-
kalhmera, που εισαι φορτυ μουυυυυυυυυυυυυυ
δεν ξερω τι να κανω,
βαρεθηκα να τρωω τα ιδια, χρονο νασχοληθω δεν εχω να βρω νεες ιδεες,
ξαναειδα χθες βραδυ αλλα μετα απο τρελη κουραση το ββιβλιο
εχω στερεψει απο ιδεες ευκολων γευματων,
πλεο δε θα μαγειρευω σχεδον καθολου ρε γμτ
δυστηχως γυρισε η μαμα μου κ θα αρχισουν τα ταπερακια περα δωθε, κ σκεφτομαι μηπως να ετρωγα μονο οσα επιτρεπονται
απτην αλλη επειδη ο ανδρας μου δεν τρωει απολα θα μου ειναια δυνατο οταν εχω ενα αφγητο να πεταω το μισο επειδη δε κανει να το φαω,
θα μου ειναι?
δεν ξερω τι να κανω, για τους επομενους δυο μηνες καλο ειναι ο,τι φαγητο ειναι προχειρο να το τρωω...
μηπως να τρωγα μονο οσα επιτρεπονται..δηλαδη αν εχω μπιφτεκια με ρυζι μονο τα μπιφτεκια κτλ κτλ?
πες μου τη γνωμη σου...
δεν ξερω αν το προβλημα ειναι υπαρκτο ή αν εγω το δημιουργω ωστε να σαμποταρω την προσπαθεια μου...ωστε να ξαναφαω βλακειες...
-
μαλλον σκεφτομαι οτι τωρα που ηρθε η πηγη φαγητου δε θα μπορω ναντισταθω....
ισως ναναι αυτο.
συνηθως οταν φοβαμαι οτι θαποτυχω τα χαλαω μονη μου...
εχω κ κατι νευρα με την πεθερα που ολο φασολακια μου στελνει κ ολο τον ασταλτο εχουν.
γενικα μεχει κουραση η φαση φαγητο,
τοτε σκεφτομαι "ωπα η διαιτα που κανω εχει ευκολο φαγητο"
να τρωω εγω ψητα καθε μεσημερι κ οποτε εχει η μανα μου πχ φασολακια να παιρνω
ή οσπριο κτλ
ισως το κανω ετσι...
δεν ξερω, μαλλον περνω ηττοπαθη φαση κ θα σταματησω να τασκεφτομαι,
απλα θα συνεχισω ο,τι εκανα κ πριν...
-
koralaki καλημερα!!!γιατι εχεις πελαγωσει τοσο πολυ???????ειναι πολυ ευκολη διατροφη για να την ακολουθησεις,εγω την κανω χρονια τωρα και μολις σταματησα αρχισα να παιρνω την ανηφορα,δεν ειναι μια διαιτα που θα πεις την κανω για ενα μηνα και μετα τρωω οτι ετρωγα.Το θεμα ειναι να μας γινει τροπος ζωης αυτη η διατροφη,χωρις ζαχαρη και χωρις ασπρο αλευρι.
Το καταλαβαινω οτι καποιος αλλος στην οικογενεια τρωει διαφορετικα,και σε πια οικογενεια δεν γινεται αυτο?σκεψου καποια μητερα που εχει μικρα παιδια και κυκλοφορουν ολη μερα στο σπιτι γαριδακια,σοκολατες,καραμε λες,τι θα πρεπει να κανει?
μην σκεφτεσε οτι πρεπει να φας οτι τρωει και ο αντρας σου,αν για παραδειγμα παρετε σουβλακια,εσυ φαε μονο καλαμακι κοτοπουλο και σαλατα.Ειναι δυσκολο αλλα διαλλεγεις η το να χασεις κιλα η να τρως σουβλακια και γλυκα.Μονη σου πρεπει να τα βαλεις στη ζυγαρια και να δεις τι θελεις περισσοτερο ;)
Γραψε αν θελεις εδω μερικα γευματα να σου πω τι πρεπει να αφαιρεις και τι να τρως.Να ξερεις οτι δεν υπαρχει τιποτα που δεν θα το τρως με αυτη τη διατροφη,απλα θα πρεπει να μαθεις να μαγειρευεις αλλιως,εκει που εβαζες ασπρο αλευρι τωρα θα παρεις ολικης,οπου εβαζες ζαχαρη θα διαλλεξεις μια γλυκαντικη ουσια αν θελεις ντε και καλα γλυκο η λιγο φρουκτοζη.
Αν θελεις να φας μπιφτεκια με ρυζι,θα φτιαξεις τα μπιφτεκια με φρυγανια σικαλης η ολικης και για ρυζι θα βαλεις 30 γρ. καστανο οχι ασπρο.
Δεν καταλαβαινω και αυτο με τις μαμαδες,μολις μαθουν οτι προσπαθεις να χασεις τοτε αρχιζουν τα γλυκα και τα παχυντικα,η δικη μου το εκανε και το κανει συνεχεια αλλα μολις καταλαβε οτι δεν τα τρωω σταματησε να κουβαλαει και να με πιεζει.
Αν νομιζεις οτι θα περισεψει φαγητο απο τον αντρα σου,βαλτο στην καταψυξη για μια αλλη μερα,δεν ειναι αναγκη να το πεις στη μητερα σου οτι δεν το τρως η πες της να φερνει κατι που τρως και εσυ.
Εγω σημερα κανω φασολακια για μεσημερι και βραδυ και αυριο θα φτιαξω πιτα με κολοκυθακια,αυγα και ανθοτυρο,θα την βαλω στο ψυγειο και θα τρωω για 3-4 μερες απο αυτο.Μπορεις την Κυριακη που δεν δουλευεις να φτιαξεις 3-4 φαγητα πχ κοτοπουλο βραστο στηθος,πιτα λαχανικων,ρεθυθια,φασολια,� �ανιταρια και λαχανικα για να γεμιζεις ομελετες και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις και ετσι καθημερινα θα εχεις ποικιλια.
οτι θελεις,οτι φαγητο φτιαχνεις γραψτο εδω και θα σου λεω τι δεν επιτρεπεται συμφωνα με τη διατροφη αυτη και θα δεις πως σιγα σιγα θα σου φανει πολυ ευκολο προγραμμα.Τωρα που ειναι αρχη ειναι φυσικο να μπερδευεσε αλλα μην απογοητευεσε θα δεις οτι θα συνεχισουμε να χανουμε ;)
-
forty moy ξ την κυριακη δουλευω, αργιες εγω δεν εχω...
κ οταν η μανα μου φερνει καποιο φαγητο με ρυζι θελω να μπορω να τρωω...
κ οταν τα μπιφτεκια της ειναι με ψωμι παλι θελω να τρωω...
ηδη την εσπασα μολις ηρθε, δεν προλαβαινω να μαγειρευω πια κ πρεπει να τρωω ο,τι υπαρχει,
οποτε αρχιζω αυριο του διαιτολογουκ τον χειμωνα το βλεπω το θεμα...
ασε που την σταματησα κ επεσα μανιωδως σε πατατες τηγανιτες γλυκα κτλ!
εδω κ 3 μερες μονο τρωω, εγιναν κ καποια πολυ ασχημα πραγματα κ ξεσπασα εκει.
δε πειραζει απο το να καπνισω ξανα καλυτερο ηταν,
απο αυριο παλι σε προγραμμα ελπιζω.
το ζυγισμα φοβαμαι!
-
Καλημερα σας.
Να ρωτησω κοριτσια αν μπορω να φαω συκωτι? Οχι τηγανητο βεβαια, στο φουρνο το μαγειρευω.
Και καποιες ιδεες αν εχετε για το απογευμα. Εκτος απο φετες γαλοπουλα η cottage.
Ευχαριστω.
-
το συκωτι ναι αφου ειναι ψητο ειναι μια χαρα.
το απογευμα μπορεις να φας
γιαουρτι με ταχινι η σκετο η με λιγα καρυδια,αμυγδαλα μεσα.
30gr. ξηρους καρπους αναλατους
αγγουρακι με ανθοτυρο
αυγο βραστο
1 ποτηρι γαλα
να φτιαξεις πιτα λαχανικων οπως αυτη που εγραψα παραπανω και να τρως ενα κομματι.
να φτιαξεις τσιζκεικ και βαση αμυγδαλο τριμμενο και απο πανω τα τυρια κανονικα και πασπαλισμενο με κανελλα.
γιαουρτογλυκο με ζελε.
ζελε χωρις ζαχαρη ....υπαρχουν παρα πολλες επιλογες,διαβασε στην πρωτη σελιδα τι επιτρεπεται και μπορεις να κανεις δικο σου προγραμμα που να το ακολουθεις συμφωνα με αυτα που σου αρεσουν.
koralaki την διαιτα του διαιτολογου μπορεις και την κρατας?αν ναι μην ψαχνεσε για αλλα,συνεχισε ετσι οπως εχασες τα πρωτα κιλα σου,ειναι πολυ σημαντικο να μην πιεζεσε.Εγω κανω αυτη τη διατροφη γιατι μου ταιριαζει,δεν καταπιεζομαι και εχω ενα προγραμμα που με βοηθαει να διατηρω το βαρος μου,ο καθε ενας ομως πρεπει να βρισκει τι του ταιριαζει ;)
-
forty ευχαριστω για τις ιδεες σου. Θα ηθελα αν δεν σου ειναι δυσκολο να μου γραψεις πως κανεις την πιτα λαχανικων.
Ευχαριστω
-
Πιτα λαχανικων..
1 κιλο κολοκυθακια η σπανακι η πρασα η ανακατεμενα λαχανικα
400 γρ. ανθοτυρο
4 αυγα
1 χουφτα καστανο ρυζι
πιπερι,παπρικα,αλατι οποιος θελει
ελαιολαδο
σε λιγο ελαιολαδο τσιγαριζουμε κρεμμυδι και τα ψιλοκομμενα λαχανικα,αφου τραβηξουν τα υγρα τους και μαγειρευτουν για λιγο,ριχνουμε μεσα το ρυζι,το ανθοτυρο και μολις κρυωσει λιγο το μειγμα ριχνουμε και τα αυγα και ανακατευουμε.
σε ενα πυρεξ βαζουμε λιγο ελαιολαδο,στρωνουμε το μειγμα και απο πανω βαζουμε οτι μας αρεσει,μπορουμε να βαλουμε σουσαμι η μια στρωση γιουρτι απαχο με λιγο μοσχοκαρυδο πασπαλισμενο
(τις πρωτες 2 βδομαδες δεν βαζουμε το ρυζι και φροτιζουμε να μην εχει καθολου υγρα το μειγμα λαχανικων)
ψηνουμε για 45 λεπτα περιπου στο 170-180
-
θα κανω την πιτα σε πρωτη ευκαιρια που θαμαι μεσημερι σπιτι!
μιαμ τελεια
ναι φορτυ μου του διαιτολογου την κρατω γιατι βαζει οσα θελω καθε φορα...
το προβλημα ειναι οτι εψαχνα παλι μαγικες λυσεις.
τελικα ως δια μαγειας πηγα 86 κιλα,
πιο πανω κ αποσα ημουν πριν αρχισω την σαουθ μπιτς,
κ αυτο γιατι επεσα με τα μουτρα στα αμυλωδη...
το πηρα αποφαση, διαιτα αλλη δεν μπορω ν ακανω παρα μονο τουδιαιτολογου κ αυτη με 100 παρασπονδιες κ αργο χασιμο...
-
Καλημερα σας.
Μια διευκρινηση κοριτσια.
Τυρι φετα μπορω να επιλεξω το millner με χαμηλα λιπαρα?
-
10 μερες απο οταν ξεκινησα τη διατροφη και παω πολυ καλα,εχω χασει ενα κιλο μονο αλλα εχω απεξαρτηθει τελειως απο τα γλυκα και χαιρομαι πολυ γιαυτο :D τωρα μπορω αργα να χασω αλλα 3-4 που θελω και να συνεχισω την συντηρηση μετα!
vasiliki67 μπορεις να τρως οτι τυρι θελεις αλλα να εχει μεχρι 6γρ. λιπους η μεριδα.Δηλαδη μπορεις να φας κανονικη φετα 30γρ. (αν δεν τα υπολογιζω λαθος) η να φας 60 γρ. μιλνερ η ανθοτυρο 60γρ..Αναλογα ποσο λιπος εχουν τα 100 γρ. τυριου θα τα υπολογιζεις να παιρνεις μονο 6γρ λιπους.
koralaki ειναι δυσκολες οι πρωτες μερες το ξερω,εκει ειδικα την 5-6 μερα για μενα ηταν αρκετα δυσκολο την πρωτη φορα γιατι ετρωγα πολλα αλευροειδη και γλυκα,τωρα ομως ηταν πολυ πιο ευκολο,εξαρταται πως ειναι συνηθισμενος ο οργανισμος γιατι δεν παραιτειται και αυτος ευκολα :D λες και εχουμε το καλο και το κακο μες στο μυαλο μας :D
-
δεν λες τιποτε!
ομως
το αποφασισα πως οσες παρασπονδιες κι αν κανω δεν ξαναπαρατω την διατροφη μου,
αλλωστε ετσι εχασα τα κιλα, οταν δεν τα παρατουσα.
τωρα 1 βδομαδα διαιτα 10 κλαμα.
ε αμαν...
πχ σημερα χτυπησα γλυκα απο ζαχαροπλαστειο...
αυτο δε σημαινει οτι αυριο ολη μερα θα τρωω απογοητευμενη απο σημερα,
αυριο νεα ημερα...
-
ξεκιναω κι εγω σήμερα προετοιμασια για παραλία και είπα να κανω μια διαιτα να μου τη θυμίζει lol!!!!
συνοψιζω
ΦΑΣΗ 1Η
Στις δύο πρώτες εβδομάδες της πρωτης φάσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ:
* Είδη αρτοποϊίας και γενικά ο,τιδήποτε περιέχει αλεύρι
* Μούσλι, κόρν-φλέηκς και γενικώς δημητριακά
* Τυροκομικά προϊόντα και γάλα με πολλά λιπαρά
* Παντώς είδους φρούτα
* Παντός είδους ζυμαρικά και ρύζι
* Παντώς είδους Σνακς ( πατατάκια κλπ.)
* Ζάχαρη και οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη, μέλι, μελάσσα, σιρόπι κλπ
* Ετοιμες σάλτσες, ντρέσινγκς, ντιπς, μαγιονέζα, σούπες κλπ ακόμα και αν έχουν χαμηλά λιπαρά
* Παντός είσους φρουτοχυμοί ακόμα και αυτοί χωρίς ζάχαρη
* Παντός είδους αναψυκτικά με ζάχαρη και αλκόολ
* Παντός είδους βούτυρο και μαργαρίνη
* Κρέας με πολλά λιπαρά όπως πάπια, χήνα, μοσχαρίσιο στήθος, εντόσθια,παϊδάκια, χοιρινό, αρνάκι κλπ. και γενικά σκούρο κρέας
* Παντός είδους αλλαντικά ακόμα και αλλαντικά πουλερικών με μερικές εξαιρέσεις
* Τα εξής είδη λαχανικών: Πατάτες, γλυκοπατάτες, κολοκύθες, καρότα και καλαμπόκι
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:
* Ολα τα υπόλοιπα είδη λαχανικών ακόμα και κατεψυγμένα
* Τυρί με κάτω από 2% λιπαρά, γάλα και γιαούρτι με λιγότερο από 1%
* Ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, καρυδέλαιο, φυστικέλαιο (μέχρι 2 κουτ. σούπας την ημέρα)
* Ζαχαρίνη και όλα τα υποκατάστατα ζάχαρης χωρίς θερμίδες
* Ολα τα υπόλοιπα είδη κρέατος και ειδικά άσπρο κρέας
* Ολα τα είδη ψαριών και θαλασσινών ακόμα και τα πιό παχιά
* Ζαμπόν και αλλαντικά με λιγότερο από 2% λιπαρά και χωρίς ζάχαρη
* Αναψυκτικά με ζαχαρίνη, 2 κούπες καφέ την ημέρα (απεριόριστα καφέ χωρίς καφεϊνη), τσάϊ (και τα δύο χωρίς ζάχαρη)
* Παντός είδους μπαχαρικά και μυρωδικά
* Αβγά
* Ξηροί καρποί φυσικοί, περίπου 30γρ. την ημέρα
* Παντός είδους προϊόντα σόγιας με προτίμηση σ΄αυτά με χαμηλά λιπαρά
* Καραμέλες, τσίχλες, παγωτό, ζελέ χωρίς ζάχαρη
* Οσπρια
* Αλάτι με μέτρο
Σημαντικό είναι να τρώμε 3 βασικα γευματα κ 2 σνακ. Περίπου ανα 3 ωρες δηλαδή να τρώμε κάτι...
Πέρα από τη πλάκα λέγεται οτι αυτή η διαίτα μειώνει τα υπερφαγικά και τις λιγούρες για γλυκό.
Επιτρέπεται κ ενα γλυκάκι την ημέρα αρκεί να μην ξεπερναει τις 75-100 θερμίδες.
Για σνακ πολυ καλή ιδέα είναι π.χ. 30γρ ξηροί καρποί ή αγουρακι με λίγο γιαουρτακι 0%
Λαχανικά
Επειδή τα περισσότερα λαχανικά επιτρέπονται, προμηθεύσου τα φρέσκα ή κατεψυγμένα. Πρέπει να καταναλώνεις το λιγότερο 4 ½ κούπες την ημέρα. Φυσικά όλα τα πράσινα είναι οι... πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, ενώ εξίσου ευεργετικά είναι και οι αγκινάρες, τα σπαράγγια, το λάχανο, το κουνουπίδι, η μελιτζάνα, ο μάραθος, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, οι πιπεριές, τα ραπανάκια, το ραβέντι, το λάχανο τουρσί, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα κολοκυθάκια και ο ζωμός λαχανικών. Τέλος, μπορείς να συμπεριλάβεις στο διατροφικό σου μενού και τις πίκλες, καθώς και τις ντομάτες και τον ντοματοχυμό.
Ξηροί καρποί και σπόροι
Οι περισσότεροι ξηροί καρποί -π.χ. φιστίκια αράπικα, φιστίκια Αιγίνης, καρύδια τύπου pecan- επιτρέπονται αρκεί να είναι ανάλατοι και ωμοί ή έστω ψημένοι χωρίς λάδι. Βέβαια, καλό είναι να προσέχεις τις ποσότητες που καταναλώνεις, καθώς οι περισσότεροι καρποί αφενός έχουν πολλές θερμίδες και αφετέρου όταν ξεκινάς το τσιμπολόγημα είναι δύσκολο να σταματήσεις. Περιορίσου στο 1/4 φλ. τη μέρα. Όσον αφορά στους σπόρους, καλές επιλογές είναι οι ηλιόσποροι, οι λιναρόσποροι, οι κολοκυθόσποροι, το σουσάμι και το κουκουνάρι, και πάλι βέβαια με την προϋπόθεση ότι δεν θα ξεπεράσεις τα 30 γρ. την ημέρα.
Αβγά
Τα αβγά είναι σίγουρα στο μενού. Μπορεί να αυξάνουν ελάχιστα την ολική χοληστερόλη, αλλά αυξάνουν επίσης και την «καλή» HDL χοληστερόλη. Τα ασπράδια, καθώς και τα υποκατάστατα των αβγών είναι επίσης στο πρόγραμμα.
Γαλακτοκομικά
Καλό είναι να αποφύγεις τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το πλήρες γάλα ή το γιαούρτι και να προτιμήσεις τις πιο light εκδοχές τους. Επιτρέπονται το γάλα με χαμηλά λιπαρά και το άπαχο ή με χαμηλά λιπαρά απλό γιαούρτι - όχι περισσότερο από 2 φλιτζάνια την ημέρα. Μπορείς επίσης να πιεις γάλα σόγιας (απλό, βανίλια ή με γλυκαντικά) αρκεί να μην περιέχει σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή φρουκτόζη.
Φασόλια και άλλα όσπρια
Προμηθεύσου ξερά ή κονσερβοποιημένα φασόλια σε διάφορους τύπους (γίγαντες, μαυρομάτικα κ.ά.), καθώς και φάβα, φακές και ρεβίθια. Καλό είναι να βεβαιωθείς ότι τα κονσερβοποιημένα δεν περιέχουν ζάχαρη (διάβασε λοιπόν προσεκτικά την ετικέτα του προϊόντος). Μπορείς να ξεκινήσεις καταναλώνοντας περίπου ½ φλιτζάνι όσπρια.
Τυρί
Αναζήτησε σκληρά τυριά με χαμηλά λιπαρά, που δεν περιέχουν περισσότερο από 6 γρ. λίπος ανά μερίδα (30 γρ.). Αν είσαι λάτρις του τυριού σε φέτες, απόλαυσέ το επίσης με χαμηλά λιπαρά. ʼλλες ασφαλείς επιλογές είναι η μερικώς αποβουτυρωμένη ρικότα, η μερικώς αποβουτυρωμένη μοτσαρέλα και το τυρί cottage με 0% ή 2% λιπαρά.
Μπαχαρικά, αρτύματα και ντρέσινγκ
Προμηθεύσου μπαχαρικά και ντρέσινγκ χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Επιτρέπονται οι περισσότερες μουστάρδες (με την προϋπόθεση ότι δεν περιέχουν μέλι), καθώς και οι μεξικάνικες σάλτσες (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη). Περιορίσου σε 1 κ.σ. μαγιονέζα (κανονική ή με χαμηλά λιπαρά) την ημέρα. Στις σαλάτες μπορείς να προσθέσεις οποιοδήποτε λάδι προτιμάς από τα επιτρεπόμενα με ξίδι ή μπαλσάμικο.
Κρέατα και πουλερικά
Τα περισσότερα κρεατικά επιτρέπονται, αρκεί να μαγειρευτούν σύμφωνα με τις αρχές της δίαιτας South Beach. Αυτό σημαίνει ψημένα στο γκριλ, στο φούρνο, την κατσαρόλα, αλλά ποτέ τηγανισμένα. Αν τα σοτάρεις στην κατσαρόλα, χρησιμοποίησε λίγο ελαιόλαδο ή κραμβέλαιο αντί για βούτυρο ή άλλο λάδι. Οι καλύτερες επιλογές είναι:
Βοδινό κρέας: προτίμησε τα άπαχα φιλέτα (και σε κιμά) και τις μπριζόλες.
Χοιρινό: επίλεξε τις άπαχες μπριζόλες και αφαίρεσε το ορατό λίπος και το ψαρονέφρι.
Μοσχάρι: προτίμησε κοτολέτες, μπριζολάκια ή φιλέτο.
Πουλερικά: επιτρέπονται το στήθος κοτόπουλου και γαλοπούλας (και σε κιμά) και τα νανάκια κοτοπουλάκια (Cor-ish he-).
Αλλαντικά: Φρόντισε να παίρνεις πάντα άπαχα ή με χαμηλά λιπαρά. Το βραστό ή καπνιστό ζαμπόν επιτρέπεται, όπως και το ζαμπόν και τα λουκάνικα γαλοπούλας. Όσον αφορά στο μπέικον, μπορείς να
το καταναλώσεις, αρκεί να είναι με χαμηλά κορεσμένα λιπαρά ή γαλοπούλας.
Υποκατάστατα κρέατος: τα προϊόντα της σόγιας επιτρέπονται. Προτίμησε απαλό ή κανονικό τόφου, που θα το βρεις σε μαλακή, σκληρή και πολύ σκληρή υφή. Οι καρποί σόγιας (1/4 φλ.) και τα μπιφτέκια λαχανικών επίσης επιτρέπονται.
Θαλασσινά
Τα περισσότερα ψάρια και θαλασσινά επιτρέπονται - αρκεί να μαγειρεύονται σωστά. Ετοίμασέ τα στον ατμό, το φούρνο, το γκριλ ή την κατσαρόλα, αλλά μακριά από το τηγάνισμα. Ο τόνος κονσέρβας, ο καπνιστός σολομός και τα καπνιστά λευκά ή ασημί ψάρια είναι επίσης καλές επιλογές. Απόφυγε πάντως εκείνα με υψηλά επίπεδα υδραργύρου, όπως το σκουμπρί ή τον ξιφία.
Έλαια
Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο, κραμβέλαιο, λιναρέλαιο, σησαμέλαιο και καρυδέλαιο στο μαγείρεμα και τις σαλάτες σου (μην ξεπερνάς όμως τις 2 κ.σ. τη μέρα). Μπορείς επίσης να ραντίσεις τα ψημένα λαχανικά σου με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι. Το σπρέι μαγειρικής χωρίς λιπαρά επιτρέπεται.
Γλυκά
Περιορίσου στις 75-100 θερμίδες την ημέρα. Ιδανικά είναι τα παγωτά γρανίτες χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και το ζελέ χωρίς ζάχαρη. Ή, ανακάτεψε σιρόπι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη σε ένα ποτήρι γάλα 1%. Επιτρέπονται τα υποκατάστατα ζάχαρης και όλες οι μαρμελάδες και τα σιρόπια χωρίς ζάχαρη.
Αφεψήματα
Ο καφές και το τσάι επιτρέπονται αλλά με μέτρο. Ντεκαφεϊνέ καφέ και τσάι μπορείς να πίνεις απεριόριστα. Το ίδιο εννοείται ότι ισχύει και για το νερό, είτε απλό είτε αρωματισμένο. Μπορείς επίσης να πίνεις σόδα, ανθρακούχο νερό, αναψυκτικά διαίτης, χυμούς σε σκόνη, ντοματοχυμό ή χυμό λαχανικών.
Για σίγουρο αποτέλεσμα καλό είναι να κάνουμε φυσικά κ κάποια λεπτά άσκηση την ημέρα . Εγώ θα κάνω 40 λεπτά ελλειπτικό που το εχω στο σπίτι και μετά από ενα γεύμα με λίγο λίπος θα πίνω κ μια πολυβιταμίνη.
Α, και να μη ξεχάσω! Το γλυκάκι καλό είναι να το τρώμε μετά την άσκηση!!! Ναι ναι καλα ακούσατε!!! μετα τη γυμναστική για να μην γινεται λίπος!
ΜΑΚΙΑ!
-
για πρωινό έφαγα
2 αυγα ποσέ
μια μικρή ντομάτα
30γρ τυρί άπαχο
ήπια τη πολυβιταμίνη μου
και το μεσημέρι θα φάω φασολάκια με γιαουρτάκι 0%
για μετά βλέπουμε :)
-
σοβαρα τωρα ξεκινησες αυτη τη διαιτα?:shocked2: