Originally Posted by
Paolo_1
ΚΕΝΟ σε πολλά από αυτά που λες συμφωνώ.Κάποια τα έχω πει κι εγώ σε δικά μου post.Όντως αν σ'ΑΥΤΗΝ την ελλάδα είσαι διαφορετικός από την μεγάλη μάζα,δεν είσαι ρηχός,καγκουροτρέντης και σκυλομπουζουκοκλαμπάκιας σίγουρα δεν είναι η χώρα αυτή για σένα.Καταρχήν αν δεν είσαι έτσι,θα έχεις σίγουρα δυσκολίες σε δυο πολύ σημαντικούς τομεις της ζωής,φίλους και σχέσεις.Δε θα μπορείς να κάνεις εύκολα,διότι οι περισσότεροι άντρες και γυναίκες στην ελλάδα είναι τέτοιου επιπέδου.Κι αν δεν είσαι αυτού του επιπέδου κι εσύ,σε απορρίπτουν.Τώρα θα μου πεις 'είναι κακό αυτό;'.Δεν ξέρω,αλλά κάποιος που δεν αντέχει την μοναξιά μπορεί και να το παίζει μα-λακας για να τον αποδέχονται και να μην μείνει και εντελώς στην απ'έξω.Προφανώς εσύ δεν μπορείς να το κάνεις πλέον αυτό και νιώθεις ότι δεν υπάρχει διέξοδος.Πάντως πιστεύω ότι αν δίπλα σου είχες μια κοπέλα που να συννενοείσαι και να εισέπραττες αγάπη και υποστήριξη,δεν θα έβγαζες τέτοιο μένος.Θα σε ενοχλούσαν μεν κάποια πράγματα,αλλά εφόσον η προσωπική σου ζωή θα πήγαινε καλά,κάπου το πράγμα θα αντισταθμιζόταν.Ό,τι και να λέμε,πάντα μια γυναικεία συντροφιά μπορεί να γιατρέψει πληγές.
Στο εξωτερικό υπάρχουν θετικά και αρνητικά.Σκέφτομαι πως αν παω εκεί και με βλέπουν σαν Αλβανό ή Πακίστανο,τί κατάλαβα τότε;Άσε που αν πας χωρίς κάποια ειδικότητα σε κάτι,μάλλον θα καταλήξεις να κάνεις καμιά κωλοδουλειά που εδώ τις κάνουν οι αλλοδαποί.Συν το ότι εκεί δε θα έχεις κανέναν συγγενή ή φίλο,δε θα μιλάς τη μητρική σου γλώσσα και δε θα έχεις φυσικά και τον καιρό που έχει στην ελλάδα.Κι εγώ ήθελα και θέλω πολύ να φύγω,αλλά όλα αυτά μ'έχουν τουμπάρει κάπως.Δε συζητάμε φυσικά ότι από άποψη παιδείας υγείας νόμων μισθών είναι καλύτερα έξω.Αλλά ρε γαμώτο εγώ προσωπικά δεν μπορώ να φύγω ολομόναχος κάπου,χωρίς να έχω κάποιον εκεί γιατί πολύ απλά δε θα ξέρω που παν τα τέσσερα.Και δε θα έχω και κανέναν να με βοηθήσει.Αν είσαι χάλια ψυχολογικά εδω πέρα,που τουλάχιστον έχεις την οικογένειά σου και το σπίτι σου,σκέψου να πας εκεί και να τα χάσεις κι αυτά.Τί θα κάνεις τότε;Γι'αυτό και πολλοί ακόμα που θέλουν να φύγουν, δεν το κάνουν γιατί κατα βάθος φοβούνται παρα πολύ το άγνωστο σε μια ξένη χώρα.