lily μου τέτοια πες μου να ανεβαίνω...και εμένα δεν θα με πείραζε να ακολουθό το
συνδυασμό σαν μόνιμη διατροφή
Printable View
lily μου τέτοια πες μου να ανεβαίνω...και εμένα δεν θα με πείραζε να ακολουθό το
συνδυασμό σαν μόνιμη διατροφή
μακαρι!!ειναι πολυ ωραιο να μην πεινας και να χανεις ταυτοχρονα.Quote:
Originally posted by Lily
να σου πώ, επειδή είναι και φίλος και με γνωρίζει καλά, μου είπε οτι (έχω και πρόβλημα στο στομάχι μου) σε τίποτα δε θα με πειράξει ο σωστός συνδυασμός, και πράγματι εδώ και μία εβδομάδα, δεν έχω καμία ενόχληση το αντίθετο μάλιστα, ακόμη και σα μονιμος τρόπος διατροφής.Quote:
Originally posted by forty
για μετα,αφου περασουν οι πρωτες μερες που ειναι κατι σαν αποτοξινωση,τι σου ειπε?δουλευει αυτη η διαιτα οταν τρως οσο θελεις απο το καθε φαγητο?Quote:
Ο διατροφολόγος φίλος μου που ρώτησα φιλικά, όχι σαν πελάτης, μου είπε οτι ευσταθεί απόλυτα η δίαιτα αυτή
γιατί οι κακοί συνδυασμοί τροφών προκαλούν δυσπεψία και διάφορες κατακρατήσεις, που πιθανόν
δεν απεικονίζουν το πραγματικό μας βάρος. Έτσι εξηγείται το ότι έχασα 1,5 κιλό σε μία εβδομάδα!
Οι ΄φιλοι μου που έκαναν αυτή τη διατροφή και μου την έδωσαν, πάντως έχουν χάσει πάρα πολλά κιλά.
Αν δε το είχα δει δε θα το πίστευα κι εγώ.
Αλλά και από άλλους έχω ακούσει τα ίδια. Θα δείξει forty μου τι να σου πώ...
forty μακάρι να ισχύει...
Ελα Ζωίτσα μου, γιατί μου αγχώνεσαι αφού τα νέα μας είναι καλά!
ειδα στην πρωτη σελιδα οταν η διαιτα αυτη ονομαζεται "διαιτα Χει" και το ψαχνω τωρα στο γκουγκλ να δω τι λενε γι αυτην.Μεχρι στιγμης βρηκα αυτη τη σελιδα
http://www.myself.gr/Article/Myself-...s/41-2757.html
και γραφει οτι ..
Για την αποφυγή λοιπόν αυτής της διαδικασίας αποκλείει τελείως από την διατροφή την άσπρη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι, τη μαργαρίνη, το άσπρο ψωμί, και τα κορεσμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα.
Η σωστή αναλογία αλκαλίων και οξέων λοιπόν, σύμφωνα με την συγκεκριμένη δίαιτα, είναι 4 αλκαλικά γεύματα και 1 με οξέα την ημέρα.
κοριτσια, νομιζω οτι πρεπει να κολλησουμε σε αυτο που εκανε το φιλικο ζευγαρι της lily. κι εγω αρχισα να ψαχνομαι και εβρισκα το ενα, το αλλο, αντικρουομενα. αν καταληξετε καπου αλλου, πειτε μου να σας ακολουθησω. εσεις μας οδηγειτε
Εγώ δε τρώω πια σχεδόν καθόλου επεξεργασμένα, από επιλογή μου όμως.
Ο Ηευ τα εφάρμοσε αυτά το 1926, αργότερα τροποποιήθηκε η διατροφή του
πριν 4 χρόνια απο τους Γερμανούς διαιτολόγους
Η Ηει είναι η αρχική , σε κάπιοα σελίδα λίγο πιο πίσω έχω βάλει τη τροποποιημένη δίαιτα
epworth που βασίζεται πάνω στη Ηευ, και που μου την έδωσαν κάποιοι που την έκαναν.
Είναι και αυτή νοσοκομειακή διατροφή με αρκετές διαφορές και τροποποιήσεις της Ηευ.
Εγώ πάντως αυτήν κάνω και η Ζωή από ότι ξέρω και η Ζωίτσα.
Προς το παρόν λειτουργεί θαυμάσια, Barbie μου, μην αγχώνεσαι
μπερδευτηκα.μπηκα στην πρωτη σελιδα να δω ποια διαιτα ειναι,δεν καταλαβα οτι εχουν γραφτει και αλλες παραλαγες στο ιδιο θεμα.
και εγω την epworth διαλεξα αλλά με μπερδεψατε με τα οξεα και τα αλκαλια. προτεινω να επικεντρωθουμε σε πληροφοριες για epworth και οχι γενικα hay κλπ
forty η epworth, επειδη ηταν κι γω να κανω μια απο τις δυο, εχει απεριοριστες ποσοτητες, h Xey οχι. Η χευ ειναιι στο βιβλιο που αναφερω σε μηνυμα μου σε αυτο το θεμα. Η epworth ειναι εκεινη που εχει αναφερει η λιλυ. πανω κατω τα ιδια ειναι αλλα σε ορισμενα σημεια εχουν διαφορες που εμενα με προβληματισαν κ τελικα δεν εκανα καμια :D
σαν προταση κανε αυτο που κανω:απλα βαλε το συνδιασμο τροφων πιο ενεργα στη διατροφη σου κ θα δεις αποτελεσμα. Προσωπικα παω κ σε διαιτολογο κ μου τα συνδιαζει με βαση και αλλα κριτηρια.
Μη τρως απεριοριστα ομως...διαιτα κ απεριοριστο δεν υπαρχει. Απλα αν φας τον σωστο συνδιασμο μπορεις να σερβιριστεις δευτερο πιατο, με βαση την Χευ ειναι προτιμοτερο να φας σωστο συνδιασμο παραλιγο κ λαθος. αυτα καλη δυναμη!
Κάνεις λάθος και η Ηέυ έχει απεριόροιστες ποσότητες! Δε ζυγίζεις δε μετράς κ.λ.π.
μόνο που περιέχει και όλα τα ενάντια στη δίαιτα π.χ. μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος
όλους τους ξηρούς καρπούς, βούτυρα ,όσπρια λέει ελάχιστα, ελάχιστο γάλα!
Απλα γιατί ήταν περισσότερο για ιατρικούς λόγους η Ηει και όχι τόσο για αδυνάτισμα.
Η epworth είναι για αδυνάτισμα γιαυτό δεν αφήνει τα λιπαρά τα βούτυρα , κ.λ.π.
αντίθετα σε παροτρύνει να φάς και όσπρια και ζυμαρικά , να μειώσεις δραστικά τα λιπαρά, και πρέπει να προτιμάς τα λιπαρά
που να προέρχονται από ελαιόλαδο και όχι κρέμα γάλακτος και βούτυρο και μαγιονέζα.
Γιαυτό και επιλέξαμε την epworth.
καλα επειδη εχετε μπερδεψει τα μπουτια σας εγω σας λεω τι διαβασα στο βιβλιο της ΧΕΥ. αν δεν ειναι χευ η αλλη μη τη λετε ετσι!Quote:
Κάνεις λάθος και η Ηέυ έχει απεριόροιστες ποσότητες! Δε ζυγίζεις δε μετράς κ.λ.π.
επισης τα τελευταια που ειπες λεγονται στο βιβλιο της χευ. τωρα αν η συνταγη των φιλων σου ειναι αγνωστου ταυτοτητας δεν ξερω...
Επειδή εδώ μιλάμε ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΗΣ EPWORTH, μπορείς σε παρακαλώ
να μη πετάς και κάτι για τη Ηευ κάθε τρεις και λίγο, γιατί μπερδεύεται ο κόσμος
που την κάνει?
Ευχαριστώ
υγ. και βρες μου το σάιτ όπου υπάρχει ζύγισμα στη δίαιτα Ηευ αν θες
στον τιτλο δε γραφει κατι τετοιο, φυσικα δε ξαναγραφω τιποτα αν ειναι εγω να σας μπερδευω, αλλα μην παραπληροφορειτε τον κοσμο οταν δεν εχετε διαβασει το αντιστοιχο βιβλιο και βασιζεστε σε σαιτ...Το βιβλιο που ειπα εγω ειναι της ΧΕΥ, της ανανεωμενης μαλιστα ΧΕΥ. Και δε θα μου πεις εσυ που δεν το διαβασες οτι εγω κανω λαθος...σας βοηθαμε και μας τι λετε κ αποπανω χα!
επισης η ζωη μου ζητησε την χευ. οποτε μηπως μονο εσυ κανεις την επγουορθ?
edit δεν κανω ποτε διαιτες απο σαιτ. αν θες παρε το βιβλιο ;)
badgirl εγώ κάνω της epworth του χει δεν παίζει θέλω να τρώω όσπρια κτλ
και όχι βούτυρα..άλλωστε βλέπω αποτελέσματα οπότε παραμένω epworth..
όπως οι φίλοι της lily..
barb εγώ κάνω της lily..
den exei voytyra toy HEY eleos...τοτε η ζωητσα μου τι ζητησε... νομιζα ειστε ιδιες :D
δεν περιέχει βούτυρα και μαγιονέζα? κρέμα γάλακτος?Quote:
Originally posted by badgirl
παρτε αυτα που εχω κανει αντιγραφη ως τωρα:
Οι στηλες Ι και ΙΙΙ ειναι ασυμβιβαστες. Οι Ι και ΙΙ οπως και η ΙΙ και η ΙΙΙ μπορουν να συνδιαστουν.
Σάλτσες σαλάτας:
Γαλλική σάλτσα από λαδι και λεμονι ή μηλόξυδο
Σάλτσα κρεμας
Μαγιονέζα (σπιτική)
Υποκατάστατα ζάχαρης:
Αραιωμένος παγωμένος χυμός πορτοκαλιού
Για χορτοφάγους:
(αλλά δεν συστήνονται γενικά)
¨Οσπρια
φακές
Σόγια
Φασόλια
Ρεβύθια
Φασόλια (λίμα)
Pinto beans
Αλκοόλ:
Ξηρά κόκκινα και άσπρα κρασιά
Ξηρός μηλίτης
ΣΤΗΛΗ ΙΙ ουδέτερες τροφές που μπορούν να συνδιαστούν και με την στηλη Ι και με την στήλη ΙΙΙ:
Οι σταφιδες, οι ξηροι καρποι, οι σποροι, τα λιπη, τα σαλατικα και τα λαχανικα συνδυαζονται με ολα τα γευματα.
Ξηροί καρποί:
¨Ολοι εκτός από φυστίκια
Λίπη:
Βούτυρο
Κρέμα
Κρόκοι αυγων
Ελαιόλαδο (παρθένο)
Ηλιέλαιο
Σουσαμέλαιο (ψυχρης συμπίεσης)
Σπόροι:
λιόσποροι
σουσάμι
κολοκυθόσποροι
Πίτουρο:
πίτουρο απο σιτάρη ή βρώμη
φυτρος σιταριού
Υποκαταστατα ζαχαρης
Σταφίδες και χυμος σταφίδας
μέλι
σιρόπι σφένδαμου
Αλκοόλ
Ουίσκι
Τζίν
ΣΤΗΛΗ ΙΙΙ για αμυλούχα γεύματα
Λαχανικά
Πατάτες- μαγειρευονται και τρωγονται με τη φλουδα
Γάλα και γιαούρτι
μόνο σε μέτριες ποσότητες
Σάλτσες σαλάτας
Γλυκιά ή ξινή κρέμα
Ελαιολαδο ή σπορελαια ψυχρης συμπιεσης
φρεσκος χυμος ντοματας με λαδι και καρυκευματα
Γλυκαντικα
Ζάχαρη μπαρμπαντος
Μέλι- σσε αυστηρα μετρημενες ποσοτητες
*αποφυγετε τα κρυφα σακχαρα σαν αυτα που υπαρχουν στο γιαουρτι του εμποριου με γευση φρουτων, στους εμφιαλωμενους φρουτοχυμους κτλ
Αλκοόλ
Μπύρα
μηπως εγώ τα έγραψα αυτά?
Τελικά badgirl κατάλαβε το οτι κανείς δεν εχει κάτι μαζί σου, απλά σου είπα να μη μπερδεύεις το κόσμο. Εσύ άρχισες την ειρωνία, γιατί? έχεις κάτι με το Ηευ και δε το ξέρω?
Ο καυμένος αυτός έφιαξε τη διατροφή αυτή το 1926, οπότε άκυρο το "ανανεωμένη Ηευ " που επικαλείσαι.
Μια είναι η Ηευ και είναι αυτή που γράφεις , με τη μόνη διαφορά οτι εμείς ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΕΥ
α εσυ εχεις ορεξη για τσακωμους κοπελια. αλλου τα νευρακια σου απο οποια διαιτα κανεις. αντε το παρακανες. αυτη ειναι η λιστα με τα τροφιμα που μπορεις να φας. ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΛΕΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑς ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙΣ Κ ΠΩς. ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙς ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕς ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΣΤ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΕΒΑΛΕΣ Κ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΙΕΙΣ ΟΣΑ ΛΕΩ. ΠΑΡΕ Κ ΕΝΑ ΙΓΚΝΟΡ ΤΩΡΑ. ΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΕΣ ΕΓΩ ΔΕ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΣΤ ΣΟΥ. εμενα μου ζητησαν κ τα εγραψα στο σχετικο θρεντ. αν εχεις προβλημα να σωπασεις εσυ οχι εγω. αντε πια.
χευ μου ζητησαν χευ εγραψα. να προσεχεις πως μιλας!
αιντε αιντε εσυ έχεις ξεφύγει εντελώς!
βρε σύνελθεεεε!
α κι ευχαριστώ για το ignore , ασε με γιατί λυπήθηκα τώρα
χα χα χα
δεν σκεφτομαι να αλλαξω καθολου την διατροφη που κανω γιατι θεωρω οτι ειναι ισορροπημενη αλλα σκεφτομουν για λιγες μερες να χωρισω τα φαγητα που τρωω συμφωνα με τους συνδιασμους που δινει αυτη η διαιτα (ποια ομως απο τις δυο που καταμπερδευτηκα ?) και να δω αν με βοηθησει αυτοQuote:
forty η epworth, επειδη ηταν κι γω να κανω μια απο τις δυο, εχει απεριοριστες ποσοτητες, h Xey οχι. Η χευ ειναιι στο βιβλιο που αναφερω σε μηνυμα μου σε αυτο το θεμα. Η epworth ειναι εκεινη που εχει αναφερει η λιλυ. πανω κατω τα ιδια ειναι αλλα σε ορισμενα σημεια εχουν διαφορες που εμενα με προβληματισαν κ τελικα δεν εκανα καμια :D
σαν προταση κανε αυτο που κανω:απλα βαλε το συνδιασμο τροφων πιο ενεργα στη διατροφη σου κ θα δεις αποτελεσμα. Προσωπικα παω κ σε διαιτολογο κ μου τα συνδιαζει με βαση και αλλα κριτηρια.
Μη τρως απεριοριστα ομως...διαιτα κ απεριοριστο δεν υπαρχει. Απλα αν φας τον σωστο συνδιασμο μπορεις να σερβιριστεις δευτερο πιατο, με βαση την Χευ ειναι προτιμοτερο να φας σωστο συνδιασμο παραλιγο κ λαθος. αυτα καλη δυναμη!
ετσι κι'αλλιως εδω και χρονια δεν τρωω καθολου ασπρο αλευρι ουτε ζαχαρη και οι υδατανθρακες ειναι μονο απο λαχανικα,φρουτα και ολικης αλεσης δημητριακα οποτε στα φαγητα συμβαδιζω με αυτα που λεει και αυτη η διαιτα δεν εχω να κοψω κατι
forty σου έχω στείλει u2u από εχθές! δε τοείδες?
οχι δεν ξερω τι ειναι το U20....παταω αυτο που ειναι κατω απο το ποστ μου?
Όχι πάς επάνω δεξιά και το πατάς από εκεί, είναι τα προσωπικά σου μηνύματα
το είδες?
lily έχεις u2u..
ναι τα ειδα και σου εστειλα απαντηση αλλα δεν βλεπω τιποτα στο outbox,το πηρες η δεν το εστειλα καθολου?
Forty οκ το έλαβα
Ζωή πάω να το ψάξω, μισό
lily μου μπορείς να μπεις στο τσατ?
μισό Ζωή, έρχομαι
tí gínetai korítsia me thn epworth óla kalá;
καλημερα φορτυ, αφου δε θαλλαξεις κατι δραστικα (ποσοτητες ποιοτητα κτλ)εχουν μικρες διιαφορες. το θεμα ειναι να συνδιαζεις τις κυριες ομαδες τροφιμων αφου ετσι κι αλλιως τρεφεσαι σωστα απο,τι θυμαμαι...προσπαθω κ γω κ παροτι τρωω ποσοτητα τις τελευταιες μερες εχασα. βεβαια απο σημερα γερμανικη κατοχη :D το παρακανω χθες κ εχω τυψεις με τη μακαροναδα!Quote:
Originally posted by forty
δεν σκεφτομαι να αλλαξω καθολου την διατροφη που κανω γιατι θεωρω οτι ειναι ισορροπημενη αλλα σκεφτομουν για λιγες μερες να χωρισω τα φαγητα που τρωω συμφωνα με τους συνδιασμους που δινει αυτη η διαιτα (ποια ομως απο τις δυο που καταμπερδευτηκα ?) και να δω αν με βοηθησει αυτοQuote:
ετσι κι'αλλιως εδω και χρονια δεν τρωω καθολου ασπρο αλευρι ουτε ζαχαρη και οι υδατανθρακες ειναι μονο απο λαχανικα,φρουτα και ολικης αλεσης δημητριακα οποτε στα φαγητα συμβαδιζω με αυτα που λεει και αυτη η διαιτα δεν εχω να κοψω κατι
badgirl τρώω σα βόδι μιλάμε έχθές το βράδυ έφαγα 8 καλαμάκια χοιρινά και σαλάτα...:)
κατα ταλλα λετε οτιι δεν εχει απεριοριστες ποσοτητες η διαιτα που κανετε...κουνια που σας κουναγε! επισης σε παρακαλω μη μου ξανααναφερθεις γιαυτο το θεμα. με κουρασατε κ δεν εχω σκοπο να ξανασχοληθω. καντε ο,τι καταλαβαινετε αλλα μην παραπιειτε οσα λεω. αυτο δε το δεχομαι.
ναι ετσι θα κανω!εσυ ξεκινησες διαιτα απο διαιτολογο?Quote:
καλημερα φορτυ, αφου δε θαλλαξεις κατι δραστικα (ποσοτητες ποιοτητα κτλ)εχουν μικρες διιαφορες. το θεμα ειναι να συνδιαζεις τις κυριες ομαδες τροφιμων αφου ετσι κι αλλιως τρεφεσαι σωστα απο,τι θυμαμαι...προσπαθω κ γω κ παροτι τρωω ποσοτητα τις τελευταιες μερες εχασα. βεβαια απο σημερα γερμανικη κατοχη :D το παρακανω χθες κ εχω τυψεις με τη μακαροναδα!
ναι κ εχω αρχισει να του λεω ολα οσα εχω διαβασει περι διαφορων ειδων διατροφης...πχ με βαση το γλυκαιμικο δεικτη, με βαση συνδιασμο τροφων, με βαση πεχα οπως και τις αναγκες μου σε τροφη για να μη λυσσαω κ τα χαλαω και θα μου βγαζει νεο προγραμμα καθε βδομαδα...ετσι ελπιζω να κατεβω κατω απο τα 83 που ημουν πριν παρω τα πολλα κιλα...σκεφτομαι να το συνεχισω κ για μια ζωη οποτε δε θελω να πεινασω...τερμα η λαλακιες του παρελθοντος...πρεπει να εφαρμοσω οσα ξερω κ να μαθω περισσοτερα!
Βρε θηρίο! απεριόριστη ποσότητα το είπαμε αυτό! τα χώνεψες μετά? :PQuote:
Originally posted by Zwh
τρώω σα βόδι μιλάμε έχθές το βράδυ έφαγα 8 καλαμάκια χοιρινά και σαλάτα...:)
μια χαρά λιλάκι και πεινούσα το πρωί :)