Originally Posted by
RainAndWind
Αλέξανδρε, μακριά κι από μένα, εξάλλου τόνισα την σημασία της σχέσης. Ωστόσο θα ήθελα κάποιος να απαντήσει στο ερώτημα, αν δεν είναι οι προσδοκίες αυτές οι "μαγικές", οι υπερβολικές από τις γυναίκες που πυροδοτούν το θυμό (και νάσου οι κατηγόριες για το γυναικείο φύλο, τα cosmopolitan, τη σήμερον ημέρα όλες θέλουν κουρσάρα ,χρήμα, και όλα όσα -κατά τη γνώμη μου τραβηγμένα απ'τα μαλλιά γράφτηκαν σε αυτό το νήμα), τότε τι είναι? Δεν είναι η επένδυση πάνω στη "σωτηρία" που ακουμπάμε πάνω σε κάτι , στην ουσία μία αυτοπαγίδευση? Δηλαδή πες ότι αυτό το άψογο θηλυκό δε βρίσκεται, (αφού βέβαια στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κιόλας άνθρωπος που να μπορεί να σηκώσει το βάρος τόσων προσδοκιών δίχως να καταρρεύσει κάτω του), τότε τι? Φταίνε όλες μαζί και σωρηδόν επειδή εγώ είχα την ανάγκη να χρωματίσω μέσω της ανάγκης μου την ερωτική μου σχέση ως προσωπικό μου θεό? Γιατί κάτι τέτοιο κατάλαβα εγώ, μπορεί και να κατάλαβα λάθος από την άλλη, ωστόσο αυτό αντιλήφθηκα, πως περιμένω μία γυναίκα να μου"ανοίξει" το δρόμο στη ζωή, να μου δώσει φτερά, να με πάρει αγκαλιά και να πετάξουμε στο υπερπέραν.
Μετά από τέτοιες τιτάνιες προσδοκίες έρχεται η πραγματικότητα, και με τη σειρά της η απαξίωση. Γιατί είμαι βέβαιη πως όποια θα έρθει στη ζωή ενός άντρα που σκέφτεται κατ'αυτόν τον τρόπο θα βογκήξει και θα κουραστεί καθώς θα πιεστεί να "χωρέσει" σε έναν ρόλο που άλλος έχει διαλέξει πριν απ'αυτή γι αυτή? Είναι άραγε μονάχα οι εξωτερικοί παράγοντες υπεύθυνοι για τη δυστυχία ή την ευτυχία μας? Εμείς δεν διαδραματίζουμε κανέναν ρόλο? Δεν είναι θέμα αδυναμιών, είναι θέμα άρνησης ευθυνών για μένα. Το έγραψα και πριν που εγώ τουλάχιστον το εστιάζω: "η μαγική λύση" μετουσιωμένη σε μία γυναικεία μορφή και παρουσία. Αν οι ανάγκες δεν ήταν τόσο επίμονες, τόσο βιαστικές και τόσο άκαμπτες, αν η ανάγκη να σχετιστώ δεν ήταν τόσο επιτακτική και δεν οδηγούσε στη ματαίωση και στο θυμό κάθε φορά που έπεφτε έξω μία σχέση, τότε θα ερχόταν φυσικά στη ζωή του οp μία αλλαγή ΑΠΟ ΜΕΣΑ, δίχως να προσπαθεί να έρθει μόνο απέξω. Έστω να συμβάδιζε με την εξέλιξη ,όχι να στηριζόταν όλο το οικοδόμημα αυτό στην αναμονή της σούπερ γούμαν. Γιατί απλά δεν υπάρχει αυτή και θα φάει τα μούτρα του όποιος την πλάθει στο μυαλό του σαν αναγκαία συνθήκη.