Originally Posted by
Macgyver
Eτσι οπως το τοποθετεις , ναι ειμαι αιρετικος . Αλλα οπως λεει ο Κηπ , δεν βαζω ταμπελλες σε θρησκειες , ως πιο ανοικτομυαλος , δεχομαι και τον Βουδιστη , και τον Ισλαμιστη , και οιονδηποτε πιστευει σε ενα ανωτερο πνευμα . Αν ειχα γεννηθει στην Ινδια , προφανως θα ημουν Βουδιστης . Δλδ εχω την πιστη μεσα μου . Ειναι σαν να με ρωτας ποια μαρκα αυτοκινητου μου αρεσει , μπορει να ειμαι φανατικος της bmw , αλλα δεν σημαινει οτι οι αλλες μαρκες ειναι υποδεεστερες , αλλα μεγαλωσα με bmw , οποτε εκει κολλησα . Πολλα απο αυτα ειναισυμβολικα , οπως και οι παραβολες του Χριστου , δεν ειναι να τα παιρνουμε τοις μετρητοις , αλλα ειναι επινοηματα ανθρωπων , κατα την πορεια των χιλιαδων χρονων που εχουν περασει . Παντως αυταρκης δεν αισθανομαι , η προσευχη ειναι μερος της ζωης μου , και καταφευγω σε αυτην συχνα . Μπορει να μην πηγαινω στην εκκλησια , αφου ο Θεος , η τελοσπαντων αυτο το ανωτατο πνευμα , δεν ειναι δυνατον να το περιορισουμε σε ενα ' σπιτι ' , ειναι πανταχου παρων , ακομα και στο δωματιο μου , και οπουδηποτε αλλου .
Δεν ειμαι του τυπου , πιστευω στο Θεο , και επαφιεμαι σε αυτον , αλλα στο συν Αθηνα και χειρα κινει , δλδ κανω οτι μπορω , και τα υπολοιπα τα αφηνω στον Θεο η τον Αγιο ταδε .