Quote:
Originally posted by monahoiot
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όσους άλλαξε αλλά και σε όσους δεν άλλαξε η ζωή τους μετά την απώλεια βάρους!
Θα ήθελα να σας γράψω για μια αλλαγή που παρατηρώ όχι στη δική μου ζωή αλλά στους γύρω μου σε σχέση με μένα. Έρχονται κάποιοι (ευτυχώς όχι η πλειοψηφία) και ενώ το ξεκινάνε καλά λέγοντάς μου μπράβο για το χαμένο βάρος , μετά το συνεχίζουν αναφέροντάς μου ότι ευτυχώς που το πήρα απόφαση και το κατάφερα, γιατί με βλέπανε μέχρι πέρυσι και λέγανε "το καημένο το κορίτσι, τόσο νέα κοπέλα ακόμη και κοίτα πως έχει γίνει.." Αυτό το άκουσα αυτολεξί από ένα άτομο αλλά το υπονόησαν με τα λόγια τους και κάποιοι άλλοι. Τώρα εγω πως να το πάρω αυτό, ως καφρίλα και έλλειψη διακριτικότητας και τακτ ή απλά ως ειλικρινή έκφραση της απόψής τους για την εμφάνισή μου?
Προσωπικά, ενοχλεί την αισθητική μου όταν εκφράζονται έτσι για οποιονδήποτε άνθρωπο, μου τη δίνει στα νεύρα ο οίκτος επειδή δήθεν είμαστε παχύσαρκοι, λες και υπάρχουν μόνο δυστυχισμένοι παχύσαρκοι, τα έχουμε πει και ματαπει αυτά, όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους με έξτρα βάρος που δεν υποφέρουν με τον εαυτό τους. Αλλά αυτή η a priori καταδίκη ότι είσαι παχύς άρα για λύπηση και αυτολύπηση, μου τσακίζει το ευαίσθητο νευρικό μου σύστημα!
Αυτή είναι η αλλαγή που βλέπω, λοιπόν, κάποιους τους πιάνει κρίση ειλικρίνειας για το ένδοξο παρελθόν μου!
Μπράβο που το βλέπεις έτσι. Τι τους απαντάς; :starhit: