Σε κάποια φάση όταν μιλούσαμε η μητέρα μου πέταξε ένα "έπος" ότι ο μπαμπάς της είπε (δήθεν) ότι πιστεύει πως παράτησα την σχολή. Αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό μένω πιο πολλές μέρες εκτός σπιτιού (μένω στον φίλο μου). Πιστεύω πως δεν το είπε αυτό ο πατέρας μου. Η μαμά μου είτε φουσκώνει λεγόμενα είτε απλά στεγνά λέει ψέματα γιατί ξέρει ότι τον μπαμπά τον φοβάμαι (και τον σέβομαι). Το κομμάτι του μπαμπά το ανέφερα στην ψ τις προάλλες μετά από το ποστ που με ρώτησες τι παίζει με τον μπαμπά. Το συζητήσαμε.
Βλέπω πολλές αλλαγές. Βλέπω από πλευράς μου ότι αντί να πάω για "πόλεμο" όταν το πράγμα δεν είναι υπέρ μου και να κάνω επίθεση είμαι πιο διαλλακτική. Η ψ έχει πει πολλές φορές την φράση "ρε παιδί μου δεν είναι κουραστικό να είσαι μονίμως σε θέση μάχης;". Έτσι έχω μάθει. Έχω μάθει στην άμυνα. Ως παιδί θυμάμαι συνεχώς να έχω τα μάτια μου 14 για να αποκρούσω ή έστω να διαχειριστώ μια επίθεση.
Στην παρούσα φάση στο σπίτι δεν γίνεται τίποτα. Όποτε θέλω έρχομαι και όποτε θέλω φεύγω. Δεν με ρωτάει κανείς και τίποτα. Το παράξενο είναι ότι ενώ θα έπρεπε να νιώθω ελεύθερη συνεχίζω να νιώθω την ανάγκη να λογοδοτήσω. Αυτό θέλει πολλή δουλειά ακόμα.