Μερικοί το έχουν τερματίσει! - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 91 to 105 of 105
    Senior Member
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Δίκιο έχετε και οι δυο.

Αφού ξεπέρασα τη χθεσινή αναστάτωση και οργή σήμερα πρέπει να αρχίσω να κάνω έναν απολογισμό και μια αυτοκριτική πριν να συνεχίσω.
    Αυτοκριτική όμως όχι αυτομαστίγωμα!!!
    Μπορείς να ξεκινήσεις με το να κάτσεις να σκεφτείς και να γράψεις κιόλας ποια πιστεύεις πως είναι τα θετικά σου ώστε να σε θέλει κάποιος για φίλο. Σκέψου τον εαυτό σου σαν ένα προιον που θες να διαφημίσεις. Ποια είναι τα θετικά σου; Γιατί να σε αγοράσει κάποιος;

Από αυτά που θα γράψεις θα μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις καλύτερα τι ζητάς από μια σχέση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Αυτοκριτική όμως όχι αυτομαστίγωμα!!!
    Μπορείς να ξεκινήσεις με το να κάτσεις να σκεφτείς και να γράψεις κιόλας ποια πιστεύεις πως είναι τα θετικά σου ώστε να σε θέλει κάποιος για φίλο. Σκέψου τον εαυτό σου σαν ένα προιον που θες να διαφημίσεις. Ποια είναι τα θετικά σου; Γιατί να σε αγοράσει κάποιος;

Από αυτά που θα γράψεις θα μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις καλύτερα τι ζητάς από μια σχέση.
    Προσωπικά, καμιά φορά δεν βλέπω διαφορά στα δυο. Στην αυτοκριτική και στο αυτομαστίγωμα.

Είμαι σκληρός και με εμένα και με τους άλλους. Πρέπει να άλλαξω προσέγγιση στα πράγματα.

Πριν κάνω το οτιδήποτε, θα διαβάσω ξανά και με προσοχή τα μηνύματά σου και της Ρέμεντυ. Μετά, έχω χρόνο να επαναπροσδιοριστώ.
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

Senior Member
    τα ίδια λέμε ελισσάβετ.
    τώρα το διαπίστωσα κι εγώ :

Senior Member
    Προσωπικά, καμιά φορά δεν βλέπω διαφορά στα δυο. Στην αυτοκριτική και στο αυτομαστίγωμα.

Είμαι σκληρός και με εμένα και με τους άλλους. Πρέπει να άλλαξω προσέγγιση στα πράγματα.

Πριν κάνω το οτιδήποτε, θα διαβάσω ξανά και με προσοχή τα μηνύματά σου και της Ρέμεντυ. Μετά, έχω χρόνο να επαναπροσδιοριστώ.
    το μεγαλύτερο θέμα δεν είναι το "σκληρός", αλλά το "άδικος".
    μπορεί να γίνεις πολύ σκληρός, αλλά να είσαι μακριά απο την πραγματικότητα κι έτσι να μην έχει έστω μια χρησιμότητα αυτή η σκληρότητα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    το μεγαλύτερο θέμα δεν είναι το "σκληρός", αλλά το "άδικος".
    μπορεί να γίνεις πολύ σκληρός, αλλά να είσαι μακριά απο την πραγματικότητα κι έτσι να μην έχει έστω μια χρησιμότητα αυτή η σκληρότητα.
    Από πέρσυ που πρωτοήρθα στο φόρουμ και άνοιξα τότε εκείνο το θέμα που με απασχολούσε, παρατήρησα κάτι. Ότι ενώ εγώ στην αρχή ήμουν οργισμένος και έστρεφα τα βέλη μου στους άλλους, εσύ μου έλεγες να κοιτάξω τι φταίει σε εμένα και όχι στους άλλους.

Είναι λίγο άβολο να δεις τι φταίει σε εσένα, γιατί ενδέχεται να κυλιστείς στο βούρκο, αν δεν ξέρεις κολύμπι.

Senior Member
    Από πέρσυ που πρωτοήρθα στο φόρουμ και άνοιξα τότε εκείνο το θέμα που με απασχολούσε, παρατήρησα κάτι. Ότι ενώ εγώ στην αρχή ήμουν οργισμένος και έστρεφα τα βέλη μου στους άλλους, εσύ μου έλεγες να κοιτάξω τι φταίει σε εμένα και όχι στους άλλους.

Είναι λίγο άβολο να δεις τι φταίει σε εσένα, γιατί ενδέχεται να κυλιστείς στο βούρκο, αν δεν ξέρεις κολύμπι.
    σίγουρα.
    και είναι για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ πιο δύσκολο να δούμε αν κάτι φταίει με μας, μην νομίζεις οτι κάποιος εξαιρείται (ούτε κι εγώ, φυσικά).
    είναι πάντα πιο εύκολο να δεις τι συμβαίνει στον απεναντι ενώ μπορεί να μην το αντιλαμβανεται, παρά να δεις τι συμβαίνει σε σένα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    σίγουρα.
    και είναι για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ πιο δύσκολο να δούμε αν κάτι φταίει με μας, μην νομίζεις οτι κάποιος εξαιρείται (ούτε κι εγώ, φυσικά).
    είναι πάντα πιο εύκολο να δεις τι συμβαίνει στον απεναντι ενώ μπορεί να μην το αντιλαμβανεται, παρά να δεις τι συμβαίνει σε σένα.
    ΟΚ. Ρέμεντυ. Πολλά ευχαριστώ! Θα το σκεφτώ λίγο καλύτερα. Εγώ ας δω τα λάθη μου, ας ζήσω επιτέλους τη ζωή μου χωρίς εξαρτήσεις και ας αφήσω τους άλλους να ζήσουν τις ζωές τους όπως θέλουν και όπως επιθυμούν.

Senior Member

Εισαι σκληρος αλλα σε αυτη την περιπτωση εχεις δικιο!!!!!!! Οι αλλοι δεν αξιζουν μια, σε εφτυσαν χωρις λογο, ειναι κωλοπαιδα, τελος!! Εμενα αυτη ειναι η γνωμη μου επιμενω. Σου επαιξαν που......!!!!!!! Αν ηταν αθωοι θα σου λεγα εσυ φταις νταξει εισαι πολυ αυστηρος, αλλα αυτοι την εκαναν με ελαφρα χωρις καν να τους ενδιαφερει!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by απογοητευμένη View Post
    Εισαι σκληρος αλλα σε αυτη την περιπτωση εχεις δικιο!!!!!!! Οι αλλοι δεν αξιζουν μια, σε εφτυσαν χωρις λογο, ειναι κωλοπαιδα, τελος!! Εμενα αυτη ειναι η γνωμη μου επιμενω. Σου επαιξαν που......!!!!!!! Αν ηταν αθωοι θα σου λεγα εσυ φταις νταξει εισαι πολυ αυστηρος, αλλα αυτοι την εκαναν με ελαφρα χωρις καν να τους ενδιαφερει!!
    Κανείς δεν είναι τόσο αθώος, όσο και να το φωνάζει.

Και εγώ έκανα λάθος που συνέχισα να επιμένω και να χαρίζω υπέρμετρο ενδιαφέρον και εκείνοι που δεν με εκτίμησαν και αδιαφόρησαν.

Δεν θα καθίσουμε να κάνουμε τη δίκη του Σωκράτους. Αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν όλοι τι συνέβη.

Όλοι σας έχετε περάσει παρόμοιες φάσεις και εγώ δε θα είμαι ο τελευταίος.

Άρα, δεν αξίζει να σκάω άλλο. Ό,τι ενδιαφέρον είχα, το έδωσα. Για τώρα και για μετά δεν υπάρχει άλλο. Μας τέλειωσε. Λυπάμαι, δεν έχουμε άλλο.

Αυτό το "τοξικός" στο πρώτο σου μηνυμα με απασχόλησε. Δηλαδή τι εννοούν? Τοξικός σημαίνει αυτος που όλο κλαίγεται, είναι απαισιόδοξος, μειώνει τους άλλους έστω εμμέσως καθώς και την κάθε τους επιτυχία ή στόχο, μόνο προβλήματα λέει πως έχει και μονοπωλεί τη συζήτηση με τέτοια. Εγώ τετοιους προσπαθώ να τους διωχνω απο τη ζωή μου, στη χειρότερη περίπτωση τους έχω για να μου καλύπτουν τα κενα παρέας όταν βγαίνω έξω χωρις κατ' αναγκη να υπαρχει βαθος επικοινωνίας.
    Εκτός κι αν απο τη δική τους πλευρα σε βρισκουν ως μονότονο, μη ενθουσιωδη, σκυθρωπο, πεισματαρη, μη δυναμικό κλπ συναφή και άρα σε αποφεύγουν για τετοιους λόγους.
    Δεν είναι απλά ζητημα "η καλοσύνη κάνει παρεα με τη μοναξια" αφου τοθεσες και με αυτο τον τρόπο, αν και η πολλή καλοσύνη οδηγεί σε μη σεβασμό, κι όποιον δεν τον σέβονται τον βάζουν στο περιθώριο ή τον αποφεύγουν άμα βρουν κάτι καλύτερο του.
    Υπαρχει βεβαια και η φαση που τρέχουμαι ξοπίσω άτομα με τα οποια εχουμε την ψευδαίσθηση πως ταιριάζουμε μαζι τους επειδη μας εμπνέει ο χαρακτηρας τους πχ είναι αστείοι, ιδιαίτερα κοινωνικοί, δυναμικοί κλπ συναφή, τα οποια γνωρισματα ίσως λειπουν απο εμας, όμως εμεις δεν τους εμπνέουμε για τους λόγους ή καποιους απο τους λόγους που προείπα αν και η συναναστροφη μας μαζι τους μας δημιουργει θετική διάθεση και συνδράμει στο να θελουμε να τους μιμηθουμε σ αυτα τα καλα γνωρισματα. Παρόλα αυτα, απο τη δικη τους τη σκοπια δεν τρεχει ο αναλογος ενθουσιασμος για εμας και ετσι μας παρατανε.
    Κάποτε και να το παλεύεις δεν αλλάζεις ιδαίτερα τη σταση των αλλων έναντι σου, απλα ψαχνεις για πιο καταλληλα άτομα.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Αυτό το "τοξικός" στο πρώτο σου μηνυμα με απασχόλησε. Δηλαδή τι εννοούν? Τοξικός σημαίνει αυτος που όλο κλαίγεται, είναι απαισιόδοξος, μειώνει τους άλλους έστω εμμέσως καθώς και την κάθε τους επιτυχία ή στόχο, μόνο προβλήματα λέει πως έχει και μονοπωλεί τη συζήτηση με τέτοια. Εγώ τετοιους προσπαθώ να τους διωχνω απο τη ζωή μου, στη χειρότερη περίπτωση τους έχω για να μου καλύπτουν τα κενα παρέας όταν βγαίνω έξω χωρις κατ' αναγκη να υπαρχει βαθος επικοινωνίας.
    Εκτός κι αν απο τη δική τους πλευρα σε βρισκουν ως μονότονο, μη ενθουσιωδη, σκυθρωπο, πεισματαρη, μη δυναμικό κλπ συναφή και άρα σε αποφεύγουν για τετοιους λόγους.
    Δεν είναι απλά ζητημα "η καλοσύνη κάνει παρεα με τη μοναξια" αφου τοθεσες και με αυτο τον τρόπο, αν και η πολλή καλοσύνη οδηγεί σε μη σεβασμό, κι όποιον δεν τον σέβονται τον βάζουν στο περιθώριο ή τον αποφεύγουν άμα βρουν κάτι καλύτερο του.
    Υπαρχει βεβαια και η φαση που τρέχουμαι ξοπίσω άτομα με τα οποια εχουμε την ψευδαίσθηση πως ταιριάζουμε μαζι τους επειδη μας εμπνέει ο χαρακτηρας τους πχ είναι αστείοι, ιδιαίτερα κοινωνικοί, δυναμικοί κλπ συναφή, τα οποια γνωρισματα ίσως λειπουν απο εμας, όμως εμεις δεν τους εμπνέουμε για τους λόγους ή καποιους απο τους λόγους που προείπα αν και η συναναστροφη μας μαζι τους μας δημιουργει θετική διάθεση και συνδράμει στο να θελουμε να τους μιμηθουμε σ αυτα τα καλα γνωρισματα. Παρόλα αυτα, απο τη δικη τους τη σκοπια δεν τρεχει ο αναλογος ενθουσιασμος για εμας και ετσι μας παρατανε.
    Κάποτε και να το παλεύεις δεν αλλάζεις ιδαίτερα τη σταση των αλλων έναντι σου, απλα ψαχνεις για πιο καταλληλα άτομα.
    Ιωάννη, με είπαν τοξικό γιατί τους βομβάρδισα με μηνύματα.

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου, πάντως.

Senior Member
    Καλησπερα positive.
    Ειναι λογικο να αισθανεσαι τοσο ασχημα μετα απο μια τοσο εντονη απορριψη. Ωστοσο, πηρες απο εδω ορισμενες πολυ χρησιμες συμβουλες και αποψεις ωστε να αυτοβελτιωθεις, αν εσυ το θελεις. Σε τετοιες δημοσιευσεις δεν εχει νοημα η "παρηγορια στον αρρωστο" ουτε να σου χρυσωνουμε το χαπι.
    Κατι κανεις που κανει τους αλλους να σε θεωρουν τοξικο και τρομακτικο. Ειναι ευκαιρια να αρχισεις να το αλλαζεις. Οποτε και η δικη μου συμβουλη ειναι να δεις τις δικες σου ευθυνες και να κοιταξεις μπροστα.
    "Αν κανεις αυτο που εκανες παντα, θα εχεις αυτο που ειχες παντα"
    Γινε λιγο πιο ποζιτιβ και με τον εαυτο σου αλλα και στην επικοινωνια με τους αλλους.
    Πηρες καποιες απαντησεις διαμαντια εδω μεσα, οποτε σε κυριευουν αρνητικες σκεψεις για ολους τους αλλους και αυτολυπηση, να μπαινεις εδω και να ξαναδιαβαζεις αυτα τα διαμαντια.

Senior Member
    Εγώ θέλω να γράψω οτι καποιοι φίλοι μου που ενδιαφέρονται πραγματικά ανα περιόδους που δεν νιώθω εγώ καλα με ενοχλεί το τοσο ενδιαφέρον. Και τηλεφωνο θα κλείσω και στο μήνυμα δε θα απαντήσω. Δεν είναι οτι αδιαφορώ... Είναι οτι μερικές φορές που δεν αντέχω ουτε τον εαυτό μου το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει ειναι να ανοίξω Κουβέντα. Θέλω να πω ότι μήπως οι άνθρωποι περνάνε τις φάσεις τους;
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Banned
    εγω αν ηθελα να προσεγγισω καπιον που σκεφτοταν ετσι αντι να εστελνα μυνηματα θα μουν στο κοσμο μου αυτο ειναι πιο αποτελεσματικο απο το ενδιαφερον.

αποτελεσματικος δηλ ειναι ο ηλιθιος ο εξυπνος πεφτει στη παγιδα της εξυπαδας του αφου τελικα αποτυχαινει να αποδειξει οσα σκεφτεται και ας εχει δικιο ενω ο ηλιθιος ειναι απαλευτος.

Banned
    Δεν θα προσθέσω κάτι άλλο, από όσα έχουν ειπωθεί. Το μόνο πράγμα που μπορώ να σου πω, αν θέλεις, είναι να μην δένεσαι με κανέναν. Όλοι περαστικοί είμαστε στην ζωή. Σήμερα θα είναι αυτοί, αύριο άλλοι και κ.ο.κ. Το ίδιο και στις σχέσεις. Οπότε μην χαλιέσαι, για τίποτα και για κανέναν. Όσον αφορά, για τους "φίλους" σου, μερικές φορές, αποφασίζουν να κάνουν αλλαγές, διώχνοντας κάποιον με τον τρόπο τους. Μπορεί να στεναχωριέσαι, αλλά σε πληροφορώ ότι υπάρχουν και χειρότεροι τρόποι, για να διώξουν κάποιον από μια παρέα, ακόμη και να καταλήξει όλο αυτό, στον τσακωμό. Προσωπικά, έχω σταματήσει να κάνω παρέα με έλληνες. Το κόμπλεξ, είναι αρκετά μεγάλο, που πολλές φορές ούτε να το διαχειριστούν δεν μπορούν. Κάνε παρέα, αν έχεις την ευκαιρία, με ανθρώπους από την Ευρώπη, Γάλλους, Ιταλούς κλπ. Οι άνθρωποι, είναι 100 χιλιάδες φορές, πιο ουσιαστικοί, από τους έλληνες. Δεν έχουν κόμπλεξ και θέλουν να ανοιχτούν και εκείνοι, σε ευρωπαϊκές φιλίες. Οπότε, άποψή μου, αφόδευσέ τους, όλους και προχώρα. Απλά, μην κάνεις το λάθος και ξαναδεθείς...

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567