Originally Posted by
Marilou
Τα συστατικά μια τροφής όπως γνωρίζεις mind για να απορροφηθουν ολα και να μην χαθεί τίποτα πρέπει να γίνεται πάντα με σωστό συνδιασμό και φυσικά να μην έχεις κανένα απολυτος θέμα με το στομάχι που πλέον δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει ,ώστε να γίνεται η σωστή απορρόφηση και διοχέτευση από εκει όπως και αυτό συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα όργανα μας ...
Επίσης η διαφορά είναι στον τρόπο χορηγησης τις πρωτεινης και πάλι έχει σχέση με το κατά πόσο απορροφάται .
Δεν έχει καμία σχέση η πόσιμη πρωτεινη που για να απορροφηθεί και να διοχετεύτει σωστά πρέπει να γίνεται παράλληλα με πολύ συγκεκριμένες τροφές .
Ας πούμε εσύ μπορείς να φας κοτόπουλο ή γαλοπούλα με όλα τα συστατικά που έχει μια μπανάνα ή γενικά κάποιο άλλο φρούτο?
Γιατί όλοι αυτοί που κάνουν σωστή διατροφή και υγιεινή συχνά έχουν θέμα με τον αιματοκρίτη τους ?
Σίγουρα όχι γιατί δεν τρέφονται σωστά ,αλλά επειδή ας πούμε φάω εγώ φακές με μια σαλάτα που να περιέχει τυρί το μεσημέρι είναι σαν να μην έφαγα τίποτα γιατί καλλιστα το σίδηρο που περιέχεται στις φακές απαγορεύετε να εισέλθει στον οργανισμό ταυτόχρονα με το ασβέστιο ,όχι ότι θα πάθεις κάτι απλά δεν θα απορροφηθεί .
Γιατί λένε φάε όσπρια με ρύζι μαζί ?
Ειδικά φακές με ρύζι ?
Δεν υπάρχει καλύτερος συνδιασμός ....
Ή πρέπει να είσαι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι η φακές που προμηθεύεσαι δεν περιέχουν μέταλλα και φάρμακα ..
Ή θες να φας σκέτες τις φακές πιες ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι από πίσω στο καπάκι μπορείς ?
Η βιταμίνη c είναι απαραίτητη για να την σωστή απορρόφηση του σιδήρου.
Εγώ πραγματικά κουραστικά μόνο που τα είπα ...
Σου έφερα ένα παράδειγμα για να δεις ότι για να απορροφήσεις πλήρως από τις τροφές αυτά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου είναι εξαιρετικά δύσκολο .
Ενώ η πόσιμη πρωτεινη πάντα πίνεται σε smoothie .
Χρησημοποιει όλα εκεινα τα στοιχεία που πρέπει να εισέλθουν ταυτόχρονα για να γίνεται παράλληλα η απορρόφηση της .
Ποιος στο είπε αυτό ότι ο μυς δεν είναι απαραίτητο στοιχείο για τους τραυματισμούς .
Πραγματικά είναι ότι πιο λάθος έχω ακούσει .
Το μυϊκό μας σύστημα εινάι αυτό που καθορίζει κατά πόσο ο σκελετός ενός σώματος είναι δυνατός και αντέχει στην τυχών καταπόνηση του .
Είδες εσύ κάνα αθλητή να μπαίνει χωρίς προθέρμανση ή στο τέλος του αγώνα να μην κάνει διατατικες ?
Αν δεν το κάνει όλο αυτό πώς θα ενεργοποιηθεί πρώτα το μυϊκό σύστημα ,να ζεσταθεί και αντίστοιχα στο τέλος να χαλαρωση ώστε το σκελετικό του σύστημα να είναι προστατευμένο ?
Με αυτή σου την λογική καταρυπτςις όλο το έργο που κάνουν οι φυσιοθεραπευτές που σου βγάζουν το πρόγραμμα πριν και μετά από το τέλος τις οποιαδήποτε σου ασκησης...
Άλλο ένα μεγάλο σου λάθος αυτό που είπες για την ντοπα .
Σε πληροφορώ πως δεν υπάρχει ούτε ένας αθλητης που να βρίσκεται σε αγωνιστικο χώρο αυτή την στιγμή και να μην παίρνει σκευάσματα τα οποία ειναι ελςγμενα και φυσικά επιτρεπτά από τον Διεθνείς παγκόσμιο οργανισμό Αντιντοπινκ Κοντρόλ που ειναι υπεύθυνος για την δειγματοληψία και την έκδοση των αποτελεσμάτων ...
Κανένας επαγγελματίας αθλητής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που απαιτεί το άθλημα του καθαρά και μόνο από την διατροφή .
Όσο καιρό ήταν ο άντρας μου εν ενεργεία σε όλο αυτό το κομμάτι μαζί με το πρωινό του και το μεσημεριανό του επερνε παράλληλα του κόσμου τις βιταμίνες και του έχει γίνει πάρα πολλές φορές ελενχος και δεν βρέθηκε ποτέ θετικός .
Φυσικά υπάρχουν και τα απαγορευμένα αλλά εκεί mind δυστηχως βλέπεις τα αποτελέσματα ...
Σαν τα κοτόπουλα πέφτουν μέσα στα γήπεδα αυτοί που το παρακανουν ..Μακάρι να είχαν ελενχθει πιο νωρίς να τους έβρισκα και να μην μας αφειναν από ανακοπες και διάφορα άλλα ...
Και φυσικά εδώ στο φόρουμ δεν μιλάμε για επαγγελματίες αθλητές αλλά μιλάμε για ανθρώπους που αθλούνται .
Είναι αδύνατον να πάρει τα απαραίτητα συστατικά μέσα από την τροφή .
Τι να σου πω ότι εγώ κάθε χρόνο ελενχω το συμπλεγμα Β που είναι κυριο συστατικο σε εμένα ώστε να επουλωθεί κάποια στιγμή η νευρολογική ζημιά που έγινε με τον τραυματισμό μου ?
Και προσπαθώ να τρώω πάντα όλες τις τροφές που περιέχουν αλλά Παρ ολα όλα αυτά έχω ενα στομάχι που το έχω χαλάσει από το ανχος μου ,ένα θυροειδή που εμποδίζει καμιά φορά την απορροφησει και τον μεταβολισμό αυτών και μια βαρεμάρα κατά καιρους στην κυριολεξία να φάω και παραλείπω γεύματα ....
Επειδή είναι τεράστια κουβέντα αυτή και αν θες μπορείς να την κάνεις με ένα γιατρό διατροφολόγο για να σου εξηγήσει και εκείνος ότι το να αφομοιώσει στο 100 %μια βιταμίνη ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να είσαι απόλυτα υγιείς και να γίνεται ταυτόχρονη λήψη κάποιον ομάδων ..
Κοινός να μην ασχολησαι όλη μέρα με τίποτε άλλο παρά μόνο με το τι θα φας και πως θα το φας και ακριβώς τι ώρα θα το φας .
Εδώ σε μια χώρο ηλιόλουστη και έχουν θέμα όλοι με την D και κατ επέκταση με μυοσκελετικους πόνος ..
Τι περιμένεις ?
Να σου πω και κάτι επειδή όλα αυτά τα κάνω χρόνια και όσο ήμουν εν ενεργεία αθλήτρια και μετά κάποιες στιγμές, κουράζομαι ειλικρινά εγώ πλέον και δεν θέλω τίποτα να φτιάξω και να φάω από αυτά που πρέπει με τον συγκεκριμένο τρόπο ...
Γιατί είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό και να το κάνει κατά γράμμα ειδικά αν δεν ζει μόνος του και έχει και άλλα άτομα για να μαγειρεύει και να περιποιείται ....
Και καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που λένε δεν μπορώ άλλο να μετράω θερμίδες να συνδιαζω γεύματα και να μαγειρεύω ξεχωριστά για εμένα .
Και σκέψου ότι εγώ ποτέ δεν είχα θέμα με το βάρος ίσα ίσα ....
Αλλά η ουσία είναι μια ,τα πάντα με μέτρο ,όχι ακραία πράγματα και ας πάρουμε και κάτι βιολογικό σε πρωτεινουλα ή βιταμίνες ,ίσα ίσα μόνο καλό μας κάνουν .