Originally Posted by
GiannisNik3
Μπα, άμα σου τυχαίνουν όλοι οι ανάποδοι και στα 26 να φτάσεις, πάλι τα ίδια!
Ήμουν ένα απόγευμα στη σχολή που έκανα το μεταπτυχιακό και τέλειωσε το δεκαπεντάλεπτο διάλειμμα. Οι περισσότεροι μπήκαν κι εγώ προτίμησα να κάτσω λίγο ακόμα έξω, παρέα με κάποιες κοπέλες. Πέντε λεπτά αργότερα, πήγα πάνω μόνος μου, οι κοπέλες μείνανε πίσω.. Με το που με βλέπει η καθηγήτρια λέει "που ήσουνα Γιάννη;" , "έξω με τις κοπέλες, έρχονται τώρα κι αυτές" , λέω εγώ.... Τότε εκείνη γουρλώνει τα μάτια, παίρνει ένα μισοκοροϊδευτικό χαμόγελο και αποκρίνεται: "εσύ Γιάννη έκανες παρέα με κοπέλες; Από πότε;" ! Και γελούσαν όλοι οι άλλοι από κάτω..... "Εμ τι με αγόρια θα κανα παρέα;" , βρήκα να απαντήσω κι εγώ, ελαφρώς σαστισμένος.......
Το κλίμα του μεταπτυχιακού κλίμα Γυμνασίου μου θύμισε.... Όλα αυτά τα "πειράγματα" κι οι χοντράδες ήταν επειδή δε χαχάνιζα, δεν έκανα φασαρία, δε μιλούσα για μπουζούκια και δεν "ξυνόμουν" στην παράδοση! Γι' αυτό δικαιούμουν επάξια τον τίτλο του "συνεσταλμένου" και του "λαπά - ξενέρωτου"!!
Μιλάμε τώρα, αυτά γίνονταν σε μια τάξη με 25άρηδες- 30άρηδες! Και η άλλη με τα "πανέξυπνα" αστεία ήταν 46 χρονών και με παιδί! Οπότε καταλαβαίνεις... Πόσες ταπεινώσεις να δεχτώ ακόμα;
Μερικοί την έχουνε δει ότι για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, ξεδιαλέγουν από το πλήθος και "αυτοχρίζουν" τον "κλόουν" της παρέας.. Εγώ πάντοτε αρνιόμουν κατηγορηματικά για τον εαυτό μου έναν τέτοιο ρόλο, αλλά δυστυχώς υπήρχαν πάντα κάποιοι "πρόθυμοι" που μου τον προσάπτανε και "επέβαλαν" και στους υπολοίπους την εικόνα αυτή για μένα... Αυτός είναι σεβασμός! Αυτά είναι τα καλά του να ανήκεις σε ομάδα! Αυτά είναι τα καλά της κοινωνικοποίησης! Βγαίνω εγώ ο μισάνθρωπος, με το αζημίωτο μετά, όταν λέω δυνατά αυτά που σκέφτομαι! Καλύτερα μόνος σου και "βασιλιάς", παρά μέσα σε παρέα και "κλόουν"..........
Το' χω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι από δω και μπρος, εάν μου τύχει μια παρέα, θα κάτσω μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα είμαι εγώ ο αρχηγός και το σεβαστό πρόσωπο εκεί μέσα! Είναι το λιγότερο που μπορώ να του προσφέρω, προκειμένου να αντισταθμίσω τις προσβολές που έχει φάει..............