αρρυθμίες - αγχος??? - Page 67
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 67 of 132 FirstFirst ... 1757656667686977117 ... LastLast
Results 991 to 1,005 of 1975
    Member
    Quote Originally Posted by litoa View Post
    Ok,ώρα να απαντήσω κι εγώ.λοιπόν,οι αρρυθμίες(έκτακτες κ αυξημένοι παλμοι) μ ξεκίνησαν πριν από σχεδόν 3χρονια στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης.ο αριθμός ποικίλει,γενικά δεν έχω πολλες, από 2-3 έως καμία 15αρια και πολύ σπάνια παραπάνω,όμως ορισμένες φορές έχω αυτές τις συνεχόμενες που σε διαλύουν.δεν έχω βρει μέχρι στιγμής κάτι το ιδιαίτερο που τις πυροδοτεί,σίγουρα όμως τα πράγματα είναι χειρότερα σε περιόδους στρες,στενοχώριας ή αφού τα πράγματα ηρεμήσουν.κάποιες φορές ή έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα ή ακόμα μια απότομη κίνηση,σκύψιμο μπροστά,μια βαθιά ανάσα..καρδιολογικά πρόβλημα όχι,παρά μόνο μια ελάχιστη,άνευ σημασίας πρόπτωση μιτροειδους.από φαγητά δεν έχω εντοπίσει κάτι το ιδιαίτερο,αλλά όταν φουσκωνω(κ φουσκωνω εύκολα) μπορεί να νιώσω καμία έκτακτη και σίγουρα αυξάνονται αισθητά οι παλμοί μου.δε πινω καφέ,coca-cola,τσάι,αλκοόλ κ δε καπνιζω.εδώ και ένα χρόνο και 2μηνες ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή,γιατί δε τη παλέυα άλλο,ένα beta blocker κ μια μικρή δόση xanax.πιστεύω ότι κάτι κάνουν,ιδίως για τους αυξημένους παλμους κ έχει βελτιωθεί κ ο ύπνος μου,σίγουρα όμως δεν δίνουν μια ριζική κ οριστική λύση.αυτό που πιστεύω ότι με βοηθάει λίγο είναι το μαγνήσιο,το περπάτημα κ ή γιόγκα,φυσικά κ ή θετική σκεψη που δεν είναι πάντα εφικτή..γυμναστική κάνω,αλλά όχι κάτι έντονο,λίγη γιόγκα,πιλατες κ περπάτημα κ κάποιες φορές π είμαι καλύτερα λίγη αεροβική,νομίζω βοηθάει.όσον αφορά τις ορμόνες,ορισμένες φορές κάποιες μέρες πριν την περίοδο είναι πιο έντονες,αλλά όχι πάντα,ενώ τις ημέρες της περιόδου είναι πιο ήπιες,αλλά κι αυτό δεν είναι κανόνας.όσο για την εγκυμοσύνη,τι να πω,τότε ξεκίνησαν όλα,με καθημερινά και έντονα συμπτώματα,ενώ πριν δεν είχα νιώσει ούτε μισή έκτακτη στη ζωή μου.όπως καταλαβαινετε,ούτε λόγος για δεύτερη εγκυμοσύνη..ελπίζω ν'απαντησουν κι άλλοι,το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον!
    Όταν νιώθεις ταχυπαλμία το έχεις ήδη στο μυαλό σου ή σου έρχεται ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένεις?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Prag View Post
    Πώς ονομάζεται το πρόβλημα που έχεις? Τις ταχυπαλμίες τις έχεις από άγχος ή είναι επακόλουθο της επέμβασης? Το έχεις προσδιορίσει?
    Sorry gia ta Greeklish grafw apo allo upologisth. File mou kalhspera..Apo mikro paidi eixa ektaktes.Meta ta 15 arxisa na kanw taxuarithmies xwris na xerw ti einai.Pathena 1-2-3 to xrono kai otan pigena sto nosokomeio eixan stamathsei opote den evriskan kati.Ton dekemvrio pou mas perase eixa ena epeisodio taxukardias kai piga sto nosokomeio.Mou eipan uperkoiliakh epaneisodou kai me anetaxan endoflevios me adenosinh(6ml).Ekana to ablation kai gia 1 evdomada ola kala.Mono ektaktes eixa pou einai logiko.Meta apo ligo kairo arxisa na exw kai alles arithmies.Me krathsan mia mera sto nosokomeio giati h8elan na doun ti exw.Kategrapsan 40.000 ektaktes uperkoiliakes se 15 wres + vradykardia+flevokomvikh taxukardia.Den exei sxesh to agxos.Ennow oti den epireazei thn posothta alla thn poiothta ;) . Anyway gia na mhn kourazw.Shmera phga sthn hlektrofysiologo mou kai mou leei ola pane apo to kalo sto kalutero kai oti se enamhsi mhna tha eimai perdiki.Eidh ta perisotera de ta rxw.Den kanw vradukardies pleon kai kanw mono to polu 1000-2000 ektaktes thn mera :D

Member
    Χαίρομαι πολύ γι'αυτό οπότε θα είσαι και καλύτερα ψυχολογικά! Η επέμβαση είναι καυτηριασμός κατά κάποιον τρόπο? Γιατί αυτό κατά σύμπτωση το έχουν δύο φίλες μου και είναι συχνό, σχετικά, φαινόμενο σε νέους ανθρώπους. Αυτό πήγα να τσεκάρω κι εγώ σήμερα στον Ευαγγελισμό αλλά άκρη δεν έβγαλα, δυστυχώς! Τέλος πάντων, μόνο υπομονή και θετικές σκέψεις και ο ενάμιση μήνας δεν αργεί να περάσει!!!

περαστικα σου johnc , βλεπω οτι τα δυσκολα εφυγαν και τωρα απλα μενει να φας και την ριμαδα την ουρα και να συνεχισεις τη ζωη σου , περασες πολλα και φανταζομαι με τι τρομο ζουσες καποιες στιγμες , οτι δεν μας σκοτωνει σιγουρα μας κανει δυνατοτερους

Senior Member
    LITOA δεν έχεις τίποτα απολύτως λίγες έκτακτες όπως εσύ κάνει όλος ο κόσμος απλά δε τις αντιλαμβάνεται. Από ότι καταλαβαίνω με την εγκυμοσύνη η οποία είναι μια περίεργη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας το νευρικό σου σύστημα ευαισθητοποιήθηκε και από τότε άρχισες να τις νιώθεις να είσαι σίγουρη ότι τις είχες και παλαιότερα. Την πολλή μικρή πρόπτωση που λες την έχω και εγώ και πολλοί άλλοι και γενικά έχω παρατηρήσει ότι συνήθως εμείς είμαστε πιο ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα. Γενικώς θέλω να πω σε όλους που έχουν έκτακτες και τις καταλαβαίνουν και αγχώνονται εφόσον έχουν μόνο αυτές, χωρίς άλλη συμπτωματολογία, και έχουν ελεγχθεί να μην ανησυχούν όλα είναι καλά απλά είναι πιο ευαίσθητοι από άλλους όσον αφορά το νευροφυτικό τους. Να κάνετε κάθε χρόνο τον έλεγχό σας και φροντίστε να έχετε ποιοτική ζωή.

Senior Member
    Eyxaristw paidia..Twra ienai polu pio duskola apo prin..Upomonh

Junior Member
    Η υπομονη και η αντοχη σε ανθρωπους που εχουν εξαντληθει απο καιρο μιας και βρισκονται σε τετοιες περιπετειες πολλα χρονια νομιζω οτι προερχονται απο την παρουσια του Θεου στην ζωη μας ακομη κι οταν αρνουμαστε να δεχτουμε οτι ειναι διπλα μας αφου τα ασχημα συναισθηματα μας κανουν να ειμαστε σιγουροι οτι μας εχει εγκαταλειψει. Διαβαζω με προσοχη τις ιστοριες του καθενος μας και τις συγκρινω με την δικια μου. Ο κοινος μας τοπος ειναι ενας , ο φοβος.... Για να νικησεις τον φοβο ομως πρεπει να αφεθεις ολοκληρωτικα σε οτι σου συμβαινει χωρις να σκεφτεσαι οτι θα εισαι εσυ στο τελος αυτος που θα ειναι στο εδαφος. Δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες προφανως αλλιως ολοι θα ειχαμε απαλλαγει εξαρχης! Εκεινο που μας απομενει ειναι να πιστεψουμε οτι ο Θεος θα ακουμπησει και το δικο μας κεφαλι και θα κανει τον φοβο αντοχη και υπομονη! Μεσα σε μια ακομη νυχτα αυπνιας απο συνεχεις εκτακτες συστολες σας στελνω τις ευχες μου ,ψαχνοντας κι εγω τα προσωπικα μου ορια αντοχης! Θα ξημερωσει...κουραγιο!

PRAG,ή αλήθεια είναι ότι αυτά τα θέματα τα'χω συνέχεια στο μυαλό μου,οπότε δε μπορώ ν'απαντησω με σιγουριά. όταν τρωω, για παράδειγμα,σκέφτομαι,ωχ μη φουσκωσω κ με πιάσει ταχυκαρδια ή φοβάμαι να τρεξω για να μην ανέβασω παλμους..γενικά ανεβαζω εύκολα παλμούς.DCAT,το ξέρω ο αριθμός δεν είναι μεγάλος,αλλά ο φόβος είναι τεράστιος.όσο για την πρόπτωση κι εγώ το'χω παρατηρήσει ότι πολύς κόσμος που ταλαιπωρείται με έκτακτες έχει κ πρόπτωση,κ ή καρδιολογος μου μου είπε ότι είμαστε πιο ευαίσθητοι.JOHNC,καλή ανάρρωσή κι από μένα,σίγουρα τα πράγματα θα βελτιωθούν με τον καιρό,λίγη υπομονή ακόμα..γίνομαι πιεστική τώρα,αλλά please απάντηστε κι άλλοι στις ερωτήσεις μου!!

Member
    Quote Originally Posted by litoa View Post
    PRAG,ή αλήθεια είναι ότι αυτά τα θέματα τα'χω συνέχεια στο μυαλό μου,οπότε δε μπορώ ν'απαντησω με σιγουριά. όταν τρωω, για παράδειγμα,σκέφτομαι,ωχ μη φουσκωσω κ με πιάσει ταχυκαρδια ή φοβάμαι να τρεξω για να μην ανέβασω παλμους..γενικά ανεβαζω εύκολα παλμούς.DCAT,το ξέρω ο αριθμός δεν είναι μεγάλος,αλλά ο φόβος είναι τεράστιος.όσο για την πρόπτωση κι εγώ το'χω παρατηρήσει ότι πολύς κόσμος που ταλαιπωρείται με έκτακτες έχει κ πρόπτωση,κ ή καρδιολογος μου μου είπε ότι είμαστε πιο ευαίσθητοι.JOHNC,καλή ανάρρωσή κι από μένα,σίγουρα τα πράγματα θα βελτιωθούν με τον καιρό,λίγη υπομονή ακόμα..γίνομαι πιεστική τώρα,αλλά please απάντηστε κι άλλοι στις ερωτήσεις μου!!

"όταν τρωω, για παράδειγμα,σκέφτομαι,ωχ μη φουσκωσω κ με πιάσει ταχυκαρδια ή φοβάμαι να τρεξω για να μην ανέβασω παλμους"
    Αυτό ακριβώς συμβαίνει και σε μένα! Παιδιά, πραγματικά ζούμε όλοι σχεδόν τα ίδιες καταστάσεις! Από αυτό πρέπει να παίρνουμε δύναμη και ναι, ίσως και αυτό το ερωτηματολόγιο να μας βοηθήσει όλους!!!

Member
    Quote Originally Posted by theiosloukas View Post
    Η υπομονη και η αντοχη σε ανθρωπους που εχουν εξαντληθει απο καιρο μιας και βρισκονται σε τετοιες περιπετειες πολλα χρονια νομιζω οτι προερχονται απο την παρουσια του Θεου στην ζωη μας ακομη κι οταν αρνουμαστε να δεχτουμε οτι ειναι διπλα μας αφου τα ασχημα συναισθηματα μας κανουν να ειμαστε σιγουροι οτι μας εχει εγκαταλειψει. Διαβαζω με προσοχη τις ιστοριες του καθενος μας και τις συγκρινω με την δικια μου. Ο κοινος μας τοπος ειναι ενας , ο φοβος.... Για να νικησεις τον φοβο ομως πρεπει να αφεθεις ολοκληρωτικα σε οτι σου συμβαινει χωρις να σκεφτεσαι οτι θα εισαι εσυ στο τελος αυτος που θα ειναι στο εδαφος. Δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες προφανως αλλιως ολοι θα ειχαμε απαλλαγει εξαρχης! Εκεινο που μας απομενει ειναι να πιστεψουμε οτι ο Θεος θα ακουμπησει και το δικο μας κεφαλι και θα κανει τον φοβο αντοχη και υπομονη! Μεσα σε μια ακομη νυχτα αυπνιας απο συνεχεις εκτακτες συστολες σας στελνω τις ευχες μου ,ψαχνοντας κι εγω τα προσωπικα μου ορια αντοχης! Θα ξημερωσει...κουραγιο!

Theiosloukas έχεις δίκιο!! Έτσι είναι τα πράγματα! Εκτός από το Θεό πρέπει να πιστέψουμε και στις δικές μας δυνάμεις! Γιατί όλοι μας έχουμε δύναμη μέσα μας και πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φανταζόμαστε! Εδώ καταφέραμε με το μυαλό μας να κάνουμε το σώμα μας να "νοσήσει" !! Ας πιστέψουμε σε εμάς λοιπόν και στο ότι μπορούμε να πάρουμε εμείς τον έλεγχο στα χέρια μας και όχι ο φόβος!

Καλά είναι αυτά που λέτε κι εγώ τα ίδια έλεγα, να μην τα σκέφτομαι, άγχος είναι, αγνόησε τα, είχα σταματήσει να μπάινω και στο φόρουμ
    γιατί λέω άμα διαβάζω γι αυτά μετά τα σκέφτομαι και τα παθαίνω, σταμάτησα και τον καρδιολόγο γιατί δεν είχε τίποτα να μου πει πια...
    Έλα όμως που μετά από πολυ καιρό πήγα να τρέξω..Κι όσο έτρεχα όλα καλά...Όταν όμως σταμάτησα και ετοιμαζόμουν να φύγω νιώθω την
    καρδιά μου να χάνει το ρυθμό της για μερικά δευτερόλεπτα, μια και δυο φορές...Και μετά πανικός για μένα!!
    Άντε τώρα δώσε εξήγηση εσύ ότι δεν είναι καρδιακό πρόβλημα που δεν το έχουνε βρει γιατί όποτε κάνω εξετάσεις (και τα έχω κάνει όλα) είναι όλα σουπερ καλά!!
    Άμα δεν είχα πάει για τρέξιμο όμως τίποτα δε θα είχε συμβεί...Άρα ότι έγινε έγινε γιατί υπήρξε καταπόνηση...Τρέχα πάλι στους γιατρούς τώρα, αλλά πάλι προφανώς δε θα
    βρούνε τίποτα και φυσικά όταν θα κάνω κοπώσεως δε θα μαι πιάσει τίποτα για να καταγραφεί....Μύλος!! Φαύλος κύκλος!! Κι ένα πρόβλημα που δε φεύγει ποτέ ποτέ ποτέ!!!

Quote Originally Posted by trelokotsos View Post
    Καλά είναι αυτά που λέτε κι εγώ τα ίδια έλεγα, να μην τα σκέφτομαι, άγχος είναι, αγνόησε τα, είχα σταματήσει να μπάινω και στο φόρουμ
    γιατί λέω άμα διαβάζω γι αυτά μετά τα σκέφτομαι και τα παθαίνω, σταμάτησα και τον καρδιολόγο γιατί δεν είχε τίποτα να μου πει πια...
    Έλα όμως που μετά από πολυ καιρό πήγα να τρέξω..Κι όσο έτρεχα όλα καλά...Όταν όμως σταμάτησα και ετοιμαζόμουν να φύγω νιώθω την
    καρδιά μου να χάνει το ρυθμό της για μερικά δευτερόλεπτα, μια και δυο φορές...Και μετά πανικός για μένα!!
    Άντε τώρα δώσε εξήγηση εσύ ότι δεν είναι καρδιακό πρόβλημα που δεν το έχουνε βρει γιατί όποτε κάνω εξετάσεις (και τα έχω κάνει όλα) είναι όλα σουπερ καλά!!
    Άμα δεν είχα πάει για τρέξιμο όμως τίποτα δε θα είχε συμβεί...Άρα ότι έγινε έγινε γιατί υπήρξε καταπόνηση...Τρέχα πάλι στους γιατρούς τώρα, αλλά πάλι προφανώς δε θα
    βρούνε τίποτα και φυσικά όταν θα κάνω κοπώσεως δε θα μαι πιάσει τίποτα για να καταγραφεί....Μύλος!! Φαύλος κύκλος!! Κι ένα πρόβλημα που δε φεύγει ποτέ ποτέ ποτέ!!!
    Ακριβως οπως τα λες ειναι . Και εγω ημουν δηθεν καλα . Και εγω εκανα πολυ αγωνα να ξεπερασω την καταθλιψη , τα καταφερα χωρις να παρω κατι . Εφτιαξα την ευθραστη ψυχολογια μου , τα ξαναβρηκα με τον αντρα μου . Τον ξαναερωτευτικα απο την αρχη και ενοιωθα υπεροχα . Τις αρρυθμιες δεν τις εδεινα σημασια. Δεν ηταν και πολλες , ισα ισα να μου θυμιζουν καποιες φορες την υπαρξη τους . 1-2-3 τη μερα το πολυ πολυ . Καποιες μερες καμμια . Τι υπεροχο διαστημα . Ενοιωθα καλα , ευλογιμενη και ευτυχισμενη μετα απο ενα πολυυυυυ δυσκολο καλοκαιρι . Και καπου εκει μενω εγκυος στο 4ο μας παιδι . Στο καταλαθος εγινε , απο την πολυ .....ευτυχια μας . Δεν το ειδαμε με κακο ματι , γιατι οχι ειπαμε . Και αποφασησαμε να προχωρησουμε . Λιγες μερες μετα η καταθλιψη αρχησε να μου ξαναχτυπαει την πορτα μου . Η μεγαλογχολια μου μεγαλωνε και οι αρρυθμιες αυξανανε ρυθμο . Οχι σπουδαια βεβαια . Δεν εκανα ποτε πανω απο 10 αρρυθμιες τη μερα . Για αυτο το διαστημα μιλαω γιατι εχω βιωσει ξεσπασματα στις παλιες μου εγκυμοσυνες με ατελειωτες ωρες αρρυθμιων . Και αρχιζει μια απο τις δυσκολοτερες μου φασεις . Ολη τη μερα σκεφτομουνα αρρυθμιες , τιποτα αλλο δεν υπηρχε στο μυαλλο μου ειτε συνεβαιναν ειτε οχι . Δυστηχως η εγκυμοσυνη χαθηκε , παλλινδρομησε την 8η βδομαδα . Προχωρησαμε στην θεραπευτικη αποξεση . Απο εκεινη τη μερα εγινε ξανα ..... η αποκαλυυψη στο μυαλλο μου . Στην αρχη το επαιζα ανακουφισμενη και οτι ταχα καλα εγινε και εξελιχθηκε ετσι και οτι δεν μπορουσα τελικα να στηριξω την εγκυμοσυνη και οτι η φυση διαλεξε για μενα και λοιπες τετοιες μαλακιες . Ομως απο την αλλη υπεφερα και ενοιωθα οτι ηθελα να εξελιχθει καλα . Ενοιωθω το 4ο παιδακι ενα απιαστο ονειρο . Και καπου εκει ξεκινησε μια βραχεα περιοδος αναρρωσης φουλ σε συμπτωματα παντος ειδος . Πλεον το μονο που σκεφτομαι ειναι φυσικα οι αρρυθμιες . Δεν μπορω να κανω τιποτα . Ουτε να περπατησω . Ουτε να τρεξω . Ουτε καν απο τον καναπε να σηκωθω . Στην αποξεση οταν μου εβαζε τη ναρκωση η αναισθησιολογος χτυπησα 160 σφυγμους . Και η φοβια απο τοτε ειναι κατι επαθε η καρδια μου . Ετοιμαζομαι να επισκεφτω εναν καινουργιο καρδιολογο καθηγητη , δευτερη φορα παω σε αρρυθμιολογο εκτος του δικου μου καρδιολογου . Φοβαμαι οτι δεν προκειτε ποτε , μα ποτε να βρω γιατρεια .

Λυπάμαι πολύ που έχασες την εγκυμοσύνη αφού λες κιόλας ότι είχε αρχίσει να σου αρέσει η ιδέα ενός παιδιού ακόμα.
    Ίσως στην δικιά σου περίπτωση όλη αυτή η κατάσταση να σε επιβαρύνει περισσότερο.
    Σε βρίσκει ένα τέτοιο σοκ και μετά ξαναπέφτεις σε όλο αυτό και αναμένεις να περάσει και αυτή η κακή περίοδος και να έρθει άλλη μια πιο ήρεμη
    στην οποία νομίζεις ότι το ξεπέρασες..και μετά τσουπ ξανάρχεται ο εφιάλτης, έτσι δεν είναι?
    Τι να πούμε, υπομονή κι ελπίδα!!

Δεν ξερω αμα ειναι η αρρυθμιες καθαυτου το προβλημα μας τελικα . Ειμαι σιγουρη οτι εκει ξεσπαει το ... συστημα μας . Ομως γιατι ? γιατι να ταλαιπωρουμαστε ετσι ? ελεος δηλαδη . Ποσες φορες εχω πει ας πεθανω να τελειωνω και παλι εκει να π[ροσπαθω να απαλλαγω απο αυτες . Τα τελευταια 10 χρονια της ζωης μου δεν εχω χαρει τιποτα .

Παιδιά καλησπέρα!πολύ καιρό είχαμε να επικοινωνήσουμε..εδώ στον αγώνα κατά των έκτακτων..viki38 πραγματικά έχεις πολύ κουράγιο,3 εγκυμοσύνες και ήσουν διατεθειμένη και για τέταρτη.εγώ ούτε λόγος για δεύτερη,φοβάμαι πολύ λόγω των αρρυθμιων..ήθελα να σας ρωτησω κάτι που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό λόγω των ιωσεων και της γριπης.καταρχήν ελπίζω όλοι να είστε καλά,αλλά εάν κάποιος πέρασε ή περνάει κάτι,υπήρξε κάποια επιδείνωση στις αρρυθμίες κατά την περίοδο της ασθένειας και για όσους έχουν αυξημένους παλμούς,τους αυξήθηκαν πολύ με τον πυρετό;εμενα, για παράδειγμα μ'ενα 37,8 που έκανα πριν 2 μήνες πήγαν στους 100 οι παλμοί και δε ξέρω με φοβίζει ακόμη και ν'αρρωστησω..οι εμπειρίες σας θα μου ήταν πολύτιμες.!