Μια χαρά ανήκει. Ξεχνάς τις δεκα εντολές; ξεχνάς την γνώμη της εκκλησίας για το σεξ πριν τον γαμο; για το καλό και το κακό; για τον παράδεισο και την κολαση; καθε θρησκεία είναι θηλιά στον λαιμο για μενα
Printable View
Το νόημα σε αυτά που λες είναι ότι αυτός είναι ο δρόμος για την ελευθερία. Δηλαδή θεωρείται σκλαβιά το να μη σκοτώσεις? Το αντίθετο, αν σκοτώσεις θα έχεις κάνει θέλημα πάθους, κάτι που δε το θέλεις και σε οδηγεί στη σκλαβιά.
Θέλω να πω, ότι στην εξάρτηση αυτή που έχουμε από το σώμα και την φύση, είναι πολύ σχετικό τι είναι θηλιά στο λαιμό. Αυτά που σωστά έγραψες, είναι ο δρόμος για να βγαλεις την θηλιά. Πόσο ελεύθερος είσαι αν είσαι κοιλιοδουλος? Ηδονοδουλος ? Αν έχεις μίσος που σε τρώει? Τύψεις?
Μας δείχνει κάποιος οδηγίες για ξεφύγουμε από το λαβύρινθο της σκλαβιάς και λέμε εεεεε δε μπορώ τόσες οδηγιες με πνίγουν, καταπατούν την ελευθερία μου .... Ποια ελευθερία,??
Φυσικά και δεν επιβάλει κάνεις. Ελεύθερη βούληση λέγεται και είναι η αρχή όλων. ΑΝ θέλεις σου λέει, αλλά αφού αυτός είναι δρόμος για την ελευθερία, τι να σου πει? Στρίψε όπου θέλεις εσύ ελεύθερα και θα βρεις ελευθερία? Λογικά δες το , όχι κλείσε τα μάτια και πίστευε. Μα μαμά σου λέει το παιδί , θέλω ελεύθερα κάθε μέρα σοκοφρετα μόνο ... Ναι βρε παιδί μου, αλλά εκεί είναι ο δρόμος προς το θάνατο.
Σου λέω τώρα εγώ ο ορθολογιστής πως το βλέπει. Όχι κάποιος που γεννήθηκε πιστεύοντας.
Αν παρατηρήσεις κάποια πράγματα που γίνονται στη ζωή μας, δεν έχει πει ποτέ "ε δε μπορεί βρε παιδί μου να ήταν αυτό τυχαίο, κάτι γίνεται εδώ, δε μπορεί, έγινε αυτό για να γίνει εκείνο και έκαστος το άλλο, ε δε μπορεί" πόσο (υπέρ)φυσικό είναι η τύχη ? ;)
Ναι ιδικά εμένα που είχα 20 χρόνια να πάω εκκλησία, πολύ πλύση ...μπουγάδα :)
Άρα διαφωνείς με αυτά? Δηλαδή θεωρείς ότι είναι σωστό να πηγαίνεις με την γυναίκα του πλησίον σου ?
Η ελευθερία είναι στην ελευθερία από το πάθος , πόσο ελεύθερο είναι για τον παντρεμένο να πηγαίνει η γυναίκα του με άλλον? Εισαι οκ με αυτό ?
Ναι.Να έχεις ελευθερία να κάνεις ότι θες..Όπως και να έχει βαριέμαι τις θρησκευτικές συζητήσεις κυρίως γιατί ποτέ δεν έχει επιχείρημα η αντίθετη πλευρά και καμία απόδειξη για την ύπαρξη του θεού και δε μπορώ να μιλάω με θεωρίες...Μιλάμε για κάτι άλλο,σε κάποιο άλλο ποστ αν θες.
Έστω ότι είναι θηλιά στο λαιμό η θρησκεία. Αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η ελευθερία, γιατί σε ενοχλεί όταν κάποιοι βάζουν ελεύθερα αυτή τη θηλιά στο λαιμό τους? Δεν υποχρέωσε κανείς εσένα να κάνεις το ίδιο. Όσο για τις αποδείξεις, διάβασε βίους Αγίων και Μαρτύρων και θα καταλάβεις αν υπάρχουν.
Μα ποιος σου είπε καλέ μου ότι με ενοχλεί;Σκασίλα μου που πιστεύει ο καθένας.Με ενοχλεί να προσπαθούν να με πείσουν με το ζόρι.Κατά τα άλλα ο άλλος μπορεί να έχει όποια πιστεύω θέλει.
Επιχειρήματα πολλά , θα μου επιτρέψεις, το αν καλύπτουν κάποιον είναι άλλο θέμα.
Το πιο βασικό επιχείρημα? ΨΑΞΕ κινησου με αγνή καρδιά και πες Θεέ μου Χριστέ μου θέλω να σε βρω. Δεν είναι επιχείρημα ότι θέλω να βρω Τον Θεό οπότε ξεκινάω να ψάχνω?
Είμαι στην καρδιά της τεχνητής νοημοσύνης, της επιστήμης που ξεκινάει από το τι ορίζεται λογικό τι είναι νοημοσύνη κτλ με με φαντάζεσαι σαν κανέναν παπά με μούσια :) όμως η λογική ... Δεν είναι αυτό που νομίζουμε συνήθως ;)
Ίσος πρέπει να ανοίξουμε thread λογική και Θεός :)
Καθολου λολ .. σωστο το ερωτημα... θα ξεκινησω με κατι αλλο πρωτα... πολλοι (οπως καπως αισθανθηκα οτι εκανες κι εσυ πριν) αποφευγουν την συζητηση, δηλαδη δε σου λενε ... ελα να συζητησουμε να δουμε γιατι πιστευεις γιατι δεν πιστευεις κτλ.. απλη συζητηση. Ετσι απλα οπως εκανες αυτη την ερωτηση, οπως πολλες ερωτησεις εχω κι εγω και ο αλλος κτλ. Αντιθετως αφοριζουν ευκολα αν καποιος μιλησει σχετικα με Θεό, "ασε τι να μας πεις τωρα ... παραμυθια" ... που ειναι τα επιχειρηματα που σε πεισαν να μη πιστευεις? περιπατο :) Νταξ , σεβαστο, αλλα επιχειρηματα, ορθος λογος κτλ .. χωρις ψαχουλεμα ενος θεματος... δεν υπαρχουν.
Απαντω, ο καθενας εχει το προσωπικό του θαυμα, ενα ή περισσοτερα. Αλλα ό,τι και να σου πει καποιος .. δεν εχει σημασια... οπως λες σωστα.. ερχεται καποιος σου λεει μα εμφανιστηκε μπροστα μου σας λεω ο ταδε κτλ .. ε λες δε σε πιστευω. Οποτε οτι και να σου πω εγω ή ο αλλος ό,τι και αν συνεβει .. δε θα το πιστεψεις (δε κατηγορώ.. διαπιστωση κανω) γιαυτο λενε πρεπει ΕΣΥ να ανακαλυψεις .. να βιώσεις... αλλιως... δυσκολο.
Τελος να πω πρωτον... ΕΣΤΩ (υποθεση μαθηματικη αν θελεις :P πολλες "αποδειξεις" ξεκινησαν ετσι) οτι ΟΛΑ ειναι αληθεια... φαντασου ποσο λαθος ζουμε, τι σφαλματα κανουμε, ... δηλαδη ο Χριστος τι θυσια Εκανε .. κι εμεις δε λεμε λιγους μηνες απο τη ζωη μας να ασχολουμε με την αναζητηση της αληθειας, να πεις ενα ειλικρινές... Θεε μου επειδη ειμαι χαμενος και μπερδεμενος ... θελω να πιστεψω αλλα δωσμου κατι να πιαστώ ... θελω Εσενα... Δειξε μου κατι ... ΚΑΤΙ!!!
Οποτε κανεις σε σου λεει πιστευε... ψαξε λεμε, ψαξε και θα βρεις ή ζητα και θα σου δωθει, ό,τι και να πω εγω ή ο αλλος... μπορεις απλα να πεις.. δε σε πιστευω... οποτε.. βιντεο δεν υπαρχει χαχα :)
Αν θελεις και ορθολογικα να το δεις... παλι στεκει, υπαρχουν απαντησεις, οταν τις βρισκεις καταλαβαινεις ποσο φωτισμενοι εινια μερικοι που σε κανουν να πιστευεις... δε μπορει λες... αυτος .. δε μπορει αν δεν ειναι φωτισμενο να.... :)
Για να κλείσω την κουβέντα επειδή βαριέμαι θεολογικές συζητήσεις,να σου απαντήσω ότι ήμουν και εγώ χριστιανή μέχρι κάποια ηλικία.Πίστευα πολύ γιατί μου είχε γίνει πολύ καλή πλύση εγκεφάλου.Έκανα τον σταυρό,νήστευα,πήγαινα εκκλησία,κοινωνούσα.Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν δεν είδα ΤΙΠΟΤΑ.Δεν είδα κανένα σημάδι,δεν έγινε κανένα θαύμα.Αυτά μου είναι αρκετά για να μη πιστεύω.Μέχρι τα 15 16 ήμουν μια χαρά πιστή,είχα το μυαλό μου ανοιχτό και πάλι δεν είδα κάτι.Οπότε τα επιχειρήματα σου ,τουλάχιστον πάνω μου πέφτουν στο κενό.
Ψάξε και μη ερεύνα.
αυτο δεν ειναι καποια αποδειξη οτι σκεφτεσαι σωστα (το οτι κανεις καποια τεχνοκρατικη δουλεια). και οι τεχνοκρατες λυγιζουν μπροστα στην αδυναμια τους να αντιμετωπισουν την ζωη και παραπλανουνται οτι θα τους σωσει η θρησκεια..
τα υπολοιπα που αναφερεις σαν "επιχειρηματα" τα χρησιμοποιουν ΟΛΕΣ οι θρησκειες. και το ψαξιμο και τα θαυματα και ολα.
γιατι να μην εχουν εκεινοι δικιο, λοιπον;
Εδω που μιλας ετσι ... απλα και ευγενικα , πολυ χαιρομαι να εχω ενα υγιη διαλογο μαζι σου και με οποιονδηποτε, αλλα μπορεις να μου πεις για πιο λογο κατα καιρους μπαινεις σε υβρις και χαρακτηρισμους? Δεν σε χαρακτηριζω οπως βλεπεις.. οχι οτι δεν εχω φαντασια να το κανω.. αλλα δεν εινια ευγενικο και ουτε μου αρεσει.
Ομορφος διαλογος , ναι :)
Απαντω, για το "Ψάξε και μη ερεύνα." Αλλα .. γραψτο σωστα... Ψάξε και μη, ερεύνα. Δηλαδη ειτε πιστευεις ειτε οχι... ερευνα.
https://www.ekklisiaonline.gr/ekklis...-ke-mi-erevna/
Κατι τοσο απλο... δεν ειναι σωστο να το ψαξουμε και να δουμε τι ισχυει? αντε μας λεει ενα το "Ψάξε και μη ερεύνα." και λεμε ααααα κοιτα τι λεει η θρησκεια.... που ειναι η έρευνα των πηγων κτλ. ? εγω σε αυτα απορω, γιαυτο λεω ψαξε.
Εννοεις οτι μέχρι τα 15-16 ζουσες χριστιανικα και ζητησες μετα απο τον Θεο κατι να σου δειξει για να μη χασεις την πιστη σου και δεν εγινε ποτέ τιποτα?
Παντως πιστευω σε σενα :) συν οτι εισαι πολυ καλη κοπελα (ξερω θα με πουν παλι σαλιαρη πεφτουλα κτλ αλλα χαλαλι, πονηρα μυαλα πονηρες σκεψεις... ό,τι και αν πω... στο πονηρο ή ερωτικο θα το πανε, δε πειραζει, την αγαπη μου και αυτοι :) )
και ειμαι σιγουρος οτι δεν θα Αργήσει :)
Α μη μου τα χαλας, αφου πιστευουμε τουλαχιστον στην επιστημη ... ολοι εχουμε ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ :)
Προσωπικες, επιστημονικες, φιλοσοφικες κτλ.
Μη μου πεις δε ψαχνεις απαντησεις για τιποτα :P
πρωτα απ ολα δεν εγραψα πουθενα "ψαξε και μη ερευνα". αλλος στο εγραψε. εγω εγραψα "ψαξε ψαξε δεν θα το βρεις"
στο εγραψα και πριν αλλα δεν το εμπεδωσες. ο πληθυντικος ειναι "υβρεις" και οχι "υβρις".
και τελος ΤΟ ΨΑΞΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ Η ΕΥΧΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
και για να μην αγωνιας.
εψαξα, αλλα εχω βρει τελειως διαφορετικα πραγματα απο αυτα που λες οτι βρηκες εσυ :)
τοσο απλο ειναι.
μιλας σαν να κατεχεις την αληθεια, αλλα κατεχουν κι αλλοι την αληθεια (τους) , οποτε αν δεν εχεις επιχειρηματα (που δεν εχεις), δεν εχεις κατι να τους πεις...
(αλλο το ποια ειναι η αποψη σου και τα πιστευω ΣΟΥ. αλλα εσυ δεν λες αυτο, παρα αναλωνεσαι σε διδαχες, προτροπες και ακτηχηση. που πραγματικα ειναια στεια για εναν ανθρωπο που εχει ψαχτει κι εχει διαβασει πολυ περισσοτερο απο εσενα , κι αυτη δεν ειμαι μονο εγω, αλλα και πολλοι αλλοι εδω μεσα..
Ψαξε ψαξε θα βρεις το υβρεις.
υ.γ. σκεφτειτε Αυγουστο μηνα, τι εχει να γινει εδω μεσα.
χαχχαχα κλαίω γοερά...
Μάθε πρώτα να βάζεις τόνους και πάνε διάβασε τι έγραψαν χαχαχα επιχειρήματα ήθελες. Δε θα μπω καν στη διαδικασία να σου πω τα λάθη σου, δεν είναι δουλειά μου, αλλά αυτό το ήθελες.
Τεσπα άντε δε σε πειράζω. Μια φορά είπα κι εγώ ....
Σου δείχνουν τα αστέρια και κοιτάς το δάχτυλο θαρρώ :)
Άντε άνοιξε κανενα καλό thread ;)
Εγώ πάντως από προσωπική εμπειρία αυτό που ξέρω είναι ότι η χειρότερη πάστα ανθρώπων χρησιμοποιούν για μανδύα τον Θεό και την εκκλησία. Οι χειρότεροι άνθρωποι που γνώρισα στην ζωή μου ως ώρας - κι έχω συναναστραφεί από πρεζόνια κι "αλήτες" μέχρι ο, τι θες- , οι πιο υποκριτές, οι πιο σκατόψυχοι και οι πιο πονηροί ήταν άνθρωποι της εκκλησίας.
Γιαυτό έχω καταλήξει σε ένα δικό μου προσωπικό συμπέρασμα (που μπορεί να ναι κι εντελώς λανθασμένο σαν γενίκευση) ότι συνήθως αυτοί που αρέσκονται στο να διδάσκουν στους άλλους κανόνες, "πρέπει", τύπους κι όλα τα συναφή, είναι συνήθως άνθρωποι που μέσω αυτών προσπαθούν να κρύψουν την σκατοψυχιά τους ή κάποιοι που νομίζουν πως έτσι θα σωθούν.
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι πολλοί που στρέφονται στην εκκλησία (και δεν εννοώ τον απλό πιστό που θα πάει να ανάψει ένα κερί ή να συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο, μιλώ για τους κολλημένους) είναι συνήθως άνθρωποι που χρειάζονται ψυχιατρική βοήθεια.