Results 61 to 75 of 359
Thread: Εμβοή στα αυτιά
-
04-08-2009, 10:04 #61
σιγουρα θα ειμαστε χειροτεροι απο την γιαγια γιατι οι ανθρωποι που ειναι 90 ετων τωρα .......δεν πηγαιναν σε clubs δεν ακουγανε μουσικη με ακουστικα με τις ωρες... ουτε ειχανε στερεοφωνικα συστηματα να \"τσιτωσουνε\" την αγαπημενη τους \"κοματαρα\"....:P...εμεις μαλλον δεν θα ακουμε ουτε το βουισμα!!!!
in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking...
- 04-08-2009, 10:05 #62
Originally posted by squid
Ότι δεν θα με επηρρεάσει τίποτα από το να πετύχω τους στόχους μου, και ότι η ιατρική προχωράει (ελπίζω).
Πάντως σχετικά με αυτό που φοβάσαι, αυτό που μου έκανε εντύπωση καθώς διάβαζα είναι οτι αυτό που έχει σώσει πολλούς ανθρώπους απο υπερβολική κόπωση και burnout είναι όταν έχουν μπροστά τους ξεκάθαρους στόχους που τους ευχαριστούν και μια δουλειά που να έχει νόημα για εκείνους. Κι όταν αυτά τα κηνυγούν με σταθερούς ρυθμούς και όχι ξεθεώνοντας τους εαυτούς τους.
Κι εσύ απο ό, τι ακούω έχεις στόχους καθως και μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου να την πλάσεις όπως θέλεις. Ή κάνω λάθος?Μάκια...
04-08-2009, 10:15 #63
Ναι Φοίβη, υποθέτω ότι έτσι είναι. Μόνο στην σκέψη του πως θέλω, και σκοπεύω, να κάνω την ζωή μου νιώθω μια τρομερή ηρεμία.
Originally posted by pythagoras23
σιγουρα θα ειμαστε χειροτεροι απο την γιαγια γιατι οι ανθρωποι που ειναι 90 ετων τωρα .......δεν πηγαιναν σε clubs δεν ακουγανε μουσικη με ακουστικα με τις ωρες... ουτε ειχανε στερεοφωνικα συστηματα να \"τσιτωσουνε\" την αγαπημενη τους \"κοματαρα\"....:P...εμεις μαλλον δεν θα ακουμε ουτε το βουισμα!!!!
04-08-2009, 10:16 #64
Originally posted by squid
Ναι Φοίβη, υποθέτω ότι έτσι είναι. Μόνο στην σκέψη του πως θέλω, και σκοπεύω, να κάνω την ζωή μου νιώθω μια τρομερή ηρεμία.Μάκια...
04-08-2009, 18:43 #65
Originally posted by panikoula
εμενα εχει σταματησει το βουισμα.δεν ξερω γιατι :P
Εγω το εχω τωρα εδω και 9 μηνες και απο τοτε που πηγα και εκανα ακοωγραφημα και τυμπανογραφημα και με βρηκαν ΟΚ , δεν ξανα ασχοληθηκα , αλλα το προβλημα παραμενει σταθερο ..
Ισως πρεπει να παω και παλι στον ΩΡΛ και να του ζητησω να μου δωσει φαρμακευτικη αγωγη ..
Αν ομως ειναι ψυχολογικο (σωματοποιημενο αγχος) θα κανουν τιποτα τα φαρμακα ή τσαμπα χαπακονωμαστε ρε γαμωτο ?
05-08-2009, 10:25 #66
Originally posted by nopanic
Αν ομως ειναι ψυχολογικο (σωματοποιημενο αγχος) θα κανουν τιποτα τα φαρμακα ή τσαμπα χαπακονωμαστε ρε γαμωτο ?
Αλλά απο κει και πέρα αν εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε κάτι για τον ψυχολογικό παράγοντα, φαντάζομαι οτι το σύμπτωμα θα επανέλθει...ή το ίδιο ή κάπου αλλού στο σώμα, με άλλον τρόπο.Μάκια...
31-12-2009, 11:49 #67
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ.
ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΜΕΡΕΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΑΥΤΙ ΜΟΥ. ΠΗΓΑ ΣΕ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΥΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ. Ο ΕΝΑΣ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Medrol ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΕΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΩ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ. ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΙΘΗΣΕ ΚΑΙ ΖΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ;
10-01-2010, 05:30 #68
εγω πηρα κορτιζονη μεσα στο 1ο 24ωρο απο το συμβαν που ειχα με το αυτι μου μεγαλες δοσεις επισης πηρα βιταμινες διουριτικα αντιικα αγγειοδιασταλτικα(επισης το υπερβαρικο οξυγονο κανει καλο).
Να ξερεις οτι στην αιφνιδια εναρξη εμβοων ο χρονος που θα πας σε ειδικο γιατρο και οχι σε απλο ΩΡΛ αλλα σε νευροακουολογο ειναι κρισιμος.
Οσο ποιο συντομα αρχισεις θεραπεια τοσο μεγαλυτερες οι πιθανοτητες να γλυτωσεις την εμβοή.
Αλλα πες μας εδω ποσο χρονων εισαι και πως ειναι τα ακουογραμματα σου γιατι αμα δεν εχεις μονιμη βλαβη στην ακοη εχεις πιθανοτητες να γλιτωσεις απο το βουητο.
Αν εχεις μονιμη βλαβη στην ακοή μαλλον ειναι για παντα το βουητο.
Επισης μπορει να μην εχεις καμια βλαβη στην ακοη και το βουητο να παραμεινει....
Τα δυσκολα ειναι στο ψυχολογικο κοματι της εμβοης οταν δεν μπορεις να κοιμηθεις και ολα τα συνεπακολουθα.
Το βουητο γινετε να το συνηθισεις αρκει να μην του δινεις σημασια.
10-01-2010, 23:40 #69
Εγώ πήρα κορτιζόνη πόσιμη Medrol 2 μέρες μετά το συμβάν για 1 εβδομάδα διότι είχα ακουστικό τραύμα και δεν άκουγα σε κάποιες συχνότητες, μετά από αυτό ο ωρλ μου είπε ότι ήταν κατά 98% εντάξει το ακοόγραμμα και ότι και οι εμβοές (το μικρό σφύριγμα) πιθανότατα να υποχωρήσουν με τον καιρό.
Πήγα όμως και σε άλλο για μια δευτερη γνώμη ο οποίος μου είπε ότι έξακολουθεί ένα μικρό προβλημα σε κάποια συχνότητα και μου μίλησε για ενέσεις κορτιζόνης αλλά με επιφύλαξη.
τώρα παίρνω vastarel, simbelium και βιταμίνες για 1 μήνα και απ΄ότι μου είπε και τρίτος ωρλ θα υποχωρήσουν.
Είμαι 33 χρονών και όλο αυτό προέκυψε μετά από μία έξοδο σε ένα κλαμπ.
Ευχριστώ για την απάντηση αν θες πες την αποψη σου και την δική σου περίπτωση πώς προέκυψε και πώς είσαι τώρα;
11-01-2010, 01:25 #70
αν την επαθες απο club ειναι ακουστικο τραυμα και δυσκολα θα φυγει το σφυριγμα.
Εγω το επαθα απο αγνωστο λογο οχι ακουστικο τραυμα και μου εχει σχεδον φυγει μετα απο 1 χρονο.
Επισης στο ακουστικο τραυμα μαλλον τα φαρμακα δεν κανουνε τιποτα.
Μην του δινεις σημασια και μπορει με τον καιρο να φυγει επισης απεφευγε τον θορυβο γιατι χειροτερευει τα πραματα
16-01-2010, 01:38 #71
σου περασε ?
ελλατωθηκε τουλαχιστο?
16-01-2010, 02:03 #72
Tinnitus εσένα σου έχει φύγει? Γι΄αυτό ξεκίνησες αυτό το θρεντ στο \"κατάθλιψη\" το μεσημέρι?
Υπάρχουν φάρμακα που το ελαττώνουν κάπως. \'Ενας φίλος μου που είναι μουσικός το είχε πάθει και ήταν πολύ άσχημο, τους πρώτους μήνες δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Τελικά βρήκε έναν ΩΡΛ που εξειδικεύεται σε αυτό και του έγραψε διάφορα χάπια, μερικά \"off-label\" από αυτό που προορίζονταν (και που είχαν να κάνουν με την γενικότερη κυκλοφορία του αίματος, ιδιαίτερα σε εκείνα τα σημεία). Τελικά δεν ξέρει αν ήταν από τα χάπια η από το πέρασμα του χρόνου, αλλά δύο χρόνια μετά (τώρα δηλαδή) δεν το ακούει καθόλου η ελάχιστα. Μου είπε επίσης ότι κλειδί σε όλη την υπόθεση είναι να μην στρέφεις την προσοχή σου πάνω του, κάτι που του είχα πει και εγώ στην αρχή αλλά δεν με άκουσε γιατί είχε τρομάξει και \"πελαγώσει\" με αυτό. Στην αρχή είχε αποκτήσει μια υπερ-ευαισθησία σε αυτό, όλο το πρόσεχε και απέφευγε ήχους αλλά τελικά κατάλαβε ότι έτσι χειροτέρευε κάπως. Είναι και λογικό, αν δεν δίνεις καθόλου σημασία σε κάτι τότε ο εγκέφαλος θα μάθει να το φιλτράρει αυτόματα σαν άσχετο ερέθισμα. Τώρα είναι μια χαρά, ξανα-άρχισε να παίζει πιανο και να γράφει μουσική και εκτός από μερικές σπάνεις εξάρσεις που έρχονται και φεύγουν (και δεν τις δείνει καθόλου σημασία) ουσιαστικά δεν \"υπάρχει\" στο ακουστικό του πεδίο. Οπότε είναι κάτι που σχεδόν πάντα βελτιώνεται παιδιά.
18-01-2010, 01:33 #73
Αν συνοδεύεται από υπερβολικό άγχος, αϋπνίες, αίσθημα του να \'νιώθεις\' την καρδιά σου όταν ξαπλώνεις, το κουδούνισμα στα αυτιά είναι πιθανότητα απλά ένα ακόμα σύμπτωμα έλλειψης ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ.
Ήμουν και εγώ παθών...Τα αυτιά μου κουδούνιζαν για ώρες..! Και το να με πάρει ο ύπνος πριν τις 5 το πρωί ήταν world record. Μέχρι που άρχισα μαγνήσιο.
Άρα σε αυτές τις περιπτώσεις, το άγχος δεν προκαλεί το κουδούνισμα, αλλά η έλλειψη μαγνησίου προκαλεί και το άγχος και το κουδούνισμα. (Και εγώ όταν το είχα νόμιζα πως το άγχος το προκαλούσε)
Παίζει μεγάλη σημασία και η μορφή του μαγνησίου, καθώς πολλές μορφές απορροφούνται λίγο ή και καθόλου από τον οργανισμό. Όπως γράφουν και τα παρακάτω άρθρα οι καλύτερες μορφές είναι οι magnesium glycinate, magnesium citrate. (Το άρθρο στο wikihow το έχω γράψει εγώ)
Έχω δοκιμάσει και magnesium dipolate (πορτοκαλί φυσσίγγια, σε ένα μεγάλο άσπρο κουτί, 122mg elemental magnesium το κάθε φυσσίγγι, το έχουν πάρα πολλά φαρμακεία). Μειώνουν το κουδούνισμα, αλλά δεν έχει τα (θεαματικά, στον ύπνο και στη διάθεση) αποτελέσματα του magnesium glycinate ή του citrate.
To magnesium oxide (οξείδιο του μαγνησίου), είναι η μορφή που βρίσκεται συνήθως σε πολυβιταμίνες. Ίσως έχει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά όχι σαν αυτά του magnesium glycinate ή του magnesium citrate.
Μείνετε μακριά από magnesium glutamate, magnesium aspartate! Χειροτερεύουν κατά πολύ το άγχος και τη διάθεση. (Προσωπική εμπειρία) Ο (επιστημονικός) λόγος γιατί το κάνουν αυτό είναι στη σελίδα του george-eby.
Επίσης, το ασβέστιο \'τσακώνεται\' με το μαγνήσιο. Αν πάρετε πολύ ασβέστιο, πχ. σα συμπλήρωμα, θα μειώσει το μαγνήσιο. Άρα αν πάρετε κάποιο συμπλήρωμα για το μαγνήσιο, ΔΕΝ θα πρέπει να περιέχει ασβέστιο. (Έχω δοκιμάσει και σκέτο συμπλήρωμα ασβεστίου, και αύξησε προσωρινά πολύ το άγχος και το κουδούνισμα). Σημείωση: Το γάλα είναι ασφαλές, γιατί εκτός από ασβέστιο έχει και πολύ μαγνήσιο. Ειδικά με κακάο (το κακάο από μόνο του είναι πλούσιο σε μαγνήσιο).
http://www.wikihow.com/Treat-Your-Depression-With-Magnesium
http://george-eby-research.com/html/depression-anxiety.html
Good luck! Και πείτε αποτελέσματα αν το δοκιμάσατε.
Άλλα άρθρα στα ελληνικά:
http://www.ygeiaonline.gr/index.php?option=com_content&view=article& catid=63:2008-12-03-17-52-24&id=1817:2009-08-18-08-11-08
http://www.mednutrition.gr/content/view/1093/125/ <- ποιές τροφές είναι πλούσιες σε μαγνήσιο
18-01-2010, 09:31 #74
Και εμένα μου έδωσε ο γιατρός φάρμακα που σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος και διάφορες βιταμίνες (ψευδαργυρο και βιταμίνη Ε), μου είπε ότι δίνει πάρα πολλές πιθανότητες να περάσει σε λίγο καιρό και κυρίως να μην του δίνω σημασία, να μην έχω άγχος και να μην πίνω-καπνίζω. Πράγματι είμαι πολύ καλύτερα τώρα δεν του δίνω σημασία και κοιμάμαι - σχεδόν - κανονικά.
Απλά εγώ πιστεύω ότι δεν θα περάσει και με αγχώνει η πιθανότητα να χειροτερέψει γιατί δεν μπορώ να προσέχω τους θορύβους μια ζωή.
18-01-2010, 09:39 #75
PETRAN kai Tinnitus υπάρχει δυνατότητα να μου πείτε όνομα εξειδικευμένου ΩΡΛ, γιατί εγώ πάω σε απλό ΩΡΛ.
Ποντικάκια
25-07-2025, 11:40 in Με καφέ και συμπάθεια....