Φυσικά και με επηρεάζει αρνητικά στην ψυχολογία το πρόβλημα, ειδικά τον τελευταίο καιρό, γιαυτό και πήγα σε ψυχολόγο, απλά ανέκαθεν γνώριζα πως αν αφήσω την αυτοπεποίθηση μου να πέσει θα χειροτερέψει το πρόβλημα έτσι κι αλλιώς, γιατί η απελπισία είναι απωθητική. Στον ψυχολόγο πήγα και του είπα πως η απουσίας ερωτικής ζωής με στεναχωρεί όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια και αυτός μετά από δύο μόλις συνεδρίες μου είπε πως δεν έχω κάποιο πρόβλημα αυτοεκτίμησης που να προβάλω άθελα μου προς τα έξω και να αυτοσαμποτάρομαι, στην επόμενη συνεδρία ασχοληθήκαμε με το πως να αποδεχτώ το πιθανό ενδεχόμενο του να μείνω για πάντα μόνος μου και να μην με πειράζει. Στο σημείο αυτό του δήλωσα πως δεν είμαι διατεθειμένος να τα παρατήσω από τώρα και να δεχθώ ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μου είπε πως τότε δεν μπορεί να βοηθήσει με κάποιον άλλο τρόπο. Θηλυπρεπής είμαι στην εμφάνιση όχι στην συμπεριφορά, μάλλον επειδή οι γυναίκες με βλέπουν με τόσες παρέες, τόσο δραστήριο όλη την ώρα πιστεύουν πως είναι αδύνατον να μην έχω εμπειρίες σε τέτοια ηλικία. Είναι περίπου το ίδιο σκεπτικό με ότι έχει γραφτεί παραπάνω στο πως βλέπετε "άσχημους" να έχουν σχέσεις και το πόσο απίθανο φαίνεται σε πολλούς εδώ η κατάσταση μου.