Originally Posted by
viki38
Αν και λιγο καιρο μετα θα θελα να απαντησω και εγω στη Λιζα , οπως διαβασα και τη ρεα ετσι και εγω θυμηθηκα τη Βικυ 10-15 χρονια πριν . Μονο στις λεπτομερειες αλλαζει λιγο η ιστορια κατα αλλα ειναι ιδια . Και οπως ειναι τελικα φυσιολογικο (αν υπαρχει κατι φυσιολογικο σε ολο αυτο ) κατεληξα με ψυχολογικα προβληματα . Εσυ Λιζακι μου ομως εισαι πιο δυνατη , ειχες την δυναμη να μιλησεις για το προβλημα σου , ειχες τη δυναμη να κατσεις και να αποδειξεις την αξια σου εκει μεσα , σε εκεινη τη δουλεια που την κρατας οπως ειπες στα χερια σου , και σε πιστευω . Μεγαλωσες και φροντιζεις την αδελφουλα σου και εισαι ενα πλασμα γεματο αγαπη , μακαρι να σου εμοιαζα στο ελαχιστο . Εμενα παλι με κατεστρεψαν , μου εκλεψαν την ικανοτητα να εμπιστευομαι και να αγαπαω αληθινα , γιατι περα απο τα παιδια μου για τα οποια ζω και αναπνεω , δεν αγαπαω κανενα αλλο , ισως ουτε καν τον εαυτο μου . Τωρα τελευταια αρχησα να κανω καποια ενθαρρυντικα βηματα .
Δεν χρειαζεται να σου πω οτι συμφωνω απολυτα στο να φυγεις απο την επιχειρηση , επισης καλο θα ηταν να μαζεψεις καποια χρηματα και μετα να ανοιξεις τα φτερα σου και να πεταξεις, εισαι νεα και εχεις ολες τις δυνανατοτητες του κοσμου στα χερια σου . Μην τον φοβασαι , δεν μπορει να σου κανει κακο πλεον , εισαι ενηλικη , σε δικαιωνει καθε νομος . Στην πρωτη του απειλη μπορεις να του κανεις περιοριστικα μετρα και να φοβαται εκεινος μετα . Καταλαβαινω ποσο πληγωμενη εισαι που η μανα σου εχει αυτη τη ψυχρη συμπεριφορα , ομως δυστηχως αυτη ειναι , δεν προκειτε να αλλαξει ποτε , μην φθιρεις τον εαυτο σου να σκεφτεσαι ποσο διαφορετικα θα ηταν τα πραγματα αμα ειχε αλλη συμπεριφορα . Το αξιοσημειωτο ειναι οτι εμενα προσωπικα μου εχει πει πολλες φορες την κουβεντα που σου ξεστομισε "αμα παθει τιποτα ο πατερας σου θα σε διωξω απο εδω μεσα " , ποσες φορες την ακουσα και να με κοιταει με εκεινο το γεματο μισος βλεμμα , μην χασει τον αντρα της , το παιδι της χεσμενο , εχει σημασια που δεν ειμαι αιμα της ?που δεν με γεννησε ? ισως οχι , ισως ναι , δεν ξερω , δεν θελω να ξερω καν . Εχω κακοποιηθει με ξυλλο ακομα και με ζωνη με εχει χτυπησει ο πατερας μου και με χαρακα . Και σημειωτεων , ηταν ηρεμος ανθρωπος . Θεος σχωρεστον . Εμενα λοιπον τους σταματησαν τα γεραματα , η μανα μου δεν σταματησε , ηθελε να κανει εντυπωσιακη εξοδο , και πριν καταληξει σε γεροντολογικη κλινικη και ηρεμησει και συμφιλιωθουμε , με σκυλοβρησε εμενα την κακια που παντα εφταιγα για ολα .
Φυγε κοριτσι μου , και μην ξανακοιταξεις πισω , μονο τις αδελφες σου εχε απο κοντα , να ειστε αγαπημενες , να εχετε η μια την αλλη ειναι και αυτο μια μεγαλη παρηγορια