Καλημέρα !!!!
Είπες την λέξη κλειδί για εμένα ...
Οικογένεια ...
Είναι πλέον το μόνο αγκαθάκι που μου έχει μείνει από την τότε μαύρη περίοδο της ζωής μου ....
Τότε που κοντεψα να τα δυαλισω όλα γιατί αυτή η κολοκατασταση σε κάνει τόσο εγωιστή που δεν βλέπεις τίποτα πέραν από τον ευταο σου ..
Αυτή η περίοδος που νομίζεις ότι φταίνε όλοι οι άλλοι ,επειδη το μόνο που θες είναι να είσαι εσύ καλά και το πιο βασικό ότι κανένας δεν σε καταλαβαίνει και νομίζεις ότι όλοι είναι εναντίον σου...
Ποτέ δεν φανταζομουν όταν δέχτηκα να μπω στη θεραπεία του άσχετου κατά αλλά θέματος μου με την κατάθλιψη ,οτι μέχρι να συνηθίσω αυτό το χάπι θα περνουσα και εγώ μέσα από τον λαβύρινθο αυτό ...
Ότι θα ήμουν σε τέτοιο λήθαργο που θα επέτρεπα ανθρώπους και καταστάσεις να προσπαθούν να μου βάλουν στο μυαλό ιδέες πως είμαι τόσο καταπιεσμένο άτομο μέσα στο γάμο μου που δεν έχω την δύναμη να φύγω από αυτόν ....γιατί πολύ απλά αυτό ήθελαν εκείνοι...Όχι γιατί δεν περνούσα καλά ,αλλά γιατί ήμουν γαντζωμενη στην κυριολεξία συναισθηματικά από τον ανθρωπο μου που έτυχε εκείνη την περίοδο να αλλάξει και εκείνος στάση απέναντι μου όχι γιατί το ήθελε πραγματικά αλλά γιατί αυτή ήταν η οδηγία από τον ψυχολόγο μας μιας που το νταντεμα σε κάποιες περιπτώσεις όπως έχουμε πει πολλές φορές εδώ μέσα δεν κάνει πάντα καλό ...
Ειδικά όταν βλέπεις την επί τόσων χρόνων γυναίκα σου να έχει πάθει στην κυριολεξία μετάλλαξη και να μην μπορείς να το πιστέψεις ...
Γι αυτό και όταν βλέπω παρόμοιες υποθέσεις εδώ μέσα είμαι αυτή που επιμένω στο να δίνουμε ευκαιρίες ,πολλές ευκαιρίες γιατί όταν το μυαλό σου είναι θολωμενο είναι ικανό να διαλύσει ότι πιο όμορφο έχεις δημιουργήσει στη ζωή σου ....
Αυτό είναι ένα αγκαθάκι που ακόμα είναι μέσα μου ...γι αυτο που τώρα πλέον έχω βγει από αυτό το σκοτάδι δεν θα σταματήσω να τους λέω και να του δείχνω την αγάπη μου και την ευγνωμοσύνη μου που εκείνος στάθηκε πραγματικός βράχος σε όλο αυτό και με την υπομονή του και την επιμονή του κρατήθηκε η οικογένεια μας και το κυριότερο τώρα πλέον πιο δυνατή από κάθε άλλη φορά ....
Τώρα πλέον είμαι και εγώ σε θέση να βάλω στην θέση του τον οποιοδήποτε θα πιάσει στο στόμα του την οικογένεια μου ...
Αυτόν που ακόμα και τώρα είχε το θράσος να ρίξει την χολή του μπας και καταφέρει πάλι τον σκοπό του γιατί πολύ απλά έχει μείνει κολλημένος στο άτομο που υπήρξα κάποτε ...
Αυτή την φορά όμως κατάφερα και τον έκανα να καταπιεί την γλώσσα του και φυσικά να μην ξαναπιάσει από εδώ και πέρα στο στόμα του αξίες που δεν μπορεί να τις κατανοήσει ..
Αξίες που προσπαθεί όχι σε εμένα αλλά και αλλού να τις διαλύσει ...
Αυτή την φορά είναι περήφανη επιτέλους για την πράξη μου χωρίς ίχνος ενοχής αυτή την φορά για τη συμπεριφορά μου!!
Πόσο κρίμα να βλέπεις ανθρώπους που επειδή δεν κατάφεραν οι ίδιοι να νιώσουν την αξία της λέξης οικογένεια να προσπαθούν και να θέλουν να διαλύσουν άλλες χωρίς ίχνος μεταμέλειας και αξιοπρέπειας ,μόνο και μόνο γιατί θέλουν να ικανοποιήσουν το εγώ τους ..
Και σε πείσμα αυτών τον ανθρώπων λοιπόν θα το λέω σε κάθε ευκαιρία ...θα λέω τι σημαντικό πράγμα είναι η οικογένεια και πόση χαρά σου δίνει να υπάρχεις μέσα σε αυτή ...
Και όχι δεν είμαι εμμονή ,ούτε καταπίεση ή οποίοι άλλο κοσμιτικο επίθετο μου προσάπτουν πλέον ...άλλωστε πλέον μου είναι αδιάφορο...
Είναι υπερηφάνια και αγάπη για όλο αυτό ..Είναι αυτό που θα σε κάνει να καμαρώνεις μια ζωή που η τύχη σου σε αξίωσε να βρεις στο δρόμο σου ένα τέτοιο άνθρωπο που να στο χαρίσει ..
Γιατί πραγματικά ο γάμος και η οικογένεια είναι λαχείο πραγματικό ..Όση αγάπη και να έχεις ο χρόνος και οι καταστάσεις που ζεις μέσα σε αυτόν σε κάνουν να καταλαβαίνεις αν ήσουν τυχερή η όχι στην επιλογή του συγκεκριμένου "λαχνού"
Γι αυτό στο θέμα της κατάθλιψης η οικογένεια οποία είναι αυτή είναι άμεση συνδεδεμένη με την κατάληξη που θα έχεις εσύ ...Όλο αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εσένα δυστηχως γιατί πολύ απλά εσύ την συγκεκριμένη περίοδο δεν μπορείς να σκεφτείς σωστά ...
Μην αφήνουμε αυτή την αρρώστια να καταστρέφει όμορφα πράγματα γεμάτα αγάπη και σεβασμό ..
Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δεν αντέχουν να δίνουν τέτοιες μάχες και φεύγουν..
Και δυστηχως όταν εσύ συνειδητοποίησης τι έχεις κάνει και την μοναξιά που σε περιμένει θα είναι ακόμα πιο δύσκολο όλο αυτό ...
Η μοναξιά είναι καλή όταν την επιλέγουμε εμείς συνειδητά ,όχι όταν ξυπνάμε μια μέρα και την ανακαλύψουμε ότι άθελά μας ήρθε στη ζωή μας ...