Εδω να λέμε τι φάγαμε εχθές - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 13 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 182
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Marilou View Post
    Μιλαω για καθαρη πρωτεινη αρακα ,γαλακτος ,ρυζιου και αυτη που παιρνω τωρα εγω που ειναι καινουργια και μου την συστησε η γιατρος μου και αφορα καθαρα το θεμα μου ,ειναι φαρμακευτικης Κάνναβης που πραγματικα εκτος απο μυικη μαζα ηταν και η αιτια για την μειωση του χαπιου που επαιρνα για τον νευροπαθητικο πονο ..

Φαρμακευτικη κανναβη ενα αλλο μεγαλο κομματι που πραγματικα εχει σωσει πολυ κοσμο και απο χαπια ψυχολογικου θεματος -διατροφικες διαταραχες και απο δερματικα προβληματα αλλα το κυριοτερο απο μυοσκελετικους πονους ....
    Οσους τους ενδιαφερει ας ψαχτουν ...

Τα γραμμαρια ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση του καθενος και εκει ειναι που λεω οτι οι αλλες πρωτεινες εχουν γινει σουπα και εχουν βαλει σε ενα τσουβαλι ολους μαζι .
    Τα γραμμαρια παιζουν αναλογα με τα κιλα σου ,την ληψη των αναγκων σου σε ιχνοστοιχεια που εχει μεσα και το ειδος πρωτεινης .
    Οταν επερνα του γαλακτος και του αρακα(αηδια δεν το συστηνω) ηταν διπλασια απο οτι παίρνω(2 κουταλιες της σουπας ) τωρα της φαρμακευτικης κανναβης ( μια κουταλια της σουπας ,ετσι τα εχω εγω για να μην χρειαζεται να εχω παντα μια ζυγαρια οταν το φτιαχνω εκτος σπιτιου)
    Καθε φορα που παω στο γιατρο με μεταει και μου λεει πως προχωραω και αλλωστε μειωνεται η δοσολογια και αλλοτε μου την κοβει και τελειως ...
    Οκ αν μια μερίδα της πρωτεΐνης που πίνεις σου δίνει 20 γραμμάρια πρωτεΐνης και κάποιος άλλος αντί να πιει αυτήν φαει 70 γραμμάρια κοτόπουλο και παρει 23 γραμμάρια από το κοτόπουλο ποια είναι η διαφορά; Η αφομοιωση; Ε θα αργήσεις μια ώρα και; Μα ο μυς στην ανάπλαση θελει δυο μέρες η μια ώρα τι να λέει; Στον τραυματισμο δεν σε σώνει τιποτα κανένα συμπληρωμα. Εδώ όμως δεν έχεις να κάνεις με αθλητες εδώ μέσα άσε που αν το πάμε κανονικά ο καθε αθλητής θα πρέπει να παιρνει πρωτεινη που ειναι ελεγμένη με πιστοποιητικό για απαγορευμένες ουσίες που δεν υπαρχει τέτοιο προιον στην αγορά οποτε στη ουσία ούτε οι αθλητες δεν μπορούν να καταναλώσουν κάτι τέτοιο φοβούμενοι μη βγουν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ. Εδώ ο κόσμος αυτο που τον νοιάζει είναι να γίνει κανονικός στα μάτια του δεν εχειχσκοπο να κατέβει σε τίποτα αγώνες.

Η πχ η αποτοξινωση, τι σόι αποτοξινωση να κανω και να αναφέρω όταν ότι τρώω ειναι βιολογικό. Οι άλλοι δεν ξερω τι κάνουν και πως το κάνουν.

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    γεια σου ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ , οντως ειναι υποθερμιδικη, τρωω ομως ξηρους καρπους , σαλατες , και οτι τρωω εχει θρεπτικη αξια .....δεν ξερω ποσες θερμιδες ειναι, δεν μετραω .....ουτε την θεωρω διαιτα , δεν πιστευω στις διαιτες , διατροφη ειναι....
    Κατάλαβα! Απλώς, η διατροφολόγος του αδελφού μου που κάνει δίαιτα του είπε πως αν μειώσει κάποιος πάρα πολύ τις θερμίδες τότε ο οργανισμός του (που παίρνει σήμα ότι δεν βρίσκει τροφή και πρέπει να κάνει εξοικονόμηση ενέργειας) ρίχνει τον μεταβολισμό..
    Αν όμως αισθάνεσαι ότι πάει καλά έτσι, τότε εντάξει.
    Είναι και θέμα οργανισμού.

Senior Member
    ισχυεοι οτι ο οργανισμος αν το αντιληφθει ως προσπαθεια εξοντωσης του , που ετσι θα το εκλαβει, θα κλεισει τον μεταβολισμο, για λογους αυτοπροστασιας , τοτε γιατι εχασα 12 κιλα σε 14 μερες στην εντατικη , τρεφομενος μονο με ορο και δεν τα ξαναπηρα ? δεν ειναι θεμα οργανισμου , ο οργανισμος ειναι ενα θαυμαστα αυτοπροστατευομενο συστημα ....

Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Η πρωτεΐνη είναι μια αλυσίδα αμινοξέων τα αμινοξέα χωρίζονται σε αυτά που διαθέτει ο οργανισμός και είναι φτηνά και στα αμινοξέα που πρέπει να προλαμβάνουν και είναι ακριβά. Μια πρωτεΐνη λοιπον μπορει να προέρχεται από όρο γάλακτος αυγά. Υπάρχει μια μέθοδος που λέγεται spiking.. Σύμφωνα λοιπόν με τον fda μια βιομηχανικη μονάδα το μόνο που χρειαζεται είναι να πιάνει τα νούμερα που χρειάζεται ανεξάρτητα της πηγής. Άρα λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιεί ότι ποσότητα θελει από όπου θέλει για να πιάνει τα νούμερα. Αυτά αποδίδουν θετικά στον οργανισμο; Όχι δεν αποδίδουν διότι τα συγκεκριμένα αμινοξέα δεν συμβάλλουν στην αύξηση και σύνθεση μυϊκό ιστου που η πρωτεΐνη αυτό έχει σκοπο; Αρα τι κερδίζει κάποιος που πίνει τέτοιες πρωτείνες; Τίποτα.... εκτός από το να παίρνει ένα γεύμα που στην ουσία το μόνο που δίνει είναι θερμιδες.

Ο σκοπός αυτών των συμπληρωματων είναι να προσφέρουν ένα πλήρες γεύμα για την σύνθεση μυϊκου ιστού μετά από προπόνηση και το ερώτημα λοιπόν είναι κάποιος που δεν γυμνάζεται εντατικά το χρειάζεται;
    Από την άλλη αν κάποιος μετά από προπόνηση αντι να πάρει συμπλήρωμα φάει πχ γαλοπούλα ή κοτόπουλο το πετυχαινει; Ναι....
    Ευχαριστούμεεεεεεε! Πολύ χρήσιμο και η αλήθεια είναι ότι αυτά τα σκευάσματα μου προκαλούν στομαχοπονο. Και ένοιωθα τύψεις που σε μπορώ να τα πάρω κιόλας!

ισχυεοι οτι ο οργανισμος αν το αντιληφθει ως προσπαθεια εξοντωσης του , που ετσι θα το εκλαβει, θα κλεισει τον μεταβολισμο, για λογους αυτοπροστασιας , τοτε γιατι εχασα 12 κιλα σε 14 μερες στην εντατικη , τρεφομενος μονο με ορο και δεν τα ξαναπηρα ? δεν ειναι θεμα οργανισμου , ο οργανισμος ειναι ενα θαυμαστα αυτοπροστατευομενο συστημα ....
    Σωστά! Έτσι είναι.

γεια σου ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ , οντως ειναι υποθερμιδικη, τρωω ομως ξηρους καρπους , σαλατες , και οτι τρωω εχει θρεπτικη αξια .....δεν ξερω ποσες θερμιδες ειναι, δεν μετραω .....ουτε την θεωρω διαιτα , δεν πιστευω στις διαιτες , διατροφη ειναι....
    Έχεις καταφέρει να χάσεις κιλα με τη διατροφή αυτή?

Λοιπόν σήμερα

Γιαούρτι με μέλι

Σοκολατακι

Ψάρι με λαχανικά

Σαλατα με ελαιόλαδο

Σε 4 ημέρες είμαι 1,4 κιλό κατω....

Marilou
    Guest
    Οκ αν μια μερίδα της πρωτεΐνης που πίνεις σου δίνει 20 γραμμάρια πρωτεΐνης και κάποιος άλλος αντί να πιει αυτήν φαει 70 γραμμάρια κοτόπουλο και παρει 23 γραμμάρια από το κοτόπουλο ποια είναι η διαφορά; Η αφομοιωση; Ε θα αργήσεις μια ώρα και; Μα ο μυς στην ανάπλαση θελει δυο μέρες η μια ώρα τι να λέει; Στον τραυματισμο δεν σε σώνει τιποτα κανένα συμπληρωμα. Εδώ όμως δεν έχεις να κάνεις με αθλητες εδώ μέσα άσε που αν το πάμε κανονικά ο καθε αθλητής θα πρέπει να παιρνει πρωτεινη που ειναι ελεγμένη με πιστοποιητικό για απαγορευμένες ουσίες που δεν υπαρχει τέτοιο προιον στην αγορά οποτε στη ουσία ούτε οι αθλητες δεν μπορούν να καταναλώσουν κάτι τέτοιο φοβούμενοι μη βγουν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ. Εδώ ο κόσμος αυτο που τον νοιάζει είναι να γίνει κανονικός στα μάτια του δεν εχειχσκοπο να κατέβει σε τίποτα αγώνες.

Η πχ η αποτοξινωση, τι σόι αποτοξινωση να κανω και να αναφέρω όταν ότι τρώω ειναι βιολογικό. Οι άλλοι δεν ξερω τι κάνουν και πως το κάνουν.
    Τα συστατικά μια τροφής όπως γνωρίζεις mind για να απορροφηθουν ολα και να μην χαθεί τίποτα πρέπει να γίνεται πάντα με σωστό συνδιασμό και φυσικά να μην έχεις κανένα απολυτος θέμα με το στομάχι που πλέον δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει ,ώστε να γίνεται η σωστή απορρόφηση και διοχέτευση από εκει όπως και αυτό συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα όργανα μας ...
    Επίσης η διαφορά είναι στον τρόπο χορηγησης τις πρωτεινης και πάλι έχει σχέση με το κατά πόσο απορροφάται .
    Δεν έχει καμία σχέση η πόσιμη πρωτεινη που για να απορροφηθεί και να διοχετεύτει σωστά πρέπει να γίνεται παράλληλα με πολύ συγκεκριμένες τροφές .
    Ας πούμε εσύ μπορείς να φας κοτόπουλο ή γαλοπούλα με όλα τα συστατικά που έχει μια μπανάνα ή γενικά κάποιο άλλο φρούτο?
    Γιατί όλοι αυτοί που κάνουν σωστή διατροφή και υγιεινή συχνά έχουν θέμα με τον αιματοκρίτη τους ?
    Σίγουρα όχι γιατί δεν τρέφονται σωστά ,αλλά επειδή ας πούμε φάω εγώ φακές με μια σαλάτα που να περιέχει τυρί το μεσημέρι είναι σαν να μην έφαγα τίποτα γιατί καλλιστα το σίδηρο που περιέχεται στις φακές απαγορεύετε να εισέλθει στον οργανισμό ταυτόχρονα με το ασβέστιο ,όχι ότι θα πάθεις κάτι απλά δεν θα απορροφηθεί .
    Γιατί λένε φάε όσπρια με ρύζι μαζί ?
    Ειδικά φακές με ρύζι ?
    Δεν υπάρχει καλύτερος συνδιασμός ....
    Ή πρέπει να είσαι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι η φακές που προμηθεύεσαι δεν περιέχουν μέταλλα και φάρμακα ..

Ή θες να φας σκέτες τις φακές πιες ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι από πίσω στο καπάκι μπορείς ?

Η βιταμίνη c είναι απαραίτητη για να την σωστή απορρόφηση του σιδήρου.

Εγώ πραγματικά κουραστικά μόνο που τα είπα ...

Σου έφερα ένα παράδειγμα για να δεις ότι για να απορροφήσεις πλήρως από τις τροφές αυτά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου είναι εξαιρετικά δύσκολο .
    Ενώ η πόσιμη πρωτεινη πάντα πίνεται σε smoothie .

Χρησημοποιει όλα εκεινα τα στοιχεία που πρέπει να εισέλθουν ταυτόχρονα για να γίνεται παράλληλα η απορρόφηση της .

Ποιος στο είπε αυτό ότι ο μυς δεν είναι απαραίτητο στοιχείο για τους τραυματισμούς .
    Πραγματικά είναι ότι πιο λάθος έχω ακούσει .
    Το μυϊκό μας σύστημα εινάι αυτό που καθορίζει κατά πόσο ο σκελετός ενός σώματος είναι δυνατός και αντέχει στην τυχών καταπόνηση του .
    Είδες εσύ κάνα αθλητή να μπαίνει χωρίς προθέρμανση ή στο τέλος του αγώνα να μην κάνει διατατικες ?

Αν δεν το κάνει όλο αυτό πώς θα ενεργοποιηθεί πρώτα το μυϊκό σύστημα ,να ζεσταθεί και αντίστοιχα στο τέλος να χαλαρωση ώστε το σκελετικό του σύστημα να είναι προστατευμένο ?
    Με αυτή σου την λογική καταρυπτςις όλο το έργο που κάνουν οι φυσιοθεραπευτές που σου βγάζουν το πρόγραμμα πριν και μετά από το τέλος τις οποιαδήποτε σου ασκησης...

Άλλο ένα μεγάλο σου λάθος αυτό που είπες για την ντοπα .
    Σε πληροφορώ πως δεν υπάρχει ούτε ένας αθλητης που να βρίσκεται σε αγωνιστικο χώρο αυτή την στιγμή και να μην παίρνει σκευάσματα τα οποία ειναι ελςγμενα και φυσικά επιτρεπτά από τον Διεθνείς παγκόσμιο οργανισμό Αντιντοπινκ Κοντρόλ που ειναι υπεύθυνος για την δειγματοληψία και την έκδοση των αποτελεσμάτων ...

Κανένας επαγγελματίας αθλητής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που απαιτεί το άθλημα του καθαρά και μόνο από την διατροφή .

Όσο καιρό ήταν ο άντρας μου εν ενεργεία σε όλο αυτό το κομμάτι μαζί με το πρωινό του και το μεσημεριανό του επερνε παράλληλα του κόσμου τις βιταμίνες και του έχει γίνει πάρα πολλές φορές ελενχος και δεν βρέθηκε ποτέ θετικός .
    Φυσικά υπάρχουν και τα απαγορευμένα αλλά εκεί mind δυστηχως βλέπεις τα αποτελέσματα ...
    Σαν τα κοτόπουλα πέφτουν μέσα στα γήπεδα αυτοί που το παρακανουν ..Μακάρι να είχαν ελενχθει πιο νωρίς να τους έβρισκα και να μην μας αφειναν από ανακοπες και διάφορα άλλα ...

Και φυσικά εδώ στο φόρουμ δεν μιλάμε για επαγγελματίες αθλητές αλλά μιλάμε για ανθρώπους που αθλούνται .
    Είναι αδύνατον να πάρει τα απαραίτητα συστατικά μέσα από την τροφή .
    Τι να σου πω ότι εγώ κάθε χρόνο ελενχω το συμπλεγμα Β που είναι κυριο συστατικο σε εμένα ώστε να επουλωθεί κάποια στιγμή η νευρολογική ζημιά που έγινε με τον τραυματισμό μου ?
    Και προσπαθώ να τρώω πάντα όλες τις τροφές που περιέχουν αλλά Παρ ολα όλα αυτά έχω ενα στομάχι που το έχω χαλάσει από το ανχος μου ,ένα θυροειδή που εμποδίζει καμιά φορά την απορροφησει και τον μεταβολισμό αυτών και μια βαρεμάρα κατά καιρους στην κυριολεξία να φάω και παραλείπω γεύματα ....

Επειδή είναι τεράστια κουβέντα αυτή και αν θες μπορείς να την κάνεις με ένα γιατρό διατροφολόγο για να σου εξηγήσει και εκείνος ότι το να αφομοιώσει στο 100 %μια βιταμίνη ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να είσαι απόλυτα υγιείς και να γίνεται ταυτόχρονη λήψη κάποιον ομάδων ..
    Κοινός να μην ασχολησαι όλη μέρα με τίποτε άλλο παρά μόνο με το τι θα φας και πως θα το φας και ακριβώς τι ώρα θα το φας .

Εδώ σε μια χώρο ηλιόλουστη και έχουν θέμα όλοι με την D και κατ επέκταση με μυοσκελετικους πόνος ..
    Τι περιμένεις ?

Να σου πω και κάτι επειδή όλα αυτά τα κάνω χρόνια και όσο ήμουν εν ενεργεία αθλήτρια και μετά κάποιες στιγμές, κουράζομαι ειλικρινά εγώ πλέον και δεν θέλω τίποτα να φτιάξω και να φάω από αυτά που πρέπει με τον συγκεκριμένο τρόπο ...

Γιατί είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό και να το κάνει κατά γράμμα ειδικά αν δεν ζει μόνος του και έχει και άλλα άτομα για να μαγειρεύει και να περιποιείται ....

Και καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που λένε δεν μπορώ άλλο να μετράω θερμίδες να συνδιαζω γεύματα και να μαγειρεύω ξεχωριστά για εμένα .
    Και σκέψου ότι εγώ ποτέ δεν είχα θέμα με το βάρος ίσα ίσα ....
    Αλλά η ουσία είναι μια ,τα πάντα με μέτρο ,όχι ακραία πράγματα και ας πάρουμε και κάτι βιολογικό σε πρωτεινουλα ή βιταμίνες ,ίσα ίσα μόνο καλό μας κάνουν .

Senior Member
    Χθες έφτιαξα πιπεριές γεμιστές με πληγούρι, μελιτζάνα, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, πράσα, δυόσμο και σάλτσα ντομάτας. Το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε όμως.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rosie10 View Post
    Έχεις καταφέρει να χάσεις κιλα με τη διατροφή αυτή?
    εχω χασει σε 5 μηνες 12-13 κιλα ......

Θέλω να πω την άποψή μου σε μερικά θέματα

Τα αντηλιακά και η αποφυγή της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη στη βιταμίνη D.

Το να είσαι πρωταθλητής, δε σημαίνει πως είσαι ατρωτος και έχεις πιθανότητες όπως όλος ο κόσμος να πάθεις έμφραγμα οποτεδήποτε.

Ολοι όσοι παίρνουν οτιδήποτε σε συμπλήρωμα σε μακροχρόνια βάση έχουν ελαφρώς αυξημένα ηπατικα ενζυμα χωρίς να σημαίνει κάτι παθολογικο. Για να φτάσουν όμως να αυξηθούν οι τιμές, σκεφτείτε πόσο υποφέρει το ηπαρ κτλ..
    .θεωρώ πως ο οργανισμός μας αν έχει έλλειψη σε κάποιο συστατικό θα το πάρει από τις τροφές χωρίς να έχει σχέση ο συνδυασμός. Ο συνδυασμός πχ ρυζι με φακες, απλά αυξάνει την αφομοίωση .

Το θεωρώ άνευ ουσίας να λαμβάνεις προληπτικά ένα συμπλήρωμα ,για να μην αποκτήσεις έλλειψη σε κάτι. Κάνε πρώτα εξετάσεις, δες τι σου λείπει και πάρε το. Μη φορτώνεις τον οργανισμό με βιταμίνες που τις έχει ήδη γιατί αυτό αυτόματα φέρνει αντίθετα αποτέλεσματα και σοβαρές ασθένειες.

Η αθροιστική πρόσληψη επεξεργασμενων χημικά ουσιών, στο μέλλον σίγουρα δε θα βγει σε καλό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marilou View Post
    Τα συστατικά μια τροφής όπως γνωρίζεις mind για να απορροφηθουν ολα και να μην χαθεί τίποτα πρέπει να γίνεται πάντα με σωστό συνδιασμό και φυσικά να μην έχεις κανένα απολυτος θέμα με το στομάχι που πλέον δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει ,ώστε να γίνεται η σωστή απορρόφηση και διοχέτευση από εκει όπως και αυτό συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα όργανα μας ...
    Επίσης η διαφορά είναι στον τρόπο χορηγησης τις πρωτεινης και πάλι έχει σχέση με το κατά πόσο απορροφάται .
    Δεν έχει καμία σχέση η πόσιμη πρωτεινη που για να απορροφηθεί και να διοχετεύτει σωστά πρέπει να γίνεται παράλληλα με πολύ συγκεκριμένες τροφές .
    Ας πούμε εσύ μπορείς να φας κοτόπουλο ή γαλοπούλα με όλα τα συστατικά που έχει μια μπανάνα ή γενικά κάποιο άλλο φρούτο?
    Γιατί όλοι αυτοί που κάνουν σωστή διατροφή και υγιεινή συχνά έχουν θέμα με τον αιματοκρίτη τους ?
    Σίγουρα όχι γιατί δεν τρέφονται σωστά ,αλλά επειδή ας πούμε φάω εγώ φακές με μια σαλάτα που να περιέχει τυρί το μεσημέρι είναι σαν να μην έφαγα τίποτα γιατί καλλιστα το σίδηρο που περιέχεται στις φακές απαγορεύετε να εισέλθει στον οργανισμό ταυτόχρονα με το ασβέστιο ,όχι ότι θα πάθεις κάτι απλά δεν θα απορροφηθεί .
    Γιατί λένε φάε όσπρια με ρύζι μαζί ?
    Ειδικά φακές με ρύζι ?
    Δεν υπάρχει καλύτερος συνδιασμός ....
    Ή πρέπει να είσαι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι η φακές που προμηθεύεσαι δεν περιέχουν μέταλλα και φάρμακα ..

Ή θες να φας σκέτες τις φακές πιες ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι από πίσω στο καπάκι μπορείς ?

Η βιταμίνη c είναι απαραίτητη για να την σωστή απορρόφηση του σιδήρου.

Εγώ πραγματικά κουραστικά μόνο που τα είπα ...

Σου έφερα ένα παράδειγμα για να δεις ότι για να απορροφήσεις πλήρως από τις τροφές αυτά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου είναι εξαιρετικά δύσκολο .
    Ενώ η πόσιμη πρωτεινη πάντα πίνεται σε smoothie .

Χρησημοποιει όλα εκεινα τα στοιχεία που πρέπει να εισέλθουν ταυτόχρονα για να γίνεται παράλληλα η απορρόφηση της .

Ποιος στο είπε αυτό ότι ο μυς δεν είναι απαραίτητο στοιχείο για τους τραυματισμούς .
    Πραγματικά είναι ότι πιο λάθος έχω ακούσει .
    Το μυϊκό μας σύστημα εινάι αυτό που καθορίζει κατά πόσο ο σκελετός ενός σώματος είναι δυνατός και αντέχει στην τυχών καταπόνηση του .
    Είδες εσύ κάνα αθλητή να μπαίνει χωρίς προθέρμανση ή στο τέλος του αγώνα να μην κάνει διατατικες ?

Αν δεν το κάνει όλο αυτό πώς θα ενεργοποιηθεί πρώτα το μυϊκό σύστημα ,να ζεσταθεί και αντίστοιχα στο τέλος να χαλαρωση ώστε το σκελετικό του σύστημα να είναι προστατευμένο ?
    Με αυτή σου την λογική καταρυπτςις όλο το έργο που κάνουν οι φυσιοθεραπευτές που σου βγάζουν το πρόγραμμα πριν και μετά από το τέλος τις οποιαδήποτε σου ασκησης...

Άλλο ένα μεγάλο σου λάθος αυτό που είπες για την ντοπα .
    Σε πληροφορώ πως δεν υπάρχει ούτε ένας αθλητης που να βρίσκεται σε αγωνιστικο χώρο αυτή την στιγμή και να μην παίρνει σκευάσματα τα οποία ειναι ελςγμενα και φυσικά επιτρεπτά από τον Διεθνείς παγκόσμιο οργανισμό Αντιντοπινκ Κοντρόλ που ειναι υπεύθυνος για την δειγματοληψία και την έκδοση των αποτελεσμάτων ...

Κανένας επαγγελματίας αθλητής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που απαιτεί το άθλημα του καθαρά και μόνο από την διατροφή .

Όσο καιρό ήταν ο άντρας μου εν ενεργεία σε όλο αυτό το κομμάτι μαζί με το πρωινό του και το μεσημεριανό του επερνε παράλληλα του κόσμου τις βιταμίνες και του έχει γίνει πάρα πολλές φορές ελενχος και δεν βρέθηκε ποτέ θετικός .
    Φυσικά υπάρχουν και τα απαγορευμένα αλλά εκεί mind δυστηχως βλέπεις τα αποτελέσματα ...
    Σαν τα κοτόπουλα πέφτουν μέσα στα γήπεδα αυτοί που το παρακανουν ..Μακάρι να είχαν ελενχθει πιο νωρίς να τους έβρισκα και να μην μας αφειναν από ανακοπες και διάφορα άλλα ...

Και φυσικά εδώ στο φόρουμ δεν μιλάμε για επαγγελματίες αθλητές αλλά μιλάμε για ανθρώπους που αθλούνται .
    Είναι αδύνατον να πάρει τα απαραίτητα συστατικά μέσα από την τροφή .
    Τι να σου πω ότι εγώ κάθε χρόνο ελενχω το συμπλεγμα Β που είναι κυριο συστατικο σε εμένα ώστε να επουλωθεί κάποια στιγμή η νευρολογική ζημιά που έγινε με τον τραυματισμό μου ?
    Και προσπαθώ να τρώω πάντα όλες τις τροφές που περιέχουν αλλά Παρ ολα όλα αυτά έχω ενα στομάχι που το έχω χαλάσει από το ανχος μου ,ένα θυροειδή που εμποδίζει καμιά φορά την απορροφησει και τον μεταβολισμό αυτών και μια βαρεμάρα κατά καιρους στην κυριολεξία να φάω και παραλείπω γεύματα ....

Επειδή είναι τεράστια κουβέντα αυτή και αν θες μπορείς να την κάνεις με ένα γιατρό διατροφολόγο για να σου εξηγήσει και εκείνος ότι το να αφομοιώσει στο 100 %μια βιταμίνη ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να είσαι απόλυτα υγιείς και να γίνεται ταυτόχρονη λήψη κάποιον ομάδων ..
    Κοινός να μην ασχολησαι όλη μέρα με τίποτε άλλο παρά μόνο με το τι θα φας και πως θα το φας και ακριβώς τι ώρα θα το φας .

Εδώ σε μια χώρο ηλιόλουστη και έχουν θέμα όλοι με την D και κατ επέκταση με μυοσκελετικους πόνος ..
    Τι περιμένεις ?

Να σου πω και κάτι επειδή όλα αυτά τα κάνω χρόνια και όσο ήμουν εν ενεργεία αθλήτρια και μετά κάποιες στιγμές, κουράζομαι ειλικρινά εγώ πλέον και δεν θέλω τίποτα να φτιάξω και να φάω από αυτά που πρέπει με τον συγκεκριμένο τρόπο ...

Γιατί είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό και να το κάνει κατά γράμμα ειδικά αν δεν ζει μόνος του και έχει και άλλα άτομα για να μαγειρεύει και να περιποιείται ....

Και καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που λένε δεν μπορώ άλλο να μετράω θερμίδες να συνδιαζω γεύματα και να μαγειρεύω ξεχωριστά για εμένα .
    Και σκέψου ότι εγώ ποτέ δεν είχα θέμα με το βάρος ίσα ίσα ....
    Αλλά η ουσία είναι μια ,τα πάντα με μέτρο ,όχι ακραία πράγματα και ας πάρουμε και κάτι βιολογικό σε πρωτεινουλα ή βιταμίνες ,ίσα ίσα μόνο καλό μας κάνουν .
    Ακου γιατι εγω για εμένα θα μιλήσω δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους για να φτάσω σε ένα σημείο α που θέλω πρέπει να κάνω κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Διαφορετικά δεν πρόκειται να το φτάσω. Στη προκειμένη περίπτωση οι συνδυασμοί που κάνω δενψμε επιβαρύνουν, δηλαδή θα κάνω εξετάσεις και θα δω μια φορά το χρόνο πως θα έχω καλα νούμερα. Τωρα το να πάω εγώ σε διατροφολόγο και να του πω ξέρεις κάτι θέλω να φτάσω 9% λίπος αλλά θέλω και παράλληλα οι μύες μου να ζυγίζουν 60 κιλά δεν μπορεί να με βοηθήσει να δουλέψει η αν ειναι θα μου πει να τρώω αυτά που τρώω ήδη η κάτι παραπλήσιο, δεν έχει να μου προσφέρει κάτι γιατί έχω απαιτήσεις που προάγουν ενα συγκεκριμένο μενού τροφών.

Εγώ δεν είπα πως δεν τραυματίζονται οι μύες είπα πως οτι και να κάνει κάποιος οτι συμπλήρωμα και να πάρει θα τραυματιστεί αν τυχόν έχει υψηλούς στόχους ή κυνηγάει τα όρια του. Αλλα εδω δεν μιλάμε για άσκηση και προπονήσεις εδω ο περισσότερος κόσμος λογω φαρμάκων που παίρνει το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περπατάει και πολύ χαλαρή γιόγκα γιατι το σωμα δεν ειναι για άσκηση. Δεν μπορείς για παράδειγμα να πεις σε κάποιον που είναι 170 120 κιλά ξεκινα να τρέχεις.
    Εγώ προσωπικά παιρνω κάποια βοηθήματα να το πω έτσι αλλα δεν εχει νόημα να τα αναφέρω γιατί δεν αφορά κανέναν ουτε τα χρειάζεται κάποιος από εδώ μέσα. Νόμιμα όλα αν μου κάνουν ντόπινγκ θα βγω αρνητικός.

Απλώς εγώ από το να πάρω μια πρωτεΐνη και να πιω ένα σκουπ με νερό ή γάλα προτιμ να φάω μισό καλαμάκι κοτόπουλο γιατι μου έρχεται πιο σωστό πιο καλό για εμένα, θα με κάνει να νιώσω καλύτερα από το να πιω μια πρωτεινη

Marilou
    Guest
    Ακου γιατι εγω για εμένα θα μιλήσω δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους για να φτάσω σε ένα σημείο α που θέλω πρέπει να κάνω κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Διαφορετικά δεν πρόκειται να το φτάσω. Στη προκειμένη περίπτωση οι συνδυασμοί που κάνω δενψμε επιβαρύνουν, δηλαδή θα κάνω εξετάσεις και θα δω μια φορά το χρόνο πως θα έχω καλα νούμερα. Τωρα το να πάω εγώ σε διατροφολόγο και να του πω ξέρεις κάτι θέλω να φτάσω 9% λίπος αλλά θέλω και παράλληλα οι μύες μου να ζυγίζουν 60 κιλά δεν μπορεί να με βοηθήσει να δουλέψει η αν ειναι θα μου πει να τρώω αυτά που τρώω ήδη η κάτι παραπλήσιο, δεν έχει να μου προσφέρει κάτι γιατί έχω απαιτήσεις που προάγουν ενα συγκεκριμένο μενού τροφών.

Εγώ δεν είπα πως δεν τραυματίζονται οι μύες είπα πως οτι και να κάνει κάποιος οτι συμπλήρωμα και να πάρει θα τραυματιστεί αν τυχόν έχει υψηλούς στόχους ή κυνηγάει τα όρια του. Αλλα εδω δεν μιλάμε για άσκηση και προπονήσεις εδω ο περισσότερος κόσμος λογω φαρμάκων που παίρνει το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περπατάει και πολύ χαλαρή γιόγκα γιατι το σωμα δεν ειναι για άσκηση. Δεν μπορείς για παράδειγμα να πεις σε κάποιον που είναι 170 120 κιλά ξεκινα να τρέχεις.
    Εγώ προσωπικά παιρνω κάποια βοηθήματα να το πω έτσι αλλα δεν εχει νόημα να τα αναφέρω γιατί δεν αφορά κανέναν ουτε τα χρειάζεται κάποιος από εδώ μέσα. Νόμιμα όλα αν μου κάνουν ντόπινγκ θα βγω αρνητικός.

Απλώς εγώ από το να πάρω μια πρωτεΐνη και να πιω ένα σκουπ με νερό ή γάλα προτιμ να φάω μισό καλαμάκι κοτόπουλο γιατι μου έρχεται πιο σωστό πιο καλό για εμένα, θα με κάνει να νιώσω καλύτερα από το να πιω μια πρωτεινη
    Καλημέρα!

Έτσι ναι συμφωνώ απόλυτα σε ότι λες .
    Είναι καθαρή επιλογή του καθενός να κάνει την διατροφή που θέλει και να πάρει τα συμπληρώματα που νομίζει ότι χρειάζεται .
    Βλέπεις το λες και εσύ ο ίδιος ότι κάτι παίρνεις γιατί κρίνεις εσύ ότι το χρειάζεται ο οργανισμός σου ...

Και εγώ παίρνω και βιταμίνες και πρωτεινη γιατί με παρακολουθεί γιατρός και εκείνος με κατευθηνει γιατί mind μπορεί να λέγονται βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής αλλά και αυτά πρέπει να λαμβάνονται με μέτρο και να υπάρχουν διαστήματα που πρέπει να "ξεκουράζεται 'ο οργανισμός από όλα αυτά .
    Γι αυτό πάντα εγώ προσωπικά κάνω εξετάσεις και βάση αυτών θα πάρω ΑΝ χρειαστεί βέβαια και πάντα με τις οδηγίες του γιατρού μου για να αποφύγω επιβάρυνση σε κάποια όργανα .
    Αν και με τόσα χρόνια έχω γίνει γιατρός του ευατου μου πλέον αλλά σου λέω σε χωράφια που δεν τα έχω σπουδάσει νοιωθω καλύτερα ,σιγουριά πως να το πω ,να με κατευθεινει ενας ειδικός υγείας ,δεν θέλω να παίζω με την υγεία μου .

Τώρα για το παράδειγμα που ανέφερες οκ σίγουρα ένας υπέρβαρος δεν μπορεί να ξεκινήσει να τρέχει ή γιατί θα πάει από ανακοπή ή θα έχει ρίξει συνδέσμων στα γόνατα με τον πρώτο γύρω ...
    Είναι νομίζω τουλάχιστον ανόητο αν κάποιος με αυτά τα κιλά ξεκινήσει έτσι ..
    Και γενικά τα υπέρβαρα άτομα πρώτα πρέπει να χάσουν αρκετά κιλά και.μετα να ξεκινήσουν κάτι παραπάνω από ένα απλό περπατημα ...

Οπότε εγώ αυτό που λέω είναι όλα τα βιολογικά σκευάσματα είναι απόλυτα επιτρεπτά και μόνο καλό μπορούν να σου κάνουν αν φυσικά έχεις ελενχθει και αποδεδειγμένα τα χρειάζεσαι .
    Γι αυτό καλό είναι οποίος δεν γνωρίζει αρκετά ή δεν είναι σίγουρος όταν μπαίνει σε αυτά τα μονοπάτια να συμβουλεύεται και ειδικό ,μόνο καλό θα του κάνει και σίγουρα θα φτάσει και πιο γρήγορα στο στόχο του έτσι .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rosie10 View Post
    Λοιπόν σήμερα

Γιαούρτι με μέλι

Σοκολατακι

Ψάρι με λαχανικά

Σαλατα με ελαιόλαδο

Σε 4 ημέρες είμαι 1,4 κιλό κατω....
    μπραβοοοοοοοοοοο
    [I]Love...[/I]

Senior Member
    καλημερα σε ολους...δεν μπορω να συνεχισω την διαιτα μου , θελω να φαω μακαροναδα σημερα και το απογευμα εχω ραντεβου με γιατρο για γαστρικο μποτοξ
    ελπιζω να τελειωσουν τα βασανα μου....
    Last edited by willowfairy; 10-02-2021 at 11:59.
    [I]Love...[/I]

Page 6 of 13 FirstFirst ... 45678 ... LastLast