Originally Posted by
Gallowdance
Τι να κάνετε ρε παιδιά; Αυτές τις σκέψεις σου, boo μου, τις λες στη γιατρό σου; Έχετε συζητήσει επί του θέματος;
Τώρα, ό,τι και να σου λέμε εμείς, είναι λογικό να μη μας ακούς. Ούτε ειδικοί είμαστε και η πλειοψηφία των μελών πάσχει από κατάθλιψη ή αγχώδη διαταραχή, δηλαδή δυο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις από τη δική σου. Καταλαβαίνω ότι σου είναι δύσκολο να αντιληφθείς πόσο παράλογες και αβάσιμες είναι οι ιδέες σου, μα είναι οι ιδέες σου και τις βιώνεις ως πραγματικότητα. Ξέρω (από την εμπειρία μου) πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι όλα αυτά είναι στο μυαλό σου και μόνο. Και εγώ πολλές φορές πείθομαι ότι είμαι άρρωστη, του θανατά, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου διατηρώ ακόμα τη σκέψη ότι αυτή η ιδέα είναι παράλογη και μη ρεαλιστική, όμως μου είναι πολύ δύσκολο να την αποβάλλω ή έστω να την περιορίσω τόσο ώστε να μην επηρεάζει τη λειτουργικότητά μου. Έχω κι ένα κουτάκι xanax σε περίπτωση που..., αλλά η μαμά μου δε θέλει να το σκέφτεται και μου απαγορεύει να τα πάρω και πολλές φορές οδηγούμαστε σε εντάσεις, έτσι είναι όμως οι οικογένειες. Και η δική σου νοιάζεται για σένα, ίσως όμως να είναι λίγο υπερβολική στις αντιδράσεις της, δεν ξέρουν πώς να το χειριστούν και ούτε μπορούν να καταλάβουν πώς νιώθεις. Ούτε εμείς μπορούμε, δυστυχώς. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δε θέλει το κακό σου, κάποια στιγμή οι ιδέες θα ατονήσουν - εύχομαι να θεραπευτείς σύντομα, γιατί οι ιδέες είναι βασανιστικές και αγχωτικές. Εγώ βέβαια έχω αγχώδη διαταραχή με καταναγκασμούς και εμμονές, όχι τόσο βαριά περίπτωση όσο η δική σου, αλλά μπορώ να καταλάβω ως έναν βαθμό πώς βιώνεις αυτές τις σκέψεις - με τη διαφορά βέβαια ότι εγαση ώ αντιλαμβάνομαι πόσο παράλογες είναι αλλά δεν μπορώ να απαλλαγώ από αυτές, ενώ εσύ τις βιώνεις ως πραγματικές.