Καλημερα!
Διαβασα οσες μπορουσα απο τις απαντησεις σου .......
Αν σε αγαπουσε ή ενοιωθε εστω και κατι για εσενα θα εκανε προσπαθειες να αλλάξει ...Εκεινη ομως παρ ολο οτι παει σε ψυχολογο ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αλλαξει.Ειναι αυτο που σου λεω ,παει καποιος εκει γιατι πολυ απλα δεν ειχε ποτε στην ζωη του ενα ατομο το οποιο θα τον ακουει και θα του δινει καποιες συμβουλες ...Ο ψυχολογος μιλαει και λεει πολυ σωστα πραγματα το θεμα ειναι κατα ποσο εσυ τα δεχεσαι και προσπαθεις να τα εφαρμοσεις ..Ξερεις ποσα ατομα κανουν συνεδριες μονο και μονο γιατι οι ψυχολογοι ειναι τα μοναδικα ατομα στην ζωη τους που εχουν για να βγαλουν τα εσωψυχα τους ?
Που νομιζουν οτι θα πουν το οτιδηποτε και εκεινος δεν θα τους κρινει ή δεν θα τους κατσαδιασει για τις συμπεριφορες τους?
Ξερεις ποσοι ψυχολογοι υπαρχουν που παρ ολο οτι ο πελατης τους τους παρουσιαζει τα γεγονοτα οπως τον βολευουν και ετσι τον δικαιολογούν?
Στο ψυχολογο παμε οταν εχουμε παρει την αποφαση οτι κατι δεν παει καλα με τον ευατο μας ,οτι θελουμε να αλλαξουμε και ειμαστε ετοιμοι γι αυτες τις αλλαγες ...
Οποτε το κομματι οτι η κοπελα σου παει σε ψυχολογο αστο ,δεν ειναι κινητρο για εσενα ...
Οσο γι αυτο που λες για την παιδεια εν μερη εχεις δικιο...Ξερω ανθρωπους που κρυβονται πισω απο τα δηθεν πτυχια τους και την μορφωση τους και σους οικειους τους βγαζουν συμπεριφορες χειροτερες αυτες του παιζοδρομιου ..Οποτε αυτο οκ μπορει να το δεχτω και το αφηνω ...ριχνω το φταιξιμο ομως καθαρα σε εκεινη ,γιατι και ο πριγκιπας του Μονακο να ειναι ο αλλος οταν βρε φιλε μου σηκωνεις χερι επανω μου ή θα στο κοψω απο την ριζα μαζι με κατι αλλο και θα στο δωσω να το φας ή αν δεν ειμαι τοδο δυνατη ,επιτοπου κανω μεταβολη και εξαφανιζομαι απο την ζωη σου.Δεν καθομαι και υπομένω τετοιες συμπεριφορες ,εκει εχω καθαρε θεμα εγω ...
Το παιδι το ειχα γνωρισει καθαρα σε φιλικο επιπεδο ,οπως ειναι οι σχεσεις μου με αρκετους αντρες τα τελευταια εικοσι χρονια ,βλεπεις ειμαι παντρεμενη ...Καλως ή κακως ανεκαθεν τα πηγαινα πολυ καλα μαζι τους ,περισσοτερο θα ελεγα απο τις γυναικες ..Δεν ξερω αλλα ειμαι απο τους ανθρωπους που μπορω να ειμαι εκει οταν με χρειαζεσαι για να σε ακουσω και να κανουμε κουβεντουλα και παρραληλα ειμαι και απο αυτους που θαυμαζω το χιουμορ ,το εξυπνο χιουμορ σε ενα ανθρωπο ..Το θεωρο ενα ειδος εφυειας και δυστηχως οι αντρες σε αυτο το θεμα ειναι πολλα ετη μπροστα απο τις γυναικες ..
Εμεις οι γυναικες απο την φυση μας ειμαστε πιο ανταγωνιστικες σε πολλα θεματα ...ποιο μπιτσ θα ελεγα ,απο τους αντρες και εγω αυτα δεν τα μπορω καθολου ....Προτιμω κουβεντουλες που ναι μεν να ειναι σοβαρες αλλα στο τελος να ελαφραινει η ατμοσφαιρα ...
Τελοσπαντων ..Λοιπον η σχεση ηταν καθαρα φιλικη εξαρχης , αλλα ο τυπακος το πηγε αλλου με αποτελεσμα οταν δεν εγιναν τα κεφια του να μεταλλαχθεί και να γινει ενας αλλος ανθρωπος .Κοινος οταν αρχισε να με βλεπει να τον γκαζώνω να καταλαβαινω τι ανθρωπος ειναι και οτι μου ελεγε τοσο καιρο ηταν ολα βαση ¨σχεδιου ¨να το πω, με απώτερο σκοπο καθαρα και μονο την καλοπερασει του ,πεταξε την ωραια μασκα που φορουσε του πονεμενου ,κατατρεγμενου και συναισθηματικου ανθρωπου και αρχισε να με χειραγωγη ,να με κατευθυνει και το κυριοτερο να με βγαζει τρελλη ,να με στελνει στον ψυχιατρο και ολα αυτα γιατι του ελεγα τι ανθρωπος ηταν ..Οτι πλεον δεν με πειθουν ολα αυτα για τα οποια ηταν και η αιτια να γνωριστουμε και να βρουμε κατι κοινο και πολυ περισσοτερο οτι ηταν η αιτια που θελησα εγω να το παιξω σωτηρας και νοσοκομα,καλη ωρα σαν και εσενα ...Βλεπεις οταν ειμαι εγω καλα μπορω ανετα να καταλαβω και απο μια σου γραπτη προτση τι κρυβεται απο πισω και αν ειναι δικα σου λογια ή τριτων ...
Για ολα αυτα ομως πλεον κατηγορω τον ευατο μου ετσι ?Γιατι πλεον καταλαβα οτι εγω του επετρεψα να μου ασκει
τετοια χειριστικοτητα και ψυχολογικο εκβιασμο ...Θα μπορουσα καλλιστα με το πρωτο σημαδι που ειχα να τον παρατησω και να μην ασχοληθω καθολου μαζι του .Εγω ομως εκει ,ξεροκεφαλη να του αποδειξω οτι αξιζει να δουλευει ψυχολογικα για να μπορεσει να φτιαξει την ζωη του ...
Γιατι πολυ απλα με εκανε να τον αγαπησω στην κυριολεξια , προσεχε ομως να τον αγαπησω σαν φιλο μου και οχι σαν γκομενο ...
Αφου πλεον ματωσα στην κυριολεξια ψυχολογικα ανακαλυψα οτι ο τυπος παραλληλα και με εμενα επαιζε το ιδιο εργακι και σε αλλα προσωπα ,αρκετα θα ελεγα(παντρεμενα ,ανυπαντρα .ελευθερα ...) ....Το ιδιο του κατατρεγμενου ,του πονεμενου .οτι βρηκε στα λογια μου τα λογια της μανας που ποτε δεν γνωρισε (και σε αυτο ειχε δικιο γιατι βλεπεις ετσι τον εβλεπα ,μεχρι να ντυνεται καλα και να τον γιατροπορευω εφτανα να του λεω)και πολλα πολλα αλλα που πραγματικα δεν θελω πλεον να τα θυμαμε γιατι φιλε μου η ολη αγαπη και το ενδιαφερων που του ειχα εφτασε να την κανει ο ιδιος μια αηδια ..Να εχω συνδιασει το ονομα του με οτι χειροτερο υπαρχει απο θεμα ανθρωπου .Δεν μπορουσα να διανοηθω πως ενας ανθρωπος καθαρα και μονο με τις κινησεις του ,την λασπολογια του ,την ανηθικοτητα του μπορει να με κανει να αηδιασω ..
Ξερεις πολλα απο αυτα που μας εχει πεις τα ζουσα και εγω αλλα οχι ερωτικα,αντιδρασεις και συμπεριφορες εννοω.. ..και τα ζουσα παραλληλα με καποιον αλλον ,που πλεον επειδη εχω συζητησει μαζι του καταλαβαμε πως αυτοι οι χαρακτηρες θελουν να εχουν ανθρωπους κοντα του καθαρα και μονο για το συμφερων τους.Δεν μπορουν την μοναξια ,αυτη που δυστηχως αυτα τα ατομα δεν την επιλεγουν αλλα ειναι αναγκαστικος δρομος γι αυτους αφου δεν ξερουν ,δεν μπορουν να συνηπαρχουν με αλλα ατομα μαζι χωρις να τα κατευθυνουν ,να ελενχουν την ζωη τους και το κυριοτερο Yugim δεν ξερουν να αγαπουν οτι και να λενε ..Θελουν να νοιωθουν οτι ειναι το επικεντρο παντου ,ολα θελουν να στρεφονται γυρω απο αυτους .Και ξερεις και κατι αλλο?Οταν σε αυτα τα ατομα αρχιζεις και του δειχνεις οτι πλεον τους ξερεις ,τους διαβαζεις οτι πλεον οτι και να λενε δεν σε αγγιζουν και δεν νοιωθεις τιποτα γι αυτους εξαφανιζονται ...Δεν θελουν να υπαρχουν στον ιδιο χωρο ,κοινωνικό περιγυρω με ατομα που γνωριζουν τι ειναι για τι πολυ απλα δεν εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους ...
Αν οι δρομοι σας συναντηθουν ποτε ειτε με τον παντρεμενο ,ειτε με οποιον αλλον ξερεις εσυ απο τους δεσμους της και συζητησε οι δυο σας θα ανακαλυψεις ποσα ψεματα και ποσες χειριστικες συμπεριφορες ειχε και με τους δυο σας με αποτερω σκοπο βεβαια μονο το δικο της καλο ...
Βεβαια στο ξαναλεω, δεν ξερω κατα ποσο ευκολο ειναι για εσενα που την βλεπεις ερωτικα να κανεις μια τετοια συζητηση γιατι για εμενα το ξεκαθαριζω να κανω συζητηση ερωτικου περιεχομενου και συμπεριφορων με αλλο παραλληλο ατομο, ξεπερναει την σφαιρα και τις πιο τρελλης μου φαντασιας ...Δεν αντεχεται αυτο το πραγμα και ειλικρινα απορω με την δικη σου αντοχη σε αυτο το κομματι ...Τον αντρα μου ,τον γκομενο τον συντροφο μου οπως θες πεστων οταν τον αγαπαω ερωτικα δεν ανεχομαι να μοιραζομαι σωματικα και εμπειριακα ουτε μια τριχα απο τα μαλλια του ..
Αυτο με συνχωρεις αλλα ξεπερναει τα δικα μου στανταρ...
Οταν αγαπας τον αλλον εστω και φιλικα ,πολυ περισσοτερο ερωτικα ζεις την καθε μερα για να τον βλεπεις να ειναι καλα ,να χαμογελαει ,να μοιραζεται πραγματα μαζι σου και να χαιρεσαι με την χαρα του και το κυριοτερο ,οταν αγαπας τον αλλον τον αφηνεις να νοιωθει ελευθερος ..
Δεν τον καταπιεζεις ,τον ζηλευεις ,τον χρησημοποιεις ,τον χειραγωγης και το κυριοτερο τον εχεις ερμαιο γιατι δεν αντεχεις την μοναξια ...
Βλεπεις εσυ πουθενα σε αυτη την σχεση να υπαρχει κατι τετοιο ?
Διαβασα καπου πιο πανω οτι ειναι μεγαλυτερη σου ,εκει γυρω στα τριαντα και εσυ 24?
Αν ισχυει νομιζω καλε μου Yugim αν δεν ανασκουμπωθεις να δεις πραγματικα τι ανθρωπο πας να σωσεις θα εισαι μια ζωη υποδουλος της χωρις καθολου ιχνος υπερβολης ..
Αυτοι οι ανθρωποι σε αρρωσταινουν χωρις να το παρεις χαμπαρι ...Αλλοιωνεσαι σαν προσωπικοτητα και σαν ανθρωπος απο την τοξικοτητας τους ...
Γιατι ενας ανθρωπος που σου παρουσιαζει μια αρνητικη συμπεριφορα και μετα το μετανοιωνει και το παιρνει πισω ,μπορεις να τον συνχωρεσεις και να εισαι μαζι του .Οταν ομως αυτος ο ανθρωπος παρ ολο οτι αναγνωριζει οτι ηταν λαθος, σου ζηταει συγνωμη αλλα σε λιγο χρονικο διαστημα σου ξαναπαρουσιαζει τετοιες συμπεριφορες εκει μιλαμε καθαρα για τοξικους χαρακτηρες ..
Εκει φυσικα τους διωχνεις μακρυα ,δεν θες να ξερεις οτι αναπνεουν οσες συγνωμες και να σου ξαναζητησουν..Γιατι ξερεις οτι θα ειναι παλι για λιγο ...
Προσεχε στο ξαναλεω και δεν εχω λογο να σου πω κατι αρνητικο,αυτο να σκεφτεις ,οτι ολοι εμεις δεν εχουμε καποιο συμφερουν για να στα πουμε ...
Και για να σε προλαβω δεν συγκρινω καταστασεις ,αλλωστε η δικη πρωτόγνωρη για τα δικα μου δεδομενα εμπειρια δεν εχει καμια σχεση με την δικη σου ,ειναι καθαρα ερωτικου περιεχομενου και εκει ισως ειναι ακομα πιο δυσκολο και επιπονο να την απομακρυνεις ,ΑΛΛΑ στην κοπελα αυτη αναγνωριζω συμπεριφορες ..
Αρρωστες συμπεριφορες οι οποιες ασυναισθητα σε εσενα, σε εχουν χειραγωγησει ,σε εχουν κανει να μην αναλογιζεσαι τις συναιπιες στο να ξεκινησεις μια ζωη μαζι με ενα τετοιο ατομο ..
Εισαι νεο παιδι και απο οτι καταλαβαινω συναισθηματικο γιατι τετοιοι χαρακτηρες την πατανε ,ξερουν αυτοι που κανουν τα παιχνιδια τους ,μην αρωωστηεις εσυ στο τελος και εκτος οτι δεν θα μπορεις να διαχειριστης το ψυχολογικο σου κομματι θα βρεθεις και εντελως μονο σου γιατι να ξερεις, οταν καταλαβει οτι εχεις ερθει εσυ σε αυτη την κατσταση αυτη φιλε μου δεν θα καθίσει να σου κανει την νοσοκομα ...Θα βρει αλλο παιχνιδακι να κλαφτει και κατσε μετα εσυ να μαζεψεις τα ερωτικά σου κομματια που θα τα εχει καταπατήσει χωρις ίχνος μεταμέλειας...