Originally Posted by
marina38
michael τι εννοείς δεν το δείχνει? Καταλαβαίνω βέβαια τη διαφορά κουλτούρας που λες, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να μην υπάρχουν ενδείξεις.
Η δική μου εμπειρία είναι πως συχνά οι άνθρωποι παραβλέπουν τα προφανή και μετά λένε ότι ο άλλος κρυβόταν.
Όχι ότι δεν υπάρχουν κι άνθρωποι που κρύβουν αποτελεσματικά τα κίνητρα τους, αλλά είναι πιστεύω μειοψηφία.
Στην πλειοψηφία απλά δεν δίνουμε σημασία σε κάποια 'καμπανάκια'.
Επίσης, η πλειοψηφία δεν δίνει σημασία σε κάποιες βασικότατες θεωρώ προϋποθέσεις, που είναι τα θεμέλια μιας υγιούς σχέσης, ιδίως αν μιλάμε για σχέση που θα θέλαμε να οδηγήσει σε κάποιου είδους δέσμευση.
Παράδειγμα: Βάζει ο/η σύντροφος το χέρι στην τσέπη να συμβάλλει στα κοινά έξοδα, ή κάνει την πάπια? Έχει κάποια εισοδήματα, έχει ποτέ εργαστεί, ή βασιζόταν μια ζωή στην πατρική περιουσία και εν γένει τις παροχές άλλων?
Έχω φίλο άντρα που παραπονιόταν ότι οι γυναίκες τον βλέπουν σαν πορτοφόλι. Ναι αλλά κι αυτός θεωρούσε υποχρέωση του να πληρώσει τις εξόδους και εν γένει τα έξοδα της σχέσης. Δεν έλεγε "Μαρία μου, δώσε κανά φράγκο, κατά προτίμηση τα μισά". Ούτε έφευγε αν η όποια Μαρία ΔΕΝ προσφερόταν ποτέ από μόνη της να καλύψει το μέρος των εξόδων που της αναλογούσε. Φυσικό επόμενο ήταν λοιπόν να προσελκύει τις ανάλογες γυναίκες.