Εφαγα σκατα και χορτασα Ελλαδα - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 76 to 90 of 118
    Senior Member
    όλοι πρωτομπαίνουν γιατί έχουν κάποιο θέμα σχετικό με ψυχολογία-ψυχιατρική.

Senior Member
    Quote Originally Posted by claire View Post
    ναι, στην αρχή με ακρίβεια απαντούσα. προφανώς με έχει κουράσει αυτό το θέμα, και η συνεχής επανάληψη, γι' αυτό και είπα ότι δεν θα συμμετάσχω άλλο.
    Αυτό που σκέφτομαι είναι πως αν στη μη κατανόηση του άλλου (για οποιοδήποτε λόγο, κούραση, θυμός, αγανάκτηση, κλπ) προσθέσουμε τη δική μας μη κατανόηση, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάτι καλό.

Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    To insight σου Γιάννη κάποιες φορές είναι απλά εξαιρετικό. Με βοήθησαν τα σχόλιά σου κι ευχαριστώ. Δεν ξέρω αν μπορώ να το τηρώ βέβαια πάντα, αλλά και μόνο που το "έπιασα" ό,τι έγραψες ίσως να είναι η αρχή να το δουλέψω.
    Kατά τύχη είδα το σχόλιο, δεν διαβάζω όλα ούτε ολόκληρα τα μηνύματα από όλους γιατί θα είχα χαθεί.
    Αφού το "έπιασες" δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται η "δουλειά" που λές ότι σκέφτεσαι να κάνεις (στο μέλλον).

> Δε μάθαμε να τα πάμε καλά με την αδυναμία, ούτε να μπορούμε να τη δούμε ως
    > κάτι φυσικό, κάτι ουδέτερο. Ίσως στην πορεία μας η καθεμιά να καταφέρουμε να
    > το βλέπουμε έτσι.

Δεν θα χρειαστεί να καταφέρεις κάτι, ήδη (εσύ τουλάχιστον) το βλέπεις έτσι.
    Κάποια σχόλια για ναρκισσισμό στο παρελθόν ήταν λάθος. Το κατάλαβα πριν λίγο καιρό από κάποια μηνύματα.

Senior Member
    Σ' ευχαριστώ Γιάννη. Είναι σημαντικό για μένα που το διάβασα.

Συγγνώμη Κενό για το off topic. Να σου πω πως με ό,τι έγραψες για τα πουλιά των γιαπωνέζων, με έστειλες. Δηλαδή εσύ πηγαίνοντας Ιαπωνία θα πας στον παράδεισό σου και γω...ερμ, αδικία ρε! Αστειεύομαι.:P
    Είναι γοητευτικός ο πολιτισμός αυτός, και μένα με γοητεύει. Ακριβά τα εισιτήρια ρε συ, πολύ. Και φοβάμαι και τους σεισμούς που δω που τα λέμε, δεν είναι και της τάξης των εδώ γινομένων που κάνουν εμάς και χεζόμαστε. Με ένα τεσσαράκι στην ελλάδα ασπρίζεις, στην Ιαπωνία με ένα εφτάρι δε σηκώνεται από το κρεβάτι του κανείς. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ψυχραιμία των ανθρώπων στα διάφορα βίντεος από τον σεισμό με το τσουνάμι, ήταν τόσο ψύχραιμοι, τόσο οργανωμένοι, τόσο γνώστες της κατάλληλης συμπεριφοράς, δηλαδή έβλεπα άτομα να πιάνουν το πισί να μην πέσει, και να κρατάνε απλά φακέλους να μη γλιστρήσουν. Πόσο κουλ είναι αυτό? Στη χώρα μας θα πέφταμε από τα μπαλκόνια σαν τα κοτόπουλα!
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    υπαρχει λογος που ανεφερα και το μεγεθος, γιατι ξερεις η ολη εξτρα καταπιεση που περιγραφεις εσυ οτι αντιλαμβανεσαι στις γυναικες-γκέισες, μπορει να οφειλεται κι εκει. για φαντασου ενας που την εχει μικρη, ποσο κομπλεξικος θα ειναι που δε μπορει να ικανοποιησει τη γυναικα το ιδιο με εναν που την εχει μεγαλυτερη (αν πουμε οτι οντως παιζει τοσο ρολο το μεγεθος). και ισως λογο αυτου του κομπλεξ, οι γυναικες "τυραννιουνται" φροντιζωντας λιγο περισσοτερο τους αντρες τους.

παραδεισος για μενα, εκτος απ'την Akihabara που εγραψα, θα ειναι μαλλον και το Harajuku ειδικα με τις Gothic Lolitas του. αν και για να πω την αληθεια, μου πεφτουν λιγο αδυνατες και μικροκαμωμενες οι ιαπωνεζες, εγω προτιμω τις γυναικες με καμπυλες.

εχεις δικιο για τους σεισμους, ειναι φυσικα πιο καλα μαθημενοι απο εμας, και τα κτιρια ΠΟΛΥ καλυτερα και ανθεκτικα. εδω 5,8 ριχτερ ειχαμε και επεσε ολοκληρο κτιριο (της Ρικομεξ για οσους ξεχασαν) με καμποσα θυματα. εκει απο 7 και πανω αντεχουν! σου προτεινω και μια ταινια σχετικη, το Aftershock, που ειναι κινεζικης παραγωγης και αφορα θυματα μεγαλου σεισμου που εγινε στο παρελθον.

ειναι και τεχνολογικα λιγακι πιο εξελιγμενοι απ'τον υπολοιπο κοσμο, νομιζω το πιο γρηγορο μετρο εκει ητανε...

...αλλα ολα αυτα ειναι ονειρα θερινης νυχτος. αμα τα καταφερω και ξεκολλησω απ'τα σκατα της Ελλαδας ποτε και βγω κι απ'την Ευρωπη, θαυμα θα ειναι...

Junior Member
    xairetai keno!egw symfwnw apolyta mazi sou,me to prwto post sou dld...kai egw apo mikrh ksekinhsa na skeftomai poso skata einai edw pera...megalwnontas asxolh8hka arketa kai me draseis politikes,me pio viaies 8a elega(gt mono tetoies aksizoun se auth thn a8lia xwra),meta stamathsa ,epesa se kata8lipsh kai pleon asxoloume perissotero me thn party mou kai prospa8w akoma alla xwris epityxia na sunh8hsw sta ka8hmarina skata!alla den borw,ekseghromai monimws kai den uparxei kai kati pou na ginetai wste na me antiproswpeuei...se oses poreies kai na paw,se oses sugentrwseis ,oti draseis kai na kanw tpt den allazei..arxizw gia ligo na elpizw kai katalhgw na misw ta panta!!kai den sumfwnw ka8olou se ayta pou sou lene oi alloi...oti dld proswpika sou 8emata se kanane na miseis thn ellada..egw proswpika pernaw kala,apla den mporw na vrw thn 8esh mou edw pera...h koinwnia pou zw me ekane na exw kai proswpika provlhmata,oxi to anti8eto...skeftomai kai egw na fugw,alla prepei na teleiwsw thn sxolh mou,alla den kserw kan an 8elw me ton tropo pou ginetai edw...an einai na prepei na by8istw stis lamogies,na glupsw kwlous,na ma8w pws na klevw xrhmata kai na ekmetalleyomai thn ygeia twn an8rwpwn ,nma pernw fakelakia,na kanw parea me kommatoskula,na apokthsw "kales" gnwrimies,na klevw 8emata,ergasies,oneira,na ma8w na mhn ekfrazw tis apopseis mou gt einai idiaitera epanastatikes kai ara apagoreumenes..e oxi!!!!sugnwmh alla eimai polu oneiropola kai an8rwpistria gia ola ayta! ai sto kalo dld...

Banned
    ευχαριστω για την απαντηση!

ανθρωπιστρια ομως ενω η κοινωνια σε εκανε να εχεις προσωπικα προβληματα ? και πως ακριβως οταν λες οτι ασχολησε περισσοτερο με την παρτυ σου ? κι εγω το ιδιο κανω, αλλα εγω μισησα και το κοσμο ολοκληρο! αδικως βεβαια τους τσουβαλιαζω ολους και τους βαζω στην ιδια μοιρα, αφου στο εξωτερικο μαλλον ειναι καλυτερα τα πραγματα απο εδω...

εμενα πλεον το να ασχοληθεις με τη πολιτικη μου μοιαζει αδικος κοπος. ειτε πεις ανηκεις στην αριστερα, ειτε στη δεξια, και στα πιο ακρα αναρχικους με χρυσαυγητες ακομα, η Ελλαδα δε σωζεται. τζαμπα βρισκω πως πανε σε πορειες, τρωνε δακρυγονα και ξυλο, καταληγουν και νοσοκομειο ή κρατητηρια. τα μετρα που θα θελησουν να περασουν οι πολιτικοι θα τα περασουν, προς οφελος τους παντα, κι ο λαος να ειναι το θυμα. ασε που νομιζω μονοι τους ξεκινανε και τις φασαριες απλα για να ριξουν σταχτη στα ματια του κοσμου οτι δε γινεται αλλιως (η λεξη προβοκατσια δεν εχει ακουστει και λιγες φορες). αναρωτιεμαι με τι μουτρα αλλαξαν τελικα και καναν απλα μεταρρυθμιση, λες και θα σωθει κατι ετσι, στην ηδη διαλυμενη τους κυβερνηση. εγω δε καλωπερναω εδω, δε το λες ζωη αυτο το πραμα χωρις σχεση, χωρις δουλεια, χωρις τιποτα απολυτως και ανυπαρκτο μελλον! οποτε δε περιμενω να βρω καμια θεση εδω, γιατι οπως ειπα δε μου ταιριαζει και δε με εκφραζει να ειμαι ελληνας.

παμε να μαζευτουμε καλυτερα σιγα σιγα να φυγουμε κι εμεις. ας κυβερνησουν μονοι τους μια αδεια κατεστραμμενη χωρα.

Junior Member
    οταν λεω οτι ασχολουμε με την παρτυ μου δεν εννοω οτι τα εχω ολα και ολους γραμμενους κα δεν με νοιαζει τπτ...ενδιαφερομαι για τους αλλους και ανθισταμαι στην αδικια και προς εμενα και προς τους αλλους,απλα δεν μπορω πλεον να βλεπω ολα τα σκατα τριγυρο και να τα κανω δικα μου προβληματα,να μελανχολω και να απελπιζομαι,,δεν θελω να το κανω αλλο αυτο,οποτε αποφασισα να φροντιζω καλυτερα τον εαυτο μου αφου κανενας αλλος δεν προκειται να το κανω...

Banned
    ολοι μας μεχρι ενος σημειου φροντιζουμε τον εαυτο μας οσο μπορουμε, αυτο ειναι φυσιολογικο. ακομα και καταθλιψη να εχει καποιος, χωρις καμια ορεξη να κανει τπτ, και μονο που θα σηκωθει να παει να πλυθει πχ, να φροντισει το σωμα του, κατι ειναι κι αυτο. δυστυχως δεν ειναι μονο το σωμα ομως...

το θεμα με τα σκατα τριγυρω ειναι πως μας επηρεαζουνε ακομα κι αν δε το θελουμε. οταν τρωνε ολα τα λεφτα οι πολιτικοι μεταξυ τους και κοιτανε μονο το συμφερον τους, τοτε ειναι φυσιολογικο να μην υπαρχουν και δουλειες, τα αφεντικα να περικοπτουν και να απολυουν το κοσμο, οι νεοτεροι να χαραμιζονται αφου δεν υπαρχουν περιθωρια εξελιξης, να σαπιζουν τα παντα και γενικα οι ανθρωποι να τα βγαζουν δυσκολα περα!

και ψυχολογικα γιαυτο αυξηθηκαν τα ποσοστα καταθλιψης κλπ και τρεχουμε ολοι σε ψυχολογους/ψυχιατρους. δεν ειναι δυνατον να μην επηρεαστεις απ'τη φτωχεια. νομιζω πως κατα βαθος και πολλα κρουσματα νευρικης ανορεξιας εκει οφειλονται, πεινανε λεμε οι κοπελες, δεν εχουν να φανε, και εχωντας συνηθισει στα λιγα, νιωθουν χοντρες ακομα κι αν ειναι κοκαλα. μαλακια αυτο που λεω, αλλα εμενα μου φαινεται πως εχει σχεση.

πως περιμενουμε να ζησουμε χωρις λεφτα οταν ολη η ζωη κινειται με αυτα ? δε θα ζησουμε απλα. οσο κι αν διαμαρτυρομαστε, οσο κι αν αλλαξουν υπουργους, και κυβερνησεις. ειναι σαν να ζητας νερο, καπου που στερεψε!

αναρωτιεμαι παντως ποσοι αλλοι υπαρχουν ακομα κι εδω σ'αυτο το φορουμ, που ετοιμαζονται να φυγουν. εκτος της claire, ειναι αλλο μελος που να το σκεφτεται εντονα, και για σεπτεμβριο ακομα (μη παει τζαμπα αλλος ενας χρονος στην Ελλαδα) ? κι εγω συγκατοικο ψαχνω παλι, αλλα για εξωτερικο τουτη τη φορα...

Junior Member
    εγω συμφωνω μαζι σου οτι και η καταθλιψη και οι διατροφικες διαταραχες καθως και πολλα αλλα εχουν ως κοινη αιτια την προβληματικη μας κοινωνια,και δεν θεωρω ακραια αυτη την αποψη...απλα εγω πιστευω οτι κατα βαθος πουθενα δεν θα ειναι καλυτερα,διαφορετικα ναι αλλα καλυτερα δεν ξερω..σιγουρα σε αλλα μερη ισως να μην εχουν νομιμοποιησει την διαφθορα και να μην εχουνε την λαμογια στο αιμα τους,αλλα καταπιεση υπαρχει παντου...ισως και στην υπολοιπη ευρωπη καποτε να ηταν σαν και εμας αλλα καθως προχωρουσε ο καπιταλισμος,η αποξενωση,η επιβολη της εξουσιας,ο ευνουχισμος του λογουκαι η βιαιη αρπαγη των δικαιωματων πακεταρισμενων με το ομορφο επικαλυμμα της δηθεν δημοκρατιας,οι ανθρωποι σχεδον αναγκαστηκαν να ειναι υποτελεις και ασυνηδειτα αγκιστρωμενοι στους νομους του καθε κρατους(και τι νομους ε....),αυτο σε καμι απεριπτωση δεν σημαινει οτι ειναι πιο ελευθεροι η οτι περνανε καλυτερα...φυσικα δεν εκθιαζω τους ελληνες ,ουτε υπονοω οτι το καθε λαμογιο που δρα οπως του καπνησει προς ωφελος του ,επαναστατει εναντι των νομων του κρατους..!!απλα πιστευω οτι οπου υπαρχει περισσοτερη διαφθορα ,υπαρχει και εντονοτερη αντιδραση και απεχθεια προς αυτη(απο πολυ πολυ λιγους το ξερω),και εγω για αυτους τους ανθρωπους ζω..

Banned
    Εγω σκεφτομαι να φυγω Σοφια παντως.Αλλα μονος εκει δεν ξερω αν θα ηταν καλη επιλογη.Εχω την συνταξη. και δεν θα χω στο κεφαλι μου τους γονεις μου.Δεν θα χω τον καθε μαλακα να μου την λεει για το προβλημα μου.Δεν θα χω τον μπαμπουλα την κοινη γνωμη να την λεει για το γιατι καθε σε μονος σου στο bar. θα χω πολλες επιλογες διασκεδασης.Δεν θα με στην γκαρσονιερα με το βρωμοσπιτο.Θα χω της ανεσεις μου μιας και τα λεφτα που παιρνω θα μετρανε μιας και ολα ειναι στην μιση τιμη.θα με FREE.FREE!!!!!!

Senior Member
    Θα σου έλεγα να έρθεις μαζί μου αλλά δυστυχώς μένω με 3 άλλες κοπέλες.
    ...βέβαια τώρα που το ξανασκέφτηκα, μάλλον δεν θα ήταν και τόσο "δυστυχώς" για εσένα :P
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Banned
    Quote Originally Posted by black keys View Post
    εγω συμφωνω μαζι σου οτι και η καταθλιψη και οι διατροφικες διαταραχες καθως και πολλα αλλα εχουν ως κοινη αιτια την προβληματικη μας κοινωνια,και δεν θεωρω ακραια αυτη την αποψη...απλα εγω πιστευω οτι κατα βαθος πουθενα δεν θα ειναι καλυτερα,διαφορετικα ναι αλλα καλυτερα δεν ξερω..σιγουρα σε αλλα μερη ισως να μην εχουν νομιμοποιησει την διαφθορα και να μην εχουνε την λαμογια στο αιμα τους,αλλα καταπιεση υπαρχει παντου...ισως και στην υπολοιπη ευρωπη καποτε να ηταν σαν και εμας αλλα καθως προχωρουσε ο καπιταλισμος,η αποξενωση,η επιβολη της εξουσιας,ο ευνουχισμος του λογουκαι η βιαιη αρπαγη των δικαιωματων πακεταρισμενων με το ομορφο επικαλυμμα της δηθεν δημοκρατιας,οι ανθρωποι σχεδον αναγκαστηκαν να ειναι υποτελεις και ασυνηδειτα αγκιστρωμενοι στους νομους του καθε κρατους(και τι νομους ε....),αυτο σε καμι απεριπτωση δεν σημαινει οτι ειναι πιο ελευθεροι η οτι περνανε καλυτερα...φυσικα δεν εκθιαζω τους ελληνες ,ουτε υπονοω οτι το καθε λαμογιο που δρα οπως του καπνησει προς ωφελος του ,επαναστατει εναντι των νομων του κρατους..!!απλα πιστευω οτι οπου υπαρχει περισσοτερη διαφθορα ,υπαρχει και εντονοτερη αντιδραση και απεχθεια προς αυτη(απο πολυ πολυ λιγους το ξερω),και εγω για αυτους τους ανθρωπους ζω..
    σκεψου απλα ενα μερος με περισσοτερα λεφτα, και μαζι ολα οσα αυτα μπορουν να σου φερουν. μεγαλυτερο σπιτι, αμαξαρα, γκομενες που καθονται ευκολα και δε σου βγαζουν την παναγια να στο παιζουν δυσκολες απλα για να σου δωσουν σημασια, δουλειες που σου προσφερουν μισθο και σου περισσευει κι ολας χρημα για παραπανω εξοδα αλλα και χρονος για διασκεδαση. ειδικα το τελευταιο ειναι που χρειαζεται ο ανθρωπος για να ειναι ευτυχισμενος, αλλιως δεν υπαρχει λογος να ζει...

Quote Originally Posted by lost body View Post
    Εγω σκεφτομαι να φυγω Σοφια παντως.Αλλα μονος εκει δεν ξερω αν θα ηταν καλη επιλογη.Εχω την συνταξη. και δεν θα χω στο κεφαλι μου τους γονεις μου.Δεν θα χω τον καθε μαλακα να μου την λεει για το προβλημα μου.Δεν θα χω τον μπαμπουλα την κοινη γνωμη να την λεει για το γιατι καθε σε μονος σου στο bar. θα χω πολλες επιλογες διασκεδασης.Δεν θα με στην γκαρσονιερα με το βρωμοσπιτο.Θα χω της ανεσεις μου μιας και τα λεφτα που παιρνω θα μετρανε μιας και ολα ειναι στην μιση τιμη.θα με FREE.FREE!!!!!!
    δεν εχω ασχοληθει ουτε με Βουλγαρια δυστυχως να ξερω αν ειναι καλυτερα απο εδω. τουλαχιστον ομως θα εισαι εκτος Ελλαδος, αυτη η αλλαγη μπορει να φερει την ευτυχια στη ζωη σου. ειδικα αν εχει διαφορα και στις τιμες οπως εγραψες...

Quote Originally Posted by DissolvedGirl View Post
    Θα σου έλεγα να έρθεις μαζί μου αλλά δυστυχώς μένω με 3 άλλες κοπέλες.
    ...βέβαια τώρα που το ξανασκέφτηκα, μάλλον δεν θα ήταν και τόσο "δυστυχώς" για εσένα :P
    δε ξερω για ποιον το γραφεις αυτο, αλλα ναι κι εγω συγκατοικο ψαχνω, και για την ακριβεια γυναικα. γιατι για φαντασου δυο αντρες μονους σε ενα σπιτι, θα ειναι ανικανοι να το φροντισουν, και καποιος θα πρεπει να καταντησει αναγκαστικα νοικοκυρουλα...

Banned
    Η γλωσσα ειναι ευκολη στο να την μαθεις μιας και ολα τα γραμμα ειναι στην ελληνικη αλφαβητο.Η διασκεδαση super.Τελεια barakia.Super εστιατορια.Πλατεις γεματες κοσμο.Ποδοσφαιρο να δεις μπαλα με 1 ευρο εισητηριο.Ο κοσμος καχυποπτος αλλα φιλικος.Συναυλιες σχεδον καθε μερα.Φεστιλαβ που μετρανε και αλλα πολλα

Senior Member
    ΚΕΝΟ σε πολλά από αυτά που λες συμφωνώ.Κάποια τα έχω πει κι εγώ σε δικά μου post.Όντως αν σ'ΑΥΤΗΝ την ελλάδα είσαι διαφορετικός από την μεγάλη μάζα,δεν είσαι ρηχός,καγκουροτρέντης και σκυλομπουζουκοκλαμπάκιας,� �ίγουρα δεν είναι η χώρα αυτή για σένα.Καταρχήν αν δεν είσαι έτσι,θα έχεις σίγουρα δυσκολίες σε δυο πολύ σημαντικούς τομεις της ζωής,φίλους και σχέσεις.Δε θα μπορείς να κάνεις εύκολα,διότι οι περισσότεροι άντρες και γυναίκες στην ελλάδα είναι τέτοιου επιπέδου.Κι αν δεν είσαι αυτού του επιπέδου κι εσύ,σε απορρίπτουν.Τώρα θα μου πεις 'είναι κακό αυτό;'.Δεν ξέρω,αλλά κάποιος που δεν αντέχει την μοναξιά μπορεί και να το παίζει μα-λακας για να τον αποδέχονται και να μην μείνει και εντελώς στην απ'έξω.Προφανώς εσύ δεν μπορείς να το κάνεις πλέον αυτό και νιώθεις ότι δεν υπάρχει διέξοδος.Πάντως πιστεύω ότι αν δίπλα σου είχες μια κοπέλα που να συννενοείσαι και να εισέπραττες αγάπη και υποστήριξη,δεν θα έβγαζες τέτοιο μένος.Θα σε ενοχλούσαν μεν κάποια πράγματα,αλλά εφόσον η προσωπική σου ζωή θα πήγαινε καλά,κάπου το πράγμα θα αντισταθμιζόταν.Ό,τι και να λέμε,πάντα μια γυναικεία συντροφιά μπορεί να γιατρέψει πληγές.

Στο εξωτερικό υπάρχουν θετικά και αρνητικά.Σκέφτομαι πως αν παω εκεί και με βλέπουν σαν Αλβανό ή Πακίστανο,τί κατάλαβα τότε;Άσε που αν πας χωρίς κάποια ειδικότητα σε κάτι,μάλλον θα καταλήξεις να κάνεις καμιά κωλοδουλειά που εδώ τις κάνουν οι αλλοδαποί.Συν το ότι εκεί δε θα έχεις κανέναν συγγενή ή φίλο,δε θα μιλάς τη μητρική σου γλώσσα και δε θα έχεις φυσικά και τον καιρό που έχει στην ελλάδα.Κι εγώ ήθελα και θέλω πολύ να φύγω,αλλά όλα αυτά μ'έχουν τουμπάρει κάπως.Δε συζητάμε φυσικά ότι από άποψη παιδείας,υγείας,νόμων,κοιν� �νικού κράτους,μισθών κλπ.είναι καλύτερα έξω.Αλλά ρε γαμώτο εγώ προσωπικά δεν μπορώ να φύγω ολομόναχος κάπου,χωρίς να έχω κάποιον εκεί γιατί πολύ απλά δε θα ξέρω που παν τα τέσσερα.Και δε θα έχω και κανέναν να με βοηθήσει.Αν είσαι χάλια ψυχολογικά εδω πέρα,που τουλάχιστον έχεις την οικογένειά σου και το σπίτι σου,σκέψου να πας εκεί και να σου λείπουν κι αυτά.Τί θα κάνεις τότε;Γι'αυτό και πολλοί ακόμα που θέλουν να φύγουν, δεν το κάνουν γιατί κατα βάθος φοβούνται παρα πολύ το άγνωστο σε μια ξένη χώρα.

Senior Member
    ΚΕΝΟ σε πολλά από αυτά που λες συμφωνώ.Κάποια τα έχω πει κι εγώ σε δικά μου post.Όντως αν σ'ΑΥΤΗΝ την ελλάδα είσαι διαφορετικός από την μεγάλη μάζα,δεν είσαι ρηχός,καγκουροτρέντης και σκυλομπουζουκοκλαμπάκιας σίγουρα δεν είναι η χώρα αυτή για σένα.Καταρχήν αν δεν είσαι έτσι,θα έχεις σίγουρα δυσκολίες σε δυο πολύ σημαντικούς τομεις της ζωής,φίλους και σχέσεις.Δε θα μπορείς να κάνεις εύκολα,διότι οι περισσότεροι άντρες και γυναίκες στην ελλάδα είναι τέτοιου επιπέδου.Κι αν δεν είσαι αυτού του επιπέδου κι εσύ,σε απορρίπτουν.Τώρα θα μου πεις 'είναι κακό αυτό;'.Δεν ξέρω,αλλά κάποιος που δεν αντέχει την μοναξιά μπορεί και να το παίζει μα-λακας για να τον αποδέχονται και να μην μείνει και εντελώς στην απ'έξω.Προφανώς εσύ δεν μπορείς να το κάνεις πλέον αυτό και νιώθεις ότι δεν υπάρχει διέξοδος.Πάντως πιστεύω ότι αν δίπλα σου είχες μια κοπέλα που να συννενοείσαι και να εισέπραττες αγάπη και υποστήριξη,δεν θα έβγαζες τέτοιο μένος.Θα σε ενοχλούσαν μεν κάποια πράγματα,αλλά εφόσον η προσωπική σου ζωή θα πήγαινε καλά,κάπου το πράγμα θα αντισταθμιζόταν.Ό,τι και να λέμε,πάντα μια γυναικεία συντροφιά μπορεί να γιατρέψει πληγές.

Στο εξωτερικό υπάρχουν θετικά και αρνητικά.Σκέφτομαι πως αν παω εκεί και με βλέπουν σαν Αλβανό ή Πακίστανο,τί κατάλαβα τότε;Άσε που αν πας χωρίς κάποια ειδικότητα σε κάτι,μάλλον θα καταλήξεις να κάνεις καμιά κωλοδουλειά που εδώ τις κάνουν οι αλλοδαποί.Συν το ότι εκεί δε θα έχεις κανέναν συγγενή ή φίλο,δε θα μιλάς τη μητρική σου γλώσσα και δε θα έχεις φυσικά και τον καιρό που έχει στην ελλάδα.Κι εγώ ήθελα και θέλω πολύ να φύγω,αλλά όλα αυτά μ'έχουν τουμπάρει κάπως.Δε συζητάμε φυσικά ότι από άποψη παιδείας υγείας νόμων μισθών είναι καλύτερα έξω.Αλλά ρε γαμώτο εγώ προσωπικά δεν μπορώ να φύγω ολομόναχος κάπου,χωρίς να έχω κάποιον εκεί γιατί πολύ απλά δε θα ξέρω που παν τα τέσσερα.Και δε θα έχω και κανέναν να με βοηθήσει.Αν είσαι χάλια ψυχολογικά εδω πέρα,που τουλάχιστον έχεις την οικογένειά σου και το σπίτι σου,σκέψου να πας εκεί και να τα χάσεις κι αυτά.Τί θα κάνεις τότε;Γι'αυτό και πολλοί ακόμα που θέλουν να φύγουν, δεν το κάνουν γιατί κατα βάθος φοβούνται παρα πολύ το άγνωστο σε μια ξένη χώρα.

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast