Originally Posted by
litoa
Ok,ώρα να απαντήσω κι εγώ.λοιπόν,οι αρρυθμίες(έκτακτες κ αυξημένοι παλμοι) μ ξεκίνησαν πριν από σχεδόν 3χρονια στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης.ο αριθμός ποικίλει,γενικά δεν έχω πολλες, από 2-3 έως καμία 15αρια και πολύ σπάνια παραπάνω,όμως ορισμένες φορές έχω αυτές τις συνεχόμενες που σε διαλύουν.δεν έχω βρει μέχρι στιγμής κάτι το ιδιαίτερο που τις πυροδοτεί,σίγουρα όμως τα πράγματα είναι χειρότερα σε περιόδους στρες,στενοχώριας ή αφού τα πράγματα ηρεμήσουν.κάποιες φορές ή έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα ή ακόμα μια απότομη κίνηση,σκύψιμο μπροστά,μια βαθιά ανάσα..καρδιολογικά πρόβλημα όχι,παρά μόνο μια ελάχιστη,άνευ σημασίας πρόπτωση μιτροειδους.από φαγητά δεν έχω εντοπίσει κάτι το ιδιαίτερο,αλλά όταν φουσκωνω(κ φουσκωνω εύκολα) μπορεί να νιώσω καμία έκτακτη και σίγουρα αυξάνονται αισθητά οι παλμοί μου.δε πινω καφέ,coca-cola,τσάι,αλκοόλ κ δε καπνιζω.εδώ και ένα χρόνο και 2μηνες ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή,γιατί δε τη παλέυα άλλο,ένα beta blocker κ μια μικρή δόση xanax.πιστεύω ότι κάτι κάνουν,ιδίως για τους αυξημένους παλμους κ έχει βελτιωθεί κ ο ύπνος μου,σίγουρα όμως δεν δίνουν μια ριζική κ οριστική λύση.αυτό που πιστεύω ότι με βοηθάει λίγο είναι το μαγνήσιο,το περπάτημα κ ή γιόγκα,φυσικά κ ή θετική σκεψη που δεν είναι πάντα εφικτή..γυμναστική κάνω,αλλά όχι κάτι έντονο,λίγη γιόγκα,πιλατες κ περπάτημα κ κάποιες φορές π είμαι καλύτερα λίγη αεροβική,νομίζω βοηθάει.όσον αφορά τις ορμόνες,ορισμένες φορές κάποιες μέρες πριν την περίοδο είναι πιο έντονες,αλλά όχι πάντα,ενώ τις ημέρες της περιόδου είναι πιο ήπιες,αλλά κι αυτό δεν είναι κανόνας.όσο για την εγκυμοσύνη,τι να πω,τότε ξεκίνησαν όλα,με καθημερινά και έντονα συμπτώματα,ενώ πριν δεν είχα νιώσει ούτε μισή έκτακτη στη ζωή μου.όπως καταλαβαινετε,ούτε λόγος για δεύτερη εγκυμοσύνη..ελπίζω ν'απαντησουν κι άλλοι,το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον!