Τώρα με μπέρδεψες...
Εκτός από τις λύσεις που μου έχει προτείνει η ψυχολόγος μου και που τις γράφω στην απάντηση μου προς τη Ντιάνα αν τα φάρμακα δεν βοηθάνε αρκετά τί μπορείς να κάνεις;
Printable View
δεν πολυ καταλαβα ποιες ειναι οι λυσεις αλλα δεν πιραζει.ποσο καιρο εισαι σε αυτο το τριπακι?
Θερμή παράκληση: δεν είναι θεμιτό, δεν είναι βοηθητικό να προσπαθούμε να "ξετρυπώσουμε" ποιος λέει ψέμματα και ποιος όχι.
Η Κύκνος, με το δικό της τρόπο, ζητάει βοήθεια. Ας μείνουμε σε αυτό παρακαλώ. Όποιος δε θέλει να βοηθήσει, για οποιοδήποτε λόγο, είναι πέρα για πέρα σεβαστό.
Ας απέχει από τις συζητήσεις που αφορούν την "κύκνο".
Ευχαριστώ.
Οκ κλασσικές ατάκες.Ολα τα προβλήματα έχουν λύση; Μπορεί ναι.Πρακτική συμβουλή υπάρχει όμως; Το να λες "κάνε θετικές σκέψεις κτλ" που ακριβώς βοηθάει;
Ακριβείς οδηγίες χρήσεως χρειάζονται κάποιοι και βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτούς. Απο τις απλές συμβουλές "όλα θα πάνε καλά,κάνε κουραγιο" δε σώζεσαι.Δε βγαίνεις απο το αδιέξοδο
συμφωνω εν μερη.καταρχιν αν εχεις καποιο προβλημα και σου λενε πια ειναι η λυση απλα θα κανεις τα παντα για να συγκεντρωθεις σε αυτη,θα γυρισεις το κοσμο αναποδα,θα πονεσεις,θα απογοητευτεις,θα,θα,θα,αλλα θα κανεις τα παντα.αυριο να μου καναν διαγνωση με καρκινο θα ελεγα βουλοστο ρε δεν πεθαινω.
Aκριβως αυτο.Η Κυκνος ειναι ενας ανθρωπος που για τους χ,ψ λογους περναει ζορια εδω και παρα πολλα χρονια.Και να γκρινιαξει εχει δικαιωμα,και να ειναι εγωιστρια,και να μας πρηξει και οτιδηποτε.Και καλυτερα να τα κανει εδω παρα εξω,γιατι και οι κοντινοι καποια στιγμη κουραζονται απ'ολα αυτα.
Δεν μπορω να κατακρινω εναν ανθρωπο μονο και μονο επειδη τον πειραζει η κατασταση του,ασχετα αν φταιει εκεινος για την κατασταση αυτη ή δεν εκανε τιποτα για να τη διορθωσει.
Πολλοί άνθρωποι εδώ μέσα είναι όπως είναι, όχι επειδή έχουν καρκίνο ή κάτι άλλο παρόμοιο αλλά επειδή θέλουν να είναι αποδεκτοί από άλλους ανθρώπους και για τον χ,ψ λόγο δεν τα καταφέρνουν.Και ναι το αν θα βγουν απο την κατάσταση αυτή εξαρτάται απο το αν βρεθεί κάποιος άνθρωπος να τους αποδεχτεί γιαυτό που είναι.Γιατί αν θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο,προφανώς και θα ήταν.
Και οι συμβουλές ποιες είναι εδώ; Αν δεν αγαπήσεις πρώτα τον ευατό σου,δε θα σε αγαπήσει κανένας κτλ;
Από τα 15 μου ταλαιπωρούμαι με ψυχολογικά θέματα αλλά ας μην ανατρέξω τόσο πίσω τώρα, είναι μεγάλη ιστορία...το πιο σημαντικό είναι ότι τα τελευταία 2 χρόνια χειροτέρεψα και ταλαιπωρούμαι πολύ...θέλω έστω και για μια μέρα να ξυπνήσω και να μην νιώθω ούτε μελαγχολία, ούτε θλίψη, ούτε άγχος...
το προβλημα δεν ειναι το ψεμα, αλλα η αναλγησια.
βεβαιως περναει ζορια, ασχετως αν ειναι αυτα που λεει η αλλα.
αλλα οταν ενα ατομο ζηταει την στηριξη αγνωστων σε ενα φορουμ επι χρονια με τον ιδιο τροπο, με γκρινια για τα οποια προβληματα του και απαξιωνει με τετοιον τροπο, εναν ηλικιωμενο απο το οικογενειακο του περιβαλλον που ζηταει την δικη της βοηθεια για τον πονο του με τον ιδιο τροπο, δεν μπορω παρα να το σχολιασω , πριν αδιαφορησω πληρως ...
αυτα οσον αφορα τα δικα μου σχολια.
ξερω οτι πολλοι αλλοι εχουν προβλημα με τα ψεματα της (τα υποθετικα η μη). εγω δεν εχω.
Αν δε μπορεί κάποιος να πει μια καλή κουβέντα για τον συνάνθρωπο που υποφέρει,τουλάχιστον ας προσπαθήσει να μη πει κάτι που θα τον κάνει να νιώσει χειρότερα.Λες και όλοι είμαστε τέλειοι και πρέπει να κρίνουμε αρνητικά τους άλλους.Λες και εμείς που έχουμε ακόμη τα σπίτια και τις δουλειές μας δεν είμαστε σκληροί απέναντι στον πόνο των συνανθρώπων μας.Που βλέπουμε στο δρόμο μας ένα ζητιάνο να παρακαλάει για λίγα ψιλά και ένα πιάτο φαϊ,να ψάχνει στα σκουπίδια και εμείς γυρνάμε το βλέμμα μας και αδιαφορούμε.Αυτό δεν είναι αναλγησία;
Ολόκληρη η κοινωνία είναι ανάλγητη απέναντι στον αδύναμο άνθρωπο.
Δηλαδή μου λες ότι ένας άνθρωπος που απο μικρός έχει συνηθίσει να ζει στο περιθώριο,που πιθανόν να δέχτηκε λεκτική και σωματική κακοποίηση σε σπίτι και σχολικό περιβάλλον και μεγαλώνοντας πίστεψε ότι είναι άχρηστος γιατί κανείς δεν του έμαθε στη παιδική του ηλικία πως πρέπει να αντιμετωπίζει αυτά που του συμβαίνουν,θα συνέλθει αν κάποιος τον αρχίσει στις σφαλιάρες; Λες και τόσα χρόνια δεν χόρτασε σφαλιάρες. Κανένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα ξεκολλήσει απο τον πάτο με σφαλιάρες.Θα κάτσει εκεί και θα συνεχίσει να τρώει τις σφαλιάρες,ξέροντας ίσως ότι γεννήθηκε και ζει απλά για να τρώει σφαλιάρες
Ξέρεις πολλούς ζητιάνους και άστεγους γενικότερα να έγιναν "φυσιολογικοί" άνθρωποι επειδή πήγε κάποιος και τους πλάκωσε στο ξύλο;
τι λειπει σε αυτους τους ανθρωπους??και αλλους να βρουνε στην ιδια φαση παλι ετσι θα συνεχισουνε να ειναι.τους λειπει η αυτοπεποιθηση,το μπινελικι,ο τσαμπουκας πεστο οπως θες.αυτο τους λειπει,γιατι ετσι ακομα και στο περιθορειο να ειναι δεν θα μπορει να τους μειωσει κανενας ή να τους δωσει σφαλιαρες ή οτιδηποτε τετοιο ξανα...θα εχουν τον ελενχο στα χερια τους και δεν θα κρυβονται.αυτο θελουνε να νιωσουν δυνατοι.γι αυτο σου λεω πρεπει να βρεθει καποιος να τους σπρωξει ωστε να πανε εκει
Αρα λέμε το ίδιο πράγμα.Μόνο που εσύ θεωρείς ότι ο ήδη "βιασμένος" ψυχικά και ίσως και σωματικά άνθρωπος,θα γίνει φυσιολογικός αν τον πλακώσεις στα χαστούκια.Δηλαδή όσα παιδιά έρχονται εδώ μέσα και γράφουν ότι νιώθουν μόνοι,δεν υπάρχει κάποιος να τους καταλάβει,δε μπορούν να κάνουν σωστές διαπροσωπικές σχέσεις κτλ η θεραπεία είναι να βρεθεί κάποιος και να τους πλακώσει στο ξύλο;
συγνωμη κιολας εισαι ηλιθιος??δεν εννοω αυτο,και προσπαθησα να στο εξιγησω πιο πανω.εχεις σκαλωσει εκει.αντε και πες οτι βρισκει εναν ανθρωπο με κατανοηση και καθετε και τον ακουει και προσπαθει να τον βοηθησει,ποσο νομιζεις θα κανει να κουραστει?
Mπορεί να είμαι και ηλίθιος μαζί με όλα τα άλλα ελαττώματα που έχω.Σίγουρα μου λείπει αυτοπεποίθηση και τσαμπουκάς.Και θα τα αποκτήσω αυτά αν βρεθεί κάποιος να με πλακώσει στα χαστούκια; Να σου στείλω την διεύθυνση μου μπας και σωθώ;
εμενα οι ανθρωπους με τσαμπουκα με φρικαρουν κ πιστευω οτι μονο απο φαπες καταλαβαινουν.
με το θειο μου μια χαρα θα κανες παρεα θα πλακονοσασταν στις φαπες κ θα τη βρισκατε.
οκ σε τρολλάρω λίγο στο τελευταίο μου μήνυμα αλλά δε ξέρω αν με δουλεύεις εσύ όταν σε θέμα που άνοιξες γράφεις ότι θες να δαγκώσεις τον κολλητό σου,να πάρεις όπλο και να σκοτώνεις κόσμο και γενικότερα πες μου τι είδους χαστούκια έφαγες εσύ και βγήκες απο το τέλμα που βρισκόσουν.Με ενδιαφέρει πραγματικά να μάθω.Καταλαβαίνω ότι η έκθεση σε αυτά που φοβάται κάποιος του κάνει καλό αλλά η γνώμη μου είναι ότι αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται ενθάρρυνση και κατανόηση και όχι την όποιας μορφής βία.Και ναι χρειάζεται να έχεις κατά την προσωπική μου πάντα άποψη,απεριόριστη υπομονή όταν αποφασίζεις να βοηθήσεις έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε αδιέξοδο
ο ανθρωπος ραμπο προσοχη γιατι βαραει κ ολας απομακρυνθητε εγκαιρως το παρον κατεδαφιζετε.
βρε παιδια μου αγαπημενα το να δινεις σφαλιαρες δεν ειναι τσαμπουκας.το να ξυπνας το πρωι να κοιτιεσε στον καθρεφτη και να λες "ανετα",να περπατας γενναια,να χαμογελας στην τυπισα που περναει,να σηκωνεις το κεφαλι στους ανθρωπους που αξιζουν σεβασμο,να περπατας με σηκωμενο κεφαλι,να χτυπας το χερι οταν σου ζητανε να κανεις ωρες παραπανω στην δουλεια ενω εχετε πει αλλα,να ζητας αυτα που σου ανηκουν,και στο τελος να προστατευεις τον εαυτο σου.αυτο εννοω οταν λεω τσαμπουκας
τις εδωσα μονος μου στον εαυτο μου.εχω φιλο με σχιζοφρενεια και δεν εβγαινε απο το σπιτι γιατι δεν ενιωθε ετοιμος και κατι αλλα οτι να ναι μου ελεγε,και πηγενα καθε μερα με ενα ακομα παιδι σπιτι του και τον βγαζαμε με το ζορι.ειχε κοψει την αγωγη και πηγενα και τον μπουκωνα χαπια με το ζορι,ειμουνα εκει.τωρα ειναι πολυ καλητερα.αμα καθομουνα και τον αφηνα 24/7 μεσα στο σπιτι και μετα χωρις αγωγη και τον ακουγα μονο,και του απαντουσα "ναι δεν ειναι σωστο και πρεπει να το σκεφτεις και,και,και" μπορει και να ειχε σαλταρει τελειως.
Αρα ήσουν εκεί και τον ενθάρρυνες να βγει απο το σπίτι και να αρχίσει να ζει σαν άνθρωπος.
θυμαμαι που μου ελεγε ο θειος μου αν τολμισουν να μου βγαλουν μαχαιρι θα τους το βαλω εκει που ξερουν κ δε το πιστευα οτι θα τα εβγαζε περα του την επεσαν σε ενα στενο κατι ληστες τρεις κ αντι να τον ληστεψουν θα τον βλεπουν τωρα κ θα κανουν κοκοκοκο εμεις εδω ειμαστε περαστικοι κ τη κανουμε χαχαχα ο ανθρωπος terminator προσοχη γιατι βαραει κ ολας χαχχαχαχαχχαχαχα στις πολεμικες τεχνες σκιζει...
Ναι προφανώς λέμε το ίδιο πράγμα.Απλά εσύ την ενθάρρυνση την βάπτισες "σφαλιάρα" η οποία ως λέξη συνηθίζεται να έχει αρνητική σημασία.
ενδεχεται.το "θα σε αρχισω στις σφαλιαρες" και "το θα σε παρω με τις κλοτσιες" ειναι φρασεις δεν σημαινει οτι θα αρχισεις να κοπανας ανθρωπους... :p
Τί στο καλό να κάνω τώρα; Δεν βρίσκω τίποτα που να μ΄ενδιαφέρει προς το παρόν τουλάχιστον...
εγω αυτο που βλεπω συνεχως ειναι οτι οι περισσοτεροι αντι να διαβασουν κανενα βιβλιο να μαθουν τιποτα καταθετουν τα οπλα οπως ακριβως ενας στρατιωτης που αντι να πολεμισει παραδινετε στον εχθρο κ στη συνεχεια αναρωτιουνται τι θα κανουν κ μετα ως αποτελεσμα ολου αυτου ακουμε τις γνωστες συζητισεις με τα χαπακια που δεν εχουν κ καπιο νοημα κ ολας αφου μονο οσοι εξηδεικευονται στα φαρμακα μπορουν να μιλησουν για αυτα αφου κανενας απο δω δεν εχει ασχολιθει με τη χημεια κ δεν εχει σχεση με αυτη για να αξιολογισει το τι ιδιωτητες εχει ενα φαρμακο κ τι παρενεργειες εχει.
κ πιο απεριγραπτο απο ολα ειναι κ οτι ενοχλουνται κ απο οσους προσπαθουν κ θελουν γινουν φιλοι με τη γνωση δηλαδη αν εγω ειμαι απεδευτος κ δε ξερω τιποτα δε θα πρεπει να μαθει κ κανενας θα ναι ολοι σα κ μενα.
αν καπιος βρισκει κουραστικο το να μαθαινει πραγματα αυτο σημαινει οτι δε προκειτε μονος του να βρει λυσεις ουτε το πρασινο μαη
λυπαμαι οσους απογοητευσα δε μπορω να γινω ο που θα ηθελαν που θα ζει για να πιανει απλα το χορο σε μια καρεκλα κ θα αρνειτε να μαθει το οτιδηποτε κ θα εκνευριζετε κ ολας με οσους θελουν να μαθουν.
το να μη ξερεις κατι αυτο θα ειναι σεβαστο αλλα το να εκνευριζεσε κ ολας απο οσους θελουν να μαθουν αυτο ειναι ______ δεν εχω λογια να πω.
οσο κ αν εκνευριζονται καπιοι με αυτο που λεω εγω ζω για καπιο λογο κ ενας απο αυτους ειναι οτι θελω να μαθαινω πραγματα κ οχι να μη ξερω τη τυφλα μου σε ολη μου τη ζωη κατι μαθαινα κ ασχοληθηκα με πολα πραγματα μαζι.
Καποιοι ανθρωποι προκειται να αφησουν το σημαδι τους σ’ αυτον τον κοσμο.... Εγω μαλλον θ’ αφησω λεκε....
Κανενα καλο ψυχολογικο θριλερακι εχουν να προτεινουν τα θαυμασια μελη του φορουμ??Οχι με διαβολους και τριβολους..Ψυχολογικο θριλερ!