Originally Posted by
niah
Οπωσδηποτε συμφωνω μαζι σου οτι το σημαντικότερο κινητρο και ο σπουδαιότερος λόγος για να μην φτασει καποιος σ αυτο το σημείο θα επρεπε να ειναι ο ιδιος του ο εαυτος.Αλλα δεν ειναι.
Για να φτασει ο αλλος εκει,σημαινει προφανως οτι θελει να ξεφυγει απ τον εαυτο του,κι οτι δεν τον σεβεται και δεν τον ενδιαφερει εκεινη τη στιγμη.
Γι αυτο λοιπον ισως σαν τελευταια σκεψη καποιου να τον κρατήσει αυτο που αναφερω
Προσωπικα οποτε εχω φτασει σε απογνωση παντα με κραταει η σκεψη του πως θα το αντιμετωπίσουν οι δικοι μου ανθρωποι,κ τι πονο μπορει να τους προκαλεσω.Και δεν εχω αποπειραθει ποτε μου εξαιτιας αυτου και μονο.Με τον εαυτο μου δεν τα χω καθολου καλα,και παρολο που ξερω πολυ καλα οτι για να αγαπησει καποιος τους αλλους πρεπει κυριως να σεβεται και να αγαπαει τον εαυτο του,εμενα αυτη η σκεψη με εχει κρατησει.Οπως πιστευω οτι συμβαινει και με πολλους αλλους
(αυτο οσον αφορα το οτι αν δεν αγαπαει καποιος τον εαυτο του δεν μπορει να σκεφτει και να κανει κατι για καποιον αλλο εκεινες τις στιγμες).Και σαφως και αυξανει τις ενοχες μου,και τη συνχηση μου κατι τετοιο,παρ ολα αυτα με κραταει.
Φυσικα κι οταν αυτες οι προθεσεις καποιου γινουν αναγνωρισιμες θα πρεπει με βοηθεια να οδηγηθει σε αυτην την κατευθυνση.Της αποδοχης και της αγαπης του εαυτου του.Θεωρω οτι ειναι το σημαντικοτερο πραγμα για τον καθε ανθρωπο.Όμως εκεινη τη στιγμη ειμαι σιγουρη οτι μόνο τον εαυτο του δεν σκεφτεται καποιος,αφου ουσιαστικα αυτον θελει να τιμωρησει ή να απαλλαξει τις περισσοτερες φορες.
Σ εκεινες τις συγκεκριμενες στιγμες της απογνωσης αναφερθηκα εγω,κι οχι για το γενικο πλανο της ζωης καποιου,που σαφως και πρεπει να ειναι αυτο που αναφερεις.
Δεν ξερω αν εγινα κατανοητη.