Results 76 to 90 of 143
-
15-12-2012, 21:00 #76
Επειδη καπου αναφερθηκε...εγω τουλαχιστον δεν ειπα οτι φταιει ο θεος για τα δεινα της ανθρωποτητας επειδη αμεσα τα προκαλει....ειπα οτι αν υπαρχει..απλα δεν τον συγκινουν...τοσο τουλαχιστον ωστε να κανει κατι...τρατζικ....
κι εχω να πω και τουτο....προσωπικα αγαπαω και συμπαθω πολυ τον χριστουλη...γιατι ειπε ομορφα και αληθινα πραγματα και τα ειπε με γλυκα και τρυφεροτητα....και δεν με απασχολει αν τα ειχε διαβασει κι απο αλλου....ή αν τα σκεφτηκε μονος του....δεν πιστευω οτι ηταν θεος ...ουτε οτι ο ιδιος ειπε ποτε κατι τετοιο....αλλα πως η θεοποιηση του ηταν καθαρα δημιουργημα του ανθρωπινου μυαλου...που δεν μπορει ποτε να αντιληφθει μια αληθεια με αγνο και απλο τροπο...μια αληθεια που καμμια ανταμοιβη δεν θα εχει παρα μονο την ιδια την αγαπη αυτη καθε αυτη...
βλεπεις η αγαπη ειναι πολυ μικρη και ασημαντη για τον ανθρωπινο νου και την ανθρωπινη καρδια...και γιαυτο επρεπε να ντυθει με βασιλικα ουρανια ενδυματα....
γνωμη μου ειναι οτι αυτος που εχτισε ολο αυτο το παραλογο οικοδομημα του χριστιανισμου...πανω στα ομορφα λογια ενος ανθρωπου..ή μεγαλη και πονηρη σκοπιμοτητα θα ειχε...ή εντελως διεστραμμενο μυαλο....
ο ιδιος ο Χριστος ειπε....ενα δεντρο το καταλαβαινεις αν ειναι καλο..απο τα φρουτα του....κι ο χριστιανισμος σαν φρουτο εχει προκαλεσει στην ανθρωποτητα πολεμους διαμαχες ...διωξεις ...και πολλα αλλα...ο χριστιανισμος και οχι ο χριστος....
καπου ειπωθηκε οτι οι μοναχοι με πολλα χρονια ασκητισμου....εφτασαν στην θεωση....ωωω..τι υπερμετρος εγωισμος..ανθρωποι να υποφερουν γυρω σου...κι εσυ να αραζεις μονος σε μια γωνια κι αντι να ψαχνεις τον χριστο ..εκει που ο ιδιος σου υπεδειξε...στον φτωχο ζητιανο που θα σου απλωσει το χερι να ζητησει την βοηθεια σου....βαυκαλιζεσε με πνευματικες αναζητησεις...
τεσπα...δεν θελω να στεναχωρησω κανεναν....αυτη την στιγμη που μιλαμε ..καποιο μωρο βιαζετε βαναυσα και θανατωνεται...καποιο ζωο γδερνεται ζωντανο για να παρει καποιος την γουνα του...καποιο παιδι πεθαινει απο πεινα και αρρωστιες....καποιος αιχμαλωτος βασανιζετε...
που ειναι ο θεος σε ολα αυτα....σε αυτο απαντηση δεν πηρα....κι ουτε μπορει κανεις να μου την δωσει.....ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
- 15-12-2012, 22:25 #77
Originally Posted by nflu
Να και ένα ποστ επιτέλους που βασίζεται στον καθημερινό κόσμο και όχι σε ιστορίες με φίδια που μιλάνε!
16-12-2012, 00:21 #78
Καλησπερα
Ηθελα να πω οτι τα ευαγγελια - απο τα λιγα που ξερω κι απο οτι νομιζω- εχουν γραφτει στην Αραμαικη γλωσσα,κατι σαν τα αρχαια Εβραικα .Αφου αυτοι που τα εγραψαν ηταν απο εκει,ηταν παλαιστινιοι η εβραικης καταγωγης και Ιουδαιοι.
Να πω οτι κι φυσικα δεν ειμαι απολυτος ,ουτε εκατο τα εκατο συγουρος για αυτα - βεβαια κανεις δεν μπορει¨),ουτες ο καλητερος γλωσσολογος δεν ειναι - ποσο μαλον εγω ¨).
Τελος ηθελα να πω οτι πριν λιγους μηνες κι ενω ειχα πολυ χρονο λογο οτι ειμουν σε καποια κλινικη επεσα στα χεριαμου το "Κορανι" απο περιεργια διαβασα ορισμενα απο αυτο. Συμπερανα οτι ειχε απιστευτες ομοιοτητες με την δικια μας Καινη Διαθηκη! Οπως κι οτι εχει αναφορες σε ιδια ονοματα.Ολα αυτα τα λεω κι τα σεβομαι απολυτα σο κι ας μην τα πιστευω! βλεπετε ειμαι αθεος.Πριν ομως αρχισει το "κραξιμο" νομιζω οτι καποιος που ειναι αθεος μπορει να τα δει με πιο αντικειμενικο ματι, δεν ειμαι προκτελημενος, ουτε καποιος φανατηκος κουμουνιστης ,ουτε βλεπω τον χριστιανισμο σαν το μακρι χερι του καπιταλστικου συστηματος ¨), ουτε υποτιμω οσους πιστευουν, απεναντιας μπορω να πω πλεον οτι τους ζηλευω! ΝΑΙ! γτ. αυτος που πιστευει μπορει να βρει λυση σε πολλα προβληματα, μπορει να εχει μια "βοηθεια" στις δυσκολες φασεις του, οπως το οτι εχει ενα μεγαλο ατου στον φοβο του θανατου! οπου κακα τα ψεματα ολους μας , θαραλεους πολυ η λιγο μας τρομαζει η σκεψη του θανατου!. Ετσι , οταν ξερεις πως " ψυχη τε κι σωματι " σου θα εχει μια γαληνη συνεχεια , οταν ξερεις οτι σε περημενει καποιος "παραδεισος" νιωθεις καπως πιο καλα - νομιζω-, το ιδιο συμβαινει κι σε καθε τι που μπορει αναπαντεχα να σου αλλαξει την ζωη, μπορεις να πεις οτι ειναι θελημα Θεου!, Αλλο καλο ειναι η προσευχη, η προσευχη - οποια θρησκεια κι αν ειναι - η προσευχη ειναι μια πολυ δυναμοτικη πραξη! μετα απο αυτην περνεις δυναμεις , νιωθεις οτι καποια υπερδυναμη ειναι μαζισου! ειναι κατι πολυ ομορφο κι θεραπευτικο! γτ. απλα , ακομα κι αν πιστευεις σε κατι που δεν υπαρχει , αυτος δλδη που κανει την προσευχη συνειδητα ειτε υποσυνειδητα αποκτα θαρρος! πυγμη!, αισθηματα που ειναι πολυ χρησιμα οταν εισαι χαλια μεσασου, ειτε εχεις πεσει σε ατυχιες, η στις πολυ δυσκολες μερες που υπαρχουν σε καποιους συναθρωπους μας αυτον τον καιρο λογο της κρισης ππου περνα η χωρα! αλλα ακομα κι σε ενα αναπαντεχο ατυχημα ! καποιος κανει την προσευχη του εκεινη την στιγμη κι παρατηροντας τον βλεπεις οτι καπος ,εστω κι για λιγο - κερδιζει ενα στηριγμα απεναντι στα ασχημα αισθηματα που θα βρει μπροστατου. Για τους παραπανω λογους κι αρκετους ακομα "ζηλευω" κι θα θελα πολυ να πιστευω κι εγω.
Τελος θα θελα να πω οτι δεν υποτιμω τους Αθεους , αφου καποιος που εχει καταφερει να βρει μεσα του αξιες , καποιος που εχει φτιαξει ηθικες κι ιδεες για την ζωητου μπορει να εχει κι αυτος μια λυση η μια "βοηθεια" στα αισθηματα του .Ομως ειναι πολυ πιο δυσκολο να πρεπει να ψαχνεις την λογικη στο καθε τι που σου συμβαινει , ειναι πολυ χρονοβορο κι κουραστικο.
16-12-2012, 01:29 #79
Kαλό μου Ξωτικό, άφησα να περάσει λίγο η ώρα, δεν γνωρίζω είπα, αλλά η νύχτα γεννάει καμιά φορά, προσευχήθηκα για σένα να εννοήσεις, άλλωστε για αρετές μιλούσε το μήνυμα, για τον καρπό που όλοι θα φέρουμε. Διότι ο καρπός της δικαιοσύνης σπείρεται εν ειρήνη και εν πάση αγαθοσύνη, δικαιοσύνη και αλήθεια είναι δηλαδή γεμάτος αρετές, οπότε δεν αμφιβάλλεις, μόνο τις αποδέχεσαι. Εσύ μελέτησες, έτσι έγραψες ,είναι θεμιτό να θυμάσαι ότι οι αρετές, και όλος ο καρπός, είναι: αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθοσύνη, πίστις, πραότητα, εγκράτεια, και πολλοί βάλθηκαν στις μέρες μας να ζουν κατά το πνεύμα χωρίς να ερεθίζουν τον άλλο, χωρίς να είναι κενόδοξοι. Θα σχολιάσουμε όμως και τ'άλλα θέματα τα οποία αναφέρεις ώστε να μην υπάρχει καμιά σκιά.
Σ’ αφήνω μέσα στην καρδιά του Χριστού.
16-12-2012, 01:39 #80
open your mind....and the rest will follow :)
ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
16-12-2012, 11:17 #81
To θέμα μας όμως είναι:
"Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες.. καγώ αναπαύσω υμάς" ή "Ελάτε σε Mένα.."Εγώ είμαι η Άμπελος κι εσείς οι κληματίδες". Εκείνος που είναι ένα μαζί Mου κι εγώ μαζί του αυτός φέρνει καρπό πολύ...Αν κάποιος δεν είναι μαζί μου θα τον πετάξουν έξω και θα ξεραθεί, στην συνέχεια μαζεύουν τις κληματίδες τις ρίχνουν στη φωτιά και τις καίνε. O Κύριος έλεγε: "H Αιώνια Ζωή είναι να γνωρίσουν όλοι Εσένα τον μόνο Αληθινό Θεό". Δηλαδή οφείλουμε να ξαναβρούμε το δρόμο για να συνδεθούμε εκ νέου με τη θεία Πηγή από την οποία δεν θα αποκοπούμε ποτέ επειδή η απόσπαση επιφέρει τον πνευματικό και φυσικό θάνατο.
Ξαναβρίσκουμε τον δρόμο προς τον Δημιουργό, ζούμε και παλλόμαστε σαν Αυτόν,γινόμαστε η κληματίδα που είναι ενωμένη με την Άμπελο, κι αν γίνουμε οι κληματίδες έχουμε την Αιώνια Ζωή.
Κάποιοι θα πουν τα κείμενα αυτά τα ξέρουμε, όμως είτε συμβολικά είτε αληθινά να τα δούμε, είναι εξ’ ίσου περιγραφή γεγονότων όσο και ψυχολογικών καταστάσεων, όλα αυτά τα κείμενα απογυμνώνονται από τον περιστασιακό γραφικό τους χαρακτήρα τον εξωτερικό και περιορισμένο για να εμφανισθούν στην ουσία τους ως διαρκείς αλήθειες της εσωτερικής μας ζωής εκεί που συναντώνται και συμφιλιώνονται όλες οι δυναμεις του πνευματικού και του υλικού κόσμου.
16-12-2012, 11:22 #82
"..Όσο για αυτό που γράφεις Ξωτικό μου για τις γυναίκες σου δίνω ένα κλειδί και στην πορεία το συζητάμε: “Πάντες σεις έν εσμέν”, δηλαδή, όλοι εσείς που ντυθήκατε Χριστό είστε ένα, εσείς μάθατε ότι δεν υπάρχει δούλος κι ελεύθερος, άνδρας και γυναίκα. " Όλοι εσείς είστε ένας.." μου έλεγε ο γέροντας μου όταν με μισό μέτρο χιόνι έτρεχα στο Βατοπέδι στην Ορμήλια Χαλκιδικής για να μου τα εξηγήσει...Μέσα σου το γνωρίζεις, όλα είναι γραμμένα σε επίπεδα για την κατανόηση όλων. Στο ένα σχολείο φοιτούν οι έχοντες χρείαν γάλακτος, σε άλλο αυτοί που έχουν ανάγκη στερεάς τροφής και άλλο το επίπεδο των τελείων, που δεν υπόκεινται σε Νόμους αλλά τα πάντα γι αυτούς είναι Χάρις..."
16-12-2012, 14:15 #83
Λοιπόν, κάποιο μέλος μου είπε μ' όσα κατέθεσε, ότι ίσως δεν ήταν και τα πλέον κατάλληλα, γιατί ήταν κάπου αντίθετα..
μα εδώ δεν θέλουμε κήρυγμα, ούτε ο άλλος να λέει ότι έχει ακούσει μόνο από δεξιά-αριστερά χωρίς να τόχει φιλτράρει ο ίδιος.
Θέλουμε πηγαίες κι αυθόρμητες ερμηνείες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το θέμα δεν το άνοιξα για να τσαμπουνάμε κάποιοι
το ίδιο και το ίδιο τροπάρι, ούτε για να κάνουμε κάποιον να πιστέψει κάπου.. Αυτά είν' αστεία πράγματα.
Το θέμα σκέφτηκα ότι θα βοηθήσει.. γιατί τα αρχαία κείμενα της Καινής Διαθήκης αφορούν τον ψυχισμό του ανθρώπου στο σύνολό του,
δίνοντας ερμηνείες σε όλα όσα μας απασχολούν ακόμα και σήμερα! Σε φίδια που μιλάνε δεν πήγαμε ακόμα.. χαχαΆσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
16-12-2012, 17:55 #84
Όχι marika, η δική σου προσέγγιση δεν είναι η αγιοπνευματική, αλλά η προ Χριστού προσπάθεια αριστοτελικής ερμηνείας του Θείου και η πολυθεϊστική αρχαιοελληνική θεολογική ερμηνεία και έκφραση. Ο Τριαδικός Θεός δεν είναι είδωλο, δεν είναι εικόνα, δεν είναι Ζευς, δεν είναι Απόλλων, δεν είναι Ερμής, είναι Θεός Ζων, ζωντανός, καμία σχέση με όσα γράφεις εδώ μέσα. Δεν είναι όμως δική μου δουλειά να σε διαφωτίσω. Έχω άλλα καθήκοντα και υποχρεώσεις από το να παίξω τον ρόλο του διαφωτιστή της ανθρωπότητας, ρεζιλεύοντας τον εαυτό μου και κακοποιώντας τον λόγο Του.
17-12-2012, 11:15 #85
Καλώς ήρθες Γιώργο. Ελπίζω να είσαι καλά μετα τις δοκιμασίες που είχες ν' αντιμετωπίσεις.
Καί σωστά όσα εκφράζεις, γιατί παρότι δηλώνεις "άθεος" ή καλύτερα "άθρησκος" δεν είσαι δογματικός και μπορείς να νιώσεις την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να πιστεύουν και ν' εναποθέτουν τις αγωνίες, τους φόβους, τις ελπίδες τους σ' ενα ανώτερο υπερτατο Ον.
Λες ότι βρήκες ομοιοτητες στο Κοράνι με την δικα μας ιερά κείμενα και αναφορές στα ίδια ονόματα. Δεν έχεις άδικο. Ο Μωάμεθ παραδέχθηκε για παραδειγμα ως προφήτες τόσο το Μωυσή όσο και τον Αβρααμ πλην όμως πιστεύει ότι αυτός είναι ο τελευταίος μεγάλος προφήτης και ονομάζει τον εαυτό του "σφραγίδα των προφητών" και "πλήρωμα" της προφητείας. Να προσθέσω ότι πέρα από κάθε αμφισβήτηση οι 5 μεγάλες θρησκείες του κόσμου , έχουν πολλά κοινά σημεία όπως επίσης και διαφορές.
Η ηθική είναι το θεμέλιο τους καθώς και η δίψα για το απόλυτο θεικό.
Όπου αισθάνεται καθείς την ανάγκη ακουμπά..
Χωρις να έχει μεγάλη σημασία , να σου πω ότι τα Ευαγγελια γράφτηκαν στην κοινή ελληνική Αλεξανδρινή γλώσσα πλην του Ματθαίου θαρρώ (χωρις να είμαι απολύτως βέβαιη) που πρώτα γράφτηκε στην αραμαικη και μετά στην ελληνικήΝα μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
17-12-2012, 12:07 #86
λοιπον εχτες απο περιεργεια καθησα και παρακολουθουσα στο γιου τουμπ...ντοκυμαντερ για τους μαρτυρες του ιεχωβα...και μαρτυριες ανθρωπων που εφυγαν...
σε ενα ντοκυμαντερ..καπου της δεκαετιας του 80...βλεπω τρεις αραχτες κυριουλες σε εναν καναπε...συμπαθεσταστες...ησ υχες γλυκες κυριουλες....να λενε...
πιστεψαμε...γιατι μας εταξε οτι θα ζησουμε για ΠΑΝΤΑ ...εδω στην γη.....................
αχ...ειμαστε κατι κουτοπονηρο αγαθο συμφεροντολογικα ποντικακια ....εμεις οι ανθρωποι τελικα....:)
ΥΓ : ισα μωρη χαιλαντερ...που θες να ζησεις και για παντα......Last edited by nflu; 17-12-2012 at 12:37.
ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
17-12-2012, 12:26 #87
Για τον λόγο αυτό, εάν έχεις προσέξει, ο λόγος σου όταν αφορά Στον Θεό, όταν δηλαδή ομιλείς για Τον Θεό, προκαλείς σε αυτόν που σε ακούει-διαβάζει, ταραχή και αντίρρηση. Δεν είναι αυτό άξιο απορίας;;; Γιατί να συμβαίνει ενώ εσύ έχεις τις καλύτερες προθέσεις;;; Να σου πω γιατί;;; Επειδή δεν είναι φιλόθεο αυτό που πράττεις. Δεν είναι το θέλημα Του αυτό που κάνεις, αλλά είναι το δικό σου θέλημα και καλύπτεις δικές σου ψυχολογικές ανάγκες, ο Θεός όμως άλλα θέλει από εσένα, όχι την ανάληψη του ρόλου του αυτόκλητου διαφωτιστή των ανθρώπων μάλιστα στο όνομά Του. Όχι. Λάθος δρόμος. Λάθος προσέγγιση. Λάθος αισθαντικότητα. Λανθασμένα Τον αγαπάς. Και άθελα σου Τον σταυρώνεις πεισματικά μέσα σου με επιμονή Μαρίκα, σαν τους ρωμαίους στρατιώτες που έπαιξαν στα ζάρια κάτω από τον Τίμιο Σταυρό Του τον Χιτώνα Του. Κάνε όμως θάρρος καλή μου, μετά την Σταύρωση ακολουθεί η Θεία Ανάσταση. Δικό Του το έργο όλο, εμείς είμαστε προβατάκια της ποίμνης Του. Τίποτε άλλο δεν είμαστε. Έστειλε και στέλνει Εκείνος διαφωτιστές μέσα στην ιστορία, Προφήτες, Απόστολους, Διάκονους, Επίσκοπους, την Ιερατική Του Τάξη, Μάρτυρες, Τον Ίδιο Τον Υιό Του, εμείς τι ακόμη να προσθέσουμε;;; Όχι. Απάτη του δαίμονα είναι. ΠΡΟΣΟΧΗ. Προβατάκια είμαστε στην ποίμνη Του, όχι οι Ποιμένες Του. Προβατάκια. Αρνάκια. Ποιμένας είναι εκείνος, και τους βοηθούς Του Εκείνος τους επιλέγει με δική Του κλήση, και δεν εμφανίζονται αυτόκλητοι. Όσοι αυτόκλητα ανέλαβαν γρήγορα εγκαταλήφθηκαν από Τον Ίδιο, με γνωστές τις συνέπειες (βλέπε αιρέσεις).
17-12-2012, 12:39 #88
Με την αναφορά σου στους ποιμένες , μου ρθαν στο νου στίχοι του ποιητη Γιώργου Δούρα, σ' ενα βιβλίο που διαβάζω αυτόν τον καιρο για τις θρησκείες.
"Στους ποιμένες αλί! που το κοπάδι,
σε θαλερές δεν τόβγαλαν βοσκές,
δεν το θρεψαν τις νύχτες τις κακές,
στη μάντρα δεν τ' απόγειραν ομάδι.
Δε δώσανε στον αρρωστημένο χάδι,
και του χωλού δε δέσαν τις πληγές,
τις μέρες τους χορτάσαν τις αργές,
με τ' αρμεγμά τους, άκαρδο αυγή και βράδυ"Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
17-12-2012, 12:49 #89
17-12-2012, 12:49 #90
λοιπον τωρα που μιλαμε για βοσκους και κοπαδι...ειχα διαβασει στο τριτο ματι...οτι συμφωνα με ερευνα που εχει γινει....το συνολο των ανθρωπων τεινει να συμπεριφερεται σαν προβατο σε κοπαδι...και μονο το 5%....διαφερει....
αν εχω ορεξη καποια στιγμη...θα ψαξω να το βρω στα τευχη του τριτου ματιου...και θα σας το αντιγραψω με λεπτομερειες :)ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων