Η νοσος graves εχει να κανει με τν θυροειδη απο οσο.ξερω
Printable View
Η νοσος graves εχει να κανει με τν θυροειδη απο οσο.ξερω
η νοσος graves ειναι αυτοανοση θυρεοειδιτιδα και αξωφθαλμος θυρειδοπαθεια...πολυπλοκη θα ελεγα..δημιουργει υπερθυρεοειδισμο κ εξωφθαλμο στα ματια..
ολα λειτουργουν τρομερα γρηγορα οταν εχω υποτροπη της νοσου, στρες, καταθλιψη κ ΓΑΔ.
οποτε η νοσος μου δημιουργει ΓΑΔ ..κ η ΓΑΔ εμφανιζεται πρωτη ως συμπτωματα πριν εξελιχθει η νοσος απο παιδικη ηλικια...
αυτα τα ωραια..οποτε παιρνω 1 αντικαταθλιπτικο, κ αλλα 2 χαπια την μερα για το graves.
ευτυχως τα ματια τα προλαβαμε κ δεν πεταχτηκαν.
οπως καταλαβες εμεις το εχουμε αποδεχτει κ πορευομαστε μια χαρα με αυτο..
παιρνουμε το χαπακι μας, παμε κ στους ψυχοθεραπευτες μας κ η ζωη ειναι ωραια..
χαλαρωσε ειλικρινα ειναι τιποτα, μπροστα σε αλλα..
κ ειναι τοσο συνηθισμενο..μα τοσο συνηθισμενο..αφου πας σε γιατρο κ πριν ακομα μιλησεις σε καταλαβαινει κ μονο απο τον τροπο που μιλας οτι εχεις ΓΑΔ..μια φορα μου ειχε πει ο γαιτρος μου,επειδη ειναι κ φιλος μου κ ειχα πεθανει στο γελιο "καμια ψυχωση σημερα δεν μου χει ερθει...ειστε πολυ βαρετοι εσεις οι ΓΑΔ"...
ναι πεταγονται προς τα εξω κ γουρλωνουν..μπορεις αν θες να την βαλεις στο google κ να δεις..ομως ευτυχως στην αρχη της νοσου, που πηγε αυτο να συμβει το πηραμε πρεφα κ με μπουκωσαν στην κορτιζονη κ ηρεμησαν τα ματια..
αν δεν βγουν τα 2 πρωτα χρονια τα ματια την εχεις γλιτωσει εντελως!!
τα ματια μου ειναι κανονικα..δεν φαινεται οτι εχω κατι τετοιο..
ομως δεν αντεχω το πολυ φως κ δεν βλεπω τιποτα την νυχτα..+ εχω πονους στα ματια κατα καιρους...κ τσουξιμο..αυτα.
η μανα μου οποτε παω σπιτι της να την δω, ελεγχει πρωτα τα ματια μου κ μετα μου λεει "γεια σου παιδι μου"....τοσο πολυ εχει αγχωθει!!
Και ενα αλλο τελευταιο εμενα μου βρικε και καταθλιψη κ πολλα απο τα συμπτωματα μου λεει ειναι απο τν καταθλιψη..εσεις εχετε κ καταθλιψη η μονο γαδ? Εμενα λεει μικτη αγχωδη κ καταθλιπτικη διαταραχη
οχι ρε! τα προλαβαμε!! μια χαρα ειναι..τσακιρικα!!χχαχ!
κ να πεταχτουν ομως δεν σαφηνουν ετσι...γινεται χειρουργειο κ αφαιρουν την κογχη κ τα ξαναβαζουν μεσα..αλαλ ευτυχως δεν μου συνεβει..
ομως οταν κανω υποτροπη μου δινουν κορτιζονη κ χαπι για την καρδια(b blocker) γιατι πειραζει κ την καρδια..μπορει να σκασει δλδ , κινδυνευεις απο εμφραγμα..
οποτε κανω ΓΑΔ..πρωτα κοιταει ο γιατρος το graves κ μετα δινει αντικαταθλιπτικο.
αν ρυθμισει το graves σταματαει κ η ΓΑΔ..
ομως εχει τυχει να εχω ΓΑΔ κ το graves να ναι πολυ καλα! δλδ ρυθμισμενο..οποτε εκει δινει αντικαταθλιπτικο..γενικα συσχετιζονται αμεσα.
ναι το ιδιο εχω κ γω..μεικτη..κανω μειζονα καταθλιπτικα..κ ειναι λογικο..
απο το πολυ στρες πεφτει η σεροτονινη γιατι οταν εχεις στρες ο εγκεφαλος δινει εντολη να εκκρινει περισσοτερη σεροτονινη για να ηρεμησεις, ομως ετσι τα αποθεματα σεροτονινης εξαντλουνται κ μετα ξεκιναει η καταθλιψη λογω ελλειχης σεροτονινης..καταλαβες?
γαδ κ καταθλιψη συνηθως πανε χερι - χερι...με τις υγειες μας!
επισης ναι παιρνω τα χαπια του graves κ ειμαι καλα, κανω εξεταση καθε 4 μηνες...εχω να κανω κανα χρονο υποτροπη..
συγγνωμη δεν ηθελα να τροομαξω κανεναν.δεν ειχα αυτο το σκοπο.απλα επειδη ηταν κι αυτο ιδεοληψια το ανεφερα.συγκεκριμενα για να τονισω οτι ειναι απλα σκεψεις λοφω αγχους ή πιεσης που δεν προκειται να πραγματοποιηθουν.συγγνωμη αν επεσα εκτος θεματος ή αν τρομαξα καποιον :(
θα ελεγα ομως οτι εχουν πεσει λιγο τα βλεφαρα μου απο πανω..δλδ..το πανω σημειο απο το βλεφαρο που κινειται εχει πεσει προς τα κατω..σαν να ειναι φουσκωμενο κ εχει βαρυνει..αλλα φαινεται σαν χαρακτηριστικο κ οχι αλλοκοσμο..σαν εξωγηινη..αυτο ναι..εχει συμβει.
Ηρθες στα λογια μου!!φοβασαι να το αντιμετωπισεις!!προσπαθεις ναι μεν αλλα θελει πιο πολυ!!μην φοβασαι αγορι μου,αξιζει ενας φοβος να περνας ολ αυτα??
Κ εγω φοβομουν τα φαρμακα,μιπως μου κανουν κακο,δεν θελω να τα παρω για μια ζωη...και μου λεει η μανα μου προτιμας να εισαι χαλια απο το να παιρνεις ενα χαπι,??κ ειχε δικιο φιλε μου,επειδη ειναι ταμπου τα ψυχολογικα προτιμουσα να υποφερω απο το να παρω φαρμακα!!αν ηταν οποιαδιποτε αλλη αρρωστια δεν θα το σκεφτομουν καν!
Μην ανχωνεσαι boo δεν μας τρομαξες
ωπ?ενας ερωτας γεννιεται νικ?? ωωωωωωωωω!!!!
γαμος με 38αρα ρε!! ελεος! βρες καμια δροσια της ηλικιας σου παιδι μου!!
σιγα μη σε παρω για να μου γυρνας μετα με μικρουλες καθικι!!! σε ξερω, δεν σε ξερω??
πες ο.τι ειναι να πεις..σε 15 λεπτα σχολαω κ παω hondo!! yeahhhh!
ουτε μου εχεις δει..πως με εχεις ερωτευτει??
υπερ μου θα βει το διαζυγιο always, ο δικαστης θα του ριξει ban...
στανταρακι! με το ζιζανιο! αφου ειναι εντελως ζιζανιο!
βλακα κανονισε παλι να σε διωξουν!!
υ.γ. ξεσκισαμε το θεμα του παιδιου...
αμα πεις κατι που δεν πρεπει,σου στελνει ποντους ποινης,οταν φτασεις σε ενα οριο ...τρως μπαν.....
αλλα δυστυχως οτι λεω μου ριχνει ποινες....οποτε μια ακομα θελω για ολικο μπαν αυτη την φορα μαλλον
δεν λεω τπτ,απλα τα λεω στγνα....δεν καθομαι να πηγαινω μεσα απο οδους ,τα λεω ποιο ωμα