Originally posted by victoria19
Quote:
Originally posted by sasa14
καλημέρα ,
χωρίς να θέλω να δημιουργήσω αντιπαράθεση με κανέναν, θεωρείς ότι δεν πάσχεις ούτε έχεις αντιμετωπίσει ποτέ διατραφικές διαταραχές
έχεις απόλυτα γαλουχήσει τον εαυτό σου,
και δεν έχεις αποκτήσει ουτε πρόκειτε να αποκτήσεις ποτέ σου διατροφικές διαταραχές...
του στυλ
"λύγισα και έφαγα 3 σοκολάτες"
"με κέρασαν και δεν μπόρεσα να το αρνηθώ"
"πεινάω"
"έφαγα τα πάντα και πάω να κάνω εμετό" ή
"δεν τρωω και είμαι 40κιλά"
σωστά?
απλά απορώ κάνεις δίαιτα με το να τρως 1φ.ψωμί το πρωι και κοτόπουλο καλαμάκλι το μεσημέρι και μετά τίποτα ...
ή
αυτά είναι οι διατροφικές σου συνήθειες???
ότι και αν είναι εγώ είμαι 26χρονών και δεν γνωρίζω άλλον άνθρωπο με τέτοιο προφίλ διατροφής
αλλά ξέρω άτομα με κορμάρα στυλ μοντέλου που πεθαίνουν για μαγιονέζα για μπισκότα βουτηγμένα στην μερέντα, και για όλα αυτά που εσύ έχεις "αφορίσει"...
η απορία μου είναι απλή
αν δεν έκανες δίατα τι θα έτρωγες???
ξερω και γω ατομα με σωμα μοντελου που μπορουν να τα τρωνε ολα. εχω φιλες οι οποιες τρωνε απιστευτα μεγαλες ποσοτητες και προσλαμβανουν πολλες θερμιδες καθημερινα, αλλα ειναι πολυ αδυνατες. εχει να κανει με τον μεταβολισμο και το σωμα του καθενος. εγω γνωριζω οτι αν φαω κανονικα θα αρχισω να παιρνω κιλα.
αν δεν εφαρμοζα την διατροφη που εδω και ενα χρονο περιπου εφαρμοζω, θα ετρωγα καθημερινα τα παντα και ισως και σε μεγαλες ποσοτητες. υπαρξα βουλιμικη και ξερω οτι αν αρχισω να τρωω, αν αφησω ελευθερο τον εαυτο μου, αν παραμερισω ολους αυτους τους κανονες που εχω θεσει, δεν θα εχω ορια στην καταναλωση φαγητου.
η βουλιμια ωστοσο για εμενα ηταν πολυ πιο επιζημια για την υγεια μου απο την διατροφη που εφαρμοζω τωρα. πριν απο 1,5 χρονο (εδινα πανελληνιες και δεν προσεχα την διατροφη μου) προσπαθωντας να αποκτησω λιγη χαρα στην ζωη μου ειχα στραφει στο φαγητο. μια φορα ειχα φαει ενα τεραστειο κομματι φετα και μετα μισο κεικ (απο τα ετοιμα, σε μεγαλη φορμα) και μετα και αλλο τυρι και μετα και αλλο κεικ. παντοτε λατρευα την εναλλαγη γλυκου και αλμυρου. ωστοσο τοτε αυτοκαταστρεφομουν και δεν ειχα χρονο και διαθεση να του επιβληθω. πλεον εγω εχω τον ελεγχο. και κανεις.... κανενα κερασμα, καμια πιεση απο κανεναν, κανενας πειρασμος δεν θα με οδηγησει στο να ξαναπαρω ολα εκεινα τα κιλα (ημουν 66 κιλα) και να αρχισω παλι να σιχαινομαι τον εαυτο μου.
περασα και μια φαση πριν απο 5 μηνες που οταν ετρωγα πολυ αναγκαζα τον εαυτο μου να κανει εμετο. αλλα επενεβησαν οι δυο κολλητοι μου και με την στηρηξη τους το σταματησα. και μετα απο αυτο βρηκα την λυση για να μην ξαναπαρω κιλα. πριν απο καθε γευμα επινα μισο λιτρο νερο ωστε να γεμιζει το στομαχι μου. και εμαθα να περιοριζω την ποσοτητα ετσι και να φροντιζω παντοτε να αφηνω φαγητο στο πιατο μου. και εμαθα να απεχθανομαι το ψωμι γιατι μου προκαλουσε φουσκωμα.
και επισης ανακαλυψα οτι αν δεν ετρωγα μετα τις 5, το βραδυ κοιμομουν καλυτερα, δεν αισθανομουν βαρυ το στομαχι μου και εχανα και κιλα.
δεν κανω διαιτα. αυτες ειναι οι διατροφικες μου συνηθειες. μιζερες, επιβλαβεις, απαραδεκτες... γνωμη σας. εγω ξερω οτι ο οργανισμος μου λειτουργει πολυ καλα προς το παρον και αισθανομαι υπεροχα. ικανοποιημενη και αυταρκης, πληρης.
χωρις να εξαρτωμαι απο το φαγητο, χωρις να υποτασσομαι στις βουλιμικες μου τασεις. οι μονες βουλιμικες τασεις που εχω πλεον ειναι στο θεμα του νερου :P αν δεν συγκρατησω τον εαυτο μου μπορω να πιω και 1,5 λιτρο συνεχομενα. ^^
περιεργες ή οχι οι διατροφικες μου συνηθειες με εχουν κανει ευτυχισμενη. και απλα ανοιξα αυτο το topic για να σας πω πως εγω σταματησα να τρωω γλυκα. ισως καποια ατομα να βρουν χρησιμες τις συμβουλες μου.