Οχι δε τρωω οσπρια και φρουτα.Αλλα εφοσον μου λες οτι τρως δημητριακα,οσπρια,φρουτα οι υδατανθρακες φτανουν στα υψη,πως γινεται να ειναι διαιτα χαμηλων υδατανθρακων:crazy:...μπερδευτ ηκα!
Printable View
Οχι δε τρωω οσπρια και φρουτα.Αλλα εφοσον μου λες οτι τρως δημητριακα,οσπρια,φρουτα οι υδατανθρακες φτανουν στα υψη,πως γινεται να ειναι διαιτα χαμηλων υδατανθρακων:crazy:...μπερδευτ ηκα!
ειμαι ακομα στην αρχη και εχω πολλανα μαθω..
σε καθε σαλατα βαζω ελαιολαδο
το πρωι εφαγα ασπραδιαμε γαλοπουλα και μετα αμυγδαλα
μεσημερι σαλατα με λαδι και φερες γαλοπουλα
απογευμα γιαουρτι
για βραδυ δεν ξερω...
Στην ατκινς ειναι περιπου 20 γρ. ο υδατανθρακας στην south beach δεν τους μετρας αλλα εγω που εχω βαλει πολλες μερες μου στο fitday ειδα οτι ειναι περιπου 90-120 γρ.υδατανθρακα την ημερα που θεωρειται χαμηλα οταν οι περισσοτεροι ανθρωποι τρωμε πανω απο 300 γρ. την ημερα συνηθωςQuote:
Originally posted by asteropi
Στα οσπρια και στα φρουτα(δεν τρως οποιοδηποτε φρουτο πχ τα ροδια που εχουν πολυ ζαχαρη δεν τα επιτρεπει) οι ποσοτητες δεν ειναι μεγαλες και το ΒΑΣΙΚΟ ειναι μοιρασμενες σε ολη την διαρκεια της ημερας ωστε να μην ανεβαζει τον γλυκαιμικο δεικτη.
Δηλαδη ειναι σαν να μπαινεις περιπου στην 3η φαση της ατκινς απο την αρχη....και δε χανεις αργα?Και στην ατκινς επιτρεπονται παντως φραουλες,βατομουρα,resbberies αλλα περα απο τις φραουλες τα αλλα δε τα βρισκεις ευκολα.
ΧΑΛΟΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,ΤΙΚΑΝΕΤΕ?????
σημερα πρωι ενα γιαουρτι
μεσημερι κοτοπουλο κ σαλατα
απογευμα μηλο
βραδυ σαλατουλα με λαδι κ γαλοπουλα
Κι όμως! Δίνουν φρούτα οι διαιτολόγοι! Εμένα μου φέρνουν πείνα, και η διατροφή που έκανα μέχρι χτες είχε διαρκώς φρούτα (πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό), από βιβλίο διατροφολόγου!. Επίσης δεν μπορώ το πρωί να φάω φρούτα. Forty βρήκα το θέμα όπως βλέπεις και σε ευχαριστώ, το βιβλίο να το πάρω? Εχει πληροφορίες που δε θα βρω εδώ?Quote:
Originally posted by forty
Βetty εχει μεγαλη διαφορα απο την ακτινς γιατι εδω δεν σου περιοριζει τα λαχανικα που ειναι πολυ σημαντικα για την υγεια.Ζηταει να τρωμε τουλαχιστον 5 κουπες την ημερα και τα πρασινα λαχανικα δεν εχουν κανενα περιορισμο μπορεις να φας οσα θελεις.Απο την αλλη εχει περιορισμο στην πρωτεινη,η ατκις οχι,σου αφηνει την πρωτεινη απεριοριστη.Πολυ νομιζουν οτι αυτες οι δυο διαιτες μιαζουν αλλα ειναι η μερα με τη νυχτα.Το οτι ειναι και οι δυο χαμηλων υδατανθρακων ειναι θεωρητικο γιατι η μια βασιζεται στα λαχανικα και η αλλη στο κρεας.
Φρουτα μπορει να φαει 3 καποιος και στην φαση που χανεις κιλα,ειναι αναλογα τον οργανισμο,πχ ενας αντρας η μια ψηλη γυναικα που καιει περισσοτερες θερμιδες ανετα μπορει να φτασει τα 3 φρουτα αλλα ειναι πολλα συμφωνα με τον οργανισμο υγειας.
Δες εδω.. http://www.mypyramid.gov/pyramid/fru...unt_print.aspx οτι μια γυναικα πρεπει να τρωει 1 1/2- 2 κουπες,αυτο δεν ειναι πανω απο εναμιση μηλο η πορτοκαλι η 5 βερικοκα.
Τα πολλα φρουτα ειναι απλα φρουκτοζη και κανεις διαιτολογος δεν θα σου δωσει διαιτα με φρουτα
Με αυτά που διαβάζω εδώ δεν έχει καμμιά σχέση με ατκινς βρε παιδιά, ατκινς είχα πάρει το βιβλίο και το είχα πετάξει πρίν χρόνια, μάλιστα έλεγε "η νέα δίαιτα ατκινς", γιατί μου έλεγε να τρώω πράγματα που δεν έτρωγα ενώ πάχαινα πχ λιπαρά και περιόριζε σαλατικά, και συγνώμη αλλά εγώ ΠΕΙΝΑΩ δε μπορώ να μη τρώω τίποτε ούτε να αρχίσω τα λίπη.
Είμαι μπερδεμένη και απογοητευμένη, θα ήθελα να χάσω ως δια μαγείας τα κιλά μου ώρες ώρες. Εχω κουραστεί να παλεύω και με αυτά. Δεν ξέρω ποιά δίαιτα με εκφράζει, δεν έχω όμως και χρόνο να βρω κάποια, ας χάσω κάποια κιλά ακόμη να νιώσω άνθρωπος πάλι :sniffle:. Με τις τριάδες τρώω διαρκώς και πεινάω μόνιμα, στην αρχή με χόρταινε αλλά τελευταια όλο πεινούσα.
ΟΚ και τα βουλιμικά εκεί ήταν. Ναι με βοήθησε αλλα δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω για μια ζωή, με άγχωνε να είμαι με το ρολόι στο χέρι, έχω κι ένα παιδί, συχνά περνούσαν 8ωρα που δεν κατάφερνα να φάω κι είχα τύψεις και για αυτο. Ε δε μπορώ άλλο :sniffle:
Και ενώ γράφω σα χαζό είδα ότι γράφατε εδώ 1 χρόνο πρίν κι όχι τώρα :mad: Πάρτε το σαν εξομολόγηση και μη δώσετε σημασία :bigsmile:
Τα φρουτα και εμενα μου φερνουν πεινα και μαλιστα αν ειμαι με αδειο στομαχι δεν μπορω να τα ανεχτω καθολου!
Με την Ατκινς οχι δεν μοιαζει γιατι αυτη εχει χαμηλους υδατανθρακες αλλα πανω απο 80γρ την ημερα το λιγοτερο ετσι οπως τα υπολογισα στο fitday και το πολυ βασικο δεν εχει απεριοριστες ποσοτητες κρεατος οπως η ατκινς ενω εχει οσο θελεις απο τα επιτρεπομενα λαχανικα,για μενα αυτο ειναι πολυ βασικο γιατι μπορω να χορτασω με υγειινο τροπο.Για παραδειγμα μπορω να κανω μανιταρια στην κατσαρολα με λιγο τυρι κρεμα και μυρωδικα και να φαω ενα τεραστιο πιατο αν θελω.
Σου γραφω τη χθεσινη μου μερα για να παρεις μια ιδεα
πρωι - απογευμα =εκανα μια ομελετα με 2 αυγα,2 κ.σ. βρωμη,πολυ κολοκυθακι τριμμενο,μαιντανο και ανιθο και τη χωρισα στα δυο και εφαγα μιση το πρωι μιση το απογευμα
δεκατιανο 10 αμυγδαλα 1 γιουρτι
μεσημερι- βραδυ το ιδιο= ενα μεγαλο κομματι σουφλε λαχανικων με 6 ελιες
Το σουφλε το εχω φτιαξει με 5 αυγα,5 κσ. ελαιολαδο περιπου,300 γρ. ανθοτυρο,1 κιλο κολοκυθακια,1/2 κιλο πρασα,2 πιπεριες φλωρινης,2 πρασινες,1/2 κουπα ρυζι μπασματι μαυρο,πολλα μυρωδικα και μπαχαρικα και απο πανω αντι κρεμα εβαλα ενα δαχτυλο πουρε γλυκοπατατας που ειχε γαλα και αυγο.Ολο αυτο το βγαζω 8 μεριδες αρα καταλαβαινεις τι ποσοτητα ειναι η μια μεριδα,αρκετα μεγαλη.
Αν πιασεις τη φιλοσοφια της διατας αυτης που ειναι ισορροπια σε ολα τα γευματα θα δεις οτι μπορεις να αυτοσχεδιασεις πολυ ευκολα,οτι θελεις ρωτησε με και αν μπορω θα βοηθησω :)
μμ μάλλον πρέπει να ρίξω διάβασμα πρίν την αρχίσω.
Δες στο άλλο αν δε σου κάνει κόπο, έχω διάθεση να διαβάσω αλλά δεν ξέρω τί.
ναι σου απαντησα και εκει,να διαβασεις απο την πρωτη σελιδα αυτο το θεμα,εχω βαλει και λινκ και παραδειγματα για μενου
Για να καταλαβεις τη φιλοσοφια της διατροφης αυτης αντιγραφω και συμπληρωνω απο αυτα που λες οτι εφαγες σημερα...
"
Τί έφαγα σήμερα:
10:00
1 ρυζογκοφρέτα - ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΑΣ ΜΙΑ ΨΙΛΗ ΦΕΤΑ ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ Η ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ + 1 ΧΥΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
22 γρ. ταχίνι - 149
18 γρ. μέλι - 58
1 sip&slim καφε σκέτο - 8
13:00
1 ρυζογκοφρέτα - 26 ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΑΣ 3-4 Κ.Σ. ΡΥΖΙ ΜΑΥΡΟ
1 τυράκι light - 25
1 φ. γαλοπούλα βραστή - 27 + ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΛΑΤΑ + 1ΚΣ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Και θα ετρωγες αυτα μεχρι τωρα εκτος της ρυζογκοφρετας που ειναι ασπρο ρυζι και απαγορευεται
katalava!
Αυτά ισχύουν? http://www.tlife.gr/Article/HEALTHAN...0-80-5153.html
Οχι δεν ισχυουν,για παραδειγμα δινει τηγανιτο κοτοπουλο ενω στη διατροφη αυτη το ελαιολαδο ειναι περιορισμενο δεν μπορεις να φας κατι τηγανιτο,οπως και τα τυρια η το μπεικον που γραφει,δεν μπορεις να φας κατι που εχει πανω απο 6 γρ. λιπαρων στην μεριδα σου αρα και τυρι πρεπει να φας απαχο η πολυ λιγο,το ιδιο και μπεικον αν το επιλεξεις μπορει να ειναι μιση φετα η ποσοτητα,κατι δηλαδη που δεν θα σου κανει κακο,ισα ισα για τη γευση
Ο,τι να΄ναι γράφουν στο Τ-life, κρίμα και το διαφημίζουν και πολύ. Σε ευχαριστώ κι από αυτό το θέμα forty, ήσουν πολύ πολύ βοηθητική, αλλά δε νομίζω ότι μπορώ να την κάνω, λόγω ενδιάμεσων γευμάτων που δεν μπορώ να φάω σαλάτες ρύζι κτλ...στα είπα στο άλλο θέμα. Να είσαι καλά και ευχαριστώ για το χρόνο σου!
ναι ειναι βασικο αν κανεις υπερφαγικα να τρως χαλαρα και να μην πιεζεσε αν δεν μπορεις πρεπει να βρεις ενα αλλο μοντελο διατροφης που να σε βοηθησει πρωτα στα υπερφαγικα,εγω παντως θα σου προτεινα να ακολουθεις οτι κανεις τωρα αλλα να βαζεις και τεραστιες σαλατες σε οτι τρως ωστε να γεμιζει το στομαχι σου χωρις πολλες θερμιδες και σιγα σιγα οταν κατορθωσεις να μην κανεις υπερφαγικα,τοτε να στραφεις σε πιο περιορισμενη διατροφη;)
Ναι ακριβώς αυτό προσπαθώ να κάνω, μες το μυαλό μου είσαι, τώρα μαγειρεύω και πεινάω και το έφαγα το καροτάκι, πρίν ξηρούς καρπούς, νομίζω πρέπει να τρώω ελεύθερα για λίγες μέρες αλλά με μεγάλες σαλάτες και θερμιδομέτρηση. Ελευθερα εννοώ στο είδος.
Ψαχνω να βρω κάτι για πάντα, μάλλον πάλι στι θερμίδες θα καταλήξω. Δεν είμαι των μενού ρε γμτ. Δηλαδή όταν έχω ένα χαρτί και λέει τί να φάω όλο χάλια τα κάνω. Ειδικά αν έχει μπισκότα, γλυκά κτλ μετά με πιάνει μανία :fake sniffle:
Και φυσικά (διευκρίνιση) δεν κατηγορώ τις τριάδες, έχει άπειρες επιλογές, εγώ διάλεγα τα γλυκά...όταν το βλέπω και γραμμένο δεν μπορώ να μη το φάω. Τρέλα έτσι? Ε έτσι είμαι τί να κάνω.
Αγαπητή forty πήρα το βιβλίο, το βούτηξα γιατί ήταν το τελευταίο του φίλου βιβλιοπώλη! θα πέσει μελέτη κι επανέρχομαι με απορίες :thumbup: σε ευχαριστώ!
1
Quote:
Originally posted by Alma libre
1
:thumbup::smilegrin:
Να είσαι καλά Alma, είχε κολλήσει και δεν μου έβγαζε τη τελευταία σελίδα. Ηταν καλη ευκαιρία και μελέτησα τις άλλε.ς.
Forty ακόμα και να μη τη κάνω άξιζε τα λεφτά του το βιβλίο! Εχει φοβερέ συνταγές (στα Ελληνικά και με υλικά εύκολα) για διάφορα πχ κοτόπουλο, κις λαχανικών (που μου αρέσουν πολύ!) και έχει και θερμίδες απο κάτω (και υδατανθρακες κτλ!).
Καλημέρα :starhit:
Ξεθαβω αυτο το θεμα απο το 2010 γιατι κατι μυριζομαι οτι μαρεσει σαυτο ...
Η Αττκινς εχει πολλα λιπαρα και σχεδον καθολου φρουτα, η Ντουγκαν εχει τα ιδια και απο πανω απαχα...
Αυτη η καημενη μαλλον μου παει πιο πολύ που εχει και κανα φρουτακι και περισσοτερα λαχανικα και μερικα ξηριοκαρπια
edit Καλααααααα....2010 εβλεπα εγω !!!!!!!!!!
ΧΑΠΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ - phen375.com
Να βαλουμε λιγη σαουθ στη ζωη μας;;;;;
Εεεεε τι λετε;;;1-2 φρουτακια για τη βιταμινη;;;Κανα ερμο οσπριο που και που;;;;Να κοψουμε μαχαιρι το ψωμι;;;
Εεεε αυτα εν ολιγης κανω και τωρα αλλα οχι συστηματικα.
Ό,τι θες από το βιβλίο πες μου, το πήρα πρόσφατα. Έχει και ωραίες συνταγές. Είναι εύκολη διατροφή, έχει όμως κι αυτή "φάσεις", εκκίνησης κτλ, κι γω δεν είμαι σε φάση τέτοια, ακόμη.
Αληθεια.Μπραβο!!!!!!!!
Μπα δεν με βλεπω να κανω φασεις.Ετσι κι αλλιως απο φαση Ατκινς ερχομαι, δεν θελω αλλες φασεις.
Για ριξε καμια συνταγη βρε κοριτσι να καταλαβουμε τι παιζει, αν και εγω το μονο που εχω προγραμματισει αυτο τον καιρο να κανω ειναι απλώς να προσθεσω 2 φορες οσπρια την εβδομαδα, καθε μερα 1 φρουτα και μαχαιρο στο ψωμι, τα δημητριακα, τα ρυζια και τα μακαρονια.Αυτααααα...
Η σαουθ εχει απόλα αυτά, αρκεί να είναι ολικής και σε σωστές ποσότητες, αλλά και σωστό ταιμινγκ. (οι φάσεις που λέγαμε).
Γιατί να κόβεις μαχαίρι κάτι? Οπως νομίζεις βέβαια.
Μαχαίρι το κοβω για αυτη την περίοδο για να μεταβώ ομαλα απο την μια δίαιτα στην αλλη.Απο την Αττκινς δηλαδη στην Μεσογειακή, γιατι απ οτι καταλαβα απο τα λιγα που εχω διαβασει γιαυτην ειναι προπομπος της Μεσογειακης.
Ναι μοιαζει παρα πολυ με τη μεσογειακη διατροφη,εμενα αυτο με βοηθησε να την ακολουθω συνεχεια και να μην θεωρω οτι κανω διαιτα.
Ενα "ασυνηθιστο"που εχουν οι συνταγες της σαουθμπιτς ειναι οτι αντι για αλευρι στο ζυμαρι απο ταρτες,κεικ,τουρτες,μπισκο� �α χρησιμοποιουν το αμυγδαλο σε σκονη.Πολυ πιο υγιεινο και με χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη,ετσι φτιαχνω τσιςκεικ,ταρτες με λαχανικα και οτι μπορεις να φανταστεις αλλα πρεπει να τρως ενα κομματι η να κανεις πολυ λεπτη στρωση γιατι οσο ναναι οι θερμιδες ειναι περισσοτερες απο το αλευρι.
Ακομα και κρεμες μπορεις να φτιαξεις πολυ ωραιες απο φασολια και βανιλια και σοκολατα αντι για αλευρι
Αυτες τις συνταγες που λες με αμυγδαλα που τις βρισκουμε;
τις εχω βρει σε ξενα φορα και τις εχω προσαρμωσει σε αυτα που τρωω,απλα αντικαθιστας το ασπρο αλευρι με τριμμα αμυγδαλου ανακατεμενο με 1 .γ. βουτυρο η ελαιολαδο για να δεσει και το πατας στον πατο τις ταρτιερας,βαζεις οτι θελεις απο πανω και ψηνεις κανονικα και μαλιστα ειναι πολυ πιο ευκολο γιατι δεν χρειαζεται να κανεις ζυμη.
εδω εχει αρκετες συνταγες αυτης της διατροφης
http://www.kalynskitchen.com/2012/03...e-recipes.html
αλλα και αν βαλεις στο γκουγκλ south beach recipes θα βρεις παρα πολλες!
μια ομελέτα με σπανάκι είχα δεί και μου άρεσε, όπως και ατομικά κεκάκια με βρώμη! Απλά πράγματα δηλαδή. Αν θες στα γράφω. Δεν είμαι των πολυσύνθετων με μωρό παιδί και δουλειά πια.
Γειά!!!!!!! Επιτέλους βρήκα το θέμα, αρχίζω south beach! forty βλέπω μπαίνεις σπάνια αλλά αν με δείς παρακαλώ για βοήθεια! Θυμόμουν ότι κάποιια κοπέλα την έκανε αλλά δε μπορούσα να θυμηθώ ποιά?!
Έχωμόνο μια απορία, τί να περιμένω στηναρχή? Είναι πάρα πολύ δύσκολες οι 2 πρώτες εβδομάδες? Μου αρέσει να είμαι προετοιμασμένη! Τώρα πάω να ψωνίσω και ήδη έκρυψα τους υδατάνθρακες :roll:
Εντάξει δε θα αλλάξω και διαρύθμιση είπαμε! Το ψωμί και τα παξιμάδια που τρώει ο άντρας μ είναι σε κοινή θέα, ό,τι μπορούσα άλλο το συσκεύασα και το αποθήκευσα στα ντουλάπια. Δε μου αρέσει να κρύβω τρόφιμα ανοιγμένα, αλλά τα λυπάμαι να τα πετάξω. Την άρχισα ξαφνικά κι έχω αρκετά!
Σήμερα να σημειώσω ότι τα έχω κάνει μαντάρα, έμεινα νηστική μέχρι 4 το μεσημέρι, μετά τσιμπολογούσα τυράκι και αμύγδαλα, τώρα βρήκα χρόνο και μαγειρεύω! Κοτπουλάκι με μανιτάρια και κρεμμύδι, συνοδεία μουσταρδοσώς! Και μια ντοματούλα ίσως. Μετά θα οργανωθώ, θα κόψω άπειρο λάχανο, θα κάνω όλα τα επιτρεπόμενα να υπάρχουν, αγγινάρες με αρακά κτλ
Σκέφτομαι και λάχανο μαγειρεμένο που τολατρεύω αυγοκομμένο!
Ελπίζω μόνο να βρω τυρί ρικότα να κάνω κανένα γλυκάκι!
Μέχρι τώρα: κοτόπουλο με μανιτάρια, κρεμμύδι και μουστάρδα, τυρί ρικότα (έκανα μια αποτυχημένη προσπάθεια να το κάνω γλυκό με βανίλια και ζαχαρινη αλλά βγήκε μια αηδία?!!!),
φυστίκια Αιγίνης, αμυγδαλα, καρυδια, τυράκια babybell, λάχανο, ελαιόλαδο, αυγό.
Μέχρι στιγμής αυτά έχω φάει και αναρωτιόμουν αν είναι όλα επιτρεπτά.
(τους ξηρούς καρπούς σε μικρή ποσότητα τα άλλα κανονικά έως πολύ πχ 2 στήθη κοτόπουλο).
Ηθελα να ρωτήσω αν επιτρέπονται οι ελιές τις 2 πρώτες εβδομάδες που είναι αυστηρή η south beach κι αν επιτρέπεται κοκα κολα (λαιτ).
Ευχαριστώ πολύ όποιον ξέρει και δεί και μου πεί!
Καλη αρχη:thumbup::thumbup: θα δεις οτι μολις μαθεις τι πρεπει να τρως θα σου γινει τροπος διατροφης οχι διαιτα :thumbup:
Για μενα οι τεταρτη και πεμπτη μερα ηταν οι πιο δυσκολες,μετα η επιθυμια για γλυκο και αμυλο ειχε φυγει και δεν με ενοιαζε καθολου,τον πρωτο μηνα ειχα χασει 4,5 κιλα αλλα την ακολουθουσα αυστηρα
Θα σου γραψω μερικα πραγματα που θυμαμαι...
Οι ξηροι καρποι επιτρεπονται μεχρι 15 καρυδια η αμυγδαλα η κασιους η 30 φυστικακια (30γρ) η 1 κουταλια φυστικοβουτυρο η ταχινι.
Το τυρι Ενταμ δεν επιτρεπεται στη πρωτη φαση και δεν ξερω τι ειναι το babybell,πρεπει τα τυρια να ειναι χαμηλων λιπαρων για να μπορει να ειναι μεχρι 6 γρ. λιπαρα που επιτρεπεται η μεριδα,αν δηλαδη φας κοτατζ θα ειναι περιπου 120 γρ. η φετα θα ειναι περιπου 30-35 γρ.
Στο κρεας η μεριδα ειναι 90 γρ. και αν θελεις βαζεις επιπλεον αν δεν χορτασεις αλλα δεν ξεκινας με τοσο μεγαλη μεριδα οπως δυο στηθη κοτοπουλο,το μονο που εχει απεριοριστο ειναι τα λαχανικα που δεν περιεχουν αμυλο πχ μανιταρια,λαχανο,αγγουρι,μ� �ρουλι κλπ φαε οσα θελεις.
Η μουσταρδοσως δεν ξερω τι περιεχει αλλα αν εχει υδατανθρακες απαγορευεται
Οι ελιες νομιζω οτι επιτρεπονται αλλα λιγοστεβεις το ελαιολαδο αν φας ελιες.Η κοκα κολα λαιτ επιτρεπεται αλλα προσεξε το γιατι εμενα μου ανοιγει την ορεξη για γλυκο.
Θα σου ελεγα για αρχη να την κρατησεις οσο πιο απλη μπορεις για να μην εχεις συνεχεια το νου σου στο φαγητο και ετσι θα σου ειναι πιο ευκολη.Μπορεις οταν πεινας να τρως αγγουρακι η να τυλιξεις μια φετα κασερι χαμηλων λιπαρων μεσα σε μια φετα μαρουλι.
Γλυκο μπορεις να κανεις στη δευτερη φαση με γιαουρτι στραγγιστο 2% με μια κουταλια ταχινι και μελι(σου επιτρεπει 70-80 θερμιδες γλυκου την ημερα)
Ενα ωραιο μεγαλο γευμα αν σου αρεσουν τα μανιταρια ειναι να τα σωταρεις σε λιγο ελαιολαδο και οταν ειναι σχεδον ετοιμα να βαλεις δυο κουταλιες της σουπας τυρι κρεμα χαμηλων λιπαρων και να βγαλεις απο τη φωτια,γινονται τελεια σαν να ειναι σε κρεμα γαλακτος και πολυ χορταστικα και σχεδον μηδεν θερμιδες!
Δες στις πρωτες σελιδες του θεματος εδω που εχω βαλει λινκ με τι επιτρεπεται και τι απαγορευται,θα σε βοηθησει οταν πας για ψωνια στο σουπερμαρκετ.
καλη επιτυχια :thumbup:
:thumbup::thumbup:
σε ευχαριστώ πολύ! Δεν ανοίγουν τα λινκ!!! Τα έψαξα :(
Ευτυχώς το βιβλίο τα λέει αναλυτικά, μόνο για τις ελιές δε λέει.
Αυτό με τα λιπαρά δεν το λέει ξεκάθαρα μέχρι τί ποσοστό λίπους αλλά λέει τυριά χαμηλών λιπαρών και όντως απαγορεύει αυτό το τυρί που είπες (δεν το έχω πάρει ποτέ, υποθέτω λόγω λιπαρών).
Λέει όμως ποιά τυριά επιτρέπονται. Αλλά βλέπεις είναι μεταφρασμένο (προφανώς) από τα αγγλικά και λίγο μπερδεύτηκα. Πχ δεν κατάλαβα αν λέει ανθότυρο (εγώ πήρα, καλά έκανα?)
Τα μπαμπιμπελ δεν έχω ιδέα τί είναι, πεινούσα υπερβολικά πολύ νηστική από χθες το βράδυ στις 1 θυμήθηκα οτί πεινάω στις 4 το μεσημέρι! Ανοιξα το ψυγειο, εψαξα με μανια κατι να επιτρεπεται (δεν ειχα καν τελειωσει την αναγνωση του βιβλιου) και τα εφαγα. Αυριο θα το κοιταξω καλυτερα το θεμα.
Εχω ενα ημερολογιο μπορεις μηπως να το βρεις να δεις τι εφαγα? Δεν εφαγα και τα 2 στηθη μαζι αλλα σπαστα μεσα στην ημερα. Δεν ηξερα οτι πρεπει να τα ζυγισω, ξερω οτι ωμα ηταν περιπου 250 γρ. το ενα, κι οταν μαγειρευονται μενουν περιπου τα μισα. Ειναι τοσο σημαντικο να ζυγιζω? Δεν θελω να πιεστώ και σε αυτό.
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές! Ναι η κοκα κι εμένα μου φέρνει πείνα και τσιγαρο. Οπότε την αντικατέστησα με σόδα με λεμονάκι σήμερα.
Λάδι έβαλα 1 κ.γ. σήμερα συνολικά όλη ημέρα, οπότε θα δοκιμάσω να φάω κι ελίτσες αύριο που είπες, μου αρέσουν πολύ γμτ...
Γλυκό έχει (το βιβλίο) και καλά με ρικότα τυρί και βανίλια, ίσως υπάρχει κι άλλη βανίλια και κακώς έβαλα τη βανίλια τη σκόνη? Πάντως δεν τρωγόταν. Απόψε ήθελα γλυκό κι έτσι έφαγα ένα ολόκληρο λάχανο βρασμένο στις 1 το βράδυ. Αρχισα να τρώω αργά και το θεώρησα λογικό να φάω τέτοια ώρα. Να δω τώρα πως θα κοιμηθώ και πότε :duh:
Σε ζάλισα, είμαι ενθουσιασμένη!!! Ξέρεις γιατί, περίμενα πχ έτσι νηστική που ήμουν να υποκύψω σε όλα, στο ψωμί τα γλυκά, σε ό,τι είναι ευκολο και σε κοινη θέα! Ομως δεν το έκανα! Κι οχι μόνο αυτό αλλά ήμουν χορτάτη τσιμπολογόντας πράγματα που δεν πάχαιναν, κι αυτό μου άρεσε πολύ!
θα τρελαθώ θα πηδηχτώ από το παράθυρο! Βάζει σε κέτωση η σαουθ? Δεν θελωωωωωωωωωωωω. Καλά είναι γεμάτη σαλατικά κτλ πως είναι δυνατόν? Οχι δεν το διαβασα καπου αλλαμου περασε απο το μυαλο επειδη το διαβαζα για την ατκινς. Στο βιβλιο δεν αναφερει πουθενα οτι πρεπει να μπω σε κετωση. Γνωριζεις κατι επ'αυτου forty? Δεν έχω σκοπό να έχω δοσοληψίες με στικάκια σε καμμιά περίπτωση!
Εχω και μια απορια για τα ξηροκαρπια, αν δε το βρω στο βιβλιο θα σε ρωτησω για το ζυγισμα τους/ποσοτητα. *ουτε να ζυγιζω θελω, εχω αναγκη να νιωσω ελευθεη εστω σε αυτα...
Τι τη φοβάσαι την κέτωση καλέ; Εδώ άλλη παρακαλούν να μπουν σε κέτωση! Τα στικάκια δεν χρειάζονται, τι να τα κάνεις;Quote:
Originally posted by sweetOctober
θα τρελαθώ θα πηδηχτώ από το παράθυρο! Βάζει σε κέτωση η σαουθ? Δεν θελωωωωωωωωωωωω. Καλά είναι γεμάτη σαλατικά κτλ πως είναι δυνατόν? Οχι δεν το διαβασα καπου αλλαμου περασε απο το μυαλο επειδη το διαβαζα για την ατκινς. Στο βιβλιο δεν αναφερει πουθενα οτι πρεπει να μπω σε κετωση. Γνωριζεις κατι επ'αυτου forty? Δεν έχω σκοπό να έχω δοσοληψίες με στικάκια σε καμμιά περίπτωση!
Εχω και μια απορια για τα ξηροκαρπια, αν δε το βρω στο βιβλιο θα σε ρωτησω για το ζυγισμα τους/ποσοτητα. *ουτε να ζυγιζω θελω, εχω αναγκη να νιωσω ελευθεη εστω σε αυτα...
http://lowcarbdiets.about.com/od/faq...tisketosis.htm
δε θέλω, μου έχει μείνει μάλλον από την κύηση που δεν έπρεπε με την καμμία να μπω σε τέτοια για το μωρό. Αλλά τότε έτρωγα ρυζια μακρονια ψωμια, τα παντα ολα! Σε κάθε γεύμα! Επιβαλλόταν! Ενώ τώρα που δεν θα τα τρώω για 2 εβδομάδες σκέφτομαι ότι θα μπω σε κέτωση και δε θέλω. Δεν το θεωρώ υγιεινό, δεν ξέρω. Από την άλλη ίσως στην κύηση να φοβούνται για κέτωση με τόσο φαί για άλλους λόγους που δεν γνωρίζω, και να μην είναι (εκτός κύησης) τόσο εύκολο να μπείς σε αυτή. Οπότε τσάμπα προβλαματίζομαι. Πάντως σε όσα λινκ έχω διαβάσει μέχρι στιγμής αλλάκαι στο επίσημο βιβλίο της δίαιτας σαουθ μπιτς, για κέτωση ούτε λόγος!
Πράγματι σου έχει μείνει από τον διαβήτη κύησης και όχι άδικα!Quote:
Originally posted by sweetOctober
δε θέλω, μου έχει μείνει μάλλον από την κύηση που δεν έπρεπε με την καμμία να μπω σε τέτοια για το μωρό. Αλλά τότε έτρωγα ρυζια μακρονια ψωμια, τα παντα ολα! Σε κάθε γεύμα! Επιβαλλόταν! Ενώ τώρα που δεν θα τα τρώω για 2 εβδομάδες σκέφτομαι ότι θα μπω σε κέτωση και δε θέλω. Δεν το θεωρώ υγιεινό, δεν ξέρω. Από την άλλη ίσως στην κύηση να φοβούνται για κέτωση με τόσο φαί για άλλους λόγους που δεν γνωρίζω, και να μην είναι (εκτός κύησης) τόσο εύκολο να μπείς σε αυτή. Οπότε τσάμπα προβλαματίζομαι. Πάντως σε όσα λινκ έχω διαβάσει μέχρι στιγμής αλλάκαι στο επίσημο βιβλίο της δίαιτας σαουθ μπιτς, για κέτωση ούτε λόγος!
Φαντάζομαι ότι δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις τι λέει το link που σου έδωσα οπότε θα σου τα πω με δυο λόγια... μπορεί και λίγα παραπάνω
:smilegrin:
A dangerous condition called ketoacidosis can develop in those with type 1 diabetes, and it is sometimes confused with normal ketosis.
Μύθος : Η κέτωση είναι επικίνδυνη για τον οργανισμό.
Αλήθεια : Η κέτωση συχνά μπερδεύεται με την κετοαξίδωση, μια όντως επικίνδυνη λειτουργία για τον οργανισμό. Η ίδια η κέτωση είναι μια απολύτως φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας.
ketosis merely means that our bodies are using fat for energy.
Συνοπτικά η εξήγηση είναι ότι όταν ο οργανισμός στερείται ενέργειας από υδατάνθρακες στρέφεται στο αποθηκευμένο λίπος. Δεν είναι και τόσο κακό, ε;
Επειδή έζησα 2 μήνες κάτω από αυτό το καθεστώς μπορώ να πω ότι είχα πάρα πολύ ενέργεια, παραπάνω και από ότι τώρα που τρώω παραπάνω υδατάνθρακες.
Από την άλλη αν τρως φρούτα δεν πιστεύω να μένεις τόσο χαμηλά σε υδατάνθρακες που να μπαίνεις σε κέτωση. Μη νομίζεις δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα!