μαρίκα ευχαριστώ για την ευχή για την νέα χρονιά, κρατώ το καλή αλλά το ευλογημένη δεν μπορώ να το πάρω, κι αυτό επειδή δεν βλέπω Θεό τυφλώθηκα μαμώτη μου.
Εύχομαι κι εγώ η νέα χρονιά να φέρνει διαρκώς κάθε καλό σε εσένα και στα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Στο θέμα που συζητάμε πάντως δεν μου έδωσες απαντήσεις. Μη νομίζεις πως τις έχω εγώ και με παρεξήσεις ή παρερμηνευσεις. Τα ερωτήματα ισχύουν και για εμένα και πρώτα σε εμενα τα θετω και παλεύω μέσα μου να τα ικανοποιήσω.
Όμως και σε αυτά που έγραψες, σε κάποιο σημείο, υπάρχει μία αδυναμία και ατέλεια η οποία παρουσιάζει το γενικό νόημα της απάντησης όχι στιβαρό ή με άλλο τρόπο δυναμικό ως προς την ανταπόκριση του με τα γεγονότα όπως δύναντε να υλοποιούνται. Τι εννοώ;;; Εννοώ πως η ύπαρξη του ημερολογίου που αναφέρεις δεν είναι δυνατό να επιρρεάσει από μόνο του με την όποια μορφή, ενίσχησης ή πρόσθεσης δομικών στοιχείων στην φύση της συνειδητότητας εντός σου. Κι αυτό στην πράξη μπορούμε να το διακρίνουμε σκεπτόμενοι πως τα καταγεγραμμένα του ημερολογίου δεν συνδέονται ούτε οργανικά ούτε με άλλο τρόπο με την συνειδησιακή εντός σου δύναμη και ενέργεια, και το μόνο ίσως, λέω ίσως γιατί μπορεί να σφάλλω, στο οποίο οι καταγραφές μπορούν να φανούν χρήσιμες είναι στο μνημονικό σου. Επίσης, είναι αδύνατο κατά τις ώρες ανάγνωσης και ενθύμησης των καταγεγραμμένων στο ημερολόγιο στοιχείων, να είναι παρόντα τα ίδια εκείνα μέσα σου και σε όμοια μορφή αισθήσεις και κινήματα της ψυχής σου, με τον τρόπο που τα βιωνες κατά τις στιγμες εκείνες που ακολούθως κατέγραφες.
Πάντως εγώ στην προσπάθεια μου να αντιληφθώ και κατανοήσω την εσωτερική δύναμη και ενέργεια εκείνου που ονομάζουμε συνειδητότητα, στον βαθμό που την αντελήφθην τότε έτσι και την ορίζω και την εκφράζω στο τέλος του ποιήματος μου με τον τίτλο ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ κάνοντας μία προσθήκη ως Μικρή Πραγματεία 3η στον κορμό του ποιήματος. Μπορείς να τη δεις αν θελεις εδώ: http://polgt.pblogs.gr/2008/03/207559.html
Πάντως με έβαλες σε σκέψη για ενδεχώμενα που πιθανόν μου διαφευγουν, με την συσχέτιση ή διασύνδεση ή με άλλο οργανικό αλληλοεξαρτώμενο τρόπο, που φένετε πως κάνεις μεταξύ μνήμης και συνείδησης.
Θα το εξετάσω κάποια στιγμή.