το αντικαταθληπτικο.
Printable View
το αντικαταθληπτικο.
Ποιό ήταν αν επιτρέπεται?
trittico .την τριτη μερα μου εκανε μαστητιδα και σε 1 εβδομαδα εμβοες.
Πάντως εγώ που ρώτησα τον ΩΡΛ μου εξήγησε ότι ένα φάρμακο δεν προλαβαίνει να σου κάνει μόνιμη ζημιά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μου είπε δηλαδή και για την ασπιρίνη που θεωρείται ωτοτοξική πρέπει να παίρνεις μου είπε 12 τη μέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μήπως ήταν απλά να γίνει και έτυχε. Γιατί και εμένα σε περίοδο άγχους μου εκδηλώθηκαν παράλληλα με άλλα ψυχοσωματικά (μουδιάσματα κτλπ.)
δεν ηταν ωτοτοξικο. απλως εφτασε στον πατο ο θυροειδης. και να φανταστείς οτι πριν 1 μηνα ειχα κανει γενικες αιματος . αλλα ο παθολόγος τσιγκουνευτηκε να βαλεο t3-t4
Δηλαδή απ ότι καταλαβαίνω έχεις υποθειροειδισμο? αυτό μπορεί να προκαλέσει τις εμβοές?
ναι. και επειδή είναι προσφατες δεν ξερω πωσ να τις παλεψω? πως θα εξελιχθουν? δεν είναι και ευκολο από την μια μερα στην άλλη να αλλαζει η ζωη σου. ξερω θελει δυναμη αλλα οι πρωτες μερες είναι δυσκολες. ειδικα αμα μαθαινεις ότι στην ουσια είναι ανιατες. από ότι καταλαβα και από αυτά που διαβασα εδώ σε κανεναν δεν εφυγαν. και δεν ειμαστε και 70 χρονων να πουμε ενταξει δεν τρεχει και τιποτα. και να φανταστείς ότι είμαι τυποσ που μετακομισα σε μονοκατοικια γιατι δεν μπορουσα το βραδυ να ακουω ουτ τικ για να κοιμηθώ............ και από ότι διαβασα σε όλο το Internet Μονο με "μεταμοσχευση εγκεφαλου " σωνομαστε...:p
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον. Δώσε λίγο χρόνο στον εγκέφαλό σου να προσαρμοστεί. Θα δεις με τον καιρό θα μαλακώσουν αρκετά. Δεν ξέρω βέβαια σε τι ένταση τις έχεις και πως είναι ο ήχος. Προσπάθησε να απασχολείς τον εαυτό σου. Ξεκίνα να κάνεις πράγματα που θα σε κρατάνε μακριά από τις εμβοές. Εφόσον δεν έχεις κάποιο πρόβλημα στην ακοή να σκέφτεσαι θετικά (π.χ ότι με τη ρύθμιση του θυροειδούς σου θα μειωθούν). και το κλειδί είναι να μην βάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία ότι είσαι άρρωστος. Τι ηλικία έχεις?
Επειδή τα p.m μας είναι απενεργοποιημένα για όποιον ενδιαφέρεται να κρατήσουμε επικοινωνία μπορεί στο epsycontact (at) gmail.com
Γεια σου!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι ποσότητα μαγνησίου έπαιρνες κάθε μέρα κ μετά απο πόσο καιρό είδες αποτέλεσμα. Εδώ κ ένα μήνα έχω πρόβλημα με το βουητό κ έχει 17 μέρες που ξεκίνησα magnesium citrate μαζί με Βιταμίνη Β12. Αλλά δεν βλέπω διαφορά. Η μόνη διαφορά είναι ότι το μαγνήσιο με έχει ηρεμήσει λίγο. Παλιά άκουγα την καρδιά μου έντονα κ άκουγα τους χτύπους μέχρι κ τα αυτιά.
Καλημέρα, είμαι νέα στο Forum και αντιμετωπίζω για πρώτη φορά από 30 Μαϊου του 2014 αντίστοιχο πρόβλημα στο δεξί αυτί. Δηλαδή βουητό- εμβοή συνεχόμενη, απώλεια ακοής, το οποίο το νοιώθω βαρύ και όταν ακούω έντονους και ξαφνικούς θορύβους (χτύπημα τηλεφώνου, κόρνες, κτλ) τους ακούω σαν περίεργους και αλλοιωμένους αντίλαλους, παράλληλα και όταν έχω εσωτερικούς θορύβους π.χ. λόξυγγα, χασμουρητού κτλ. ακούω τους ήχους μου σαν να μικροφωνίζουν, και δεν μπορώ να βρίσκομαι σε μέρη με δυνατή μουσική. Στην αρχή ξεκίνησε πιο ήπια την πρώτη εβδομάδα (ίσως τις πρώτες 5 μέρες) εμφανιζόταν τα συμπτώματα αυτά μέσα στη μέρα γύρω στις 35-40 φορές για δευτερόλεπτα ή λεπτά .. Επισκέφτηκα ορυλά η οποία μου έκανε κάποιες εξετάσεις στο ιατρείο και μου συνέστησε μια αγωγή 3 την μέρα με antinom των 16mg. και μου είπε να κάνω αξονική εγκεφάλου και triplex. Μόλις έφυγα από το ιατρείο με αυτά που άκουσα για το τι μπορεί να είναι δεν τα πολυπίστεψα.. Γενικά είμαι αρκετά δυνατή σαν χαρακτήρας και είπα αποκλείεται να πάθω κάτι μόνιμο. Δεν έκανα την αγωγή ούτε είχα κλείσει ραντεβού για αξονική και triplex. Από την ώρα που έφυγα από το ιατρείο ένοιωθα καλύτερα αλλά αυτό κράτησε μόνο για μια εβδομάδα σχεδόν. Μετά από την εβδομάδα που είμουν καλά, ξαφνικά ξεκίνησα να έχω απώλεια ακοής και εμφάνιση εμβοής για μέρες, κρατούσαν δηλαδή τα συμπτώματα 2-3 μέρες σταματούσαν για λίγα λέπτα μπορεί και 1 ώρα και έπειτα ξανά. Εννοείται πως από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησα και τη θεραπεία και είχα κλείσει και ραντεβού για την αξονική και to triplex. Πέριπου στις 21 Ιουνίου επισκέφτηκα τη γιατρό για να τις δείξω τις εξετάσεις και να τις πω ότι μάλλον η θεραπεία είχε θετική επίδραση εφόσον τις τελευταίες 3 μέρες πριν πάω στο Ιατρείο της ένοιωθα καλά τόσο σε θέμα ακοής όσο και στην εμφάνιση εμβοών. Μου έκανε ξανά ακουόγραμμα όπου μου είπε ότι είμουν καλύτερα στην ακοή αλλά στα 4000hz είχα περαιτέρω πτώση!! Μού είπε να τα συνεχίσω για ακόμη 10 μέρες και αν ένοιωθα το ίδιο καλά να επικοινωνήσω μαζί της προκειμένου να μειώσουμε σταδιακά την αγωγή... δυστυχώς κάτι που δεν έγινε ποτέ. Από τις 3 Ιουλίου τα συμπτώματα έγιναν πιο συχνά. Από τις 14 Ιουλίου έχω μόνιμα πλέον βουητό και νοιώθω ότι μειώθηκε και η ακοή μου επικοινώνησα μαζί της αλλά είναι στο εξωτερικό μου είπε να συνεχίσω την αγωγή μέχρι τις 8 Αυγούστου που θα επιστρέψει. Βέβαια έχω κλείσει ραντεβού για αύριο με άλλο γιατρό προκειμένου να πάρω μια δεύτερη γνώμη. Προσπαθώ να είμαι δυνατή, και να φέρομαι φυσιολογικά πρώτα στον εαυτό μου και έπειτα στους γύρω μου. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια ήταν πολύ κουραστικά για εμένα κυρίως σε σωματικό επίπεδο λόγο εργασία (είμαι γυμνάστρια-προπονήτρια) και λιγότερο και ψυχολογικό επίπεδο (στο ψυχολογικό κομμάτι ένοιωθα και εξακολουθώ να νοιώθω πολύ καλά και γεμάτη λαμβάνω αγάπη και αποδοχή) Και δεν ξέρω αν αυτή η κόπωση επηρέασε σε κάτι τέτοιο. Για να μην με πιάνει πανικός και να ζω σχεδόν φυσιολογικά τις τελευταίες 15 μέρες που μου συμβαίνουν η εμβοές, και η απώλεια (αυτό που είναι σαφώς πιο ενοχλητικό είναι η εμβοές) μπαίνω στη διαδικασία να πείσω τον εαυτό μου ότι έτσι γεννήθηκα, δηλαδή σαν να μη ξέρω πως είναι να ακούς χωρίς εμβοές, να μην κοιτώ το παρελθόν... Η ζωή πάει μπροστά και για κάποιον λόγο θα πρέπει πλέον να ζω έτσι να μην το σκέφτομαι ... μου το θυμίζουν βέβαια αρκετές φορές την μέρα αλλά προσπαθώ να το ξεπερνώ με θετική σκέψη ... Λέω ευτυχώς δεν πονάω .. ακόμη!! Να δω τι θα μου πει και ο γιατρός αύριο?
Πιάνομαι από την φράση "ευτυχώς δεν πονάω ακόμη" και σου λέω μπράβο που εσύ η ίδια το αντιμετωπίζεις αισιόδοξα και "ντοπάρεις" τον εαυτό σου. Βέβαια έκανες ένα μεγάλο λάθος: το πήρες πολύ αψήφιστα το πράγμα στην αρχή. Έτσι περίπου έκανα κι εγώ. Θα έπρεπε ήδη να είχες επισκεφθεί κι άλλους γιατρούς. Στη Θεσσαλονίκη ζεις, όχι σε καμιά επαρχία. Κατά τη γνώμη μου η μαγνητική θα έδειχνε περισσότερα πράγματα, αν και από ότι καταλαβαίνω μάλλον δεν τρέχει κάτι με τον εγκέφαλο. Επίσης στη θέση σου θα είχα ήδη μπει στη διαδικασία να αλλάξω και την καθημερινότητά μου. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να απέχεις από περιβάλλοντα με ηχορρύπανση ούτε και ξέρω αν έχεις υποχρεώσεις που σε εμποδίζουν να "κατεβάσεις ρολά" για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά κάτι πρέπει να κάνεις για να προφυλαχθείς πριν εμφανιστούν τα χειρότερα που είναι, όπως καταλαβαίνεις, ο πόνος......
Καλησπερα κ' παλι σε ολους. Οι εμβοες στον τομεα της ψυχιατρικης αναγονται στην κατηγορια των νευρωσεων (λαθος κ' το topic, που αφορα φοβιες) κ' οι νευρωσεις πολλες φορες, ερχονται κ' παρερχονται.. Υπαρχουν αρκετες καταγεγραμεμενες περιπτωσεις ανθρωπων που τους εφυγαν οπως ακριβως ηρθαν δηλαδη ξαφνικα. Αυτο το λεω για το ανιατο της ασθενειας οπως φημολογειται αλλα που δεν ειναι ακριβως ετσι.. Επισης για καποιους που ενοχλουνται απο το βουλωμα των αυτιων, υπαρχουν ειδικα κορτικοειδη σπρευ που βοηθουν αποτελεσματικα (ενα τετοιο χρησιμοποιω κ' εγω τον τελευταιο καιρο με αρκετα ικανοποιητικα αποτελεσματα) καθως κ' η ασκηση valsava που σε συχνες καθημερινες επαναληψεις βοηθαει την ευσταχιανη κ' τους μυες του αυτιου να σταθεροποιηθουν κ' να μην βουλωνουν. Να θυμομαστε επισης οτι η επιστημη (που οντως ειχε μεινει πισω στον τομεα των εμβοων) πλεον προχωραει, κυκλοφορει απο περυσι πολυβιταμινουχο φαρμακο που δρα στο φλοιο κ' στους νευρωνες του εγκεφαλου που σχετιζονται με τις εμβοες κ' που ισως να βοηθουσε καποιους απο εδω μεσα ενω υπαρχουν επισης soft lazer με ηχητικα κυματα που παλι εχουν βοηθησει αρκετους κ.τ.λ. Εγω θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το medrol που ανεφεραν καποιοι (ισως το μοναδικο που δεν εχω δοκιμασει στην 20ετη πορεια μου στο χωρο των εμβοων, τις οποιες δεν μπορεσα ποτε να συνηθισω, μαλλον λογω της φυσης τους, αν διαβασετε παλαιοτερη αναρτηση μου θα καταλαβετε), τι ακριβως κανει κ' πως βοηθαει στις εμβοες. Εγω δεν μπορεσα ποτε να τις συνηθισω κ' ποτε δεν θα σταματησω να ψαχνω τροπους ακομη καλυτερης αντιμετωπισης τους η' κ' εξαλειψης τους αλλα κ' γι' αυτο δεν πρεπει να ανησυχειτε γιατι υπαρχουν παρα πολλοι διαφορετικοι τυποι εμβοων κ' με διαφορετικη την εκδηλωση τους απο ανθρωπο σε ανθρωπο. Δεν αναφερω σκευασματα γιατι δεν ξερω εαν επιτρεπεται κ' σε καμια περιπτωση δεν αντικαθιστω τον γιατρο η' τον ειδικο που σας παρακολουθει. Επισης να ξερετε οτι θεωρουνται ασθενεια με διπολικη βαση αντιμετωπισης, απο ειδικευμενο ωρλ. οσον αφορα το παθολογικο κομματι αλλα κ' απο ψυχολογο η' ψυχιατρο οσον αφορα το ψυχολογικο (εφ' οσον βεβαια ειναι εντονες κ' δεν αντεχονται). Τελος να θυμισω οτι οσο πιο γρηγορα τις αντιμετωπισετε απο την εμφανιση τους τοσο περισσοτερες πιθανοτητες εχετε να τις εξαλειψετε (βλεπω πολλους φιλους που τους συνεβησαν προσφατα) κ' ειναι τυχεροι απο αυτη την αποψη γιατι μεσω του forum μπορουν να παρουν πληροφοριες κ' οδηγιες που εμενα μου πηρε πολλα χρονια να βρω, αρκει να ενεργοποιηθητε αμεσα κ' να βρειτε τον καταληλο ειδικο που θα σας βοηθησει κ' να μην πειτε θα περασουν απο μονες τους (λαθος που εκανα κ' εγω) γιατι ειναι υπουλη ασθενεια που με τον καιρο παγιωνεται κ' εντεινεται.
Έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα εδώ και 1 1/2 μήνα, οταν πλέον ηταν επι μόνιμου βάσεως. Η γυναίκα μου μου θύμισε οτι κάποιες στιγμές ακόμα παλαιότερα ισχυριζομουν οτι το ψυγείο το δικό μας ή του Κατούνη ορόφου έκανε θόρυβο. Αυτη ποτε δεν το άκουγε. Προφανώς είχαν ήδη εμφανιστεί οι εμβοες μου. Τώρα έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με εσένα και κάποιες βραδιές παλεύω με την ψυχολογία μου. Πήγα σε Ωρυλά ο οποιος μου ειπε οτι η ακοή μου και τα τύμπανα ειναι οκ χωρις πρόβλημα. Μου έδωσε για ενα μήνα ενα αντιπικτικο σε σκόνη για το πρωί και κατι Β βιταμίνες. Βελτιώθηκε αλλα μετά το τελος της θεραπείας στον μήνα μου εμφανίστηκε και πάλι. Ξανα πήγα με ξανα την ίδια εκτίμηση αλλα με δίμηνη θεραπεία και διαφορετικά φάρμακα. Απο μόνος μου πήρα και τα memovigor. Εχτές ηταν η πρωτη ημέρα και ηταν ικανοποιητικό. Πάντως η ένταση αυτη του φαινομένου σε εμενα τουλάχιστον εμφανίστηκε ύστερα απο πολύ άνοδος στην δουλειά και στρες. Προσπαθώ να τα φέρω σε μια ισορροπία, και να δώ τι άλλο μπορω να κανω.
καλησπέρα σε ολους εγω το επαθα 3 αυγουστου υστερα από εκθεση σε δυνατο ηχο,,λογω δουλειας dj,την επομενη μερα ειχα σημαντικη πτωση ακοης και εμβοες ,,πηγα νοσοκομειο πηρα για 12 μερες κορτιζονη,,,η ακοη βελτιωθηκε αλλα το βουητο παρεμεινε,,,,και γινότανε ενοχλητικο,,,πηρα memovigor ειδα μικρη βελτιωση..αγχωθηκα ,,,αρκετα και αρχισα να χανω τον υπνο μου,,,,πηγα σε νευρωωτολογο στο μαρουσι,,και μου ειπε ότι ειχα ειδη μικρη χρονια βαρηκοια και ότι το στρεσσ και η κουραση μαζι με τον ηχο προκαλεσαν ημικρανικη κριση...η οποια προκαλεσε το βουητο ..είναι ζημεια στον κοχλια και ότι θελει υπομονη και όχι αγχος...μου ειπε να παρω λιγο xanax γιατι ειχα πυροδοτηση του βοητου ΄λογω αγχουσ,,,ειδα μικρη βελτιωση,,,αλλα σταματησα γιατι με αγχωνε η ιδεα να παιρνω αγχολυτικα....δυστυχως ξαναβρεθηκα σε ηχο πριν δεκα μερες και ειχα πυροδοτηση του βουητου,,,βουητο εχω μονο δεξια..και τοτε επαθα κριση πανικου....ξαναπηγα στον νευρωωτολογο και μου ειπε να παρω εξτρα θεραπεια 2 μηνων με αντικαταθλιπτικα και αγχολυτικα,,,μικρεσ ποσοτητεσ,,,και αγχωθηκα ακομα περισσοτερο,,,ακομα δεν εχω ξεκινησει κανω προσπαθεια να διαχειριστω λιγο μονοσ ακομα το βοηυτο μονο λιγο χαναχ παιρνω το βραδυ 0.25 για να μην εχω φοβιεσ,,,καποεσ μερεσ βοηθα καποιεσ όχι,,,καποιεσ μερεσ το βουητο είναι δυνατο καποιεσ λιγοτερο μια μερα μαλιστα για καποιεσ ωρεσ το εχασα και ανοιωσα τοσο ευτυχισμενοσ,,,αλλα δυστυχως επανηλθε,,,,,κοιμάμαι με πολύ δυσκολια 2 3 ωρεσ ..προσπαθωα να μην το σκέφτομαι αλλα ,,,δυσκολεύομαι,,,θα κανω προσπαθεια χωρις τα τα αντικαταθλιπτικα και αγχολυτικα λιγο ακομα ,,,,αν δεν τα καταφερω θα τα ξεκινησω,,,,εχω απελπιστεί..
[QUOTE=kavaliero;501094]καλησπέρα σε ολους εγω το επαθα 3 αυγουστου υστερα από εκθεση σε δυνατο ηχο,,λογω δουλειας dj,την επομενη μερα ειχα σημαντικη πτωση ακοης και εμβοες ,,πηγα νοσοκομειο πηρα για 12 μερες κορτιζονη,,,η ακοη βελτιωθηκε αλλα το βουητο παρεμεινε,,,,και γινότανε ενοχλητικο,,,πηρα memovigor ειδα μικρη βελτιωση..αγχωθηκα ,,,αρκετα και αρχισα να χανω τον υπνο μου,,,,πηγα σε νευρωωτολογο στο μαρουσι,,και μου ειπε ότι ειχα ειδη μικρη χρονια βαρηκοια και ότι το στρεσσ και η κουραση μαζι με τον ηχο προκαλεσαν ημικρανικη κριση...η οποια προκαλεσε το βουητο ..είναι ζημεια στον κοχλια και ότι θελει υπομονη και όχι αγχος...μου ειπε να παρω λιγο xanax γιατι ειχα πυροδοτηση του βοητου ΄λογω αγχουσ,,,ειδα μικρη βελτιωση,,,αλλα σταματησα γιατι με αγχωνε η ιδεα να παιρνω αγχολυτικα....δυστυχως ξαναβρεθηκα σε ηχο πριν δεκα μερες και ειχα πυροδοτηση του βουητου,,,βουητο εχω μονο δεξια..και τοτε επαθα κριση πανικου....ξαναπηγα στον νευρωωτολογο και μου ειπε να παρω εξτρα θεραπεια 2 μηνων με αντικαταθλιπτικα και αγχολυτικα,,,μικρεσ ποσοτητεσ,,,και αγχωθηκα ακομα περισσοτερο,,,ακομα δεν εχω ξεκινησει κανω προσπαθεια να διαχειριστω λιγο μονοσ ακομα το βοηυτο μονο λιγο χαναχ παιρνω το βραδυ 0.25 για να μην εχω φοβιεσ,,,καποεσ μερεσ βοηθα καποιεσ όχι,,,καποιεσ μερεσ το βουητο είναι δυνατο καποιεσ λιγοτερο μια μερα μαλιστα για καποιεσ ωρεσ το εχασα και ανοιωσα τοσο ευτυχισμενοσ,,,αλλα δυστυχως επανηλθε,,,,,κοιμάμαι με πολύ δυσκολια 2 3 ωρεσ ..προσπαθωα να μην το σκέφτομαι αλλα ,,,δυσκολεύομαι,,,θα κανω προσπαθεια χωρις τα τα αντικαταθλιπτικα και αγχολυτικα λιγο ακομα ,,,,αν δεν τα καταφερω θα τα ξεκινησω,,,,εχω απελπιστεί..[/Q ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!! ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΜΒΟΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΗΧΟ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ,,ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ,ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!!!ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΣ ΕΜΒΟΕΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ,ΜΕ ΤΗΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΧΟΣ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ!!! ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΒΟΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΡΕΣΣ,ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΥΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ,ΑΣΚΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ,ΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΛΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΜΒΟΕΣ,ΕΧΕΙ ΑΝΧΟΣ ΦΟΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΧΟΝΕΤΕ... Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΡΕΥΤΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΜΒΟΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΑΝΧΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΕ ΤΙΣ ΕΜΒΟΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΣ ΕΜΒΟΕΣ ΜΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΟΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ,ΚΟΙΤΑ ΣΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΝΧΩΘΗΚΑ,ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ !!!!!!
ενδιαφερομαι για το ονομα του εξειδικευμενου γιατρου που πηγες για την εγχειρηση του διαφραγματος...αν μπορεις στειλε μου μην!ευχαριστω
αμα σου στειλει σφυρα μου δεν εχεις συμπληρωσει 50 μυν στο φορουμ οποτε καπουτ κ ψυχραιμοι εκτος αν γραψεις ε-μειλ
ευχαριστω τον φιλο jer για την απαντηση και ειλικρινα πιστευω πωσ ετσι πρεπει να είναι υσρερα κιολασ από πολύ ψαξιμο στο νετ ,,οντωσ αν και νέος στο θεμα εμβοων εχω πειραματιστεί αρκετα με τροπουσ χαλαρώσεις εχω δει ότι κολυμπηση μασαζ...βοηθαει πολύ ,,,μαλιστα εχω βρει ένα χωρο που κανω μασαζ και εχουν γνωση για μασαζ με βαση στο κομματι των βουητων και ειλικρινα προχτεσ σχεδόν το βουητο το εχασα...απλα το αγχος μου είναι υπερβολικο ,,και επανέρχονται...προσπαθω να βρω τον υπνο μου τωρα με αχολυτικα ...ακομα παλευω με το μυαλο μου.,....εχει δοκιμασει κανεισ το tinnitul softlazer που πουλανε καπου στο συνταγμα,....αξιζει ..ρωτησα και μου ειπαν ότι 20% εχουν δει βελτιώσει.....
5
ΦΙΛΕ ΜΟΥ KAVALIERO ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ,ΞΕΧΝΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΕΣ, ΞΕΧΝΑ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥΣ, ΞΕΧΝΑ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ,ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΣΟΦΤΛΕΙΖΕΡ,ΑΚΟΜΗ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΕΧΝΙΤΗ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ, ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΟΛΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΟΥ,ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΦΕΡΕΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΟΥ. 1 ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΣ ΕΜΒΟΕΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝΕ... ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΧΟΝΕΣΕ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΙΕΣ , ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ , ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΝΧΟΝΕΙ , ΣΟΥ ΞΑΝΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ,ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...ΙΣΩΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ,ΙΣΩΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΟΦΩΝ ΚΤΛ , ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΙΛΕ , ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΤΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ, ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΑΣΑΖ ΚΑΛΗ Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ,ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΧΩΝΕΣΕ,ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ? ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ,ΨΑΞΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ? ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΚΑΡΕ ΤΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΟΣ ,ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΡΑΤΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ.... ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ.
ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ MARIANNAKI13 ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΜΒΟΕΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΒΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΙΧΕΣ ΤΗΣ ΕΜΒΟΕΣ ΕΚΓΕΝΗΘΗΣ?ΤΟ ΣΤΡΑΒΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΕΙΨΕ? ΟΙ ΕΜΒΟΕΣ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΑΝΕ? ΓΡΑΦΕΙΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΧΕΙΡΗΣΕΙ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!! ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ?? ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΦΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΙΜΙΤΕΣ ,ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΙΜΙΤΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ.
Βρε τυπε, γιατί φωνάζεις, μπορείς να μου πεις;
Φιλε jer εγω το επαθα μετα από εκθεση σε πολύ δυνατο ηχο για ωρες αφου της πρωτεσ μερες ειχα κιολας σημαντικη πτωση ακοης,,,λογω της χρονια βαρηκοΐας και του δυνατου ηχου προκληθηκε...οκ είμαι αγχωδης αλλα παιζω μουσικη χρονια και τα αυτια μου είναι πειραγμενα ,,,οκ με το στρεσ ναι το δυναμωνει ...αλλα προβλήματα σοβαρου αγχους δεν ειχα απλα ημουνα ηπερδραστιριος και ετρεχα συνεχως να προλάβω τις δουλειεσ...προσπαθω πλεον να αδειαζω το μυαλο μου οσο μπορω από σκεψεισ αλλα όταν μια ζωη σκέφτεσαι συνεχως και εισαι στο τρεξιμο,...ξαφνικα να γινεις coolll και με ένα βουητο στο κεφαλι δεν πιστευω πτι είναι και ευκολο....απλα οι γιατροι δεν γνωριζουν πολλα ,,,αν ξερει κανεια κανενα ειδικο άλλο ωρλ νευρωωτολογο εκτοσ από εκεινον που είναι στο ιατρικο αθηνων ας μας πει,,,!!μια γνωμη ακομα θα την ηθελα..
Εδω και 2,5 μηνες περιπου εχω σφυζουσες εμβοες στο δεξι αυτι.Ακουω δηλαδη τους σφυγμους μου μεσα στο αυτι μου.Κοντευω να τρελαθω ,εχω κανει τριπλεξ μαγνητικη και αιματολογικες.τιποτα.ο ωρλ μου ειπε οτι πρεπει να τις συνηθησω και μου εδωσε gingo biloba και memovigor2 για 3 μηνες .μετα πρεπει να ξαναπαω να κανω ακοωγραμμα(εχω πτωση της ακοης λογο εμβοων )επισης ,επειδη εχουν παθει βλαβη καποιες συχνοτητες στο αυτι με ενοχλουν συγκεκρημενοι ηχοι οπως το φορτηγο ,ο απορροφητηρας ,η βροχη κλπ....εκει τρελενομαι....την νυχτα ειναι τραγικα τα πραγματα.....εχει κανεις σφυζουζες εμβοες?καποια προταση απο καποιον?.......θα πρεπει να τονισω οτι οι εμβοες ειναι συνεχομενες χωρις διακοπες......δεν σταματαει ΠΟΤΕ μερα -νυχτα
Καλημερα κ απο μενα ειναι πρωτη φορα που γραφω μιας το φορουμ αυτο το βρηκα τυχαια οταν εχαχνα στο διαδυκτιο να μαθω για τις εμβοες. Εγω υποφερω απο εμβοες εδω κ 1,5 χρονο περίπου κ στα 2 αυτια ακουω ενα συνεχη ηχο , την ημερα με τη δουλεια μου δεν τον ακουω τοσο πολυ ενω τη νυχτα που πεφτω για υπνο με τρελαινει. Εχω κανει μαγνητικη εγκεφαλου πριν 1 χρονο μου ειπαν ολα καλα, εχω παει σε 2 ΩΡΛ μου ειπαν ολα καλα. Εχω χασει απο το 1 αυτι μου το 15 % της ακοης ισως λογω οτι η δουλεια μου εχει κ λιγο θορυβο καποιες φορές. Επισης το βραδυ ακουω κ τους παλμους της καρδιας μου καποιες φορες. Ειχα παρει κ μινιτραν για 2 μηνες γιατι ειχα αγχωθει παρα πολυ, κ το memovigor για 1 μηνα. Διαβασα παραπανω οτι πρεπει να κοιταξω κ το θυροειδη κ τ3 κ τ4 εξετασεις αιματος. Εχει μηπως παρει καποιος memovigor για 3 μηνες κ εχει δει διαφορα; Αξιζει να παρω μαγνησιο citrate οπως διαβασα πιο πανω; Μεχρι τωρα ολοι μου ειπαν οτι ολα καλα , αλλα πως θα απαλλαγω απο τον ηχο (κ φοβαμε μην επιδεινωθει) με το περασμα του χρονου κανεις δεν μπορεσε να μου πει; Ξεχασα να πω οτι πριν 1 μηνα που ξεκινησαν οι εμβοες ειχα κανει ενα μικρο χτυπημα στο κεφαλι γι αυτο κ εκανα τη μαγνητικη. Δεν ξερω αν ποτε θα μπορεσω να απαλλαγω απο τις εμβοες. Αυτα απο μενα ελπιζω να μην σας κουρασα.
Οι τελευταίοι φίλοι που εγραψαν την εμπειρια τους καταδεικνύουν ότι συνήθως η εκδήλωση των εμβοων δεν είναι φαινόμενο ψυχοσωματικο. Προέρχεται από παρατεταμένη έκθεση του αυτιού σε θόρυβο η από άλλες αφορμές, όπως ένα χτύπημα, μια απότομη αλλαγή στον τρόπο ζωής, πολύ στρες. ΔΕΝ είναι όμως ψυχοσωματικο. Είναι παθολογικό. Στην περίπτωση μου οι εμβοες προϋπήρχαν, δεν έκανα όσα έπρεπε να κάνω για να τις περιορίσω και μετά από χρόνια εμφανίστηκε και η υπερακουσια, το κερασάκι στην τούρτα.
Άλλο σημάδι που μας δείχνει ότι οι εμβοες έχουν παθολογικό υπόβαθρο είναι ότι συνοδεύονται από πτώση της ακοής. Πάντα. Το θέμα είναι ότι η Επιστήμη δε γνωρίζει ποιο ειναΙ το παθολογικό αίτιο άρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τις θεραπεύσει.
Με την εμφάνιση του προβλήματος ο ασθενής πρέπει αμέσως να κάνει νευρωτολογικο έλεγχο, να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και αν θέλει να πάρει κάποια συμπληρώματα ή φάρμακα να ρωτάει πάντα το γιατρό του. Εγώ ας πούμε έχω να κάνω τρία χρόνια ακοογραμμα, πράγμα που δείχνει ότι - κακώς- το έχω αφήσει λίγο το θέμα.
Ο κάθε ένας που μπλέκει με το πρόβλημα οφείλει να ψαχτει πολύ μόνος του. Μην περιμένετε βοήθεια και θεραπεία από εδώ.
Γεια χαρα στους συμπασχοντες..εχω παρατηρησει οτι η ενταση των εμβοων δυναμωνει με ανοιγμα του στοματος σαν να χασμουριεσαι κινισεισ μπρος πισω του αυχενα πιεσεις σε διαφορα σημεια του κρανιου...εγω υστερα απο memovigor 3 μηνες καμια βελτιωση..σταματησα και απο μονος τα αντικαταθλιπτικα και αγχολυτικα....δυσκολο κεφαλαιο αλλα θελει προσπαθεια..αλλες μερες οι εμβοη μου μονο δεξια εχω ειναι δυνατη αλλες χαμηλη..ελπιζω ισως η επιστημη στο μελλον δωσει λυση.αν παντως καποιος βρει εστω κατι που βοηθαει ..εκτος φθσικα το να μην ασχολουμαστε με αυτες. Ασ μας πει..
file jer....an mporouses na mou steileis to onoma tou therapeyti pou se boithise!!!!to kinito mou 6974708482!
Γεια σας.
Εκανα εγραφη μονο γι αυτο το θεμα μηπως και βοθησω κανενα πριν την καταστροφη μιας και το γνωριζω πιστευω πολυ καλα το θεμα.
Διαβασα χοντρες βλακειες και ανακριβειες για το θεμα των εμβοων στο παρων θεμα οπως για παραδειγμα οτι ειναι ψυχοσωματικο συμπτωμα
οτι ειναι συμπτωμα καταθλιψης οτι τα ψυχοφαρμακα δεν κανουνε εμβοες κτλπ.
Η αληθεια ειναι οτι οι εμβοες ειναι απο βλαβη του ακουστικου συστηματος και οχι μονο στο 100% των περιπτωσεων.
Ειναι το συμπτωμα ασθενειας που μπορει να ειναι μικρης εως πολυ μεγαλης σοβαροτητας (πχ να οδηγησει ακομα σε αιφνιδιο ή αργο θανατο).
Βλαβη στην ακοη μπορουνε να κανουνε χιλιαδες πραγματα οπως πχ ο θορυβος το αγχος τα ωτοτοξικα φαρμακα και πληθος ασθενειων η λιστα δεν εχει τελειωμο.
Το ακουστικο συστημα ειναι απαραμιλης ακριβειας/λεπτομερειας/πολυπλοκοτητας συστημα και αντιστοιχα πολυ ευαισθητο.
Πχ κατα την διαρκεια ενος μεγαλου αγχους απο την μεγαλη νευρικη δραστηριοτητα μπορει να παθει βλαβη οπως ενα καλωδιο καιγετε οταν περασει μεγαλυτερο των προδιαγραφων του ρευμα απο αυτο.
Το θεμα ειναι οτι απαξ και γινει μονιμη νευρολογικη βλαβη ΔΕΝ υπαρχει επιστροφη ουτε γιατρεια.
Συνηθως (οχι παντα) πριν την μονιμη βλαβη υπαρχουνε προειδοποιητικα σημαδια.
Για οποιον διαβαζει το το θεμα και εχει εμφανισει "φρεσκιες εμβοες" υπαρχουνε πολυ καλες πιθανοτητες να την γλυτωσει ακολουθοντας μερικες απλες οδηγιες.
1) Απομακρυνση απο καθε πηγη θορυβου ακομα και πολυ χαμηλης εντασης
2) Κοψιμο οποιασδηπτε ουσιας η φαρμακου παιρνει (συνταγογραφουμενα και μη φαρμακα/τσιγαρα/ποτα/ναρκωτικα κτλπ)
3) Αφθονο υπνο να κοιματε οσο το δυνατον περισσοτερο
4) Να παρει ολα τα διατροφικα στοιχεια απο την διατροφη του
5) Να παρει νευροπροστατευτικα ( οπως για παραδειγμα βιταμινες Α / Β / C / Ε / N-Acetyl-Cysteine / Acetyl-L-Carnitine / creatine / μαγνησιο / αμινοξεα / υπερβαρικο οξυγονο κτλπ)
6) Το ποιο σημαντικο απο ολα! Να κανει αμεσως ενδοφλεβια κορτιζονη χοντρες δοσεις αν δεν μπορει ενδοφλεβια κανει και απο το στομα την οποια μετα απο συμβουλη γιατρου και αναλογα την ανταποκριση θα σταματησει σταδιακα.
7) Να κανει ολα τα παραπανω αμεσως καθε δευτερολεπτο που καθυστερει αυξανει δραματικα τις πιθανοτητες να καταληξει με μονιμες ή με σοβαροτερης εντασης εμβοες.
8) Αν υπαρχει υποψια μικροβιακης λοιμοξης να παρει μη ωτοτοξικο αντιβιοτικο αλλα παντα σε συνδιασμο με κορτιζονη τουλαχιστο να μεινει λιγο διαστημα η κορτιζονη.
9) Να μην παει αρχικα σε κανενα γιατρο πρωτα να τα παρει και μετα να παει σε γιατρο γιατι ο χρονος δεν ειναι συμαχος δεν μπορει να περιμενει τον γιατρο και ειδικα τον καθε ασχετο γιατρο. Μετα που θα τα παρει εχει ολο το χρονο να παει σε γιατρο υπερεξιδικευμενο
10) Μετα που θα κανει ολα τα παραπανω θα παει για εξετασεις και θα κανει τα παντα μεχρι και το ποιο απιθανο οχι πριν γιατι το προβλημα ειναι τοσο επειγον που πρωτα θελει θεραπεια και μετα ψαξιμο
αμα πατε πρωτα για ψαξιμο και μετα για θεραπεια θα εχει χαθει το τρενο.
Κατι αλλο που θελω ακομα να τονισω ειναι οτι ολα μα ολα σχεδον τα ψυχοφαρμακα αλλα και αμετρητο πληθος αλλων φαρμακων ειναι ωτοτοξικα δηλαδη κανουνε βλαβη στο ακουστικο συστημα
μια λιστα απο αυτα θα βρειτε εδω http://www.hearinglosshelp.com/artic...ugList2013.pdf
Πχ αν δειτε θα καταλαβατε γιατι επαθε εμβοες αυτος που επαιρνε trittico ειτανε ενα καθαρα ωτοτοξικο φαρμακο και τον εκαψε ο αυτος που του το εδωσε.
Οσο για το καραγκιοζη ΩΡΛ που εδωσε antivom μετα απο εναρξη εμβοων και ειχε τον ασθενη να περιμενει δεν θα πω τιποτα ειναι κλασικο παραδειγμα ασχετου που πρεπει να αποφυγετε
οπως και αυτος που του λετε οτι εμφανισατε εμβοες σας κοιταζει λεγοντας σας οτι ειναι ενταξει η ακοη σας και δεν βρισκει κατι παθολογικο η αληθεια ειναι οτι υπαρχει κατι παθολογικο
απλα αυτος δεν μπορει να το βρει, το συμπτωμα και μονο εχει 100% παθολογικα αιτια.
Αρα συνοψιζοντας αμα εχετε αιφνιδια εναρξη εμβοων η χειροτερευση παλαιων ( δεν μιλαω για ημερησιες διακυμανσεις) τοτε καντε αμεσως θεραπεια και μετα πατε σε γιατρο υπερεξιδικευμενο.
Υπερεξιδικευμενος γιατρος για το θεμα δεν νομιζω οτι υπαρχει στην ελλαδα ακομη και οι ποιο ειδικοι ειναι χιλιομετρα πισω απο τους αντιστοιχους τους εξωτερικου.
Η κορτιζονη ειναι το χρυσο φαρμακο για την αιφνιδια εναρξη εμβοων ακομα και στην περιπτωση ακουστικου τραυματος απο θορυβο.
Τελος γι αυτους που εχουνε χρονιες εμβοες υπαρχουνε διαφορες θεραπειες συνοπτικα θα δουνε μερικες εδω http://www.tri2014.org.nz/files/docs...d%20ridder.pdf
Επισης υπαρχουνε και μερικα πειραματικα φαρμακα (AU00063 / AM101 κτλπ) που εχουνε δειξει παραπανω απο ικανοποιητικα αποτελεσμα και η αποτελεσματικοτητα τους εχει να κανει
με την ενταση του προβληματος αλλα και την διαρκεια απο την εναρξη του συμπτωματος.
Δυστηχως δεν εχουνε κυκλοφορησει ακομα θα κυκλοφορισουνε μετα απο 5 χρονια.
Τωρα το μονο που κυκλοφορει ειναι το retigabine (δεν υπαρχει στην ελλαδα) που φαινετε να κανει κατι αλλα εχει σοβαρες παρενεργειες.
Το θεμα δεν μπορει να αναλυθει σε ενα post αλλα προσοχη θελει πολυ ψαξιμο οποιος σας πει να συνηθησετε να το ξεχαστε να μην δινετε σημασια ειναι το λιγοτερο ασχετος/επικυνδινος και να τον αποφυγετε.
Οι εμβοες ειναι το καμπανακι μια παθησης μην τις αγνοητε ψαξτε το μεχρι εκει που δεν παιρνει.
Οσοι γιατρευτηκανε γιατι ναι εχουνε γιατρευτει παρα πολλοι ειναι αυτοι που δεν συμβιβαστηκανε και το ψαξανε μεχρι τελους μονοι τους με προσωπικη παρατηρηση αλλα και στους καλυτερους τους ειδους γιατρους.
FILE 0DB MAKARI NA NIOTHAME KAI EMEIS TO ODB..XAXAXA...AFOY EINAI OLOI ASXETOI...TI ALLO NA PSAXOUME....EGO EIMAI 4 MINES ,,,IDI,,,MONO TA AGXOLUTIKA LIGO BOHTHANE NA KOIMAMAI TOULAXISTON NA MPORO NA LEITOYRGO THN HMERA,,,,KORTIZONI PIRA THN PROTI MERA POU TO EPATHA,,,,BITAMINES ,,,MEMOVIGOR,,,AGEIOSTALTIKA....SE PLIROFORO TO PSAXNOUME OSO DEN PAIRNEI,,,AFOU DEN YPARXEI FARMAKO....KAI AYTOI POU EXOYN PAREI RETIGABINE EINAI METRIMENOI STA DAKTYLA KAI ME DIKOI TOYS EYTHINI ME OLES TIS PARENERGEIES.....MEXRI ME TO PITSBOURG ME TO THANO TO TZOUNOPOULOU MILISA...KAI MOU EIPE FILE DISTIXOS FARMAKO DEN YPARXEI AKOMA,,,,,ESY EIXES EMBOES KAI THERAPEYTIKES...
Τα αγχολυτικα ειναι σιγουρο οτι στο τελος θα σε αφησουνε με πολυ χειροτερο προβλημα εμβοων θα αναπτυξεις και κεντρικου τυπου υψισυχνες εμβοες
οι οποιες μετα την διακοπη τους μπορει να μεινουνε για χρονια η να μην φυγουνε τελειως ΔΕΝ ειναι λυση αυτα γιατι δυστηχως ο οργανισμος εχει μηχανισμους
ομοιοστασης και αντισταθμιζει οταν κοψεις τις βενζοδιαδεπινες ο εσωτερικος μηχανισμος της καταστολης των νευρικων μεταβιβασεων θα υπολειτουργει και θελει καιρο να επανελθει (αν μπορει να επανελθει 100%)
με αποτελεσμα χειροτερες εμβοες. Αυτο θα το δεις αμα δοκιμασεις να τα κοψεις... θα παθεις οσο να ναι μια φρικη για αυτο συστηνετε μονο σταδιακη και πολυ αργη μειωση δοσης μεχρι τη
διακοπη για να αποφυγεις το χειροτερο επιληπτικο φαινομενο των εμβοων.
Κορτιζονη τι δοση πηρες ? δεν σε βοηθησε καθολου ? η ησυχια δεν σε βοηθαει ? ο υπνος (εδω ειναι θεμα πως θα κοιμηθεις/ με σωματικη κουραση ομως ειναι δυνατον χωρις ηρεμιστικα) ?
Η αληθεια ειναι οτι πολλες περιπτωσεις δεν σηκωνουνε γιατρεια μονο βελτιωση με αλλαγη τροπου ζωης. Επισης με τον καιρο εξασθενουνε αρκει να μην κανεις περαιτερω βλαβη στην ακοη.
Σημασια εχει το μεγεθος του προβληματος η διαρκεια του και η αιτια (σε ορισμενες περιπτωσεις εχουνε σταματησει και μετα απο 20 χρονια εμβοες οταν βρεθηκε η αιτια/κυριως παλμικες χωρις να ειναι απολυτο)
Μερικα success stories απο παλμικες εμβοες http://whooshers.com .
Μια που εχεις παρει ηρεμιστικα ενα δεικτης της σοβαροτητας των εμβοων ειναι να δεις με ποσα mg αντιεπιληπτικη βενζοδιαζεπινη (lorazepam) την σταματαει.
Αν ας πουμε σου σταματαει τελειως με μικρη δοση τοτε δεν θα ελεγα οτι ειναι σοβαρη η περιπτωση και μαλλον φτιαχνει.
Το retigabine δουλευει ειναι γνωστο αυτο αλλα δεν αντιμετωπιζει την αιτια επειδη ειναι προσφατο το δικο σου εχεις βρει την αιτια ? εχεις μετρησημη βλαβη στην ακοη
με ακουογραμα / ωτοακουστικες εκπομπες ? Αν οχι τα πραγματα εχουνε σιγουρα καλυτερη προγνωση.
Αν δεν εχεις βρει ακρη παρε retigabine για λιγο καιρο και μικρες δοσεις να δεις πως θα παει (σε αυτο το λιγο διαστημα και σε οχι full δοσεις δεν εχει παρενεργειες αξιες λογου)
Σιγουρα θα δεις διαφορα το θεμα ειναι αν θα ειναι μονιμη.
Ειδα τωρα οτι εισαι DJ λοιπον θα σου πω ξεκαθαρα οτι πρεπει απο τωρα να διαχειριστεις ψυχολογικα την αλλαγη εργασιας τουλαχιστον για καποιο διαστημα ενας απο τους λογους τα ατομα που εχουνε σχεση με την μουσικη
εμφασιζουνε σοβαρη ψυχολογικη διαταραχη ειναι αυτος οτι βλεπουνε ξαφνικα να χανουνε την εργασια τους το μελλον τους απο την μια στιγμη στην αλλη και κανουνε συνηδητους-υποσυνηδητους υπολογισμους για το μελλον.
Επισης πιθανον καποια στιγμη να εμφανισεις αυτοκτονικη διαθεση να θυμασε οτι καποτε θα ερθει η μαγικη στιγμη να σταματησουνε οι εμβοες αν δεν ζεις δεν θα την ζησεις ποτε αυτη τη στιγμη γιατι φαρκακα ερχονται
οι εμβοες με το χρονο σβηνουνε κτλπ.Οντως ειναι χοντρο στραπατσο αλλα κανεις δεν ξερει το μελλον και οσοι ξεπαρασανε με τον οποιοδηποτε τροπο το αρχικο σοκ πηγανε 100% καλυτερα στη συνεχεια.
Αν προσεξεις και αποσυρθεις απο τους ηχους θα μπορεσεις καποτε να ξανακανεις ελεγχομενη εκθεση σε ηχους αν δεν το κανεις προβλεπω χειροτερα αποτελεσματα.
Στην βλαβη απο τον ηχο ειναι καποια συμπληρωματα που βοηθανε τουλαχιστον να μην συμβει οχι να επαταχθει (δοκιμασε acetylcysteine/B3 non flush μερικες μερες πιστευω οτι θα εχεις 1/10 με 2/10 βελτιωση)
Κανε ενα κοκτειλ με βελτιωτικα ακοης σαν αυτα που εγραψα ποιο πανω παρε retigabine ωστε να σε βοηθησει να κοψεις σταδιακα τα ηρεμιστικα (σου δινω εγγυηση οτι με αυτα θα καταληξεις με πολυ χειροτερο προβλημα / υπερακουσιες / παρατεμενες αυπνιες κτλπ) και αποφυγε καθε λογης ηχους για ενα σεβαστο διαστημα.
Εγω ειχα και εχω σοβαρο προβλημα αλλα ειχα καταφερει για καποιο σοβαρο διαστημα να παω στα 0db με διαφορες θεραπειες.
Ακομα και τωρα μπορω να παω στα 0db καποιες ωρες αλλα οχι με σταθεροτητα και με μεγαλη αλλαγη τροπου ζωης πρακτικα μη λειτουργικου (αποφυγη καθε ηχου/ πολλες ωρες υπνου / κοκτειλ συμπληρωματων φαρμακων κτλπ)
Τελος εχει βρεθει οτι πριν την εκθεση σε θορυβο η χρηση ισχυρων αντιοξειδωτικων προλαμβανει μονιμες βλαβες ετσι αν αναποφευκτα εκτεθεις σε θορυβο
αν εχεις καταναλωσει ποιο πριν N-acetyl-cysteine κρεατινη Acetyl-L-Carnitine nicotinamide riboside βιταμινες A / B / C / D / E μεγαλες δοσεις μαγνησιου δεν θα παθεις τη ζημια που θα παθαινες
εχε το υποψιν σου να εχεις αυτα τα σκευασματα οπως και ειδικου τυπου ωτοασπιδες ωστε να προλαβεις νεα βλαβη.
Αν οταν το επαθες ειχες καταναλωσει αυτα ποιο πριν το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα το παθαινες αλλα δυνατη μουσικη/θορυβος σε συνδιασμο με αλκοολ-τσιγαρο και ξενυχτι ειναι δηλητηριωδες κοκτειλ για την ακοη.
Το οτι το ειχες κανει αυτο αμετρητες φορες και δεν ειχε υποπεσει στην αντιληψη σου τετοιο προβλημα ειναι γιατι η ακοη εχει μεγαλες εφεδρειες αλλα καποτε εξαντλουντε και αυτες οπως και η επιδιωρθοτικη δυναμη του οργανισμου.
Οταν οι νεαροι πανε στα clubs και βγαινουνε ψιλοζαλισμενοι και με βουισμα που κραταει λιγη ωρα ειναι τα πρωτα σημαδια πριν την καταστροφη απλως ο οργανισμος ψιλοεπισκευαζει τις βλαβες αλλα δεν μπορει να το κανει για παντα αυτο.
Επισης μια που εισαι dj τωρα μπορεις να καταλαβεις τι καταστροφη εχετε κανει "εσεις οι dj" με τη δυνατη μουσικη σε κοσμο και ποιες ειναι η συνεπειες σε νεους κυριως ανθρωπους
που απο εκει που εχουνε ολη τη δυναμη να φανε τον κοσμο πεφτουνε σε καταθλιψη απο το προβλημα αυτο.
Πιστευω να συμφωνεις οτι για το καλο της υγειας και της οικονομιας πρεπει να μπει λουκετο σε ολους του χωρους που παραγουνε δυνατους ηχους ειτε σε κεντρα διασκεδασης ειτε οτιδηποτε αλλο.
Η καταστροφη που παραγουνε αυτοι οι χωροι ειναι τεραστια και ανεπανορθωτη.
Μεγαλη ευθυνη φερουνε και οι γιατροι που δεν εχουνε ενημερωσει τον κοσμο με ζωντανες ιστοριες και παραδειγμα στο σχολειο και απο την τηλεοραση ετσι σχεδον ολοι νομιζουνε οτι η ακοη ειναι
κατι δεδομενο και δεν γνωριζουνε καν το προβλημα της υπερακουσιας και των εμβοων που ειναι πολυ σοβαροτερα προβληματα απο την πτωση ακοης.
Οι ΩΡΛ απλα λενε θα χασετε την ακοη σας ενω πρεπει να λενε θα παθετε βουητα/υπερακουσια/θα χασετε τον υπνο σας θα καταστραφειτε και να δειχνουνε ζωντανα παραδειγμα ατομων που την εχουνε πατησει
ωστε να μπορει να καταλαβει η νεολαια ποιο ειναι το τιμημα.
File 0db an mporeis se parakalo steile mou minima na se kaleso h pare me dimitris 6974708482
Μια υποθεση κανω... μηπως επαθες το βουητο απο ακουστικο τραυμα στη μαγνητικη ? Ειναι γνωστο οτι ατομα με φυσιολογικη ακοη
μπορουνε να βγουνε απο τη μαγνητικη με εμβοες λογω των πολλων db και των κρουστικων ηχων που βγαζει το μηχανημα.
Ακομα και σε γερα αυτια κανει βλαβη ο θορυβος του μαγνητικου τομογραφου ειδικα αμα δεν εχει noise cancellation γι αυτο προσοχη
εξεταση μονο σε αθορυβο μηχανημα και με βιομηχανικου τυπου ωτοασπιδες.
file 0db tha to ektimousa an milousame tilephonika exeis psaxtei poli opos kai ego sthn ellada einai oloi asxetoi oi giatroi ,,,oloi omos...
Δοκιμασε αυτη τη θεραπεια με τα αποπανω συμπληρωματα
http://alt.support.tinnitus.narkive....itus-cure-long
Ακομα και 10-20% να δεις βελτιωση κατι ειναι.
Εγω θα επερνα τα συπληρωματα που εχω γραψει ποιο πανω την ανεκδοτη θεραπεια με pentoxifylline & piracetam οπως και retigabine σε μικρες δοσεις για δοκιμη (βλεποντας και κανοντας με το retigabine).
Φυσικα ουτε να το σκεφτεσαι να ξαναβγεις σε θορυβο για 1 χρονο τουλαχιστο ακομα και σιγανο ειναι 100% σιγουρο οτι θα χειροτερεψεις.
Ηχοκαλυψεις μασκαρεματα με ηχους της εμβοης θορυβος υπολογιστη ανεμιστηρακια μηχανικοι σκληροι δισκοι κλτπ ξεχασετα τα μονο χειροτερευση θα φερουνε.
Το τραυματισμενο αυτι δεν το βλαπτουνε ηχοι 80db αλλα και πολυ μικροτεροι (αμαξι/περιπατος στο δρομο) και ειδικα οταν ειναι συνεχεια.
Υπνο να κανεις μονο σε 0db χωρο.Εκει κανει επιδιωρθοση το αυτι στον υπνο αν κοιμασε σε χωρο με ηχους δεν αφηνεις να επισκευαστουνε βλαβες.
Τσιγαρο-ποτο-ηχους-ξενυχτι ξεχασετα για 1 χρονο ειναι ωτοτοξικα και δεν αφηνουνε το αυτι να ανακαμψει.
Ο πανικος και το στρες κανει περαιτερω οργανικη και μονιμη βλαβη στην ακοη μεσω αγνωστου μηχανισμου.
Μαγικες θεραπειες δεν υπαρχουνε ουτε μαγικοι ΩΡΛ οι περισσοτεροι της πιατσας ξερουνε οτι δεν θα σου κανουνε τιποτα θα σε βυζαξουνε λιγο καιρο και δεν θα σου δωσουνε ουτε τις ποιο απλες συμβουλες προστασιας υπνου κτλπ.
Καποιοι δε αμα μυριστουνε αναγκη/ασχετιλα ασθενη τον εκμεταλευουντε για 0δενικου αποτελεσματος ευρωεπισκεψεις η θα του δωσουνε συμβουλες-φαρμακα που δεν κανουνε τιποτα δια να δικαιολογισουνε τις επισκεψεις.
Εσυ ξερεις οτι την επαθες ηχο, coolare κανε τα παραπανω και σε 1 χρονο θα το θυμασε ελαχιστα αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα μπορεις να κανεις τις παλιες καταχρησεις χωρις αυστηρα μετρα προστασιας.
Δεν ειναι ομως 100% σιγουρο οτι το επαθες απο ηχο υπο ποια εννοια αν για παραδειγμα ειχες εκθεση στον ιδιο ηχο αλλα εισουνα ξεκουραστος ειχες κοιμηθει καλα δεν ειχες καταναλωσει ωτοτοξικες ουσιες
και ειχες επαρκεια ισχυρων αντιοξειδωτικων (πχ γλουταθιονη ) το ποιο πιθανον οτι δεν θα το παθαινες.
Δηλαδη οι μεγαλες εντασεις κανουνε βλαβη σε συναρτηση με την κατασταση που ειμαστε , την ηλικια κτλπ
Φιλε 0db ολα αυτα που γραφεις τα γνωριζω μελεταω τις εμβοες 5 μηνες τωρα ειμαι γραμμενος και στο tinnitus talk oti pio ενημερωμενο υπαρχει σημερα.το σχημα p -p-s που προτινεις ενας ανθρωπος ειδε βελτιωση καταγεγραμενα το να δοκιμασω ρετιγκαπινη που θα την βρω κιολας οταν αυτοι που εχουν παρει ειναι μετρημενοι στα δακτυλα με πολλες παρενεργειες συμπληρωματα οκ..αλλα εγω βελτιωση δεν βλεπω μονο με stugeron αγγειδιασταλτικο ειδα λιγο βοηθεια αλλα με αναστατωτη να κοιμηθω ειναι μεγαλο προβλημα μετα απο μια ωρα υπνο πεταγομαι με εβοες στα υψη και κρυαδες και εμβοη και στα δυο αυτια ενω συνηθως ειναι μονο δεξια.επειδη ειναι πολλα αυτα που εχω διαβασει με αναμφιφολα αποτελεσματα γι αυτο σου ειπα να μιλισουμε τηλεφωνικα. Γιατι ειναι μεγαλη συζητηση και θελει τεκμιριωμενες δοκιμες με φαρμακα.οι ελπιδες μου ειναι στι audofony pou piramatizontai aytes tis meres sto londino me ena farmako poy dra stous neyrodiavivastes.....eibai lene stis fasi 2 dokimes se atoma me emboes..elpizo h epistimi na dosei fos se ayth thbkolasi ton emboon.
Αμα ειδες διαφορα με το stugeron τοτε λογικα θα δεις και με πιρακεταμη+πεντοξυφυλινη γιατι ειναι καλυτερα αγγειοδιασταλτικα και με λιγες παρενεργειες.
Αυτο που λες οτι πεταγεσαι απο τον υπνο μου μοιαζει με τυπο υπερακουσιας κοινως επιληψια στο ακουστικο συστημα..
retigabine εδω τα φαρμακεια δεν εχουνε εκτος και το παραγγειλεις να στο φερουνε απο εξω βεβαια θα το πληρωσεις ακριβα.
Μπορεις να το παρεις online απο https://www.pharmacy2u.co.uk απλα πρεπει να τους στελεις συνταγη με ταχυδρομειο.
Το ακουογραμμα σου πως ειναι (συχνοτητα-απωλεια) και σε ποια συχνοτητα/ες εχεις την εμβοη ? ειναι και στα 2 αυτια? γιατι ο dj συνθηθως της παθαινει στο 1 που ακουει το επομενο τραγουδι της αλλαγης και η ενταση των ακουστικων ειναι ποιο μεγαλη απο του club... Ειναι φιξαρισμενη και σταθερη ή εχει διακυμανσεις ? Σταματαει ποτε καθολου ή να ελλατωνεται πολυ ? εχεις βουλωμα/πιεση/πονο στο αυτι εστω και ελαφρυ (ειναι ενδειξη υπερακουσιας) ?
Αν δεν μπορεις να βρεις το retigabine βρες το leviracetam (keppra ή γενοσημα) που υπαρχει εδω αλλα δεν ειναι τοσο δραστικο οσο το retigabine επισης εχει λιγοτερες παρενεργειες και οχι τοσο σοβαρες.
Για το αντιεπιληπτικο στο λεω για να φυγεις οσο γινεται ποιο γρηγορα απο τις βενζοδιαζεπινες ειναι καταστροφη για τις εμβοες σε βαθος χρονου.
KALA XRISTOYGENNA SE OLOUS ..ELPIZOUME TO 2015 NA EINAI H MAGIKH XRONIA POU THA ERTHEI LISI STO PROVLIMA EMBOES... KAI FILE ODB AKOMA PERIMENO NA MILISOUME TILEFONIKA(6974708482)...DINAMI KAI PISTI SE OLOUS TOYS SIMPASXONTES,,,!
ΕΙΜΑΙ 23 ΕΤΩΝ φίλε μου έχω το πρόβλημα της αιφνίδιας κώφωσης. άρχισε ξαφνικά 2 μέρες μετά απο θάλασσα πιθανολογώ πώς δεν πρέπει να ναι απο αυτό το βράδυ λοιπον που πριν κοιμηθώ με ποιάσανε βοητά στο δεξί αυτί λέω δεν ειναι τιποτα θα περάσει πεφτω λοιπόν για ιπνο το πρωί ξυπνησα με τρελά βοητά να μην πολυλογώ πήγα νοσοκομειο στον εαυγγελισμό με βοητά και σαν να ναι μπουκωμένο το αυτί κάθομαι 4 μέρες είχα πεθάνει απο την στεναχωρια μου ένιωθα μισός! Μου δώσανε κορτιζονούχα ενδοφλέβεια και κάτι αντιηκά και επανήλθε στο 80% η ακοή μ μετά απο 4 μέρες που με διώχνανε.(μου δώσανε και μια εξέταση μαγνητική που δεν την έκανα ποτέ) αυτές τις μέρες έχουν επανέλθει τα βουητά σε χαμηλότερη ένταση στον υπνο σε τρελένουν ομως ακούω καπως. ΦΟΒΑΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΩ νοσοκομιο αλλα πιθανον να το κανω.
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης (απαγορεύεται η προτροπή για λήψη/αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής).