Η φαντασίωση και κατ' επέκταση η πραγματοποίησή της. Η ενοχή υπάρχει (αν υπάρχει) επειδή ακριβώς το άτομο είναι αδύναμο να αντισταθεί στις καταναγκαστικές σκέψεις ή πράξεις οι οποίες συγκρούονται με τις ηθικές του πεποιθήσεις.
Printable View
κ για να μη παρεξηγιθω για φαντασου μια ζωη να ακουγες τα μυρια (βρισιες επικρισεις χαρακτηρισμοι κλπκλπ) οσα επειδη κανενας δε βρηκε απλα το θαρρος να σου πει οτι δε του αρεσαν οσα ελεγες σαν αυτο το θεμα πχ λες κ τους ειπες να γινουν ιδιοι σαν εσενα ως ποτε θα αντεχες ολα αυτα? καπια στιγμη η υπομονη σου θα στερευε κ αντι να το παλευες θα τους ελεγες αυτο που θελουν να ακουσουν.
ναι ετσι ομως κρατας αορατη λιστα με φιλους..αυτο που θελουν να ακουσουν απευθυνεται στους υπολυπους...
αρα δε τους κατευθυνεις εσυ εστω κ αν ετσι φαινεται απλα τους δινεις το θαρρος να εμφανιστουν.
θα μπορούσε να είναι. Τι όμως είναι αυτό που υποστηρίζεις?
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ μέχρι στιγμής είναι ότι είσαι της άποψης ότι οι φαντασιώσεις μας πρέπει να γίνονται πράξη προκειμένου να ανακουφιστούμε, και ότι οι ενοχές είναι το καταναγκαστικό στοιχείο που λειτουργούν ως φραγμός στην φυσική μας τάση για έκφραση της σεξουαλικής μας φαντασίωσης. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος
ναι, αλλα σε μεγαλύτερη εμβελεια. Η στοχοποίηση των όποιων επιθυμιών μας είναι που μας οδήγησε εδω που ειμαστε ...σε "στειρες απολαυσεις"... οι αμυντικοι μηχανισμοι μας εχουν μπει στον αυτόματο και παιρνει αμπάριζα ότι μα ότι βρεθει στο διαβα τους και επηρεαζει την αυτοεξελιξη μας...το μεγαλύτερο λάθος μας .. ειναι τελικα οτι σταματήσαμε να κάνουμε λάθη, να ρισκάρουμε. οριοθετηθήκαμε σε εκλογικευσεις και ζουμε με δανεικες εμπειρίες!
είμαι σαν και σενα, της υπεραναλυσης και εγω ... εχω μια μανια να μην χωνω τιποτα κατω απο το χαλάκι ... αλλα τελευταια εχω αρχισει να αναρωτιεμαι ... τελικα μας πάει πουθενα όλο αυτο?
Ρεα το εθεσες Αψογα.
καλημερα σισι ...καλημερα ντουβ και καλημερα στις ψυχικες διαταραχες μας ... :p
Ηηφξφηικκνγηξξ