Originally Posted by
NikosD.
Οφου, όφου, πάμε πάλι.
Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσα γράφεις, γιατί από το μήνυμα σου, καταλαβαίνω πως θεωρείς ότι αποφεύγω να απαντήσω σε μερικά θέματα:
1. Τζέιν, πως να αποκριθώ σε αυτά που γράφεις περί της ιδιότητας μου??? Εσύ άραγε πως θα αποκρινόσουν?
Ναι λοιπόν.... όλο αυτό είναι ένα παραμύθι, είναι μια καλοστημένη φάρσα, ίσως και ένα πείραμα της ΝΑΣΑ.
Εναλλακτικά, μπορείς να κλείσεις ραντεβού για ψυχοθεραπεία προκειμένου να διαπιστώσεις την ιδιότητα μου.
(μόνο με χιούμορ μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα σου, εκτός κι αν εσύ στη θέση μου θα έσπευδες να απαντήσεις αναρτώντας την άδεια άσκησης επαγγέλματος σου).
2. Το να ταυτίζεσαι με όποιον έχει θυμό μαζί μου, να ξεθάβεις και άλλα παλιά θέματα, δεν μου λέει κάτι, αναρωτιέμαι αν λέει κάτι σε σένα.
3. Τα κριτήρια των διαγραφών είναι ναι μεν ξεχειλωμένα, αλλά συγκεκριμένα και νομίζω μάλιστα πως κάπου ειναι αναρτημένα στο φόρουμ.
4. Ο Κενό, κατά τη γνώμη σου -και κατά γενική ομολογία όπως αναφέρεις- «είναι ένα διαμάντι που ποτέ δε θίγει προσωπικότητες αλλά εγώ, με ματιά θολή και χωρίς συναίσθημα τον διέγραψα».
Για να μην πάω μακρυά και μιλήσω εκ μέρους άλλων, θα σου πω ότι μόνο εμένα, με έχει προσβάλλει και συκοφαντήσει, τουλάχιστον σε 50 μηνύματα του, πολλά εκ των οποίων, πριν πάρει οποιαδήποτε προειδοποίηση.
Ομως καλή μου Τζέιν, σχεδόν ποτέ δεν έχω διαγράψει μηνύματα και δεν έχω δώσει προειδοποίηση σε προσβολές ή συκοφαντίες που απευθύνονται σ’ εμένα για να μην θεωρηθεί μεροληψία εκ μέρους μου προς το εκάστοτε μέλος.
Διατηρώ αυτή τη στάση, ευελπιστώντας πως έτσι εξισορροπείται κάπως η ανισοτιμία που ο ρόλος μου σε αυτό το φόρουμ δημιουργεί στη σχέση μου έναντι όλων των μελών.
Έτσι, μπορείς πολύ εύκολα να ανατρέξεις και να δεις μηνύματα του ΚΕΝΟ που αφορούν εμένα, για του λόγου το αληθές. Ταυτόχρονα, στην αναζήτηση σου, θα δεις και δεκάδες μηνύματα του «διαμαντιού», που εμφανίζονται ως διαγραμμένα από την ομάδα διαχείρισης, που αφορούσαν παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων και σοβαρές προσβολές και συκοφαντίες προς διάφορους, λογοι για τους οποίους θα μπορούσε να έχει αποκλειστεί εδώ και μήνες.
Για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα για τον αποκλεισμό του,
ο Κενό, με την τελευταία παραβίαση προσωπικών δεδομένων που έκανε, προφανώς μάζεψε το σύνολο των προειδοποιήσεων που απαιτείται για να οδηγηθεί κάποιος σε αποκλεισμό από το φόρουμ.
Εάν ο ίδιος, παρόλο που γνώριζε, αδιαφόρησε γι αυτο το όριο και δημοσίευσε προσωπικά δεδομένα όπως ονοματεπώνυμα, τι θα έπρεπε να κάνουμε στη διαχείριση?
Να το συζητήσουμε με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων?
Με τον Κενό, όταν έπρεπε, πολύ εγκαιρα, είχα ανταλλάξει προσωπικά μηνύματα και κάπως είχα την εντύπωση πως είχαμε συνεννοηθεί.
Το ίδιο έχω κάνει, με τον ίδιο φιλικό τρόπο, έγκαιρα, πριν διαγραφούν, σχεδόν με όλους όσους έχουν διαγραφεί. Μέχρι εκεί μπορώ... αν με καταλαβαίνεις...
5. Τι απάντηση θα ήθελες στο ερώτημα που επίμονα θέτεις, για όσους γράφουν επί χρόνια στο φόρουμ, χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα?
Θα έπρεπε μήπως κατά την εγγραφή στο φόρουμ να ζητείται επικυρωμένη από ΚΕΠ διάγνωση και θεραπεία του μέλους?
Τζέιν -και χωρίς χιούμορ εδώ- μήπως μπερδεύεις την ιδιότητα και τον σκοπό που επιτελεί ένα φόρουμ γενικά ή αυτό το φόρουμ συγκεκριμένα?
Sections ψυχολογίας, όμοια με του e-psychology, έχουν χιλιάδες φόρουμς ανά τον κόσμο.
Ότι συμβαίνει σε αυτό και σε όλα τα αντιστοιχα φόρουμ, δεν είναι θεραπεία, δεν είναι επαγγελματική υποστήριξη, δεν πρόκειται για υποκατάστατο γιατρού ή ψυχολόγου, είναι φόρουμ=αγορά όπως θα το ονόμαζαν οι αρχαίοι =χώρος επικοινωνίας και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, είναι φόρουμ αυτοβοήθειας.
Κατανοείς τα όρια αυτού του χώρου? Νομίζω πως έχεις "περίεργες" ή ίσως ουτοπικές προσδοκίες.
ΥΓ. Πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι επιδιώκεις από εμένα ή από το φόρουμ. Πραγματικά δυσκολεύομαι να δώσω απαντήσεις.
Εχεις κάνει 11 προφίλ, εμφανίζεσαι όχι για να συμμετέχεις, αλλά μόνο για να σχολιάσεις(το γράφω ευγενικά) τα της διαχείρισης.
Δεν καταλαβαίνω τι επιδιώκεις.
Θα μπορούσες με 2 λόγια, πολύ συγκεκριμένα, να μου πεις τι και τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη σου σε αυτό το φόρουμ, ώστε να γίνει όπως το θέλεις κι όπως το οραματίζεσαι?