Originally Posted by
Sofia
empar, πώς προεκυψε το συμπερασμα σου οτι γραφουμε με βαση τις δικες μας αναγκες τις σωματικες? Προσωπικα αν με ρωτας - που δεν ρωτας αλλα συμπεραινεις, να σου πω πολυ απλα πώς απαντω τοσο απο προσωπικα βιωματα οσο κ προβληματισμους αναφορικα με την σεξουαλικοτητα μου σε διαφορες φασεις της ζωης μου κ συμπερασματα που εβγαλα μεσω της θεραπειας μου. Κ μιας κ ειμαστε σε εναν χωρο ψυχολογικης υποστηριξης, μπορει ο καθενας μας να ρωτησει τον αλλον αν μιλαει προσωπικα ή οχι, αν εχει βγαλει ευκολα τα συμπερασματα που παραθετει ή οχι, αν στιγματιζει ή κατακρινει.
Προσωπικα, δεν θεωρω μεμπτο το να πει καποιος για καποιον οτι πιθανον να εχει θεμα σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τομεα κ να το κοιταξει, εφοσον το επιθυμει. Αλλωστε, γι αυτο το λογο δεν ειμαστε εδω? Για να ανταλλαξουμε αποψεις, εμπειριες, προβληματισμους, αγωνιες κ παει λεγοντας. Εγω αυτο θα ελεγα κ σε μια φιλη μου, αυτο θα πω και εδω. Με καμια διαθεση να στιγματισω, να προσβαλω, να μειωσω. Αλλωστε, απο ποτε το να πεις αυτο που αισθανεσαι, με προσοχη κ υπευθυνοτητα των λογων σου ειναι κατηγορια? Ειναι κατηγορια να πεις σε καποιον, οτι αυτο εγω προσωπικα αυτο το βρισκω μη υγιες?
Αν πας σε εναν διατροφολο ή γιατρο κ του πεις πώς δεν θες να τρως καθολου θα σου πει οτι κατι εχεις. Αν πας σε εναν ειδικο κ του πεις οτι δεν θες να κανεις σεξ καθολου, θα σου πει το ιδιο. Νομιζω οτι εδω δεν μιλουσαμε για συχνοτητα. Αλλα για τα ακρα. Κ τα ακρα συνηθως μυριζουν προβλημα. Το ιδιο θα σου πει, αν πεις οτι θες να κανεις σεξ συνεχως.
Προσωπικα ο χαρακτηρισμος μη υγιες κ υγιες με εχει βοηθησει να κανω πραγματα για τον εαυτο μου. Συνειδητοποιωντας οτι δεν ειμαι τελεια κ εχω πολλα θεματα να λυσω μπροστα μου. Ευχομαι να υπαρχουν υγιεις ανθρωποι γυρω μου παρολα αυτα κ να μην εχουν αναγκη τετοιους χαρακτηρισμους για να προχωρησουν, οπως χρειαστηκα εγω.