Originally Posted by
Miliva21
Να αντιδράσεις σε ότι αφορά τη ζωή σου μόνο..Ναι! Έχεις το δικαίωμα εκεί να αντιδράσεις...αυτό σημαίνει ότι η θεματοθετρια είναι ελεύθερη να δράσει όπως θέλει και να αποφασίσει για τη ζωή της είτε να συνεχίσει να είναι μαζί του είτε να τον χωρίσει είτε να φύγει χωρίς να πει τίποτα είτε να τον βρίσει...
Μπορεί να πάρει αποφάσεις και επιβάλλεται να πάρει για τη ζωή της......Η σχέση της μαζί του είναι αυτό που την αφορά και την επηρεάζει.....το τι σχέση έχει αυτός με τη γυναίκα του είναι ξένο χωράφι..................εκείνη μπήκε άθελά της ανάμεσα τους ο γάμος προϋπήρχε..........άρα η γυναίκα του δεν έκανε κάτι να τη βλάψει....το λάθος είναι αυτουνού που δεν μίλησε και της θεματοθετριας που τα κατάπιε αμάσητα...
/QUOTE]
Αντίδραση λοιπόν απέναντί του σημαίνει μόνο να φύγει "αβρόχοις ποσί;" Έτσι ατιμώρητος θα μείνει αυτός για την ατιμία που έκανε σε βάρος της Σταυρούλας; Και σε λίγο θα προσπαθήσει να βρει άλλο θύμα που όπως λες "τα καταπίνει αμάσητα". Είναι θέμα εξυπνάδας δηλαδή, όχι ηθικής.
Και επίσης, επιμερίζεις την ευθύνη ίσα και στους δύο με αυτό που αναφέρεις: "το λάθος είναι αυτουνού που δεν μίλησε και της θεματοθέτριας που τα κατάπιε αμάσητα". Ε, όχι! Δεν θα βάλουμε ίσα τον απατεώνα με τον εξαπατημένο! Δηλαδή αυτός που είναι π.χ. λιγότερο έξυπνος και δεν αντιλαμβάνεται τις πονηριές του κάθε απατεώνα έχει την ίδια ευθύνη με τον απατεώνα γι αυτό που γίνεται εις βάρος του;;;;;;
Θα σου πω μια αληθινή ιστορία που έγινε πριν 45 περίπου χρόνια:
Η αδελφή του πατέρα μου ήταν παντρεμένη με έναν άνθρωπο που μετά από μερικά χρόνια γάμου έκανε μία εξωσυζυγική σχέση. Η κοπέλα με την οποία έκανε σχέση ήταν από χωριό και είχε έρθει στην Αθήνα, έγινε νοσοκόμα και εργαζόταν σε κάποιο νοσοκομείο. Ο άντρας της θείας μου της εμφανίστηκε ως ελεύθερος, εκείνη ήταν άβγαλτο κορίτσι (ήταν και ο πρώτος της) και τον πίστεψε. Η θεία μου κάποια στιγμή "μυρίστηκε" τί γινόταν και έβαλε ντέντεκτιβ ο οποίος τα βρήκε όλα και μάλιστα βρήκε και το σπίτι που είχε νοικιάσει η κοπέλα και έμενε και που την επισκεπτόταν εκεί ο θείος.Τότε υπήρχε ο περιβόητος νόμος περί μοιχείας, η μοιχεία ήταν ποινικό αδίκημα και αν σε συλλάμβαναν "επ αυτοφόρω" έβγαινε σε βάρος σου το διαζύγιο και έτρωγες και ποινή φυλάκισης (εξαγοράσιμη). Όταν δε, σε έπιαναν "επ αυτοφόρω" σε πήγαιναν στο τμήμα και ξεβράκωτο με τα σεντόνια. Η θεία μου λοιπόν παραφύλαξε, με μάρτυρες και την αστυνομία, μπούκαραν στο σπίτι και τους έπιασαν "επ αυτοφόρω".
Η κοπέλα, που δεν ήξερε την παλιανθρωπιά του θείου μου, έπαθε σοκ. Φανταστείτε μια κοπέλα από χωριό, που ήλπιζε να αγαπήσει κάποιον και να τον παντρευτεί, να την τραβάνε γυμνή στο Τμήμα παρουσία αστυνομικών και της θείας μου! Ξέρετε τί έγινε μετά από μιά εβδομάδα; Η κοπέλα αυτοκτόνησε! Και ο θείος μου μιά χαρά τα έμπλεξε με άλλη σε καναδυό μήνες. Με την θεία μου χώρισαν οριστικά και εκείνος μιά χαρά ξαναέκανε οικογένεια με πολύ νεότερη γυναίκα και ζει ακόμα χωρίς να έχει συμβεί τίποτα.
Όχι Milova μου, πρέπει να πληρώνουν κάτι τέτοια αποβράσματα σαν τον θείο μου.