πιστευετε σε καποια ανωτερη δυναμη - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 76 to 88 of 88
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Eτσι οπως το τοποθετεις , ναι ειμαι αιρετικος . Αλλα οπως λεει ο Κηπ , δεν βαζω ταμπελλες σε θρησκειες , ως πιο ανοικτομυαλος , δεχομαι και τον Βουδιστη , και τον Ισλαμιστη , και οιονδηποτε πιστευει σε ενα ανωτερο πνευμα . Αν ειχα γεννηθει στην Ινδια , προφανως θα ημουν Βουδιστης . Δλδ εχω την πιστη μεσα μου . Ειναι σαν να με ρωτας ποια μαρκα αυτοκινητου μου αρεσει , μπορει να ειμαι φανατικος της bmw , αλλα δεν σημαινει οτι οι αλλες μαρκες ειναι υποδεεστερες , αλλα μεγαλωσα με bmw , οποτε εκει κολλησα . Πολλα απο αυτα ειναισυμβολικα , οπως και οι παραβολες του Χριστου , δεν ειναι να τα παιρνουμε τοις μετρητοις , αλλα ειναι επινοηματα ανθρωπων , κατα την πορεια των χιλιαδων χρονων που εχουν περασει . Παντως αυταρκης δεν αισθανομαι , η προσευχη ειναι μερος της ζωης μου , και καταφευγω σε αυτην συχνα . Μπορει να μην πηγαινω στην εκκλησια , αφου ο Θεος , η τελοσπαντων αυτο το ανωτατο πνευμα , δεν ειναι δυνατον να το περιορισουμε σε ενα ' σπιτι ' , ειναι πανταχου παρων , ακομα και στο δωματιο μου , και οπουδηποτε αλλου .
    Δεν ειμαι του τυπου , πιστευω στο Θεο , και επαφιεμαι σε αυτον , αλλα στο συν Αθηνα και χειρα κινει , δλδ κανω οτι μπορω , και τα υπολοιπα τα αφηνω στον Θεο η τον Αγιο ταδε .
    Να και ο ' φανατικος ' κατ εσε !!!!

Banned
    δεν διακρινω κανεναν φανατισμο και σε καμια περιπτωση προσωπικη επιθεση σε καποιον από το φορουμ αλλα γενικα στην ομαδα των χριστιανων.. αν καποιος θιγετε δεν εχω εγω το πρόβλημα...

απεναντίας να σου θυμισω κατι για 30 χρονια νεοτερες κλπ.. το μονο που δεν μας ειπες ηταν για ανηλικα.... αρα συμφωνα με τα δικα σου λεγομενα παντα το να κανω την διαπιστωση ότι εισαι ανώμαλος δεν είναι προσωπικη επιθεση... σωστα??

Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    .

απεναντίας να σου θυμισω κατι για 30 χρονια νεοτερες κλπ.. το μονο που δεν μας ειπες ηταν για ανηλικα.... αρα συμφωνα με τα δικα σου λεγομενα παντα το να κανω την διαπιστωση ότι εισαι ανώμαλος δεν είναι προσωπικη επιθεση... σωστα??
    Aνεφερθην σε 25 χρονια νεωτερες . Εσυ συνεχιζεις την ειρωνεια οτι μονο για να ανηλικα δεν ειπα . Αν θεωρεις τα 25 , εστω 27 χρονια διαφορα , τοτε εισαι οπισθοδρομικος η συντηρητικος . Δεν με γνωριζεις αλλωστε . Δεν ειναι προσωπικη επιθεση αυτο , κακοηθεια ειναι . Εγω , οταν αμυνομαι δεν καταφευγω σε κακοηθειες

Member
    Όχι βέβαια.......!!!!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by rita-2 View Post
    Όχι βέβαια.......!!!!!!!

Που παει το ' οχι , βεβαια ' , ριτα ?

Senior Member
    Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει Θεός. Αυτός που έχει δημιουργήσει τον κόσμο και εμάς τους ανθρώπους.

Member
    Υπάρχει φύση ζωή εμείς είμαστε ή ανώτερα δύναμη όλα είναι μέσα μας αν και τόσο πεισματικά το αποποιουμαστε.....!!!!!

Senior Member
    Τι ακριβώς εννοείς με τον όρο "ανώτερη δύναμη"?

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Τι ακριβώς εννοείς με τον όρο "ανώτερη δύναμη"?

Το ερωτημα ειναι πως οριζει ο καθεις την ανωτερη δυναμη . Αν ρωτας εμενα , εννοω αν πιστευεις οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη ,κατι πολυ μεγαλυτερο απο μας , δεν ξερω τι μορφης , που εχει δημιουργησει το συμπαν , τους ανθρωπους , το διεπει , δυσκολο να συλλαβει το μυαλο μου κατι παραπανω απο αυτο .
    Προσωπικα το ονομαζω Θεο , αλλος μπορει να τονομαζει αλλιως , δεκτον , συμφωνω οτι χρειαζομαστε εναν Θεο να πιστευουμε , τωρα το ερωτημα ειναι , ειναι δημιουργημα μας , ο εκαστοτε Θεος , η υπαρχει πραματι . Εγω πιστευω οτι υπαρχει , προσευχομαι σε αυτην την ανωτερη δυναμη , η πιστη κινητοποιει δυναμεις που υπαρχουν σε λανθανουσα κλατασταση μεσα μας , και οπως ειχε γραψει η ρεμεντυ , το αστειο ειναι , οτι και να μην υπαρχει αυτη η ανωτερη δυναμη , η προσευχη παλι εχει αποτελεσμα .
    Δεν πιστευω στο μπιγκ-μπανγκ , πιστευω οτι μια ανωτερη δυναμη εφτιαξε αυτο που ονομαζουμε συμπαν , αλλα ξαναλεω , δεν μπορει ενας θνητος να συλλαβει την μορφη , την υφη αν θελεις , αυτης της ανωτερης δυναμης . Οι δυνατοτητες του ανθρωπινου μυαλου , ειναι πεπερασμενες , οποτε η πιστευεις , η οχι .
    Μην συγχεουμε το τι πρεσβευει η εκκλησια , με το τι πραγματικα υπαρχει . Μπορει να μην πηγαινω στην εκκλησια , αλλα προσευχομαι σεναν Θεο , και σε Αγιους .

Senior Member
    Θα μπορουσε να υπαρχει αλλα δεν εχει νοημα να ειμαστε σιγουροι γι αυτο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    πως την οριζεις την ανωτερη δυναμη? όπως την οριζουν οι θρησκείες αυτης της γης? δηλαδή ενας επουράνιος μπαμπας ο οποιος είναι δημιουργος δικαστης και τιμωρος του ανθρωπου? ο οποιος εχει και μπραβους ταγματα αγγελων τα οποια επιτηρουν την ανθρωποτητα και επεμβαινουν και που και που αφηνουν και καμια παρθενα εγγυο??
    Με συγχωρείτε αλλά δεν είναι αστείο να περιγράφετε με τέτοιο τρόπο κάτι επειδή δεν σας εκφράζει. Κουλ . Όυτε εγώ είμαι της εκκλησίας αλλά για να σατυριζουμε πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις ... και ως θεολόγος αμφιβάλλω για τις θεολογικες σας γνώσεις. Εκτιθεστε. .. Φιλικά

Senior Member
    Quote Originally Posted by Cicada View Post
    Με συγχωρείτε αλλά δεν είναι αστείο να περιγράφετε με τέτοιο τρόπο κάτι επειδή δεν σας εκφράζει. Κουλ . Όυτε εγώ είμαι της εκκλησίας αλλά για να σατυριζουμε πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις ... και ως θεολόγος αμφιβάλλω για τις θεολογικες σας γνώσεις. Εκτιθεστε. .. Φιλικά

Θα συμφωνησω μαζι σου , cicada , αλλο σατιρα , αλλο γελοιοποιηση . Θεολογος , ε ? εντυπωσιαστηκα τωρα ! δεν εχω γνωρισει ποτε Θεολογο

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anakin View Post
    Θα μπορουσε να υπαρχει αλλα δεν εχει νοημα να ειμαστε σιγουροι γι αυτο.

Σε αυτο απαντησα , οτι ειτε πιστευεις , ειτε δεν πιστευεις Εγω δηλωνω πιστος χωρις να θεσω τα χερια μου επι τον τυπο των ηλων !

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456