Originally Posted by
Αναζητηση
Ωριμώτητα. Πχ, να ζητάμε εξηγήσεις, διευκρινήσεις και όταν αρχίζει να κάνει άσχετες ερωτήσεις και σχόλια να τον διακόπτουμε ευγενικά μ' ένα "Με συγχωρείτε, εμένα άλλλο ειναι το πρόβλημά μου και σας παρακαλώ να με ακούσετε.."
Γιατί άσχετες ερωτήσεις κάνουν και οι παθολόγοι φερ' ειπείν.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΩΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, την έχω πατήσει και κατάλαβα ότι είναι καιρός ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.
Εντύπωση μου έκανε ότι, μια γυναικα ψυχολόγος από τις τρεις που είδα κατα καιρούς, μου έμαθε τρόπους και ατάκες, για να κόβω τη φόρα στα τρελά που μου έκανε μέσα στη συνεδρία μου ο ψυ που με παρακολουθεί.... Το έκανε τυχαία;; από καλή καρδιά;; ή υπαρχει κοινή τακτική να παρατείνουν τη δουλειά τους όλοι αυτοί;;
Να μη διαλέγουμε ειδικό από στόμα σε στόμα, τη φίλη, το συγγενή μας, αλλά από καταχωρήεις σε καταλόγους. εφημερίδες. Μετηλέφωνα ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ του ψυ, που ν΄αναγραφονται οι σπουδές τους και που σπούδασαν ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΟΥΣ, ακόμα πού άρχισαν να εργάζονται στην αρχή.
Δεν είναι πανάκεια αυτό, αλλά μια καλή προσπάθεια να προστατευσουμε τους εαυτούς μας.
ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ ΚΟΜΜΩΤΗ, όταν με το έτσι θέλω μου έκοψε σύριζα τα μαλλιά μου. Επιμένω όπως θέλω πια εγώ...
Επαγγελματίας και ο κομμωτης. επαγγελματίας και ο ψυ.
Δε λέμε ψέματα, δεν έχουμε φαντασιώσεις. Οπότε κοιτάμε το όφελός μας, ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΟΠΟΙΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΟΥ ΜΑΣ και κοιτάμε το αυμφέρον μας, όπως κανουν και όλοι αυτοί. Αφού πια αντιληφθηκαμε τι συμβαίνει εδώ.
Συγνώμη για το έντονο ύφος, αλλά φωνάζω για να τ΄ακουσω και εγώ.
Καταθέτουμε τις εμπειρίες μας, εντοπίζουμε ότι κάτι στράβωσε πολύ.
Αν μείνουμε στο ρόλο του θύματος, δεν προσπαθούμε να ενημερωθούμε και να προστατέψουμε τον εαυτό μας, τότε εχουμε αυτό που μας αξίζει.
ΠΡΟΤΑΣΗ. Στον επόμενο ειδικό που θα χρειαστεί να πάμε, μην λέμε πήγαινα στον τάδε και μου έκανε αυτό κι αυτό.
Μην ψάχνουμε σαν παιδιά να μας χαιδεψει η μαμά τρυφερά, ούτε να δημιουργήσουμε αλλον ένα εξουσιαστή μας, για να εκδικηθούμε τον πρώην ψυ μας.
Ο μπακάλης ασχολείται με ρεβύθια και ο θεραπευτής με ψυχές.
Δυστυχώς.