Αααα μωρε...ειναι μικρουλι ακομηηηηηηη...
Αχχχχουυυυυτοοοοοοοο!!!!!!!!!! !!!
Ελα μην τρελαίνεσαι.Παρτο χαλαρά.Θα πετυχει, αλλα χαλαρα.
Printable View
Αααα μωρε...ειναι μικρουλι ακομηηηηηηη...
Αχχχχουυυυυτοοοοοοοο!!!!!!!!!! !!!
Ελα μην τρελαίνεσαι.Παρτο χαλαρά.Θα πετυχει, αλλα χαλαρα.
αυτο που λεει ο Τασος το χω ξανακουσει απο μια αμερικανα fitness expert . πρεπει να τρως για να αδυνατισεις οπως θα τρωγες αν ησουν ηδη σε αυτα τα κιλσ . εχει καποια λογικη!!!
να΄στε καλά βρε κορίτσια για τη συμπαράσταση αλλά παρήγγειλα ντελίβερι, τώρα αν νικήσω τον εαυτό μου και αφήσω και για αύριο θα είμαι πανευτυχής.,,,,,,,,
Ναι έχει λογική αυτό που λέει ο τάσος όντως! Αλλά είναι και πολύ δύσκολο να τρέφεσαι με τόσο λιγότερες θερμίδες. Δε νομίζω ότι κάνει για περιπτώσεις συναισθηματικού φαγητού. Οι άντρες είναι κάπω αλλιώς. Κι ο δικό μου τρώει συναισθηματικά κάποιες φορές αλλά μετράς τους κοιλιακούς του, δηλ, δεν είναι πάγια συνήθεια του. Κάνει κακή διατροφή με βλακείες τύπου γαριδάκια σοκολάτες αλλά τρώει λίγο. Εγω τρώω όλη μέρα ΚΑΙ τις βλακείες που τρώει εκείνος και παχαίνω :bigsmile:
ναι κι να σκέφτεσαι λένε σαν αδύνατος :thumbup::thumbup:Quote:
Originally posted by ton76
αυτο που λεει ο Τασος το χω ξανακουσει απο μια αμερικανα fitness expert . πρεπει να τρως για να αδυνατισεις οπως θα τρωγες αν ησουν ηδη σε αυτα τα κιλσ . εχει καποια λογικη!!!
ΑΠόψε σκέφτομαι σαν τον Λούκουλο χαχαχαχχα Τον ξέρετε? Πέθανε από το πολύ φαί.........................
Καλημέρα σας! Σήμερα δεν έχει ζύγισμα, ούτε αύριο μάλλον, αν δεν πάω τουαλέτα! Από το άγχος μου δεν...2 μέρες! Επίσης χθες έφαγα 1 πίτσα και 1 μακαρονάδα εξτρά από τις 2000 θερμίδες που είχα ήδη φάει. Σήμερα 800 θερμίδες μήπως και ισοφαρίσω. Φιλάκια!
Μηπως ειναι τιμωρια αυτο;Και μηπως τρελαίνεις τον οργανισμο σου;;;
Ενας διαιτολόγος Αγιος άνθρωπος και απίθανος επιστήμονας μου έλεγε οτι μετα απο κρεπαλη γυρνάμε στα ιδια και οχι στην αποτοξίνωση.
Μηπως κοριτσακι γλυκο να ετρωγες απλως φυσιολογικα σημερα;;;
Εγώ παλι ειμαι 117,5 που δειχνει να ανταποκρίνεται ο οργανισμός μου σε κατι φυσιολογικό ...ειδομεν
μου πηρε 1 χρονο να το καταλαβω αυτο: μετα απο κραιπαλη πρεπει να συνεχισεις απο κει που εμεινες κ οχι να κανεις "νηστεια" αλλωστε το λεει κ η βιβλος ( το γνωστο βιβλιο με τη μπανανα)!!!!Quote:
Originally posted by marimari
Μηπως ειναι τιμωρια αυτο;Και μηπως τρελαίνεις τον οργανισμο σου;;;
Ενας διαιτολόγος Αγιος άνθρωπος και απίθανος επιστήμονας μου έλεγε οτι μετα απο κρεπαλη γυρνάμε στα ιδια και οχι στην αποτοξίνωση.
Μηπως κοριτσακι γλυκο να ετρωγες απλως φυσιολογικα σημερα;;;
Εγώ παλι ειμαι 117,5 που δειχνει να ανταποκρίνεται ο οργανισμός μου σε κατι φυσιολογικό ...ειδομεν
συμφωνω κ γω με αυτο που λενε τα παιδια σχετικα με την διατροφη μετα απο κραιπαλη,,
να σας ρωτησω κατι,,,,ποσα κιλα ειναι ας πουμε φυσιολογικα να χανουμε καθε βδομαδα?λενε οτι κανονικα ειναι 2 κιλα τον μηνα αλλα θεωρω οτι 1 κιλο τηνβδομαδα με κανονικη διατροφη ειναι εφικτο
Helena παιζουν πολλα ρολο σ'αυτο δεν υπαρχει κατ΄εμε κατι συγκεκριμενο , π.χ ποσο ετων εισαι, ποσα κιλα , ποσο "παρθενος" ειναι ο οργανισμος στις διαιτες, αν υπαρχουν ασθενειες κλπ... καταλαβαινεις. Ομως ναι οι περισσοτεροι διατροφολογοι τοσο συστηνουν μισο με ενα κιλο την εβδομαδα.
Ευχαριστώ κορίτσια έχετε δίκαιο. Εχει δίκιο η ton για τα κιλά.
Τελικά καμμιά νηστεία δεν έκανα βρε κορίτσια, είναι και σήμερα χάλια τα πράγματα, πάλι στο φαί ξέσπασα. Μέχρι τις 5 αυτά. Μετά δεν ξέρω τί θα απογίνω. Θα επανέλθω μόλις ξαναμπω σε διατροφή.
έχεις δίκιο, όσο για τον άντρα (μου) έχει χοληστερίνη. Και πέρα βρέχει. Πας πολύ καλά Τάσο, μη λυγίσεις, θα έχεις απώλεια, πρέπει να συνέλθω να αρχίσω κι γω πάλι.
Οσο για το συναισθηματικό φαγητό, πολλές φορές τρώμε μαζί, το καταλαβαίνω ότι είστε κι σεις έτσι και σωστά το αιτιολόγησες. Οσο για το ότι το ξέρω και μόνη μου πως με 800 θερμιδες στρωνω το επομενο υπερφαγικο, την ωρα που θες να φας τα παντα ολα, η διαθεση σου είναι χαλια, δε μπορεις να σκεφτεις. Αυτό το έγραψα λιγο πριν γινω χαλια....................ενιωθα οτι μπορω να το υποστηριξω γιατι ειχα σουπερ διαθεση.
Με κάλυψες με όσα είπες. Πάντως δεν παύω να θέλω να γίνω άντρας. Δεν είναι μόνο τα γονίδια Τάσο μου για το σώμα του, είναι που δεν κάθεται δευτερόλεπτο. Οταν έκατσε, μια φορά στη ζωή του για να διαβάσει, πήγε 120 κιλά. Δεν τον γνώριζα στις φώτο. Μονο πλάτη είχε τραβηγμένες. Ντρεπόταν!
Βαρέξτε με αλλά σκέφτομαι να πάω να ζυγιστώ. Ισως λίγο αργότερα. Θελω να συνελθω.
Δεν ειναι μονο αυτο στο υπερφαγικο.Μετα πρεπει να γυρίσεις στο κανονικό φαγητό γιατι οπως δεν θα παρει ο οργανισμος σου οταν φας πολύ ετσι δεν θα χασει κιολας αμα φας λιγο...Ειναι εξυπνος...Τι νόμιζες.Ο Αγιος Ιωαννη Χρυσου οπως τον λεω μου ελεγε οτι ο οργανισμός αν παρει λιγοτερες θερμίδες απαυτες που χρειάζεται για να κανει τα καθημερινά του θα φρεναρει την καύση του λιπους κατα 15% τουλάχιστον γιατι παίρνει την είδηση οτι λιμοκτονεί και αρα πρέπει να προστατευτεί.
Οκτωβριανη μου μήπως περνάς επιλόχειο και δεν τουχεις δώσει σημασία;Πολύ κατω σε βλεπω...Μαλλον πολύ κατω πανω σε βλεπω!!!!
Μιλα και με εναν ψυχολογο.Θα σου κανει καλο!!!!!
Τασσο τα πας τελεια
Τα κιλα σε μεσον ορο που μπορουμε να χασουμε σε μια εβδομαδα ειναι απο 1 εως 2 κιλα max.Συνολο 4-6 τον μηνα...Δεν ειναι ομως ρομποτ ο οργανισμος.Αυτο παιζει απο οργανισμο σε οργανισμο.
Η επιλοχειος με φερμαρε, κι γω αυτο νομιζα οτι ειναι αλλα ειναι η δυσκολη περιοδος σε δουλεια, γαμο...η ψυχολογος& φιλη μου, μου συνεστησε να αποδεχτω το γεγονος οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα και να συνεχισω. Αλλα δεν εχω τη δυναμη αλλο να συνεχιζω, κουραστικα. Αύριο θα παω γυμναστηριο με βοηθαει πολυ στη διαθεση και θα αρχισω να βγαινω καθημερινα ή εστω καθε 2 μέρες, αν δε δουλευω...............
πριτς και στο Ζυγό επιτρεπεται κύριε Καρκίνε.Quote:
Originally posted by Tassos67
Τα πνευματικα δικαιωματα και τις αδειες χρησης της κυκλοθυμικης διαθεσης τα εχουμε εμεις οι Καρκινοι. Απαγορευεται η κυκλοθυμικη διαθεση απο τα αλλα ζωδια :)
Με εχει τσακισει σημερα, απο την απολυτη χαρα με γειωσε στα ταρταρα, του ειπα τα παραταω, δεν αντεχω αλλο. Ειλικρινα τα παραταω ολα. Κι ας με κατηγορουν οτι δεν προσπαθω, εγω δεν μπορω αλλο. Ζυγος, τελειομανια και να γινουν ολα σωστα τελος. Ας τα κανω λαθος βρε αδελφε, σκασιλα μου.
Πάω να ζυγιστώ, να δω ότι δεν πάχυνα με μια μέρα που έφαγα, να συνεχίσω :yes: Τάσο έβαλα προτεραιότητες, και δεν είναι αυτες που περίμενες :kiss:
Θα ζυγιστώ φαγωμένη μέχρι τα μπούνια (μέχρι πρίν λίγο έτρωγα) χωρίς τουαλέτα, και βράδυ. Αλλά να είσαι σίγουρος ότι δε θα είναι τόσο τραγικό όσο χάλια νιώθω :yes:
Ορίστε είμαι 104.9, και συνεχίζω!
Ενδιάμεσα άδειασα και την υπόλοιπη βαλιτσα του αντρα μου, του ειχα ζητησει να μου παρει ενα νεο θερμιδομετρητη γιατι τον παλιο τον εχω λιωσει με τα χρονια.
Μου πήρε, λάθος βέβαια αλλά τον συγχωρώ χαχαχα, ένα βιβλίο που λέγεται κυκλικη δίαιτα και το έχει γράψει η lalacook που έχει γράψει και τον κοκκινο θερμιδομετρητη που χρησιμοποιω.
Εχει ετοιμα πανευκολα διαιτολογια μεσα. Θα με εβγαζε απο μεγαλο μπελα αυτο να μη μετρω θερμιδες να χαλαρωσω.
Εχει ομως πολυ λιγο φαγητο, τη μια λεει ειναι 600-900 θερμιδες και την αλλη 1200. Για συντηρηση 1800.
Μαλιστα τα εναλασσει για να μη κολλαει ο μεταβολισμος και υποσχεται απωλεια 3 κιλων την εβδομαδα.
Εχει και προσθηκα καποιων εξτρα για αντρες και σκεφτομαι οτι θα μπορουσα να τη κανω σαν αντρας. Αλλα πραγματικα δεν εχω καταλαβει ποσες θερμιδες θα παιρνω τοτε και δε θελω να πεσω πολυ κατω απο 1200.
Σκεφτομαι μηπως κανω τα διαιτολογια των 1800 θερμιδων που εχει για συντηρηση και να αφαιρω κατιτις.
Ειναι μικρο το βιβλιαρακι και κοντευω να το τελειωσω, ειναι αναλαφρο και τα λεει απλοικα αλλα οχι πολυ κατατοπιστικα. Αυτο το 600-900 δεν το επιασα. Αν το εχει καποιος ας με διαφωτισει παρακαλω κι εμενα!
Γλυκε Οκτωβρη δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα με το διαιτολογιο των 1800 θεμιδων μονο συντηρηση θα κανεις δεν προκειται να χασεις ...Αν δεν πεσεις στις 1000 θερμιδες ημερησιως δεν χανεις κιλα δυστυχως ειναι μια πραγματικοτητα αυτο .............Αυτο που εχει 600 -900 ειναι μενου με 600 και 900 θερμιδες αντιστοιχα υποψιαζομαι .............. κοιταξε τα φαγητα και θα βγαλεις συμεπρασμα ..
Gogo διαφωνώ...με 1500 θερμίδες μπορεί να χάσει κιλά γιατί έχει πολλά κιλά να χάσει..έστω με 1200.."υποθερμιδικες" δίαιτες δεν δίνει κανένας πλέον γιαβρί μου..το θέμα είναι ποσο υπομονή υπάρχει να χάσει τόσα πολλά κιλά
Ναι το 1800 το εχει για συντηρηση, για τα αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι εννοει και ο σκοπος ειναι να μη καθομαι να τα "τσεκαρω¨". Εχεις το βιβλίο?
Οσο για μενα (τον δικο μου οργανισμο) με 1400 διαιτολογιο - 1600 (χωρις ατασθαλιες, όταν έκανα εφτανα και 2000 θερμιδες, δεν εννοω υπερφαγικο βεβαια αλλα πχ κανενα γλυκο) εχω χασει με διαιτολογο πολλα κιλα. Δεν πήγαινα και πολυ, μονο για λιπομετρηση, μονη μετρουσα θερμιδες ή εκανα αυτα που μου ελεγε (που τα βαριομουν να σου πω τη μαυση μου αληθεια να τρωω μια βδομαδα τα ιδια!).
Καπου στα 80 κιλά είχε γίνει αυστηρός και έκλεινε προς τις 1400 θερμιδες οταν δεν γυμναζομουν! Κερβερος :duh:
Δεν εχεις κρατησεις τα διαιτολογια απο το διαιτολογο που πηγαινες να τα ξανακανεις sweetOctober ? ετσι δεν θα ταλαιπωρησε με ασχετες διαιτες ............ μολις χασεις τα πρωτα κιλα θα παρεις τα πανω sweetOctober !!!!
Nina p βλέπω ότι γράφεις αλλά όπως σου έχω εξηγήσει είσαι ignored από μένα γιατί δεν βοηθάς την προσπάθεια μου εξαρχής και με καλωσόρισες λέγοντας μου πως δε θα χάσω τα κιλά μου. Aυτό για αποφυγή παρεξηγήσεως από άλλους που ίσως νομίζουν ότι σε διαβάζω και δεν απαντώ. Δε σε διαβάζω καθόλου... Alma αν το έχεις πες μου πλιζ τί νομίζεις, σε φιλώ, καιρός για νανάκια
Εχω χασει αρκετα κιλα, αρχισα 1 του έτους, για την ακριβεια 2, και ειμαι ηδη -αρκετα κιλα! Δεν ξερω ακριβως να σου πω ποσα γιατι χθες και σημερα εχω φαει τα απειρα.Quote:
Originally posted by Alma libre
Δεν εχεις κρατησεις τα διαιτολογια απο το διαιτολογο που πηγαινες να τα ξανακανεις sweetOctober ? ετσι δεν θα ταλαιπωρησε με ασχετες διαιτες ............ μολις χασεις τα πρωτα κιλα θα παρεις τα πανω sweetOctober !!!!
Δες το τικερακι αποκατω μου! :starhit:
Οχι δεν τα ειχα κρατησει, καπου τα ειχα βαλει αλλα δεν τα βρισκω, δεν τα πεταξα αλλα αντε να τα βρεις μετα απο τοσα χρονια. Ενω κατι χαζοδιαιτες απο περιοδικα πρωτες πρωτες τις βρηκα στα φυλαγμενα χαρτια χαχαχαχ τις πεταξα βεβαια. Ο θερμιδομετρητης εχει πλακα να τον δεις, καποια φυλλα εχουν και σαλτσες πανω! Θεε μου !!!
Σε ευχαριστω για την στηριξη, θα πρεπει να βγω ο μορφεας με επισκεφτηκε :starhit: Καλό ξημέρωμα σε φιλώ
οχι το συγκεγκριμενο δεν το εχω ..............εχω το κοκκινο και εγω ............Καλο βραδυ ονειρα γλυκα
[quote]Originally posted by sweetOctober
Nina p βλέπω ότι γράφεις αλλά όπως σου έχω εξηγήσει είσαι ignored από μένα γιατί δεν βοηθάς την προσπάθεια μου εξαρχής και με καλωσόρισες λέγοντας μου πως δε θα χάσω τα κιλά μου. Aυτό για αποφυγή παρεξηγήσεως από άλλους που ίσως νομίζουν ότι σε διαβάζω και δεν απαντώ. Δε σε διαβάζω καθόλου... [quote]
δεν είσαι μονη σου σε αυτό το φόρουμ και έτσι δεν απαντώ μονο για σένα. απαντώ για όσους θέλουν να μάθουν..
σε καλωσόρισε δε λέγοντας σου καλή επιτυχία και σου είπα πως ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και εσύ ξέρεις καλύτερα ποια δίαιτα είναι καλή για σένα..επίσης σου έδωσα μια ωραιότατη δίαιτα και η απάντηση σου ήταν πως επιμένω να κανεις την δίαιτα που σου έδωσα και πως σου "επιτιθομε"...
να θυμηθώ μονο πως μου είπες ότι σε ζηλεύω επειδή εσύ θα χασίς τα κιλά σου μονη σου ενώ εγώ έκανα επέμβαση...και σου απάντησα φυσικά πως θα χάρο πολύ αν τα χασίς αλλα πρώτα να τα χασίς και μετά να τα πούμε...tespa περσινά ξινά σταφύλια
https://www.papasotiriou.gr/product....=227028&deid=0
αυτό είναι το βιβλίο που μου πήρε από λάθος!
https://www.papasotiriou.gr/product....=235129&deid=0 αυτό ήθελα να ξαναπάρω γιατί έλιωσε το παλιό πια :crazy:
http://www.skeftomai.gr/ygeia/forum/...hp?topic=412.0
Περίληψη: Πείραμα σε ποντίκια που προσπαθούσαν να τα παχύνουν με λιπαρή διατροφή junk food έδειξε ότι αν προστεθεί και βιταμίνη C στη δίαιτά τους παχαίνουν πολύ λιγότερο!
Φοβερό! Από αύριο ξανά πορτοκάλια στη διατροφή!
http://www.skeftomai.gr/ygeia/forum/...hp?topic=367.0
κι εδώ για τον ύπνο που τόσο μου λείπει! Απόψε κοιμάται παιδί και άντρας κι γω ύπνο δεν έχω. Ελπίζω να κοιμάστε γλυκά οι υπόλοιποι/ες! :starhit:
"Το μυστικό του να είναι κανείς λεπτός, τουλάχιστον εν μέρει, βρίσκεται στον ύπνο, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που παρουσιάστηκε στη διεθνή συνδιάσκεψη για την παχυσαρκία που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας.
Σύμφωνα την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Επιστήμη της Γεύσης, στη Ντιζόν της Γαλλίας, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, μετά από ένα κακό ύπνο οι άνθρωποι κατά μέσο όρο, την επόμενη μέρα τρώνε 550 θερμίδες ή 22% περισσότερες από το κανονικό, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε ένα μεγάλο χάμπουργκερ.":thumbup::thumbup::thumbup :
Επίκαιρο άρθρο:
"Να ζυγιστεί κανείς ή να μην ζυγιστεί; Πώς πρέπει να χειριστείς τη ζυγαριά...!
Ξυπνάς τη Δευτέρα το πρωί και ανεβαίνεις στη ζυγαριά. Ο δείκτης δείχνει τα 60kg και είσαι ευχαριστημένη. Με τον αέρα της νικήτριας πατάς και πάλι επάνω στο "μισητό" μηχάνημα και την επόμενη μέρα. Φρίκη! Τώρα γράφει 62kg. Το πήρες απόφαση δεν πρόκειται να ζυγιστείς ποτέ ξανά! Πώς όμως θα ξέρεις αν η δίαιτα αποδίδει;
Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Βιργινία Παπαεμμανουήλ φτιάχνει τα υπέρ και τα κατά της ζυγαριάς και καταλήγει στο συμπέρασμα. Να ζυγιστεί κανείς ή να μην ζυγιστεί; Αυτή είναι η "τραγική" απορία!
ΝΑ ΖΥΓΙΣΤΕΙΣ...
- Είναι δείκτης υγείας! Τόσο το υπερβολικό βάρος, όσο και το ιδιαίτερα χαμηλό σχετίζονται με πολλές διαταραχές και με σοβαρά προβλήματα υγείας.
- Προλαβαίνει τα χειρότερα! Όταν γνωρίζεις το ακριβές βάρος σου και εφόσον αυτό είναι εκτός φυσιολογικών ορίων (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) μπορείς έγκαιρα να αλλάξεις τις συνήθειες στη διατροφή σου και έτσι να επανέλθεις στα φυσιολογικά σου κιλά.
- Τι σε παχαίνει και τι σε αδυνατίζει; Με το ζύγισμα βλέπεις άμεσα το αποτέλεσμα που έχει κάθε τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών σου αλλά και το πώς επιδρά η διαφοροποίηση της φυσικής δραστηριότητας στο βάρος σου.
- Η απώλεια βάρους … σε ενθουσιάζει! Όπως και να έχει, η διάθεσή σου φτιάχνει κάθε φορά που βλέπεις τη ζυγαριά να πέφτει! Δίνει ώθηση να συνεχίσεις την προσπάθεια όταν ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα διατροφής.
- Η πρόσληψη βάρους… σε προειδοποιεί! Χτυπάει το «καμπανάκι» και σε αποτρέπει από περαιτέρω αύξηση βάρους.
- Η ζυγαριά μας υπενθυμίζει το στόχο. Όσο κι αν αγωνιάς κάθε φορά που ανεβαίνεις σε αυτή, βλέπεις πόσο πλησιάζεις ή αντίστοιχα απομακρίνεσαι από το στόχο σου.
ΝΑ ΜΗΝ ΖΥΓΙΣΤΕΙΣ...
- Το καθημερινό ζύγισμα στη δίαιτα είναι παραπλανητικό! Μια δίαιτα βασισμένη στο καθημερινό ζύγισμα και στα αποτελέσματά του, ενδέχεται να είναι εντελώς παραπλανητική. Η κατάσταση υδάτωσης αλλάζει από ώρα σε ώρα καθημερινά με αποτέλεσμα ταχύτατες και απρόβλεπτες αυξομειώσεις βάρους οι οποίες πολλές φορές οδηγούν σε λάθος συμπέρασμα!
- Αν πετάξεις τη ζυγαριά, κινδυνεύεις από "ύπουλα" κιλά! Το καθόλου ζύγισμα δεν ωφελεί τη διαδικασία ελέγχου βάρους. Τα περιττά κιλά συσσωρεύονται συνήθως ύπουλα και «αθόρυβα» και μπορεί να βρεθείς με αρκετά κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό χωρίς να το αντιληφθείς.
- Όταν η ζυγαριά γίνεται εμμονή! Ανεβαίνεις το πρωί... επιστρέφεις και πάλι το απόγευμα από τη δουλειά και ξαναζυγίζεσαι. Περνάς από το μπάνιο το βραδάκι πριν κοιμηθείς και ρίχνεις μια "κλεφτή" ματιά στο βάρος σου. Όταν ζυγιζόμαστε καθημερινά υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί εμμονή με το βάρος και σε κάθε διαφοροποίηση του να γεμίζουμε με άγχος!
- Απογοήτευση... Το πήρες απόφαση. Ακολουθείς ένα πρόγραμμα διατροφής με ευλάβεια. Παρά την προσπάθεια όμως δεν υπάρχει αποτέλεσμα στη ζυγαριά, απογοητεύεσαι και είναι πιθανό να εγκαταλείψεις πρόωρα την προσπάθεια.
- Δεν αρκεί η ζυγαριά για να δεις αν είσαι σε καλό δρόμο. Οι μεταβολές βάρους εξαρτώνται επίσης από πολλούς παράγοντες. Η κατανάλωση αλατιού, το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο στις γυναίκες, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού σε ένα γεύμα, η κακή ενυδάτωση μεταβάλουν φαινομενικά τα κιλά. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πηρ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Μπερδεύτηκες; Το συμπέρασμα της Κλινικής διαιτολόγου διατροφολόγου Βριγινίας Παπαεμμανουήλ δεν θα σου πει να πετάξεις τη ζυγαριά, αλλά ούτε και να ζυγίζεσαι με μανία κάθε μέρα. Ισορροπία!
"Το υπερβολικό ζύγισμα βλάπτει τόσο, όσο βλάπτει και το καθόλου ζύγισμα!" εξηγεί η διαιτολόγος. Σε γενικές γραμμές κράτησε τα παρακάτω:
- Σταμάτησε να ζυγίζεσαι σε διαφορετικές ζυγαριές… του φαρμακοποιού, του σπιτιού, του φίλου, του διαιτολόγου και όλων των συγγενών!
- Αρκέσου σε μία εβδομαδιαία μέτρηση στην ίδια ζυγαριά κάτω από τις ίδιες συνθήκες
- Ιδανικά θα ήταν καλό να ζυγίζεσαι συνέχεια χωρίς ρούχα, νηστική, συγκεκριμένη μέρα και πρωινή ώρα. Έτσι θα είσαι σίγουρη για το πραγματικό σου βάρος.
- Κατάγραψε τις μεταβολές στο βάρος σου. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζεις πάντα αν πήρες ή έχασες κιλά."
Από εδώ http://virginiapapaemmanouil.blogspo...1_archive.html :thumbup::thumbup:
Αϋριο πρωί νηστική νέο ζύγισμα και καταγραφή και θα ζυγίζομαι 1 φορά τη μέρα, να μπαίνει και στο τικερ. Τώρα το βραδυνό ζύγισμα δεν το έβαλα! Ας λείπει καιμια ημέρα δε πειράζει.
Tasso εύχομαι αύριο να έχουν φύγει και τα υγρά σου που σε ταλαιπωρούν, :saint2:
Καλημέρα.Θεωρώ οτι είμαστε εδω οχι για κανέναν άλλο λόγο αλλα για να στηρίζουμε και να υπο-στηριζουμε εαυτούς και αλλήλους.
Εχουμε τον ιδιο στοχο ολοι μας απλώς σε κάποιους αλλαζει η διαδρομη.Αυτο ειναι ολο.Και αυτη που τελικά έκαναν επέμβαση αλλα και οι υπολοιποι που το παλεύουν μονοι τους τον ιδιο στοχο εχουν.Να χασουν κιλα.
Ηρεμια και προχωραμε...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!!!!
marimari μιλησες πολυ σωστα κλαη επιτυχια σε ολους μας ..........
Καλημέρα mari mou, έτσι έτσι! πως είστε σήμερα? 104.0 kisses!
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup:Quote:
Originally posted by sweetOctober
Καλημέρα mari mou, έτσι έτσι! πως είστε σήμερα? 104.0 kisses!
Τάσο αν είναι να μετράς θερμίδες θα πρέπει να πάρεις ένα καλό θερμιδομετρητή, δηλαδή αυτόν http://www.papasotiriou.gr/product.g...=102993&deid=0.
Δεν ξέρω αν στο θέμα τί έφαγα σήμερα, στις προηγούμενες σελίδες, έχει δώσει κάποιος φίλος πρόγραμμα Ελληνικό ή αγγλικό να τις υπολογίζει αυτόματα, νομίζω ναι. Προσωπικά γνωρίζω το fitday. Αλλά δε με βόλεψε. Προτιμώ να μετράω κάθε φορά με το βιβλιαράκι.
Στο fitday πχ περνάς κάθε φορά αυτά που τρώς, θερμίδες υδατανθρακες κτλ και τα βαστάει στη μνήμη, δε κάθεσια κάθε φορά να τα υπολογίζεις.
Εγώ δεν μετρώ όσα εσύ, μόνο θερμίδες, οπότε με βολεύει ο θερμιδομετρητης, ασε που σιγα σιγά τα μαθαινεις και απεξω αν τα τρως διαρκώς τα ίδια πάνω κάτω.
Το όριο των διαιτολόγων έστω, είναι 1200 θερμίδες. Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να τις φτάσεις, έστω με μια κουταλιά ταχίνι! Μακάρι να είχα πρόβλημα να φτάσω τις θερμίδες που πρέπει :rolleyes:
Με το excel τί κάνετε δηλαδή? Θυμάμαι στο εξελ έφτιαχνα πίνακες, εσείς πως το χρησιμοποιείτε δηλαδή? Που βοηθάει? Αν σώσω να χρησιμοποιώ τευτέρι θα είναι το ιδανικό για μένα, γυρίζεις μια σελίδα κι έχεις έτοιμες τις περισσότερες θερμίδες. Δεν τρώμε και κάθε βδομάδα πολύ διαφορετικά φαγητα πια. Με μια απλη μεθοδο των τριων καθαρισες. Με πολλες δηλ. όχι με μια :starhit:
μακια! xxxxxx
Nai είναι φοβερό, και το πιο τελειο οτι τα αποθηκευει και δε καθεσαι καθε φορα να ανοιγεις το θερμιδομετρητη να βλεπεις ποσο εχουν τα 100 γρ. απο κατι, και να κανεις απλη μεθοδο τριων...
Ομως ρε γμτ δεν το εχω βολευτει σε ηλεκτρονικη μορφη, αλλα πρεπει. Ειμαι της παλιας σχολης :(
Ξερεις ποσο χρονο χανω με τοβιβλιαρακι καθε μερα?
Καλημέρα σε όλους, σήμερα 103.0! Προς μεγάλη μου έκπληξη, με μια μονο ημερα αρκετα χαμηλων θερμιδων. Και χωρις τουαλετα!:spin:
α Τασο εχω και θερμιδομετρητη αλλα και μετρητη υδατανθρακων λιπους κτλ (δεν ειμαι σιγουρη που το εχω αλλα το εχω), το ειχα παρει απο καταστημα τυπου x-treme stores με ελευθερα βαρη. (πετάω ιδέες)
Taso βρηκες που βαζεις την ασκηση? Η ολο κι ολο ειναι ο τυπος ζωης σου καθημερινα? Λογικα θα εχει κατι παραπανω. Τί τυπο ζωης έβαλες? mostly sitted with some movement νομίζω είναι καλά για μενα, οταν ομως θα παω γυμναστηριο τι θα βαλω? Το sedentary μου εβγαλε πολυ λιγοτερες θερμιδες απο αυτες που ξερω οτι καιω.
Μήπως πρέπει να τα βαζω στο activity οταν θα γυμναζομαι και θα αφαιρουνται εξτρα?