Δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 13 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 194
    Quote Originally Posted by marika View Post
    Γιώργο γεια σου, εύχομαι μια καλή κι ευλογημένη νέα χρονιά,

μια πρώτη προσέγγιση για την ανατολή της συνειδητότητας, καθώς θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε όσα περισσότερα μπορούμε είναι ότι η συνειδητότητα άρχισε να ανατέλλει πιο σταθερά, όταν αντιλήφθηκα ότι το νευραλγικό σημείο ήταν <<ή διαρκής επίγνωση την κάθε στιγμή>>.

Αυτό οδηγεί στην ιδέα της συστηματικής καταγραφής σε καθημερινό ημερολόγιο για να μη χάνω τα ίχνη των σκέψεων και των αισθημάτων μου. Χρόνια μετά, είδα ότι το ημερολόγιο είχε οδηγήσει στη δημιουργία μιας αδιάσπαστης γραμμής Συνειδητότητας και διαπίστωσα ότι η Ζωή μας, τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική είναι ένα πράγμα, και η Συνειδητότητα ένα άλλο διαφορετικό πράγμα, ξεχωριστό από τη ζωή και ικανό να την παρακολουθεί. Βέβαια αυτή, είναι μόνο μια μικρή εισαγωγή, πολλά ακολουθούν..
    μαρίκα ευχαριστώ για την ευχή για την νέα χρονιά, κρατώ το καλή αλλά το ευλογημένη δεν μπορώ να το πάρω, κι αυτό επειδή δεν βλέπω Θεό τυφλώθηκα μαμώτη μου.

Εύχομαι κι εγώ η νέα χρονιά να φέρνει διαρκώς κάθε καλό σε εσένα και στα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Στο θέμα που συζητάμε πάντως δεν μου έδωσες απαντήσεις. Μη νομίζεις πως τις έχω εγώ και με παρεξήσεις ή παρερμηνευσεις. Τα ερωτήματα ισχύουν και για εμένα και πρώτα σε εμενα τα θετω και παλεύω μέσα μου να τα ικανοποιήσω.

Όμως και σε αυτά που έγραψες, σε κάποιο σημείο, υπάρχει μία αδυναμία και ατέλεια η οποία παρουσιάζει το γενικό νόημα της απάντησης όχι στιβαρό ή με άλλο τρόπο δυναμικό ως προς την ανταπόκριση του με τα γεγονότα όπως δύναντε να υλοποιούνται. Τι εννοώ;;; Εννοώ πως η ύπαρξη του ημερολογίου που αναφέρεις δεν είναι δυνατό να επιρρεάσει από μόνο του με την όποια μορφή, ενίσχησης ή πρόσθεσης δομικών στοιχείων στην φύση της συνειδητότητας εντός σου. Κι αυτό στην πράξη μπορούμε να το διακρίνουμε σκεπτόμενοι πως τα καταγεγραμμένα του ημερολογίου δεν συνδέονται ούτε οργανικά ούτε με άλλο τρόπο με την συνειδησιακή εντός σου δύναμη και ενέργεια, και το μόνο ίσως, λέω ίσως γιατί μπορεί να σφάλλω, στο οποίο οι καταγραφές μπορούν να φανούν χρήσιμες είναι στο μνημονικό σου. Επίσης, είναι αδύνατο κατά τις ώρες ανάγνωσης και ενθύμησης των καταγεγραμμένων στο ημερολόγιο στοιχείων, να είναι παρόντα τα ίδια εκείνα μέσα σου και σε όμοια μορφή αισθήσεις και κινήματα της ψυχής σου, με τον τρόπο που τα βιωνες κατά τις στιγμες εκείνες που ακολούθως κατέγραφες.

Πάντως εγώ στην προσπάθεια μου να αντιληφθώ και κατανοήσω την εσωτερική δύναμη και ενέργεια εκείνου που ονομάζουμε συνειδητότητα, στον βαθμό που την αντελήφθην τότε έτσι και την ορίζω και την εκφράζω στο τέλος του ποιήματος μου με τον τίτλο ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ κάνοντας μία προσθήκη ως Μικρή Πραγματεία 3η στον κορμό του ποιήματος. Μπορείς να τη δεις αν θελεις εδώ: http://polgt.pblogs.gr/2008/03/207559.html

Πάντως με έβαλες σε σκέψη για ενδεχώμενα που πιθανόν μου διαφευγουν, με την συσχέτιση ή διασύνδεση ή με άλλο οργανικό αλληλοεξαρτώμενο τρόπο, που φένετε πως κάνεις μεταξύ μνήμης και συνείδησης.

Θα το εξετάσω κάποια στιγμή.

Senior Member
    Ποια είναι τα αποτελέσματα της συστηματικής καταγραφής, δηλαδή να εκφραζόμαστε με το γράψιμο ή ακόμα και με τη ζωγραφική;

Ο κύριος σκοπός μας είναι να φέρουμε αποτέλεσμα. Όταν φτάνεις σε ένα ορισμένο στάδιο ανάπτυξης και αποφασίζεις να βγεις από την ψυχολογική παιδικότητα και βλέπεις ότι παραμένεις παθητικός, θέλεις να αλλάξεις το ρόλο να παίξεις ενεργητικό ρόλο. Δηλαδή όταν βάλουμε στο χαρτί αυτό που έχουμε δει παθητικά, δηλ. το καταγράψουμε, αμέσως το μετατρέπουμε σε ηθελημένη πράξη.

Όχι μόνο μιλάω γι αυτό << αλλά κάνω κάτι>> σχετικά μ’ αυτό, ψυχολογικά η διαφορά είναι τεράστια, π.χ όταν κάποιος παλεύει πολλές ώρες την εβδομάδα με το μέσα του, κι ας πούμε ότι με το γιατρό του έχει απλώς μια ενδιαφέρουσα συνομιλία 2 φορές την εβδομάδα, και τα αποτελέσματά της μένουν ξεκρέμαστα στον αέρα, δεν είναι μεγάλη η σημασία του γραψίματος ώστε να μη χαθούν τα ίχνη των σκέψεων και των συναισθημάτων; Εξέτασε το με την ησυχία σου, εμένα το ημερολόγιο μου άλλαξε όλη τη ζωή..

μαρίκα έχασες πολλά μαθήματα.

Αυτά που λες δεν είναι τίποτε άλλο παρά μέρος των κανόνων και πρακτικών που πρέπει να διέπουν για την εξασφάλιση εξισορροπημένης και εναρμονισμένης για την εσωτερική του κατάσταση, στην ένταξη του με την νέα πραγματικότητα που θα γνωρίσει εντός του και καλείτε να εργαστεί με συνειδητές αυτόβουλες παρεμβάσεις και τρόπους, ο αρχάριος και άπειρος νεοεισεχόμενος στην πνευματική ζωή όπως αυτή διαμορφώθηκε από την δοκιμασμένη και επιτυχημένη πάνω από 2000 χρόνια τώρα εμπειρία, την οποία εκφράζει η Ιερά Παράδοση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, η Αγία Γραφή, το συγγραφικό και όχι μόνο έργο των Πατέρων της Εκκλησίας, οι ιερές ακολουθείες και τέλεση των μυστηρίων από την Εκκλησία, και φυσικά, μην ξεχάσω, το ασκητικό πνεύμα με το οποίο είναι συνδεμένος και βαθειά απόλυτα διαποτισμένος ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός, μάλιστα σε βαθμό σπουδαιότητας και σημαντικότητας στον οποίο Χριστιανισμός αποκομμένος από το ασκητικό του πνεύμα ακυρώνεται και αναιρείται και δεν είναι πλέον τίποτε άλλο περισσότερο παρά ένα πολιτιστικό μόρφωμα άνευ ουσίας.

μαρίκα έχασες πολλά μαθήματα.

Senior Member
    μη μου τη μπροκατε ρε παιδια !!! την κανω χαζι λεμε
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    .

Μερικά παραδείγματα καταγραφής από το ημερολόγιο για να βοηθηθούν όλοι.

Η κάθετη καταγραφή μου ήταν εύκολη όταν το συνιστούσα και στους άλλους γρήγορα έβλεπα ότι το γράψιμο τους πήγαινε χαμένο και η αιτία ήταν ότι έγραφαν οριζόντια κι όχι κάθετα. Σας οφείλω μια σαφή εξήγηση τι εννοώ με τους δυο τρόπους καταγραφής. Ο οριζόντιος τρόπος περιγράφει την κίνηση μιας σκέψης ή μιας αντίδρασης πάνω σε μια οριζόντια, επίπεδη επιφάνεια και επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης. Αυτό είναι κίνηση μέσα στον ίδιο φαύλο κύκλο, χωρίς ελπίδα διαφυγής.

Η κάθετη καταγραφή όμως αρχίζει από ένα ορισμένο γεγονός μια σκέψη ή μια αντίδραση που εμφανίζεται στην επιφάνεια και την εξιχνιάζει ως τις ρίζες της που είναι κρυμμένες σε βαθύτερο υπόγειο έδαφος αόρατο στην καθημερινή συνειδητότητα. Αν π.χ. στην επιφάνεια υπάρχει αντίδραση ζήλιας με την εξιχνίαση της στο υπέδαφος όπου κρύβονται οι ρίζες της, βλέπεις ότι ίσως να βασίζεται σε μια αίσθηση ανεπάρκειας ή ατέλειας κι έτσι η ζήλια παύει να είναι ο κύριος στόχος γιατί τότε ξέρουμε ότι πηγάζει από μια αιτία βαθιά κρυμμένη που εκφράζεται στην επιφάνεια όχι μόνο με τη ζήλια αλλά με πολλούς και ποικίλους τρόπους.

Ένα παράδειγμα:

Tο συζήτησα αυτό με την Α. που επέμενε ότι μπορούσε να νιώσει κανείς την πραγματική αγάπη. Την αντέκρουσα και έφυγα χωρίς να καταλήξουμε σε συνεννόηση. Την άλλη μέρα διαβάζοντας έγινε σεισμός μέσα μου. Η σκηνή ξετυλιγόταν στην έρημο της Σαχάρας. Δύο Ευρωπαίοι με τον ιθαγενή οδηγό τους είχαν τόσο νερό μαζί τους όσο θα τους επαρκούσε για το ταξίδι τους κι ο ένας από τους δυο ήταν πολύ πιστός. Κάποτε συνάντησαν ένα άθλιο καραβάνι που είχε ελάχιστο νερό. Τελευταίο σερνόταν ένα άθλιο γαιδουράκι φρυγανισμένο από τον ήλιο πνέοντας τα λοίσθια από τη δίψα, κανείς δεν του δίνε νερό γιατί είχαν ελάχιστο. Τότε ο πιστός Ευρωπαίος έλυσε το παγούρι με το δικό του μερίδιο του νερού και το έδωσε στο δυστυχισμένο γαιδουράκι που άρχισε να συνέρχεται. Όλοι τον κοίταζαν με δέος. Δήλωσε στους συντρόφους του ότι δεν θα έπινε σταγόνα από το δικό τους νερό και ότι δεν θα ένιωθε καθόλου δίψα. Ίσως εννοούσε ότι ο Θεός δεν θα τον άφηνε να νοιώσει δίψα.

Αυτή η σκηνή με συγκλόνισε από τα θεμέλια μου και μου έδειξε, τη στιγμή ακριβώς που χρειαζόμουν, ότι αυτού του είδους ο οίκτος για ένα άλλο πλάσμα δεν ήταν προβολή του προσωπικού στοιχείου. Κανείς δεν διακινδυνεύει τη ζωή του για να σώσει έναν άλλο πολύ λιγότερο ένα γαιδουράκι. Ήταν φανερό πως είχε εξαφανιστεί το προσωπικό στοιχείο και υπήρχε αντικειμενικός πραγματικός οίκτος. Προκειμένου να δει το γαιδουράκι να πεθαίνει, προτίμησε να παίξει τη ζωή του κορώνα – γράμματα. Ο εαυτός του δεν είχε πια σημασία. Κάνουμε σφάλμα να τα αναγάγουμε όλα στο εγωκεντρικό στοιχείο.
    Λίχνισε τα όλα, είπα μέσα μου, μην αφήσεις σκέψη μην αφήσεις κίνητρο που να μη το δεις στη ρίζα του, άλλωστε η ρίζα είναι μια και τα παρακλάδια πολλά, όποιο και να πάρεις καταλήγεις στην ιδια ρίζα του εγωκεντρισμού. Ας μη σε ξεγελούν πια τα κίνητρά σου δες τα, αμέσως ξεσκεπάζονται..

Eδώ γράφω λίγα λόγια ώστε πρακτικά να βοηθήσουμε τα νέα άτομα που αρχίζουν τώρα το δρόμο, αν έχεις υπομονές Γιώργο θα πάμε και πιο βαθιά..
    Last edited by marika; 07-01-2013 at 20:29.

Senior Member
    γιατι καλη μου δεν συνεχιζεις σε αυτο το φορουμ ??

αφου σε καταλαβαιναν και δω τοσο πολυ

http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=137210
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Απ'ολα μονο αυτο με το γαιδουρακι καταλαβα :) ..κι εγω θα εδινα νερο στο γαιδουρακι...και μαλιστα πολυ πιο πριν....δεν υπηρχε λογος να το αφησει να φτασει στα εσχατα :) αγαπαμε γαιδουρακια ...ειναι γλυκες...

περαν τουτου.....το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν...λεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι...
    ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων

μαρίκα δυστυχώς με γνωρίζεις ελάχιστα και ο λόγος μου δεν έχει βαρύτητα ούτε κάποιο είδος σημαντικότητας έτσι ώστε, τουλάχιστον, να σου έδινε την αίσθηση πως το κίνητρό μου τώρα που απευθύνομαι στο πρόσωπό σου είναι με απόλυτο τρόπο αγαθό και αψεγάδιαστο από πιθανές προσθήκες που είτε ασυναίσθητα είτε μη συνηδειτοποιώντας δύναντε να εμβολίσουν και αλλοιώσουν την καθαρότητα και αίγλη της φύσης του και ουσίας του. Αγαθά λοιπόν σου λέω πως δεν διακρίνω το βάθος που εννοείς στα γραφώμενα σου, επίσης βλέπω μία διαστρέβλωση στην αντίληψη σου και απόδοση όσον αφορά τον χαρακτήρα της φύσης του <<σύμβολου>>, και κλείνοντας, διαπιστώνω πως στην εσωτερική σου εργασία κάνεις χρήση πρακτικών και τρόπων που εκτός το ότι θέτουν το γεγονός πως είναι αμφίβολη η ποιότητα οφέλειμου παραγώμενου έργου, αποδιοργανώνουν επίσης σε σημαντικό βαθμό την απαραίτητη εκείνην συνοχή μεταξύ των νοητικών δυνάμεων της αντίληψης, διάκρισης και κατανόησης όταν ενεργούν προς την κατεύθυνση της φύσης των όντων και κινημάτων εντός μας, με αποτέλεσμα οι οράσεις που έχουμε για αυτά και οι ακόλουθες ερμηνείες να χαρακτηρίζονται από αλλοίωση και στρέβλωση μη συμβατή και ξένη προς τον αληθή τρόπο με τον οποίο υφείσταντο μέσα μας.

Αν εσύ τώρα με κάποιον τρόπο εξασφάλισες την αποφυγή των κινδύνων, των δυσκολιών και εμποδίων αλλά και κάθε ανασταλτικού παράγοντα προς την ενδεδειγμένη για την περίσταση απαραίτητη και αναγκαία σαφήνεια, που ενδεχωμένος, ίσως, λέω ίσως γιατί μπορεί να σφάλλω σε όσα γράφω τη στιγμή αυτή, προβάλλονται και ενεργούν από μία μη ορθή ή ασφαλή λειτουργικότητα των αρμόδιων νοητικών "εργαλείων", θα είναι διότι δεν γνωρίζω με ποιά άλλα ή άλλους τρόπους συνοδευτικούς εργάζεσαι μέσα σου.

Πάντως γνώριζε πως έχει όρια και φυσικούς περιορισμούς με τρόπο που είναι αδύνατο να ξεπεράσει ο άνθρωπος, και να προχωρήσει πιο πέρα από τους ορίζοντες οι οποίοι τιθεντε από τα όρια και τους φυσικούς αυτούς περιορισμούς, που λειτουργούν και υπάρχουν ως δομικά υλικά στην κατασκευή και στους τρόπους της ύπαρξης, και καθιστούν τον άνθρωπο, μην νομίζεις κάτι διαφορετικό και ξένο προς την αλήθεια, να έχει εξουσίες να ενεργεί τις εσωτερικές του δυνάμεις αποκλειστικά και μόνο μέσα στα όρια και τους φυσικούς αυτούς περιορισμούς, παρόλο που όλο αυτό συμβαίνει στο εσωτερικό του σύμπαν.

Κλείνοντας, θυμήθηκα ένα ρητό ή ίσως απόφθεγμα, ενός αγίου ασκητή, αν θυμάμαι καλά του Ισαάκ Σύρου που λέει: <<Αλήθεια εστί, η κατά Θεόν αίσθησις>>

Αυτό τα λέει όλα νομίζω. Και ίσως δείχνει και ως ένα βαθμό τι και πόσα να ευελπιστούμε να γνωρίσουμε. Να γνωρίσουμε ως αληθή, γιατί στον τομέα της γνώσης στη σημερινή εποχή δεν υπάρχει πρόβλημα και είναι προσβάσιμη από τον καθένα εύκολα, το ζήτημα είναι πόση από την γνώση αυτή δύνατε να είναι αληθής.

Αυτά είχα μαρικα να πω. Για κάθε παρανόηση ή αστοχία μου δείξε κατανόηση και συγχώρηση. Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να σε κάνω να νοιώσεις κάτι άσχημο, αλλά αν το κάνω, συγχώρατο και ακυρωσε το.

Senior Member
    Επισης θελω να συμπληρωσω...οτι στο υποσυνειδησιακο ασυνειδητο μου.....ανεσυρα την μνημη μιας χιουμοριστικης διαφημησης του χαρυ κλυν ...και νιωθω την αναγκη να την μοιραστω μαζι σας :)http://www.youtube.com/watch?v=QHXlgC9n5xQ
    ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων

Senior Member
    kaι γω ξανα λεω οτι ειναι για γελια :P

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QxEpxxpbKU4

θα το βαζω μπας και το καταλαβει ,και παρω εγω τον πουλο :P για να μην την αρχισω :P
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Δημοσιευση προσωπικων δεδομενων
    Last edited by keep_walking; 08-01-2013 at 09:32. Reason: Δημοσιευση προσωπικων δεδομενων

Senior Member
    ....

Να παρατηρείς φίλε/φίλη τις σκέψεις σου..
    Μια σε ρίχνουν στο
    Νερό
    Και παγώνεις
    Μια σε ρίχνουν στη
    Φωτιά
    Και καίγεσαι
    Βρες απάνεμο λιμάνι
    Άραξε...
    Γαλήνεψε... :)

Senior Member
    Σαλβαδορ πανω κατω την ιδια αποψη εχω για την μαρικα και πιστευω πως πολλα μελη θα συμφωνησουν μαζι σου αλλα το να βαλεις λινκ με την φωτο της και να γραψεις το ονοματεπωνυμο της οκ ειναι καπως παρατραβηγμενο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marika View Post
    ....

Να παρατηρείς φίλε/φίλη τις σκέψεις σου..
    Μια σε ρίχνουν στο
    Νερό
    Και παγώνεις
    Μια σε ρίχνουν στη
    Φωτιά
    Και καίγεσαι
    Βρες απάνεμο λιμάνι
    Άραξε...
    Γαλήνεψε... :)

axxxx!! πολυ ομορφο αυτο που εγραψες μαρικα .. σ ευχαριστω
    μου θυμισες ενα τραγουδακι για το νερο το γαργαρο~~~

αντε βρε δικο σου ,μπας κ βγαλεις ζουμι και απο δω !!!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kWaR84eiCN8#!
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Σαλβαδορ πανω κατω την ιδια αποψη εχω για την μαρικα και πιστευω πως πολλα μελη θα συμφωνησουν μαζι σου αλλα το να βαλεις λινκ με την φωτο της και να γραψεις το ονοματεπωνυμο της οκ ειναι καπως παρατραβηγμενο.

Συμφωνω με betelgeuse
    Αυτο ειναι χτυπημα κατω απο τη ζωνη .. Νταλι
    και λυπαμαι πολυ .που το εκανες ..

αντε καλημερες πολλες σε ολους

λιλιουμμμμμμμμμ!! προσεχε τη στροφη βρε συ ,γιατι θα κανω σλαλομ σημερα χεχεχεχε!!
    θα με βρεις στα εφημερευοντα :P
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Page 6 of 13 FirstFirst ... 45678 ... LastLast