[QUOTE=Vaggg;1040591]-
Quote:
---Πάντα προσπαθώ να βάζω τον εαυτό μου στην θέση του άλλου. Ειδικά όταν μιλάμε για μειονότητες, οι οποίες έχουν εξορισμού και για προφανείς σε όλους μας λόγους, μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία.----
Ναι μεν να προστατευουμε τις μειονότητες αλλά όταν ειναι κατι που ΔΕΝ μας προκαλεί πρόβλημα ή είναι εχθρικό προς τις πεποιθήσεις-θέσεις-πιστεύω μας και γενικά δεν θα μας δημιουργησει μεγάλα προβλήματα στην ζωή και την καθημερινότητα μας. Ας πούμε και οι σατανιστές μειονότητα είναι αλλά δεν είναι για προστασία φυσικά.
Φίλε μου, μήπως λιγάκι τα μπερδεύεις;
Με ποιον τρόπο σε ενοχλεί και επηρεάζει τη ζωή σου το δικαίωμα ενός gay ζευγαριού να απολαμβάνει ισοτιμία εντός του κοινωνικού ιστού;
Χρησιμοποιείς ένα ακραίο παράδειγμα. Τον σατανισμό. Ανάμεσα στην μειοψηφία της ομοφυλοφιλικής κοινότητας και της σατανιστικής κοινότητας βλέπεις πολλά κοινά στοιχεία, ώστε να το χρησιμοποιείς ως παράλληλο παράδειγμα;
Quote:
----Η χριστιανική πίστη είναι αυτό ακριβώς που λέει και η λέξη. Είναι πίστη. Πίστη λοιπόν και όχι γνώση.----
Η πίστη είναι γνώση αλλά δεν είναι επιστημονική κατά την φυσικομαθηματική κλπ έννοια της λέξης
Άρα συμφωνούμε ότι είναι πίστη και θα παραμένει πίστη (προσωπική πεποίθηση) μέχρι τη στιγμή που θα καταστεί εφικτό να αποδειχτεί η ισχύς του αν λόγο ισχυρισμού ή όχι.
Quote:
----Το να επιλέγει ένας άνθρωπος να ζήσει τη ζωή του με βάση την χριστιανική πίστη και χριστιανική ηθική είναι απόλυτα σεβαστό και κατοχυρωμένο δικαίωμα του----
Οπως και όλων των θρησκειών και των άθεων είναι επίσης δικαίωμα να ζουν αυτό που πιστεύουν οτι θέλουν, αλλά χωρίς να προσβάλλουν την δημόσια αιδώ κούτε να προκαλούν του άλλους, ελευθερία υπάρχει μέχρι εκεί που παραβιάζεις την ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου, άλλωστε ιδιωτικά κάνει καθένας ότι γουστάρει .
Το ίδιο λέμε και οι δύο.
Quote:
----Το να επιβάλλεται όμως σε μια ολόκληρη κοινωνία η συγκεκριμένη χριστιανική ηθική προσέγγιση, η οποία εκπορεύεται από πίστη - όχι από γνώση, ως τρόπος με τον οποίο μια κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε είδους θέμα είναι απόλυτα εσφαλμένο.----
Δεν πιστεύω οτι επιβάλλεται πουθενά καμία άποψη, ναι μεν διδάσκεται ή εκφράζεται αλλά κανείς δεν υποχρεώνεται να την ακολούθηση, ισα-ισα που τα τελευταία 20 χρόνια έχει χαλαρώσει πάρα πολύ και έχει αποδυναμωθεί τραγικά και αυτό φαίνεται στις εκκλησίες, ολοι είναι άνω των 60 ετών και κανείς νέος δεν πατά πλέον πλην μερικών. Η διοικούσα εκκλησία δεν έχει δύναμη πλέον, πάνε τα παλιά πριν 20-30 χρόνια.
Εκτός αυτού πάντα κάποιος θα επιβάλλετε στην κοινωνία έτσι είναι ο κόσμος τι να κάνουμε?
Δεν βλέπεις πουθενά να επηρεάζει η εκκλησία την Ελληνική κοινωνία; Από το δημοτικό μέχρι να τελειώσει το λύκειο διδάσκονται θρησκευτικά.
Και αν οι διοίκηση της εκκλησίας δεν έχει την δύναμη που είχε παλιά, οφείλετε στο γεγονός ότι η κοινωνία εξελίσσεται. Την ίδια ώρα ο κλήρος παραμένει στη συντριπτική πλειοψηφία αναχρονιστικός και ανίκανος να πάρει θέση στα μεγάλα κοινωνικά θέματα που ταλανίζουν την χώρα σήμερα.
Quote:
----Σκέφτομαι όμως ότι αν ήμουν ομοφυλόφιλος ή αν κάποια στιγμή κάνω ένα παιδί με τέτοιο σεξουαλικό προσανατολισμό, θα επιθυμούσα η κοινωνία στην οποία ζω να μην είναι επικριτική και προκατειλημμένη εναντίων μου εξαιτίας αυτής της σεξουαλικής μου επιλογής.----
Αν έιχα παιδί που έτεινε προς τα εκει θα μιλούσα μαζί του και θα το λύναμε το θέμα.
Εδώ ρε φίλε με έχεις πραγματικά κάνει να θεωρώ ότι με εμπαίζεις.
Θα έλυνες το θέμα με μια συζήτηση; Τι νομίζεις ότι είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός; Γενικολογίες και αοριστολογίες; Μια φιλοσοφική προσέγγιση;
Πραγματικά δεν έχω τι να πω.
Δηλαδή, με βάση την γνώμη σου οι γονείς όσων είναι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν "μιλήσει" ώστε να "επιλύσουν" το "θέμα" του παιδιού τους;
Quote:
----Επιπρόσθετα, αν και σέβομαι το δικαίωμα σου να έχεις μια άλλη γνώμη, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει από τη στιγμή της γέννησης σε κάποια άτομα. Φυσικά πιστεύω πως υπάρχουν και περιπτώσεις που η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη, αλλά θεωρώ ότι αυτή η περίπτωση αποτελεί την μειοψηφία των περιπτώσεων εκδήλωσης ομοφυλοφιλικών προτιμήσεων. ----
Η αποψή μου παραμένει η ίδια διότι επιστημονικά δεν εχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο, και δεν εννοώ τις διάφορες σκόρπιες έρευνες και μεμονωμένες μελέτες ιδρυμάτων-ερευνητών κλπ αλλά συλλογική αποδεκτή απο ΟΛΟΥΣ απάντηση απο όλην την επιστημονική κοινότητα, αυτήν την στιγμή ΔΕΝ υπάρχει.
Δηλαδή το DSM5 δεν είναι κατά τη γνώμη σου επιστημονικό εγχειρίδιο;
Quote:
----Αναφέρεις ότι είναι μόδα να έχει πάει κάποιος με πολλές γυναίκες ή ακόμα και με ιερόδουλες. Διαφωνώ στο χαρακτηρισμό που αποδίδεις, αναφορικά με τη μόδα.----
Ναι η λέξη δεν είναι η κατάλληλη, "καταξίωση" είναι η σωστή, και γενικά όποιος το έχει "κάνει" είναι καταξιωμένος ενώ οι άλλοι είναι φλώροι κλπ.
Η καταξίωση εξακολουθεί να είναι μια λάθος έκφραση. Δεν μας καταξιώνει το βρακί μας!!! Και ευτυχώς δηλαδή...
Quote:
----Άλλωστε πως μπορείς να ξέρεις με πόσες γυναίκες έχω πάει εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος; Δεν το γράφει στο μέτωπο μας. Ομοίως και για τις γυναίκες.----
Δεν το ρώτησα ούτε με ενδιαφέρει αυτό.
Το ανέφερα ως παράδειγμα σε σχέση με το χαρακτηρισμό ότι το σεξ είναι μόδα.
Quote:
----Η έκφραση της σεξουαλικότητας μας είναι ένα ιερό δικαίωμα που δεν δικαιούται ουδείς να στερήσει από κάποιον άλλον. Εκτός και αν μιλάμε για εκμετάλλευση και κακοποίηση άλλων ανθρώπων-ομάδων (παιδιά, κτηνοβασία, νεκροφιλία, βιασμός και ου το καθεξής).----
Είναι ιερό δικαίωμα το σέξ?, ιερό ναι, είναι, αλλά σαν πράξη δοσίματος του όλου σώματος και του εαυτού μας στον άλλο, δλδ η πλήρης και ΆΝΕΥ περιορισμών παραχώρηση (δόσιμο) μας στον άλλο. Το σέξ δεν είναι "δικαίωμα" με την νομικίστικη έκφραση του όρου αλλά μια έκφραση δοσίματος (για τις γυνάικες ειδικά) και δεσίματος "ψυχή τε και σώματι" στον άλλο απο αγάπη και διάθεση για ένωση και κοινή πορεία στη ζωή ή αντίθετα για πολλούς άλλους απλά μια στυγνή ικανοποίηση της σάρκας μια ηδονή δλδ.
Φίλε μου,
Το σεξ είναι δικαίωμα από όποια πλευρά και αν το δεις. Ακόμα και από δικονομικής άποψης, υπάρχουν διατάξεις για πράξεις ενάντια της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της δημοσίας αιδούς.
Ακόμα όμως και αν είναι καθαρά μια σαρκική εκτόνωση, γιατί αυτό πρέπει να το χαρακτηρίσουμε αρνητικά; Εφόσον δεν υπάρχει βία και εξαναγκασμός αλλά συναίνεση που είναι το πρόβλημα;
Quote:
Η κτηνοβασία δεν εμπίπτει στην κατηγορία της κακοποίησης ούτε σε καμία άλλη εκτός απο εκείνης της διαστροφής.
Η παιδοφιλία εμπίπτει στην κατηγορία της διαστροφής-κακοποιησης καθώς και η νεκροφιλία
Η κτηνοβασία πλέον θεωρείτε κακοποίηση ζώου και τιμωρείται αναλόγως (κατά 99% - δεν είμαι δικηγόρος, απλά είχα ακούσει μια σχετική συζήτηση)