Originally Posted by
giorgos panou
Καλησπερα
Ηθελα να πω οτι τα ευαγγελια - απο τα λιγα που ξερω κι απο οτι νομιζω- εχουν γραφτει στην Αραμαικη γλωσσα,κατι σαν τα αρχαια Εβραικα .Αφου αυτοι που τα εγραψαν ηταν απο εκει,ηταν παλαιστινιοι η εβραικης καταγωγης και Ιουδαιοι.
Να πω οτι κι φυσικα δεν ειμαι απολυτος ,ουτε εκατο τα εκατο συγουρος για αυτα - βεβαια κανεις δεν μπορει¨),ουτες ο καλητερος γλωσσολογος δεν ειναι - ποσο μαλον εγω ¨).
Τελος ηθελα να πω οτι πριν λιγους μηνες κι ενω ειχα πολυ χρονο λογο οτι ειμουν σε καποια κλινικη επεσα στα χεριαμου το "Κορανι" απο περιεργια διαβασα ορισμενα απο αυτο. Συμπερανα οτι ειχε απιστευτες ομοιοτητες με την δικια μας Καινη Διαθηκη! Οπως κι οτι εχει αναφορες σε ιδια ονοματα.Ολα αυτα τα λεω κι τα σεβομαι απολυτα σο κι ας μην τα πιστευω! βλεπετε ειμαι αθεος.Πριν ομως αρχισει το "κραξιμο" νομιζω οτι καποιος που ειναι αθεος μπορει να τα δει με πιο αντικειμενικο ματι, δεν ειμαι προκτελημενος, ουτε καποιος φανατηκος κουμουνιστης ,ουτε βλεπω τον χριστιανισμο σαν το μακρι χερι του καπιταλστικου συστηματος ¨), ουτε υποτιμω οσους πιστευουν, απεναντιας μπορω να πω πλεον οτι τους ζηλευω! ΝΑΙ! γτ. αυτος που πιστευει μπορει να βρει λυση σε πολλα προβληματα, μπορει να εχει μια "βοηθεια" στις δυσκολες φασεις του, οπως το οτι εχει ενα μεγαλο ατου στον φοβο του θανατου! οπου κακα τα ψεματα ολους μας , θαραλεους πολυ η λιγο μας τρομαζει η σκεψη του θανατου!. Ετσι , οταν ξερεις πως " ψυχη τε κι σωματι " σου θα εχει μια γαληνη συνεχεια , οταν ξερεις οτι σε περημενει καποιος "παραδεισος" νιωθεις καπως πιο καλα - νομιζω-, το ιδιο συμβαινει κι σε καθε τι που μπορει αναπαντεχα να σου αλλαξει την ζωη, μπορεις να πεις οτι ειναι θελημα Θεου!, Αλλο καλο ειναι η προσευχη, η προσευχη - οποια θρησκεια κι αν ειναι - η προσευχη ειναι μια πολυ δυναμοτικη πραξη! μετα απο αυτην περνεις δυναμεις , νιωθεις οτι καποια υπερδυναμη ειναι μαζισου! ειναι κατι πολυ ομορφο κι θεραπευτικο! γτ. απλα , ακομα κι αν πιστευεις σε κατι που δεν υπαρχει , αυτος δλδη που κανει την προσευχη συνειδητα ειτε υποσυνειδητα αποκτα θαρρος! πυγμη!, αισθηματα που ειναι πολυ χρησιμα οταν εισαι χαλια μεσασου, ειτε εχεις πεσει σε ατυχιες, η στις πολυ δυσκολες μερες που υπαρχουν σε καποιους συναθρωπους μας αυτον τον καιρο λογο της κρισης ππου περνα η χωρα! αλλα ακομα κι σε ενα αναπαντεχο ατυχημα ! καποιος κανει την προσευχη του εκεινη την στιγμη κι παρατηροντας τον βλεπεις οτι καπος ,εστω κι για λιγο - κερδιζει ενα στηριγμα απεναντι στα ασχημα αισθηματα που θα βρει μπροστατου. Για τους παραπανω λογους κι αρκετους ακομα "ζηλευω" κι θα θελα πολυ να πιστευω κι εγω.
Τελος θα θελα να πω οτι δεν υποτιμω τους Αθεους , αφου καποιος που εχει καταφερει να βρει μεσα του αξιες , καποιος που εχει φτιαξει ηθικες κι ιδεες για την ζωητου μπορει να εχει κι αυτος μια λυση η μια "βοηθεια" στα αισθηματα του .Ομως ειναι πολυ πιο δυσκολο να πρεπει να ψαχνεις την λογικη στο καθε τι που σου συμβαινει , ειναι πολυ χρονοβορο κι κουραστικο.