Originally Posted by
Repairer of Reputations
Το ήμισυ του παντός σ' ένα τέτοιο πλάνο είναι ο τρόπος που αυτό θα ξεκινήσει.
Δηλαδή με μια φράση όπως "γιατρέ θέλω να μειώσω τα χάπια που παίρνω για τον ύπνο, με σκοπό στο παρακάτω χρονικό διάστημα να παίρνω τη χαμηλότερη δόση που συνιστάται, μέχρι να καταλήξω στο να μη χρειάζομαι καμιά βοήθεια από χάπι για να πέφτω το βράδυ για ύπνο σαν άνθρωπος".
Να του δωσεις να καταλάβει τί είναι αυτό που θέλεις. Κι ότι αυτό που θέλεις, έχει γίνει στόχος πλεον.
Τα περί δοσολογιών, τύπων χαπιών και χρονοδιαγραμμάτων άστα στο γιατρό.
Όπως κατάλαβες όμως, το βάρος του απεγκλωβισμού σου απ τα χάπια αυτά δεν πέφτει μόνο στους ώμους του γιατρού, πέφτει και στους δικούς σου. Ο στόχος θα επιτευχθει σε Συνεργασία. Ο γιατρός έχει το εύκολο κομμάτι γιατί έχει και τις γνώσεις, εσύ έχεις να κάνει μ' ενα μόνο πράγμα που λέγεται Θέληση.
Θα ετοιμαστείς να βάλεις τη ζωή σου σε νέο πρόγραμμα. Ανανέωσης και πορείας προς το καλύτερο.
Θα ξεκινήσεις πιάνοντας μολύβι και χαρτί αν χρειαστει, για να σχεδιάσεις το πώς θα βάλεις σε τάξη το Χρόνο σου. Το προσωπικό σου 24ωρο δηλαδή. Από την ώρα που ξυπνάς: πώς κατανέμεται ο χρόνος σε πάγιες υποχρεώσεις, τί έχεις να κάνεις το μεσημέρι (αν καταφέρνεις να ξεκλέψεις ένα 2ωρακι για σιέστα, να ξέρεις είναι βάλσαμο για τον καθένα). Τι πράγματα έχεις υποχρεωτικά να κάνεις το απόγευμα...μέχρι να φτάσεις στο φλέγον ζήτημα της βραδυνής ώρας και του ύπνου.
Γράψε πώς είναι τώρα το 24ωρο σου (πόσο χρόνο δίνεις σε υποχρεώσεις, πόσος χρόνος σου μένει για χαλάρωση και πόσο μπορείς να διαθέσεις σε ψυχαγωγία).
Ξέρω πως φαίνεται αυτό σαν ένα κάπως..."τί της λές της κοπέλας μωρή Τρελώτζα?"
Αλλά θ' απασχολήσει αρκετά το μυαλό σου ο τρόπος που θα σχεδιάσεις ένα λειτουργικότερο ημερίσιο πρόγραμμα καταλήγοντας να έχεις τον νυχτερινό χρόνο προς ώφελός για να κοιμάσαι καλύτερα. Θα σε απασχολήσει από το να κάνεις κακές ψυχρες κι ανάποδες σκέψεις με φόβο, που καταλήγουν στο να κοιτάς το ταβάνι και να πιάνεις Κάιρο.
Όσο το φτιάχνεις κι όσο το εξελίσσεις, θα βλέπεις πόσα καινούρια πράγματα μπορείς να προσθέτεις που να ωφελούν -και πόσα σκουπίδια πέταξες έξω και ξαλάφρωσες.
Θα πάρε, όσο χρόνο χρειαστεί.
Ομως στην ώρα που θα είναι να πέφτεις για ύπνο θα είσαι αυστηρή! Γυμνασιάρχης. Χάρακας. Αμα αποφασίσεις πχ. 23:00μμ ότι θα βαράει σιωπητήριο, έτσι θα γίνεται.
(Εδώ χρειάζονται κάποιες οδηγίες απ το γιατρό-ο οποίος να χει πάρει ξεκάθαρα το μηνυμα οτι τα χάπια ύπνου σταδιακά θα μειώνονται μέχρι κάποτε να κοπούν, κάποιες ιδέες σου έχω γράψει στο αμεσως προηγούμενο πόστ μου. Υπάρχουν κάποιες πολύ απλές τεχνικές που αφορούν την αναπνοή οταν θέμε να χαλαρώσουμε να κοιμηθούμε-δεν τις ξέρω απέξω γιατί σε μένα δεν πιάνανε με τίποτα, κάνε ένα ψαχτικό στο ίντερνετ, υπάρχνουν σίγουρα).
Το χαρτάκι οδηγιών του seroquel ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΠΟΤΕ. (Κι ελπίζω να σε πρόλαβα να μην το κάνεις).
Ακόμα και χαρτί οδηγειών απλής ασπιρίνης να διαβάσεις έχει λιστα με παρενέργιες.
Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι δεν υπάρχουν παρενέργιες σ' εμάς.
Άστο το χαρτάκι του εκεί που είναι. Αμα το ξετυλίξεις, μέχρι να ξαναδιπλωθεί σωστά θα σου πάρει όλη νύχτα-πάλι δε θα κοιμηθείς...