Quote:
τους τρεμω
μαλον γνωστοι ειναι
Παλι χαλια... παλι αυπνια , απογοητευση. Εντονο στρες. Γιατι ρε γαμ....? Ποτε θα περασει?
Καλησπέρα MrsCasablancas. Διάβασα το ποστ σου, και πίστεψε με σε νιώθω απολύτως. Έχουμε σχεδόν ίδια ηλικία κι έχω περάσει πολλά παρόμοια, ευτυχώς όμως όσο περνάνε τα χρόνια το διαχειρίζομαι όλο και πιο αποτελεσματικά και το παλεύω. Απλά θα ήθελα να σε ενημερώσω για κάποια χτυπητά λάθη που πρόσεξα σε όσα έγραψες. Καταρχήν που το ξέρεις ότι ποτέ δε θα ζήσεις κάτι καλό; Μέντιουμ δεν υπάρχουν, και φυσικά δεν ισχυρίζεσαι κι εσύ ότι είσαι ένα. Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι πως καταρχήν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, και δεύτερον, το μέλλον σου κατά ένα μεγάλο βαθμό είναι στο δικό σου χέρι. Όχι απολύτως βέβαια, γιατί πολλά εξαρτώνται και από τις εξωτερικές συνθήκες, την τύχη, κτλ. Αλλά εσύ μπορείς να κάνεις τη διαφορά σε ένα κομβικό σημείο: μπορείς να φιλτράρεις αυτά που ζεις όπως θες. Μπορείς να καταθλίβεσαι ή να παραιτείσαι, και μπορείς να το παλεύεις ή να συμφιλιώνεσαι. Όλα όσα περιγράφεις (κρίσεις πανικού, άγχος, κατάθλιψη) είναι πολύ πιο κοινά από ότι νομίζεις, και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ντρέπεσαι. Είσαι ένα άτομο με μεγάλο συναισθηματικό βάθος όπως φαίνεται, μπορείς όμως να ενσωματώσεις τη λογική στη ζωή σου, να κοιτάς τα πράγματα αντικειμενικά και να μην πανικοβάλλεσαι. Κι εγώ έχω περάσει μέρες που δε μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Κι εγώ αγχώνομαι για το πως με αντιλαμβάνονται οι άλλοι, που αν το δεις σοβαρά, είναι κάπως χαζό: μπορείς να είσαι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο και κάποιος να μη γουστάρει τη φάτσα σου, και μπορείς να είσαι ο χειρότερος, αλλά κάποιος να βρει ένα χαρακτηριστικό πάνω σου που να το λατρεύει. Το τι σκέφτονται οι άλλοι για μας, κοινώς, είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Και δεν αξίζει να στεναχωριόμαστε για πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Απλά χαλαρώνεις και όπως σου βγει. Αν δεν είσαι ευχαριστημένη με όσα έχεις ζήσει, να ξέρεις πως ποτέ δεν είναι αργά. Και πως υπάρχουν φτηνοί τρόποι να ταξιδέψεις, και να γνωρίσεις και κόσμο και να αποκτήσεις εμπειρίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το τολμήσεις! Είσαι πολύ πιο δυνατή απ' ότι νομίζεις, κι εσύ και όλα τα άτομα εδώ μέσα. :)
κανεις focus σε σενα?ή μονο στα συμπτωματα σου?
εχεις σκεφτει ποτε τι θελεις πραγματικα να κανεις?κ αν ναι γιατι δεν το κανεις?ολο αυτο ειναι ενοχες + φοβοι.τι φοβασαι?
κ αυτο που φοβασαι ειναι πραγματικο?τι θα γινει αν κανεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αυτο που θελεις να εισαι?
επισης εχεις δωσει την ευκαιρια στον εαυτο σου να ακουσεις γιατι νιωθει ετσι?τα συναισθηματα, απογοητευση.φοβος,πανικος, τρομος προερχονται απο εναν αξονα, τον αξονα -->σκεψη,συναισθημα, αντιδραση.
η σκεψη φερνει το συναισθημα κ το συναισθημα την αντιδραση, οπου αντιδραση σημαινει πανικος αγχος φοβος απογοητευση.
αρα ξεκιναμε κ αλλαζουμε απο την ριζα αυτον τον αξονα.ειναι μαθηματικα.το πρωτο που μας φερνει ασχημα συναισθηματα κ αντιδραση ειναι η σκεψη, αρα τι κανουμε?αλλαζουμε την σκεψη(ακομα κ με ο ζορι , ακομα κ αν δεν τον πιστευουμε) ...παραδειγμα αρνητικης σκεψης: "ειμαι σκατα,ειμαι μουρλη, δνε θα γινω ποτε καλα, ωχ γιατι τρεμω τωρα?γιτι θελω να κλαψω? γιατι φοβαμαι τοσο, θεε μου φοβαμαι, θα πεθανω.θα τρελλαθω.." σε αυτην την περιπτωση λοιπον παρατηρουμε οτι φευγει η σκεψη κ μενουν τα ασχημα συμπτωματα που ειναι τρομος απογοητευση φοβος κλπ..ξεχναμε οτι η σκεψη μας ηταν αρνητικη κ επηρρεασε τα συναισθηματα μας..ΛΥΣΗ : αλλαζουμε την σκεψη " ειμαι καλα. δεν ειμαι μουρλη, θα γινω καλα καποια στιγμη, θα το ξεπερασω.υποφερω τωρα αλλα σιγουρα θα πανε ολα καλα. κ τι εγινε αν νιωθω απογοητευση?οκ//συναισθημα ειναι δεν κινδυνευω απο αυτο. αλλωστε αν δω οτι κινδυνευω απο κατι θα ζητησω βοηθεια.σιγουρα υπαρχει λυση απλα θελω χρονο να την βρω, κ τι εγινε αν τρεμω?οκ...το σωμα μου κατι θελει να μου πει , μηπως δεν μου αρεσει κατι αυτον τον καιρο.ολα αυτα τα συμπτωματα ερχονται γιατι εγω δεν ακουω τον εαυτο μου..οκ δεν μπορω τωρα να τον καταλαβω αλλα ειμαι σιγουρη οτι καποια στιγμη θα καταφερω να καταλαβω τι θελει".
αυτος ειναι ενας θετικος τροπος σκεψης ο οποιος πρεπει να γινεται καθημερινα.
καταγραφη σκεψεων αρνητικων κ κατα ποσο εγκυρες ειναι.
ακολουθηστε τα ολα αυτα..ειναι παραδειγμα συμπεριφοριστικης ψυχοθεραπειας.
κ αυτο ειναι μονο ενα δειγμα.
για προσπαθησε λοιπον παραπανω.μαλλο δεν προσπαθεις αρκετα κ κατι κανεις λαθος.(σε σενα παει αυτο thyra7)
μουυυυυμ μου που εισαιιιι? χαθηκες? χαιρομαι για τη δυναμη που μου δινεις... ολεσ αυτεσ οι σκεψεισ ακριβως οπωσ τισ ειπεσ περνανε συνεχεια απο το μυαλο μου... αλλα γιατι ενω λεω οτι δε ειμαι μουρλη , θα το ξεπερασω και ολα αυτα που ειπεσ συνεχιζω να νιωθω μια απογοητευση και ενα κομπο στο λαιμο??
οσο για τη καταγραφη εχει μαλιασει η γλωσσα του ψυχολογου να τη κανω και εγω ολο το αφηνω.. σα να βαριεμαι..ευτυχωσ απο το πολυ μαλλιασμα τησ γλωσσας του ξεκινησα εδω και λιγες μερες και καταγραφω..να δω τι θα γινει μιας που ολοι λενε οτι βοηθαει πολυ..
αλλα δε νιωθω δυνατη και δε εχω αυτοπεποιθηση οτι θα τα καταφερω...
αντικατεστησε τα παραπανω που εγραψες "δε νιωθω δυνατη και δε εχω αυτοπεποιθηση οτι θα τα καταφερω"
με την εξης προταση "νιωθω δυνατη κ εχω αυτοπεποιθηση οτι θα τα καταφερω" (κ ας μη το πιστευεις), ο εγκεφαλος μας αναγνωριζει την λεξη ΔΕΝ. μολις του δωσεις την εντολη "ΔΕΝ", κανει ακριβως αυτο που του λες. αν δεν βαλεις το ΔΕΝ στην προταση σου θα κανει τα πραγματα που του ειπες χωρις το "ΔΕΝ"..ειναι τοσο χαζος ο εγκεφαλος μας που θα καταγραψει αυτο που του λες.
ειναι σαν ενα μηχανημα.εσυ το οδηγεις.εσυ το πας το τιμονι.ο.τι εντολη του δωσεις αυτη θα ακολουθησει.
γι αυτο ακομα κ ας μη πιστευεις σε αυτα τα λογια κανε αντικατασταση αμεσως.
επισης κ κατι αλλο..εχεις κανει κατι για το οποιο νιωθεις ενοχη?συνηθως οι ενοχες μας μας οδηγουν στο να σκεφτομαστε αρνητικα γιατι ετσι νιωθουμε ασυνειδητα παντα οτι θα εξιλεωθουμε βασανιζοντας εμας τους ιδιους.μηπως λοιπον εχεις ενεργοποιησει εναν τετοιο μηχανισμο αθελα σου?
αν ναι..τοτε κανε τα παραπανω που σου ειπα για να μαθεις να ενεργοποιεις σωστους μηχανισμους.
δουλεψε.μην τεμπελιαζεις ψυχολογικα.δουλεψε το.εχεις χρονο εσυ η ιδια θα το καταφερεις.
ειπαμε με το ζορι στην αρχη..
εχεισ απολυτο δικιο μπουμ.. θα σου πω σε π.μ...
μπορει να ειναι δυσκολο να σκεφτεισ θετικα αλλα στο τελοσ ολα γινονται..οι θετικεσ σκεψεισ μπορουν να σε κανουν να ξεπερασεις τα παντα.. τισ τελευταιεσ μερεσ που πιεζω τον εαυτο μ να μεινει σε θετικεσ σκεψεισ και μονο με κανουν να νιωθω καλυτερα...
μια συμβουλη ειναι αυτη..:)
ναι,απο τα 14 μου τραβιεμαι,αυτο το καιρο δοκιμαζω και την ομαδικη :/