Originally Posted by
DissolvedGirl
Η μάνα, η μάνα, αυτή η καταραμένη μάνα… ΠΑΛΙ αυτή; Έναν ωκεανό έβαλα ανάμεσα μας ρε γαμώτο, ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ;! Και εσύ και ο oboro δίκιο έχετε, και το ξέρω ότι έχετε δίκιο, και επίτηδες δεν το σκέφτομαι γιατί αν παραδεχτώ ότι αυτή η γυναικα δε με αφήνει σε ησυχία ούτε ασυνείδητα (έχουμε ξεπεράσει ΚΑΙ το επίπεδο του υποσυνείδητου και έχουμε πιάσει πάτο πλέον)… θα φλιπάρω και θα αυτοκτονήσω κάποιον! Γαμώτο γαμώτο ΓΑΜΩΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ! Δεν είναι ότι πάντα με πίεζε να είμαι η πρώτη και να ξεχωρίζω από τους άλλους, αλλα ότι ποτε δεν πίστεψε ότι θα μπορούσα να είμαι! Εσένα σε έβαλαν τουλάχιστον στους αγώνες γιατί πίστεψαν ότι μπορεί να κερδίσεις την κούρσα, εμενα ούτε καν με δήλωσε γιατί είναι πεπεισμένη ότι δε θα καταφέρω καν να προκριθώ. Παντελείς έλλειψη πιστης. Ίσως για αυτό δεν σταματάω ποτε τον αγώνα και πάω συνεχεια για κάτι καινούριο, για να μην τη δικαιώσω με την ανάγκη μου για ένα όριο, ένα stop, ένα διάλειμμα, μην τυχόν και θεωρηθεί ανικανότητα επιτυχίας.
Όταν πετυχαίνω όμως κάτι, όταν οι ΑΛΛΟΙ την συγχαίρουν για το παιδί της και της λένε ότι είμαι μοναδικό παιδί και θα πρέπει να είναι πολύ περήφανη ως μητέρα, πως φουσκώνει σαν παγώνι, πως μου πλέκει εγκώμιο που όμοιο του δεν υπάρχει, που την ακούω και δεν πιστεύω στα αυτιά μου ότι μιλάει με τόσο ενθουσιασμό και χαρά για εμενα, πως δακρύζει περήφανα για τις δυσκολίες που παραδέχεται ότι πέρασα και ξεπέρασα μονη μου, πως χαίρεται για τις επιτυχίες που ποτε της δεν μου παραδέχτηκε… πώς δεν πέφτει κεραυνός να την κάψει εκείνη την ώρα! Αυτό είναι, επιβεβαιώνεται ως καλός άνθρωπος και καλή μητέρα μέσω των ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ, με το σκεπτικό “κάτι καλο θα έκανα για να βγήκε το παιδί μου έτσι, η δικη μου στάση το ώθησε να πετύχει” και συνεχίζει το ίδιο τροπάρι γιατί πιάνει! Δεν πιάνει όμως, γιατί εγώ το κάνω για εμενα και ναι μεν η στάση της με ωθεί για κάτι παραπάνω, αλλα ως αντίδραση και όχι ως προτροπή. Έλα όμως που είναι θετικό αυτή η αντίδραση, από την άποψη ότι δεν κάνω κάτι αρνητικό αλλα εξασφαλίζω ο,τι καλύτερο για τον εαυτό μου και τη ζωή μου.