Originally Posted by
ioannis2
Αυτό το "τοξικός" στο πρώτο σου μηνυμα με απασχόλησε. Δηλαδή τι εννοούν? Τοξικός σημαίνει αυτος που όλο κλαίγεται, είναι απαισιόδοξος, μειώνει τους άλλους έστω εμμέσως καθώς και την κάθε τους επιτυχία ή στόχο, μόνο προβλήματα λέει πως έχει και μονοπωλεί τη συζήτηση με τέτοια. Εγώ τετοιους προσπαθώ να τους διωχνω απο τη ζωή μου, στη χειρότερη περίπτωση τους έχω για να μου καλύπτουν τα κενα παρέας όταν βγαίνω έξω χωρις κατ' αναγκη να υπαρχει βαθος επικοινωνίας.
Εκτός κι αν απο τη δική τους πλευρα σε βρισκουν ως μονότονο, μη ενθουσιωδη, σκυθρωπο, πεισματαρη, μη δυναμικό κλπ συναφή και άρα σε αποφεύγουν για τετοιους λόγους.
Δεν είναι απλά ζητημα "η καλοσύνη κάνει παρεα με τη μοναξια" αφου τοθεσες και με αυτο τον τρόπο, αν και η πολλή καλοσύνη οδηγεί σε μη σεβασμό, κι όποιον δεν τον σέβονται τον βάζουν στο περιθώριο ή τον αποφεύγουν άμα βρουν κάτι καλύτερο του.
Υπαρχει βεβαια και η φαση που τρέχουμαι ξοπίσω άτομα με τα οποια εχουμε την ψευδαίσθηση πως ταιριάζουμε μαζι τους επειδη μας εμπνέει ο χαρακτηρας τους πχ είναι αστείοι, ιδιαίτερα κοινωνικοί, δυναμικοί κλπ συναφή, τα οποια γνωρισματα ίσως λειπουν απο εμας, όμως εμεις δεν τους εμπνέουμε για τους λόγους ή καποιους απο τους λόγους που προείπα αν και η συναναστροφη μας μαζι τους μας δημιουργει θετική διάθεση και συνδράμει στο να θελουμε να τους μιμηθουμε σ αυτα τα καλα γνωρισματα. Παρόλα αυτα, απο τη δικη τους τη σκοπια δεν τρεχει ο αναλογος ενθουσιασμος για εμας και ετσι μας παρατανε.
Κάποτε και να το παλεύεις δεν αλλάζεις ιδαίτερα τη σταση των αλλων έναντι σου, απλα ψαχνεις για πιο καταλληλα άτομα.